Archief 2003


Afgelopen evenementen


Feestavond bij Heezen, 22 november 2003 (bijdrage Henk)

De feestavond kende maar liefst 34 deelnemers. We hebben het al vaker gezegd: kwamen er op elk evenement maar zo veel deelnemers. De zaal was aangekleed als een Bingo festival en een toevallige voorbijganger had niet kunnen vermoeden dat het een jaarfeest van een motorclub was.
Na de koffie met soes begonnen we al snel met het bingospel. De werkgever van Willie V. (voormalig Sorbo) had een aantal mooie prijzen beschikbaar gesteld.Ook werden er mooie prijzen gewonnen en bleek dat je stuurmoffen, tegen koude handen, ook heel goed als een muts voor prins carnaval kunt gebruiken.Na een 5-tal rondjes bingo, waarbij zelfs nog 3 keer een valse, kwam de stemming er vanouds in. Gerrit H. had zijn getto blaster uit de kast gehaald, zodat er ook nog een muziekje op de achtergrond klonk. Het gerstenat vloeide weer rijkelijk en de (volgens sommige te weinige) hapjes waren hard nodig om de inwendige mens te versterken.
Om 10 uur was daar zowaar de prijsuitreiking. Bij de dames bleek Briget V. te hebben gewonnen, hetgeen niet echt een verassing was. In het totaalklassement werd ze bovendien ook nog 2e.Bij de heren was de verassing wel groot: Voor het eerst in zijn 29-jarig lidmaatschap van onze club heeft Henk M. de beker gewonnen.Ook de wisselbeker, beschikbaar gesteld door Harm S., was voor Henk M. Dit moest uiteraard flink gevierd worden. Dit nadat de 3e prijs aan Willie H. was uitgereikt. Willie valt meestal wel in de prijzen.Toen het bijna 01:30 uur was vond Gerrit H. het welletjes en deed de bierkraan dicht. We hadden met Gerrit een vaste prijs afgesproken en we zaten nu dus duidelijk aan de limiet.
Gerrit is ook lid van onze club en heeft ons dus wel een beetje gematst. Gerrit bedankt!
Het seizoen is weer voorbij en we zien jullie graag terug op onze nieuwjaarsreceptie op 4 januari 2004!


Kegelavond De Boggelaar 8 november 2003 (bijdrage Briget)

Er hadden zich 13 leden en/of aanhang opgegeven voor deze avond. Helaas kwam niet iedereen opdagen, door ziekte of iets anders, en moesten we de avond met 9 mensen volbrengen.
Het mocht de pret niet drukken. Iedereen kwam natuurlijk ruim aan de beurt met 2 banen en er werd dan ook behoorlijk strijd geleverd. Aan het eind van de wedstrijd bleek dat Willie V. met 260 punten de beste was en Briget V. met 105 punten de poedelprijs had.
Na afloop kregen we zowaar nog een drankje van de eigenaar en konden we tevreden naar huis gaan. Sommigen van ons hebben daarna nog doorgezakt in een plaatselijk etablissement.


Natte poten flits-weekend Den Bosch 18-19 oktober 2003 (bijdrage Henk)

Het weekend begon op zaterdag al om 9:30 uur toen de voorzitter afbelde vanwege acute gezondheidsproblemen. Van harte beterschap! Zodoende gingen we maar met 6 personen i.p.v. 7. Zoals gewoonlijk hebben de thuisblijvers weer ongelijk gekregen dat ze niet mee zijn geweest.
Natte poten hebben we niet gehad, het weer was prachtig. Wel waren er enige startproblemen. Nardy kon haar motor niet aan de gang krijgen en belde al naar Heezen dat het iets later werd. 3 buurmannen hebben haar geholpen de motor aan te schuiven, hetgeen niet lukte. Toen een knopje in de juiste stand was gezet lukte het wel. Met enige vertraging konden we aan onze reis beginnen. Ik had 's morgens nog gauw even een route uitgezet voor de GPS waarbij snelwegen werden vermeden. Daardoor moesten we wel een paar pontjes over. Eerst de Rijn bij Pannerden, waar de veerbaas met zijn veerboot keurig op ons lag te wachten, en direct vertrok nadat we ingescheept waren.
Onvermijdelijk moesten we toch nog een keer een brug over en zodoende kwamen we in Nijmegen terecht. Sowieso was het een stoplichtenroute maar dat had ik bewust gedaan omdat het zo koud was. Van Nijmegen naar Groesbeek, vast heel veel koffiestopjes. Dat bleek tegen te vallen (parkeerproblemen) dus maar iets verder gereden. Iets voorbij Groesbeek kwamen we bij het prachtige horeca-pand 't Zwaantje, alwaar de Peze koffie, de Limburgse vlaai en de tosti's ons zeer goed smaakten. Een aanrader!

Grenspost 't Zwaantje

Iets later, nadat we de Mokerhei waren gepasseerd kwam het volgende pontje, over de Maas naar Cuijk. Inmiddels werd het al iets later in de middag en gaf ik de GPS opdracht ons onverwijld naar Den Bosch te brengen, hetgeen wonderwel lukte. Ik was er in geslaagd een pension te boeken in de binnenstad van Den Bosch. Nadeel was wel dat er geen eigen parkeerplaats was. Maar vlak bij was wel een parkeergarage met toezicht. Daar dus de motor geparkeerd en toen het pension opgezocht. De GPS liet me daar in de steek omdat er niet voldoende satellieten te zien waren tussen de gebouwen. Maar gelukkig spreken ze in Den Bosch ook Nederlands en zodoende kwamen we toch nog bij het pension aan.
Na enkele zeer steile trappen te hebben beklommen bleken wij heel grote kamers te hebben met veel bedden, zonder eigen douche en toilet. Maar dat mocht de pret niet drukken, de prijs was er ook naar.

