De gezellige motorclub uit de Achterhoek! MC De Blijde Rijders icon

MCDBR banner

h Toeren - 2020 - Archief

Verslagen van Evenementen

Verslagen en foto's van toerritten en andere activiteiten.

De foto's op deze website zijn gemaakt door (leden van) motorclub "MC De Blijde Rijders". Daarop is het auteursrecht van toepassing. Wilt u een foto hergebruiken, dan is dat meestal geen probleem maar wij zouden het fijn vinden als u daarbij de vermelding "Foto: Archief "MC De Blijde Rijders"" toevoegt. U mag natuurlijk altijd vragen door een e-mail te sturen aan info@mcdeblijderijders.nl
Als een foto van een persoon/personen in opdracht wordt gemaakt is er sprake van portretrecht. Echter wanneer de afbeelding niet in opdracht van of ten behoeve van de afgebeelde persoon/personen is gemaakt, maar om bijv. als illustratie van een verslag op onze website te dienen, is het portretrecht beperkt. Foto's van evenementen op onze website vallen over het algemeen in deze categorie. Mocht u niet willen dat u (herkenbaar) op enige pagina op onze website wordt afgebeeld, stuur dan een e-mail naar info@mcdeblijderijders.nl waarin u ons vraagt om een foto van de website te verwijderen. In goed overleg komen we daar zeker uit.

2020

spacer icon

Afsluiting motorseizoen 2020 (bijdrage: de secretaris)

Afsluiting? Nee, het mocht niet zo zijn: geen gezellig Jaarfeest, geen bekeruitreiking, geen afsluitend praatje van de voorzitter. De horeca is tot hun groot verdriet en het onze gesloten. Het bestuur heeft tevens besloten dit jaar geen bekers voor de Toercompetitie uit te reiken. Niet iedereen wilde onder de gegeven omstandigheden rijden en er zijn veel evenementen geannuleerd, zodat er geen sprake is geweest van een echte competitie.
Corona is redelijk aan onze club voorbij gegaan, een enkeling is ziek geweest maar gelukkig weer goed opgeknapt. Hopelijk kunnen we dat zo houden en kunnen we met z'n allen in seizoen 2021 eindelijk weer volop genieten van de mooie motorsport. Goedgaon...

spacer icon

Samenvatting zomeractiviteiten (bijdrage: Gerard J., foto's diverse leden)

Ondanks de corona-toestanden zijn er in de afgelopen tijd toch nog wel enkele toertochtjes verreden. Ritjes met alleen clubleden, openbare ritten waren vrijwel allemaal geannuleerd. Hierachter vind je een overzichtje met enkele foto's van onze belevenissen.

Op 5 juli stond de 'Vroege Vogel Tocht' gepland. 6 rijders waren bereid de 300+ km rit te ondernemen, voor het eerst met een mondkapje (voor sommigen nog even wennen...) in de topkoffer, omdat de rit ook een stuk Duitsland zou bevatten. Voorrijder Henk Hu. verraste de meerijders tijdens de stop met koffie en cake, welke op een gesloten terras konden worden genuttigd. Het werd een leuke rit: Duitsland in (Rees, Pfalzdorf), Duitsland uit (Gennep, Arcen) en weer Duitsland in (o.a. Xanten) om uiteindelijk via Winterswijk richting huis te gaan.

Vroege Vogel Tocht 2020 foto

- - -

31 juli - 2 augustus: Een aantal leden was het stil zitten zat en besloot spontaan een kort uitstapje naar het Sauerland (D) te ondernemen. Hotel 'Hochland' in Bad Fredeburg (D) stond nog op het verlanglijstje sinds het afgelaste Hemelvaartsweekend en bleek een uitstekende verblijfplaats te zijn.

 hotel 'Hochland' foto hotel 'Hochland' foto

- - -

Op 6 september ging het onder leiding van Willi L., die de groep oppikte bij de Kleefse brug, bij prachtig weer door de Duitse dreven. Onderweg konden de rijders aan de bosrand het meegebrachte lunchpakketje nuttigen. 6 motoren werden door Willi naar Kranenburg (D) geleid, waar natuurlijk koffie en appeltaart met slagroom klaar stonden.

Toertocht Kranenburg (D) 2020 foto

- - -

In het weekend van 19-20 september was er toch nog een mogelijkheid gevonden om ons traditionele Cultuurweekend te beleven. Willi en Lydia hadden er een soort verrassingstocht van gemaakt, met een mooie toertocht die uiteindelijk bij Motormuseum Ibbenbüren (D) eindigde. Bij elk tentoongesteld exemplaar was een verhaaltje te lezen, erg leuk allemaal. Na het hele assortiment aan Mopeds en Motorrader te hebben bewonderd vertrok het groepje naar hotel 'Leugermann', waar een uitstekend en volledig corona-bestendig verblijf werd beleefd.

