Archief 2004


Afgelopen evenementen


Jaarfeest 27 november 2004 (bijdrage Henk)
Het motorseizoen was al weer voorbij, dus tijd voor het jaarfeest met de prijsuitreiking. Aan het begin van de avond gingen we te voet een kleine speurtocht door Steenderen uitvoeren. Deze toch was uitgezet door Jan O. en Briget V. en zat goed in elkaar. Er waren toch nog wel moeilijke vragen bij zoals: "Hoe breed mag een motor maximaal zijn?" Wist je dat het maar liefst 2 meter is?! Ook het nummer van de betaalautomaat bij de Rabo was niet zo gemakkelijk te vinden. Of je moest een bedrag pinnen en om een bonnetje vragen. Gelukkig kwam onze groep op het idee om in de prullenbak te snuffelen, daar lagen ook wel bonnetjes in. Daarna kwam het feest al snel op gang.

Hoogtepunt van de avond was natuurlijk de prijsuitreiking van de clubcompetitie. Hieronder de winnaars

Johan H. 3e prijs

Henk M. 2e prijs

Henk H. 1e prijs

Briget V. 1e prijs voor de damescompetitie

Nardy H., aanmoedigingsprijs

Henk H. liet weten toch wel verrast te zijn. Door omstandigheden had hij een paar keer niet mee kunnen doen. Maar doordat hij beide puzzelritten had gewonnen had hij toch wat afstand genomen. Hij dankte hiervoor Inge, zonder wie hij dit niet had kunnen redden.
Het feest ging nog door tot in de kleine uurtjes, totdat het budget blijkbaar op was en de kraan dicht ging.

KNMV feest 100-jarig bestaan Maarssen 14 november 2004 (bijdrage Gerard)
Na het nodige beraad vooraf toch besloten om in te gaan op de uitnodiging van de KNMV. Het was gebleken dat ook de FIM vrijwilligers allemaal op de valreep nog een uitnodiging hadden ontvangen, en ik kwam er net op tijd achter dat Henk M. en Willy H. van plan waren te gaan. Dus bij Willy in de auto gekropen om op zondagmiddag naar Maarssen, de Fabrique, af te reizen. Nou dat was niet voor niets. De KNMV had geweldig uitgepakt, en de hele Fabrique meteen maar afgehuurd. In de diverse ruimtes werd voor elk wat wils geboden, van dixieland tot disco, van karten to karaoke, en ook voor de inwendige mens werd met drank en eten uitstekend gezorgd. Het geheel werd verder omlijst door de nodige entertainers, die je met grappen en grollen vermaakten.

"De voorouders van Henk, Gerard en Willy bij de oprichtersvergadering van de KNMV in 1904"

Van de Blijde Rijders waren verder Mariette, Hugo en Geke present, die niet van de dansvloer waren weg te slaan. Het was vooral een feest voor de vrijwilligers en hun partners, die jaar in jaar uit belangeloos de KNMV zaak dienen, en die kwamen zeer zeker aan hun trekken. De top-act (Lee Towers) die als afsluiting optrad, hebben we niet meer afgewacht, maar rond 21.30 uur zijn wij huiswaarts gegaan, niet nadat we ons op een nostalgische wijze hadden laten vereeuwigen. Tevens mochten we een exemplaar van het jubileumboek "100 jaar KNMV" in ontvangst nemen.

Natte poten flits-weekend Amersfoort, 16-17 oktober 2004 (bijdrage Henk)
Iedereen, op één na, was op tijd bij Heezen aanwezig om naar Amersfoort te vertrekken. Het waren zowaar 4 Henken, 2 Johannen, Elly, Dinie, Henny, Inge en (later) Nardy. Na nog een Steenderens kwartiertje gewacht te hebben en na enkele pogingen tot telefonisch contact, werd toch maar besloten om te vertrekken. We wilden via het pontje in Bronkhorst naar de Veluwe te rijden.