De Sint Jan met te weinig licht

Even opfrissen en toen de stad in. Henk T. bleef nog even achter omdat hij dakschade had. Niet heel veel later vond hij ons terug in "De gelaarsde kat", een leuk cafeetje om de hoek. Dit nadat Henk M. met zijn GSM de halve stad had doorlopen om Henk T. de weg te wijzen. Overigens luisterden alle mannelijke deelnemers naar de naam Henk.
Na een aantal consumpties kregen we honger en liepen door het "restaurant straatje". Alles zat vol en de wachttijden waren behoorlijk. Iets verder uit het centrum vonden we een Grieks restaurant, alwaar we op de 2,5e verdieping met zijn zessen konden zitten. Hier duurde het ook nog wel even voor het eten kwam maar het was dan ook de moeite waard. Erg lekker!
Na het eten naar de "kroegenstraat", waar wederom bleek dat alles stampvol zat, met keiharde muziek. Ook nu weer vonden we, iets uit het centrum, een heel leuke kroeg. Henk M. aan de Texelse bok en ik aan een soortgelijk Belgisch brouwsel. De rest hield het bij het gebruikelijke bier, fris of 2-drank.
Een nadeel van ons pension was dat we geen sleutel van de voordeur hadden en we om 01:30 uur binnen moesten zijn. Misschien maar goed ook, op zondagmorgen had niemand van ons hoofdpijn. De ontbijttafel werd klaargezet door de roomservice.............

Roomservice


....... en het moet gezegd worden, het ontbijt was geweldig! De jongeman, die ons het ontbijt bracht, was zelf wezen stappen tot 07:00 uur. Aan alle goede dingen komt een eind en zodoende liepen we, bepakt en bezakt, weer naar de parkeergarage. Daar bleek dat we voor onze motoren niet hoefden te betalen (Gemeente Den Bosch, bedankt)! De bedoeling was om over de snelweg naar huis te rijden. Toen we ongeveer alle buitenwijken van Den Bosch hadden gezien kwam ik er achter dat de GPS nog op de "niet snelweg" stand stond. Gauw even aangepast en even later stonden we bij een opgebroken oprit naar de snelweg die natuurlijk afgesloten was. Toen maar even in het wilde weg wat rondgereden. Was die thermo onderkleding nu echt zo warm of kwam het gedeeltelijk ook door mijn frustratie? Uiteindelijk toch nog de snelweg gevonden. De rest van de reis ging voorspoedig en, nadat we gezamenlijk koffie hadden gedronken bij de Kniep in Drempt, ging ieder weer tevreden huiswaarts. Ik hoop dat we volgend jaar weer een Natte poten weekend hebben met wat meer deelnemers. Het is toch wel erg leuk om de steden van ons kikkerlandje te verkennen.


Puzzelrit, 21 september 2003 (bijdrage Henk)

Traditioneel in het najaar de 2e puzzeltocht. Deze keer was de start vanaf Herfkens. Helaas waren er maar 9 deelnemers, waaronder ook nog een introducť. Ik vind het een grote schande dat er zo weinig leden meedoen. Henk en Willie hebben een hele hoop werk in de tocht gestopt en met zulk mooi weer kun je toch echt geen smoesje meer verzinnen?

De organisatoren

De tocht bleek een echte puzzel te zijn. De jongens hadden vaak aanwijzingen zoals "Na "B" L. Dergelijke aanwijzingen zijn moeilijk te vinden. Het bleek echter nogal mee te vallen. De echte problemen begonnen pas toen we "na drinkbak met vlotter" rechts moesten. Nu weet niet iedereen wat een vlotter is dus sloegen we allemaal verkeerd af bij een drinkbak zonder vlotter.
Op een gegeven moment had ik het gelukkig in de gaten en konden we onze weg vervolgen. Ook een "deel van de zeugenkooi" was kunstig verstopt in een hekwerk maar gelukkig had Inge dit in de gaten. De echte problemen begonnen voor ons pas toen we op zoek moesten naar "2,3".
Het was een hectometerpaaltje. Dit hadden we misschien wel kunnen bedenken maar het was een 3-tal kilometer verder dan verwacht. Dus voor niets een traject meerdere keren afgelegd. Dan kom je in tijdnood en ga je een beetje scheuren om de verloren tijd in te halen. En dan moet je natuurlijk oppassen dat je de beroemde/beruchte oranje bordjes niet mist.
Inmiddels kwamen we geen enkel lid van de club meer tegen of achterop en we kregen het vermoeden dat wij nog de enigen waren die het spoor konden volgen. Later bleek dat dit waar was, op Gerard J. en Jan O. na. Gerard was zo slim geweest om een deel van de route over te slaan omdat hij de aanwijzing "HOF TE RHA" herkende. Hierdoor mistte hij natuurlijk wel enkele oranje bordjes maar dit had hij opgelost door zomaar wat letters op goed geluk in te vullen. Helaas voor hem bleken die letters en/of de volgorde niet te kloppen. Nadat we nog een beetje in de bebouwde kom van Steenderen werden gestuurd kwamen we uiteindelijk weer bij Herfkens aan. Gauw het papier inleveren want ik had het gevoel aan de late kant te zijn. Dit was ook zo maar de schade viel nog mee. Het traject was 52 km maar als je een paar keer verkeerd bent gereden weet je het niet precies meer en klopt de gemiddelde snelheid van 24 km/u dus niet meer.