 Cultuurweekend 2020 foto Vroedvrouwen bromfiets foto
 Indian aus Holland foto Klik voor het verhaal foto
spacer icon

Eigen Toertocht 21 juni 2020 (bijdrage: Briget, foto Henk Hu.)

Tja, en daar ging de voortvarende start van ons toerprogramma de 'bietenbrug' op met alle corona perikelen en maatregelen. Maar op 21 juni 2020 konden we eindelijk weer eens gezamenlijk op pad. Het kostte enige organisatie om onderweg een stop op een terras te mogen maken, maar dat was door toerleider Henk mooi ingeregeld. Henk had de route van de Koekstadrit als leidraad genomen voor de toertocht, die richting Drenthe ging en ons daar kris kras over mooie kleine weggetjes voerde. De stop was bij 'Pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve', waar een heerlijke lunch werd genuttigd. Daarna werd door de 8 rijders met 3 passagiers de tocht terug naar de Achterhoek begonnen en kwam men na een goede 240 km zeer voldaan thuis.

Eigen Toertocht juni 2020 foto
Blijde Rijders op 1.5 meter op het terras van 'De Ganzenhoeve'

spacer icon

Voorjaarswandeling Baak 9 februari 2020 (bijdrage: Gerard J.)

Onder stormachtige omstandigheden, veroorzaakt door voorjaarsstorm 'Ciara', ging het groepje van 10 Blijde Rijders op pad. Er was besloten om niet de Helmich route door het Baakse bos te lopen, te gevaarlijk. Dus liepen we via de Molenweg de velden achter Baak in en dat was goed te doen. Er is gelukkig niemand in de sloot gewaaid, hoewel het af en toe opletten was met de flinke windstoten. Daarna liepen we langs het Dambroek en na nog een stukje Bakerveld keerden we lekker uitgewaaid terug in café Herfkens. Daar werd aan de stamtafel gezellig geborreld en bijgepraat, voordat we aanschoven om van de boerenkool te gaan genieten. Briget, bedankt voor de organisatie.

 Voorjaarswandeling foto Voorjaarswandeling foto
 Voorjaarswandeling foto Voorjaarswandeling foto
 Voorjaarswandeling foto Voorjaarswandeling foto
spacer icon

Jaarvergadering 24 januari 2020 (bijdrage: Gerard J.)

Vrijdag 24 januari vond de Jaarvergadering van MC De Blijde Rijders plaats. Voor een kleine groep leden werden eerst de gebruikelijke plichtplegingen afgehandeld:
verslag van de secretaris, penningmeester en kascommissie en bestuursverkiezing. Penningmeester Joop stopte er mee, Mieke zal zijn opvolger zijn en Wim R. is nieuw bestuurslid.

Jaarvergadering 2020 foto
Het nieuwe bestuur

De afgetreden penningmeester werd met enkele flessen wijn bedankt.
Jaarvergadering 2020 foto

Daarna was het de beurt aan de toercommissaris om het programma voor het komende seizoen uit de doeken te doen. De meeste evenementen bleven wel staan op de voorgestelde data. Er werd wat geschoven met het het Cultuurweekend en er komt een nieuwe ronde Cryptische Foto Zoek tochten.
Het bestuur hoopt zo weer een leuk programma te kunnen bieden en wenst alle leden een mooi, veilig en pechvrij seizoen toe.
De Toerkalender 2020 zal binnenkort op deze website verschijnen.

spacer icon

Nieuwjaarsreceptie 12 januari 2020 (bijdrage: Gerard J.)

Het was volle bak bij Heezen. Veel Blijde Rijders waren present om elkaar een gelukkig en mooi nieuw motorjaar te wensen. De club bood enkele drankjes en hapjes aan en er werd al snel vooruitgekeken naar wat 2020 zou kunnen brengen. Toercommissaris Henk gaf een inkijkje in de toerkalender, welke op de komende jaarvergadering op 24 januari zal worden besproken.

 Nieuwjaarsreceptie foto Nieuwjaarsreceptie foto
spacer icon

Nieuwjaar 2020

GELUKKIG NIEUWJAAR EN VEEL FIJNE EN VEILIGE MOTORKILOMETERS GEWENST.

En weer op naar veel Blijde Rijders activiteiten en mooie verhalen!

naar
boven