Nardy sloot toch nog met de 'hakken over de IJssel' aan, weliswaar met de 2e vaart, maar toch.
Johan B. had het evenement georganiseerd en het moet gezegd worden dat alles tot in de puntjes was geregeld, waarvoor hulde!
Via een mooie route over de Veluwe bereikten we tenslotte Amersfoort, alwaar we bij café Marktzicht op het Onze Lieve Vrouwenplein de sleutels van onze kamers konden ophalen. Dit nadat we onze motoren hadden geparkeerd in de parkeergarage aan de Koestraat en deze hadden verlaten via de Varkensmarkt. De medewerker van de parkeergarage had speciaal voor ons enkele plekken gereserveerd, hetgeen niet onverstandig is op zaterdagmiddag.
Er was nog wat onduidelijkheid over de prijs van de kamers en wel of geen ontbijt. Een en ander bleek toch een stukje duurder uit te vallen dan gedacht. Jammer maar helaas!
Nadat we ons in het Lange Jan Hotel hadden geïnstalleerd werd een eerste consumptie genuttigd in café Marktzicht. Besloten werd dat het wel verstandig was om een restaurant te reserveren voor die avond.
Ervaringen uit het verleden leerden ons dat dit echt wel nodig is.

"De vier Henken"

Bij het 4e restaurant, een steakhouse, was het raak. Zij konden om 19:30 uur wel 11 gasten ontvangen. Toen stond niets ons meer in de weg om de excursie te starten richting de lokale brouwerij "De Drie Ringen", ook een idee van Johan. Het bleek een schot in de roos. De blondjes en bokjes smaakten ons voortreffelijk en ook de pinda's en hapjes waren niet te versmaden. Dit alles onder deskundige begeleiding van de directeur van de brouwerij.

De stemming zat er al goed in toen het tijd werd om naar het restaurant te gaan. Dit niet nadat Henk Hu. het waterpeil op het toilet nog even had gecontroleerd, nadat hij ook nog een lamp gerepareerd had. In het restaurant kozen de meesten van ons voor een 3-gangen menu, waarvan elke gang ongeveer 1 uur in beslag nam. Het duurde allemaal wel erg lang maar het eten smaakte gelukkig voortreffelijk. Het gaf ons ook even de tijd om wat bij te komen van de brouwerij.

Toen we eindelijk weer buiten stonden was het tijd om te gaan stappen. Johan wist een uitstekend swingcafé, alwaar veel muziek uit de jaren 60 en 70 werd gespeeld. Dit bleek een kleine misrekening: er zat een soort funky freakband een nummer te spelen dat misschien wel 60 tot 70 jaar zou duren. Na één consumptie dus snel wegwezen. We kwamen bij een Ierse pub terecht die erg bij ons in de smaak viel. Dat gold ook voor de Murphy's Stout, een Iers donker biertje, lijkt wel wat op Guinness. Volgens de kenners (Inge) smaakt het veel beter. Er werd tot in de late uurtjes doorgefeest en we gingen in etappes naar het hotel.

Na een slecht ontbijt, geen kaas of ham en slechte koffie (foei!), ging het richting parkeergarage. We spraken af dat we met 2 motoren tegelijk naar buiten zouden rijden op 1 parkeerticket van 10 euro. Zo gezegd, zo gedaan. Bij nadere bestudering bleek dat we het misschien ook wel met 4 motoren op 1 kaartje hadden gered. Maar ja, dan moet je wel fit en alert zijn! Na de onvermijdelijke tankstop ging het binnendoor huiswaarts. Bij de Planken Wambuis nog even samen koffie gedronken. Het was een gezellig weekend met een heel gezellige club mensen. Amersfoort was oké! Johan B., nogmaals bedankt voor de organisatie. Volgend jaar gaan we allemaal weer mee!

Puzzelrit 19 september 2004 (bijdrage Henk)
Dit was de uitgestelde puzzelrit van 5 september. De rit werd uitgezet door Erik en Briget. Het bleek dat zij 1 dag voor de rit de zaak nog helemaal moesten omgooien omdat een brug was afgesloten. Later bleek dat dit niet het enige probleem was. Er waren 13 deelnemers waaronder 1 gast (nieuw lid?)