Het motorenpark van de deelnemers

De rest bleek het inderdaad te hebben opgegeven, sommigen zelfs wel erg snel, nietwaar Joop? We moesten alleen nog op Jan O. wachten en dat duurde erg lang. Jan kon het ook niet laten om net zo lang te puzzelen tot hij de route weer terug had gevonden. Daardoor had hij echter zoveel tijd verloren dat ondergetekende met vlag en wimpel deze strijd won, mede doordat hij slechts ťťn oranje bordje mistte. Ook de hulp van Inge mag natuurlijk niet worden vergeten. Gerard J. werd zelfs nog tweede en jan O. derde.
Henk en Willie, bedankt voor de organisatie. Ik hoop dat er de volgende keer meer leden meedoen.

Najaarsrit Putten, 7 september 2003 (bijdrage Henk)

In plaats van de najaarsrit te Putten hebben we de najaarsrit van MC Nijverdal gereden. Het bleek namelijk dat de rit van 180 km uit Putten eindigde in Noord-Holland. Dan hadden we nog ca. 200 km naar huis moeten rijden. Was iets te veel geworden.
5 Blijde Rijders hadden de weg naar Heezen gevonden: Henk M., Willie H., Henk T., Harm S. en ikzelf.
De rit van MC Nijverdal was ca. 212 km lang. De route liep door Rijssen, Markelo, Noordijk, Rietmolen, Rekken, Meddo, Winterwijk, Miste, Aalten, Sinderen, Gaanderen, Doetinchem, Keyenborg, Hengelo, Linde, Kranenburg, Barchem, Zwiep, Lochem, Exel, Holten en Nijverdal. Totaal kregen we 5 pagina's te verwerken dus moest er onderweg nog wel eens gewisseld worden

Een pagina wisselpunt


Het eerste deel van de route ging voornamelijk over grote wegen en door bebouwde kommen over te veel drempels. Ik wou het na een half uur al opgeven toen de route eindelijk mooi begon te worden en gelukkig ook bleef. Na ruim 100 km te hebben afgelegd kwamen we bij het officiŽle rustpunt, restaurant 't Schepersveld in Aalten. Het werd ook tijd want we waren al langs tientallen mooie terrasjes gekomen. Maar ja, op het officiŽle punt kreeg je een gratis bak koffie, dus toch maar doorgereden. De koffie smaakte goed en ook de uitsmijter was niet te versmaden.
Na de pauze kwam er zowaar een flauw zonnetje tevoorschijn en de temperatuur was erg aangenaam. Toen we ongeveer 3/4 deel van de route hadden afgelegd, ca. 160 km, kwamen we door Keyenborg. Omdat de rest van de route voor ons bekend terrein was en wij bovendien dicht bij huis waren, hebben we met algemene stemmen besloten dat het zo genoeg was geweest.

Heldringrit Zetten, 31 augustus 2003 (bijdrage Henk)

Om 11:00 uur op mijn motor gesprongen want ik moest om 12:00 uur bij het Centraal Station van Zetten zijn. Daar aangekomen bleek ik de enige Blijde Rijder te zijn, hetgeen voor mij uiteraard een teleurstelling was. Verder kende ik niemand van de ca. 35 motor- en zijspanrijders, behalve Johan B., de organisator van het evenement.
Wat is dat ook alweer de Heldringrit? Is het iets met geestelijk en/of lichamelijk gehandicapten? Of zijn het moeilijk opvoedbare kinderen? Het bleken MOK's te zijn. Ik kreeg ook een pubertje toegewezen, zijn naam was Arjan.
Na een behoorlijke bui (we zaten lekker binnen koffie te drinken) vertrokken voor een ca. 120 km lange tocht voornamelijk langs rivieren met veel dijkweggetjes. Ook wel erg veel drempels gezien en gevoeld.
In Nijmegen even een peukpauze (niet voor mij!) gehouden en daar heb ik onderstaande foto gemaakt.

Het jochie in het midden met het witte petje is Arjan


Toen verder gereden. Doordat er een aantal erg oude zijspannen voorop reden lag het tempo niet al te hoog. Ook kregen we nog even flink wat regen te verwerken. Ik was dan ook blij toe we de 2e pauze hadden. Dit bleek bij een oud kerkje te zijn alwaar ons een busje met versnaperingen stond op te wachten.De organisatorNa de 2e pauze was het niet ver meer. Omdat iedereen een beetje moe was van het langzame rijden werden de zijspannen op 1 van de bruggen door ongeveer iedereen ingehaald en ging het met een vaartje van ca. 160 km/uur naar de overkant.
Op het eindpunt aangekomen werden we netjes bedankt door de kinderen en stond er soep, slaatje en brood voor ons klaar. Het was een leuke rit. Volgend jaar wil ik wel weer meedoen. Ik hoop alleen dat er wat meer Blijde Rijders aanwezig zijn.

Minitreffen 23-24 augustus 2003 (bijdrage Henk)

Een bijzonder treffen deze keer. Voor het eerst bij Jan O. Familie Kr., nog hartelijk bedankt dat wij vele jaren van uw faciliteiten gebruik mochten maken. Toch wel spannend of het een succes zou worden. Om 13:00 uur was ik al bij Jan om te helpen met opbouwen. De cateraar kwam, zoals gewoonlijk, weer veel te laat en reed zowaar met het busje met aanhanger bij Jan over het meer dan voortreffelijke gazon hetgeen Jan enkele krachtige opmerkingen ontlokte.
Nadat we de boel hadden klaargezet was het wachten op de eerste gasten. Aan het weer kon het niet liggen. Zou iedereen dan toch een beetje bang zijn voor de nieuwe opzet? 's Morgens hadden zich ook al een 5-tal MC'rs om uiteenlopende redenen afgemeld. Maar nee hoor, op een gegeven moment begonnen men toch binnen te druppelen, weliswaar een beetje onwennig.


De tentjes werden getikt en een kopje koffie met cake (geen space) als starter genomen. Voorzichtig aan werd ook al een biertje getapt. De temperatuur van het bier was uitstekend en het liet zich dan ook erg goed smaken. Daar krijg je honger van. Gelukkig had de fam. Lenk weer gezorgd voor een uitstekende BBQ.


Na dit heerlijke eten gingen zowaar ook nog de beentjes van de vloer. Dit was op het Minitreffen nog niet vaak voorgekomen. Het kwam natuurlijk door de uitstekende muziek en installatie van Jan O. Bovendien beschikten we voor het eerst sinds jaren weer over een dansvloer. Hier werd driftig gebruik van gemaakt, ook door enkele nieuwe gasten ........ ja, ja, ook bij onze MC staat het leven niet stil!! En zo te zien werd er door de dames dan ook flink over geroddeld!


Het werd natuurlijk weer laat. Ook ik kan hier van mee praten. Na mijn afgang op het TT-treffen ging ik nu als laatste naar bed.
De volgende morgen zorgde Briget voor een uitstekend ontbijt met een gebakken of gekookt eitje. Hier heb ik helaas geen foto's meer van omdat de batterij leeg was.
Het was een geweldig mooi treffen, mede dank zij het mooie weer en de mooie entourage.
Jan, bedankt voor het beschikbaar stellen van je opstallen en landerijen!

Eigen toertocht Oss, 6 juli 2003 (bijdrage Gerard)

De start werd iets vertraagd vanwege een skeeler wedstrijd en om precies ťťn minuut over klokslag elf uur vertrokken we richting Oss. Voor Andries was dat een meevaller, want hij kon nog juist bij de groep aansluiten. Joop zouden we bij Doesburg oppikken, maar die was in geen velden of wegen te bekennen. Dan maar door en na een rustige rit kwamen we met z'n zevenen in Oss in de "Kolk" aan. We hadden de helm nog niet afgezet of daar was ook Joop; het bleek dat hij een vuiltje (=oordop) in het oor had, die daar niet zat zoals het moest.
10 minuutjes later nog een late gast, nl. Jan O., die de gevolgen van het buurtfeest nog niet helemaal te boven was. Hanneke had de koffie klaar staan en na een tijdje gingen we onder leiding van Herman met z'n tienen op weg. Het weer was goed en af en toe prikte de zon even door de wolken. Herman had een rondje Den Bosch uitgezet, via mooie kleine weggetjes. Vanuit Oss ging het o.a. naar Heesch, ri. Vinkel, Nieuwkuyk, Heusden (een prachtig vestingstadje), over de Maasdijk en Maasboulevard, daarna ri. Empel , Maren-Kessel en nog wat kleine plaatsjes en daarna weer terug naar Oss. Een hele mooie rit, maar ook in Brabant weten ze inmiddels wat verkeersdrempels zijn. Ik ben de tel kwijtgeraakt, maar je zou er zeeziek van worden. Bij terugkomst in Oss had Hanneke de satť bijna klaar en we hebben nog even gezellig nagepraat. Daarna weer op de motor, tanken langs de snelweg en met gezwinde spoed terug naar de Achterhoek.
Hanneke en Herman, hartstikke bedankt voor de fijne rit in het mooie Brabant!

TT-weekend Haulerwijk 27-29 juni 2003 (bijdrage Henk)

Helaas hadden alleen Wilco en Trea (+ kids), Nardy, Henk H. (+ Inge), Lydia, Bennie, Marinus (+ freundin) en Gert-Jan (+ girlfriend) als vertegenwoordigers van de Blijde Rijders de weg naar Haulerwijk gevonden. Ook Appie O. (+ gezin) was aanwezig, maar die heeft de contributie nog steeds niet betaald, en is dus daarom geen lid meer. Gelukkig waren er ook nog veel andere gasten, waaronder Engelsen en Zwitsers. Ook onze vrienden Jan, Rienk en Willem waren weer aanwezig. Een bont gezelschap dat het erg goed met elkaar kon vinden.
Inge en ik waren zowaar met de auto gekomen en mochten binnen slapen. Na in 3 weken meer dan 7500 km op de motor gereden te hebben vonden we het eventjes welletjes. Omdat wij pas zaterdagmiddag zijn vertrokken kan ik niets over de vrijdag vertellen. Wel weet ik dat het 1e vat bier al vroeg op zaterdagavond leeg was. Daar hadden ze vrijdagavond en zaterdag overdag dus al flink aan gezeten.
Omdat we al snel honger kregen gingen Appie, Trea en Wilco aan het braden.


Een bont gezelschap

Na het schotelbraaien nog een lekker toetje gehad en toen koffie. Bij de koffie hoort natuurlijk een plaatje cake. Nou bleek dit toch "spacecake" te zijn. 1 stukje kan natuurlijk geen kwaad.
Inmiddels kwam de stemming er al aardig in en werden er leuke kunstjes vertoond met ballonnetjes

Ook de jonge garde wist hier wel raad mee.

Jong geleerd, oud gedaan!
We hadden natuurlijk veel lol en een 2e stukje cake ging probleemloos bij mij naar binnen. Dat had ik natuurlijk beter niet kunnen doen want van de rest van de avond weet ik helaas niet veel meer.

Heb ik echt geen cake meer in de hand?

Gelukkig werd er keurig op me gepast en ben ik tijdig naar bed gebracht.
De volgende morgen was ik niet al te fit en ik stelde voor dat Inge naar huis zou rijden. Zij vond dat echter geen goed idee omdat zij ook niet al te fris was. Na een uitstekend ontbijt ging het wel weer. Iedereen bedankt (vooral Marinus) en lekker naar huis, luieren op de bank.

Nog even een toevoeging van de secretaris!
Ook hiervan staat reeds een verslag op onze website, alhoewel je kan twijfelen aan de nauwgezetheid van dat verslag. Het is nl. gemaakt door Henk H., die zich heeft laten verleiden tot het eten van spacecake en daardoor niet alles helemaal helder meer heeft meegekregen. Maar het was er in elk geval weer erg gezellig. Marinus had een internationaal gezelschap uitgenodigd, dat het goed met elkaar kon vinden. Hierachter nog een stukje verslag van Marinus zelf: " Hoewel er minder deelnemers aanwezig waren dan de afgelopen jaren was het een buitengewoon geslaagd feest. Zoals altijd deelnemers van diverse pluimage, waaronder dit jaar een aantal BitelŻkers gedurende het gehele weekend, een tweetal dames uit Schotland en geheel onverwacht een verre neef die uitstekend bleek te kunnen pianospelen. Enkel dames hadden het lumineuze idee om op zaterdagavond kleine stukjes Cake te bakken, erg geslaagd hoewel er aan enkele wel een heel bijzondere bijsmaak bleek te zitten en het geheel miste de uitwerking op de stemming niet. Nogmaals, erg geslaagd. Helaas zijn er tenminste twee personen geweest die hun maaginhoud niet binnen konden houden. Op zich niet erg maar de directie van het feest zou het toch op prijs stellen wanneer zulks buiten in de tuin gebeurt i.p.v. in de wastafel of de douche. Graag de volgende keer even melden en zelf opruimen. Ik kan terug kijken op een zeer geslaagd weekend en hoop het volgende jaar iedereen die er was en de mensen die er niet waren weer te mogen ontvangen." De secretaris heeft niet gehoord of er nog iemand naar de TT Race is geweest. Op TV te zien was het er een natte boel met niet erg spectaculaire races.

Hintergartentreffen, 21-22 juni 2003 (bijdrage Gerard)

Het Hintergartentreffen was dit jaar, voor de 2e keer, bij Marga en Gerard te Baak. Dit evenement is met een deelname van 14 volwassenen en 4 kinderen relaxed verlopen. Het was mooi weer en aan de toertocht hebben 6 motoren deelgenomen. Ondergetekende, die natuurlijk moest voorrijden (en dat bepaald niet had voorbereid), probeerde de deelnemers naarstig een aardige route voor te schotelen, zonder wegen met verse split erop. Maar zodra hij de gemeentegrens van Hengelo G. passeerde, was het toch raak (sorry Andries). Dan maar richting Barchem / Lochem. De zoektocht naar kleine weggetjes verliep enigszins moeizaam, daar de toerleider nog al eens een Eigen Weg insloeg, hetgeen Willy V. deed vermoeden dat de toerleider eigenlijk liever rondom zijn eigen erf had willen rijden. Toch maar even doorgereden, bij de Zonnebloem een terrasje gepakt, via Klein Dochteren over het Twentekanaal (en ook weer terug!), daarna stukje langs het kanaal en via Eefde en Warnsveld na een kleine 80km retour in Baak. Daar stond het tapje van Jos Herfkens al ongeduldig te wachten en we lieten ons het biertje lekker smaken.

Een peukje en een biertje

In de loop van de avond voegden Mariette en Hugo, Jan en Willy en Johan en Dini zich ook nog bij het gezelschap. De barbecue ging aan en iedereen ging aan het braaien.

Eindelijk eten!

Nog iets later (surprise) kwamen Henk en Elly H. uit Toldijk ook even buurten. Elly had van het voorjaar haar motorrijbewijs gehaald en zelfs al een motor aangeschaft. Henk zat nog te dubben wat te doen, maar wellicht kunnen we ze later dit jaar zelfs als lid verwelkomen. Met de familie A., Jan en Thea T. en Briget en Willy V. was het gezellig toeven rond een kampvuurtje van twee vuurkorven en zo werd al snel de kleine uurtjes bereikt. 's Morgens was er een lekker ontbijt met gebakken eieren (met dank aan de kippen van de buren) door Marga klaargemaakt en rond 12 uur was iedereen gepakt en gezakt en voldaan weer huiswaarts gekeerd.
Marga en Gerard, namens alle deelnemers, bedankt voor de perfecte organisatie!

FIM-Rally, 11-14 juni 2003 (bijdrage Gerard)

De Blijde Rijders die aan dit evenement hebben deelgenomen (Henk en Inge, Henk M., Willy H. en Jan O.) kwamen met gemengde gevoelens terug. De organisatie en voorzieningen waren op het randje, (zeker in verhouding tot de hoeveelheid pecunia die je voor deelname aan een dergelijk evenement moet neertellen). In de hitte (35 - 40 graden) op een zeer stoffig terrein je tent op moeten zetten in een vakje van 2 bij 2 mtr en daar past de motor natuurlijk niet meer bij, dus je moest een paar honderd meter met je spullen slepen, dat was niet echt wat men had verwacht. De MCDB-ers vertrokken dan ook vroegtijdig van het evenement. Het was dat ze er allemaal hun eigen motorvakantie aan hadden vastgeplakt, want dat maakte veel goed. Een aantal heeft zelfs een korte oversteek naar Afrika/Marokko gemaakt. En daarna via Portugal, Spanje en Frankrijk een prachtige reis terug naar het noorden. Op onze website is een uitgebreid verslag met prachtige foto's van Henk H. te zien. Zeker even bekijken!
Volgend jaar gaat het allemaal beter worden, want dan wordt dit evenement in Nederland georganiseerd!

12e Gelderse Motoravondvierdaagse, 3-6 juni 2003 (bijdrage Gerard)

De Avondvierdaagse werd dit jaar onder bijzonder zwoele omstandigheden verreden. De benauwdigheid spatte eraf, dus je moest gewoon (blijven) rijden. Helaas waren er maar weinig Blijde Rijders die die uitdaging aangingen, zo'n 5 per avond behalve op donderdag. Andere deelnemers waren er genoeg: 1ste avond 57 (ritafstand 100km), 2e avond 44 (toen was er vooraf een behoorlijke dreiging van slecht weer, maar dat viel uiteindelijk reuze mee; we schampten een regenbui en de boom, die verderop door de bliksem werd geveld was opgeruimd voordat wij daar passeerden; gereden ritafstand 80km), 3de avond 72 (ritafstand 85km) en 4de avond 54 personen (ritafstand 85km). De gastrijder Wim L. was weer present en op donderdagavond hebben we met het hele gezelschap (toen waren we wel met 7 personen) bij hem in de achtertuin koffie gedronken. Een groepje rijders die bij ons hadden aangehaakt, stonden wat vreemd te kijken toen we in Wichmond terechtkwamen, maar sloegen uiteindelijk het aanbod om er bij te komen zitten af. We hebben ze maar rechtstreeks de weg naar Heezen gewezen, waar toen het eindpunt was. Op de laatste avond ontstond er enig rumoer in de familie V. Willy had een accutest op zijn motor gedaan, die op zich was gelukt, want zijn accu was leeg. Daarna had hij ongevraagd de motor van Briget uit de schuur gehaald en verscheen daarmee tot ontsteltenis van Briget aan de start. Voordeel voor Willy was wel dat hij niet meer voorop hoefde te rijden en zo zijn nieuwe routerol met binnenverlichting kon sparen voor later gebruik. Op 19 juni aanstaande zullen de vier organiserende clubs het geheel evalueren, en dan kunnen we ook bepalen wat we hieraan hebben overgehouden. De geluiden die ik van een aantal deelnemers heb opgevangen zijn in elk geval eensluidend positief: mooie ritten door het Achterhoekse, lekker kleine achteraf weggetjes, 80km goede afstand voor zo'n avondrit.
Tot volgend jaar maar weer!

Hemelvaartweekend 29 mei-1 juni 2003 (bijdrage Gerard)

De 10 leden die de camping "Limburg an der Lahn" hebben bezocht, hebben het 4 dagen (een enkeling 3 dagen) goed naar hun zin gehad. Bennie O. had een prachtige stek uitgezocht. Naar verluid was de saamhorigheid in de groep af en toe een beetje zoek, hetgeen resulteerde in het feit dat Joop met Johan op de afgesproken tijd gingen toeren, terwijl Jan O. nog aan het ontbijt (om 11 uur???) moest beginnen. De dag erop gingen Johan en Mariette toeren, terwijl een aantal anderen zich op waterfietsen verplaatste. Al met al is het toch wel een geslaagd weekend geworden met gemiddeld aardig weer (hoewel het ook in Duitsland na een benauwde dag aardig kan hozen) en in een mooie omgeving. Bennie, bedankt voor de organisatie.

PR-rit 18 mei 2003 (bijdrage Henk)

Aan deze, inmiddels traditionele rit, hebben 50 motorrijders deelgenomen.
Ze kwamen uit alle windstreken.......


....... en het bestuur stond ze al op te wachten.


Ook de Toldiekers waren weer van de partij.

Helaas schitterden de leden van het Baakse JOZEF (Jagen Op Zon- En Feestdagen) door afwezigheid. Het weer was een beetje fris maar wel zonnig. Ideaal motorweer dus. Dankzij een sponsoring van de Rabobank uit Steenderen konden we de deelnemers onderweg een pannenkoek en een consumptie aanbieden. De route was uitgezet door de voorzitter.....

De nieuwe motor van de voorzitter

.......en voerde ons door de Liemers en het grensgebied met Duitsland.

Halverwege de tocht werd "De Sprokkelaar" in Beek bezocht voor de pannenkoek.


Al met al een mooie tocht die volgend jaar zeker weer op de kalender zal staan.

Eigen toertocht 4 mei 2003

Helaas is er over deze toertocht niets bekend bij de webmaster. Wie stuurt even een verslag aan Henk H.?

Bitelukers treffen 26/27 april 2003

Aan dit evenement hebben 6 leden deelgenomen. De heen- en terugreis werden zoals gebruikelijk gekenmerkt door hevige regenbuien. Het treffen was gelukkig weer erg gezellig zoals uit onderstaande foto's blijkt.
De Blijde Rijders wisten zowaar ook nog de troffee voor de grootste binnenlandse club, de verstkomende binnenlandse vrouwelijke en mannelijke deelnemer, in de wacht te slepen. Voorwaar, geen slecht resultaat voor 6 mensen.

Zandheuveltreffen 19/20 april 2003 (bijdrage Henk)
Deze keer ben ik zelf alleen bij de toertocht geweest. Ik heb wel begrepen dat er 's avonds weer flink gefeest is en dat de laatsten 's nachts om ca. 6.00 uur naar bed gingen. Er speelde ook een bandje waarvan de dame de andere middag om 13:00 uur wel erg nodig naar de wc moest. Hoe verklaar je anders dat iemand, alleen gekleed in een t-shirt, uitgebreid gaat zitten piesen achter een auto. Toen de parkeerplaats van de GOMA eindelijk opgedroogd was vertrokken wij ook voor onze toer o.l.v. Jan O.
Onze toerleider


Deze keer ging er geen enkele Fries mee. De meesten van hen waren nog ziek, met de auto of hadden de motor kapot (Willem: "de cardan is dreug gelopen").
Ook Rienk ging niet mee

Tot onze verbazing was Adrie er ook

Jan had zich natuurlijk weer heel goed voorbereid en vroeg zich af waar we heen zouden gaan. Het werd uiteindelijk richting Winterwijk en we hadden een heel mooie toer met dat prachtige weer. Onderweg een stop gemaakt in Duitsland waar de kaffee und kuchen ons best smaakten. Intussen was Jan de Hamalandroute aan het volgen maar die hield op een gegeven moment op. Toen maar een beetje binnendoor geslakkerd om weer thuis te komen. Bij het Medler ging het nog even mis. De voorste rijders gingen ergens links terwijl onze oudste rijder dit over het hoofd gezien had. Gelukkig kon ik ze in de Kranenburg weer oppikken om de juiste route te vervolgen. Zo kwamen we traditiegetrouw niet allemaal tegelijk terug. Het was een mooi ritje en een mooi weekend.

Puzzelrit 6 april 2003 (bijdrage Henk)
Deze rit vertrok vanaf de Zandheuvel en was uitgezet door Jan O. met behulp van Martine. Het feit dat Jan O. de rit had uitgezet moest ons eigenlijk genoeg waarschuwen. Toch trapte iedereen weer vrolijk in de valstrikken die Jan had uitgezet.
Het begon al op de Varsselring met een letter "K" die er op meer dan 1 manier stond. Daarna waren de kraan en de wasbak pas na vele uren en kilometers te vinden. Enkele van de 12 deelnemers gaf de strijd dan ook al vroegtijdig op. Gelukkig zijn er ook nog echte doorzetters die uiteindelijk de route weer terugvinden. Een en ander werd ook nog moeilijker gemaakt door derden die het nodig vonden met onze bordjes en "opvangers" te rommelen.
Terug gekomen bij de Zandheuvel bleek dat de beproeving nog niet teneinde was. Eerst moesten we een vragenlijst invullen met onmogelijke opdrachten over meloenen, paardenraces, boeken en hoogspanningsmasten. Daarna ging de puzzeltocht verder met als uiteindelijk doel Herfkens in Baak.
Al met al een tocht die wel erg moeilijk was maar toch ook weer erg leuk. Willy H. ging met de eerste plaats strijken. Verdere uitslag: 2. Henk H. 3. Willy V. 4. Johan B. 5. Herman S. 6. Henk M. 7. Johan H. Briget heeft de rit gereden zonder noemenswaardig te puzzelen. De rest had als vervoermiddel een auto gekozen, of kwam vroegtijdig op start/finish terug. Jan en Martine, bedankt voor het vele werk dat jullie voor een klein clubje liefhebbers hebben gedaan.

6e Ganzenrit Enter 23 maart 2003 (bijdrage Henk)

Inge en ik stonden die ochtend een beetje laat op en moesten ons haasten. Toen maar besloten om niet via Heezen te gaan maar direct naar Enter te rijden. Daar aangekomen bleek er geen Blijde Rijder te zien dus maar met zijn tweeŽn vertrokken. Uiteindelijk bleken we de rest toch voor te zijn. We hadden geen rekening gehouden met het Steenderens kwartiertje.
Het was zonnig weer maar wel een beetje koud. De 200 km lange tocht ging voor een groot deel door het noord-oosten van Overijssel en een deel van Drenthe. Geen wegen waar we vaak komen dus voor ons was het al een heel mooie route. Na ca. 1/3 deel hebben we koffie gedronken met de jas aan op een terras. Daar nog even 2 SMS'jes verzonden aan Jan O. en Joop K. om ze te laten weten dat we er wel waren maar niet bij de eventuele rest van de club. Later bleek dat zowel Jan O. als Joop K. niet hebben meegedaan. Moeten ze toch wel een raar SMS'je hebben gekregen, zo van: ik zit nu op 1/3 deel?
Ongeveer halverwege de route was er een officiŽle stop. Die hebben we maar overgeslagen. Later bleek dat we hier goed aan hadden gedaan want de overige Blijde Rijders hebben hier eeuwen op hun eten moeten wachten. Bovendien werden er ook nog consumpties in rekening gebracht die ze wel besteld hadden maar nooit ontvangen. Gelukkig ging het ons beter af. Wij vonden een prachtig terrasje in een geweldig mooie motorbocht. Lekkere koffie en maar loeren naar de vele motoren die door deze bocht kwamen.
Op een gegeven moment kwamen we bij het Centraal Station bij Dalfsen (er staat echt een bordje met "Dalfsen CS"!). Daar het spoor overgestoken en de route begon wel heel erg mooi te worden. Daar heb ik ook nog ergens een paar foto's gemaakt van een mooi landhuis waarvan ik de naam helaas ben vergeten. De foto's wil ik jullie echter niet onthouden.
Inmiddels begon ons gat toch wel een beetje zeer te doen en we waren dan ook blij dat we de tocht hadden volbracht. Totaal toch een kleine 300 km gereden. Het was een heel mooie tocht in een weer eens wat andere omgeving. Voor herhaling vatbaar! Sorry voor de overige Blijde Rijders, Henk M, Willie H., Johan H. en Jan H. dat we elkaar zijn misgelopen. Mijn schuld en de volgende keer beter.

Eigen toertocht 9 maart 2003 (bijdrage Henk)

Omdat onze toerleider en de voorzitter verhinderd waren kreeg ik de twijfelachtige eer om een toertocht uit te zetten. Gelukkig had ik nog een tocht die ik in de nazomer van 2002 al had uitgezet m.b.v. mijn GPS. Even de route in de GPS zetten en daar gingen we. Zowaar 11 motoren aanwezig, waarvan 10 leden. Dat is best wel veel voor een 1e tocht met een temperatuur van ca. 9 graden.
De tocht ging naar de Veluwe en daarvoor moeten wij helaas altijd een brug of een pontveer over. Gelukkig is dat de moeite waard want de Veluwe is prachtig om te rijden. De route voerde ons vanaf de nieuwe brug via Oeken, Empe, Klarenbeek, Lieren, Beekbergen, Hoenderlo naar Loenen alwaar we een koffiepauze hebben ingelast. Daarna ging het verder binnendoor naar Brummen en toen opnieuw over de nieuwe brug. Omdat de route "slechts" 77 km was heb ik er nog een aantal km's aangeknoopt. Zo kwamen we op het nieuwe bedrijventerrein Revelhorst Zuid en van daaruit naar Vierakker en nog een rondje om Wichmond heen om zodoende via de Toverstraat en de Bakermark te eindigen bij ons 2e clubhuis Herfkens. Ik hoop dat iedereen het naar de zin heeft gehad en dat er de volgende keer weer zoveel deelnemers zijn.

Vergadering 7 maart 2003 (bijdrage Henk)

Normaal gesproken doe ik geen verslag op de site van een reguliere vergadering. Deze keer wil ik echter een uitzondering maken. Er waren maar liefts 17 leden op de vergadering. Dat is erg veel en ik hoop dat we tijdens het motorseizoen ook zoveel deelnemers mogen begroeten bij onze evenementen. De vergadering verliep voorspoedig. De rest lezen jullie maar in de notulen.

Boerenkooltocht 23 februari 2003 (bijdrage Briget)

Aan deze wandeling, in de omgeving van Kranenburg (D) hebben ruim 20 mensen deelgenomen. Na een bakje koffie werden we door de Fam. L. meegenomen naar het bos. Het terrein was nogal heuvelachtig zodat we behoorlijk moe werden.
De totale afstand bedroeg ca. 6 kilometer en we waren bekaf en hadden een ontzettende dorst.
Als voorgerecht kregen we boerenkoolsoep. Daarna als hoofdgerecht boerenkool met veel wordt en vlees. Lydia had natuurlijk weer veel te veel gemaakt. Het smaakte erg goed en het was een leuke middag.
Willy en Lydia bedankt!

Jaarvergadering 14 februari 2003 (bijdrage Henk)

De jaarvergadering werd weer druk bezocht door ca. 24 van de 36 leden. Na de opening door de voozitter deed de secretaris verslag van het afgelopen jaar. Daarna werd de toerkalender behandeld, altijd een belangrijk onderwerp. Dat de leden invloed hebben op deze kalender is vanzelfsprekend. Zo werd een hotelweekend in Duitsland omgebouwd naar een kampeerweekend.
Daarna was het de beurt aan de penningmeester. Het afgelopen jaar kon worden afgesloten met een batig saldo. Reden voor de penningmeester om in de pauze enkele consumpties uit de kas te voldoen. De kascommissie was ook tevreden en volgend jaar zullen Mariette en Andries de stukken controleren. Bij de bestuursverkiezing was er geen aanleiding tot een wijziging en Briget, Gerard en Henk namen hun benoeming dan ook, met algemene bijval, aan. Al met al een zeer nuttige vergadering. Nu maar hopen dat alle clubevenementen dit jaar zo goed bezocht zullen worden.

Nieuwjaarsreceptie 5 januari 2003

De receptie werd weer erg druk bezocht en was, zoals gewoonlijk, erg gezellig. Handen werden geschud en kusjes gegeven. Ook de drankjes en de hapjes van Gerrit smaakten opperbest! Er werd al een gewijzigde datum doorgegeven voor de jaarvergadering. Inmiddels is deze alweer gewijzigd en vindt nu plaats op vrijdag 14 februari a.s.