Ik was al vroeg aanwezig en kon, samen met Inge mijn trouwe helpster, als 3e deelnemer vertrekken. Het begin verliep gladjes en we zagen zowaar ook nogal wat oranje bordjes. Op een gegeven moment kwamen ons de aanwijzingen wel heel bekend voor: Na "De Roodheuvel" 2e weg links, einde RE, na klomp 1e weg links. Weliswaar niet precies dezelfde aanwijzingen maar wel dezelfde route.

Op een gegeven moment kwamen we in Drempt, alwaar een kermisoptocht ons de weg versperde. Dit nadat we al een inrijverbod hadden genegeerd. Erik was door Joop gebeld en kwam ook al spoedig een kijkje nemen bij die grandioze optocht. Toen de laatste wagen voorbij was konden we de tocht vervolgen. Even later stonden we weer vast voor de optocht. Deze keer hadden we geluk: we zagen de optocht van begin tot eind, ca. 15 minuten. Gelukkig was het mooi weer. Ik vergat helemaal om foto's te maken, vandaar deze keer alleen een verhaaltje.

Nadat sommigen het niet aandurfden de zandweg in te gaan of dat ze echt de tekst "ASB" niet hadden gezien kwamen we toch weer bij Herfkens aan. Het duurde nog wel een tijdje voordat iedereen binnen was maar toen kon de prijsuitreiking beginnen. De top 3: 1. Henk H., 2. Gerard J., 3. Johan H. Ja, ja, je leest het goed. Schrijver dezes heeft de rit gewonnen. Weliswaar enigszins dubieus .... maar toch. Erik en Briget bedankt voor het uitzetten van deze leuke puzzelrit.

Toertocht 5 september 2004 (bijdrage Gerard)
Deze tocht hebben we geruild met de puzzelrit. Die volgt dan op 19 september a.s.

Bij schitterend weer vertrokken 9 motoren vanaf Herfkens, met Erik Bosvelt voorop. Na ampel beraad was besloten dat Erik zijn neus achterna zou rijden (hij beweerde wel dat hij hem richting Markelo zou houden) en dat ging in het begin heel aardig.

Al snel zaten we voorbij Ruurlo, maar daarna schoot Erik een weggetje in, dat uiteindelijk bleek over te gaan in een onverharde weg (op zich niet zo'n probleem want Willy Vredegoor was er toch niet bij). We kwamen daardoor wel in de binnenlanden van Borculo langs een museumpje, de "Lebbenbrug" genaamd. We slingerden verder en een tijdje later kwamen we op een terrasje in het dorpje Rietmolen terecht.

Erik trakteerde ons op enige drankjes ter gelegenheid van zijn 25 jarig huwelijk en aanstaande 50 jarige verjaardag (nog van harte gefeliciteerd). In Rietmolen was natuurlijk weer van alles te doen, zoals de jaarlijkse maisrace, waar de deelnemers op hun Kreidlers op af kwamen. Even later werd de weg afgezet voor een hele kolonne Harley rijders. Dat was genieten, maar we moesten verder, want ook dichter bij huis was nog van alles te beleven, maar daarover later meer. De rit ging verder via o.a. Neede, Haarlo (2x!) en zo terug naar Ruurlo (?) via wat omzwervingen en daarna hadden we ons doel gezet op Keijenborg. Daar werd het Koningsschieten van de nieuwe gemeente Bronckhorst georganiseerd. Dit ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de Schuttergilde St. Jan. Het bijzondere was dat de Baakse vendeliers en Bielemannen (waaronder een aantal Blijde Rijders) daar ook mee deden, en zij waren aangenaam verrast dat de toerende delegatie Keijenborg met een bezoek vereerde.

Nadat ook de ballonnen de lucht in waren gegaan zijn wij maar weer op de motor geklommen en doorgegaan naar Herfkens, waar nog even gezellig werd nagepraat.

Minitreffen 21 augustus 2004 (bijdrage Henk)
Al weer voor de 2e keer was dit treffen bij Jan O. In het begin waren er nog wat perikelen met het aansluiten van het vat en de koolzuur en de verversing van het water. Maar met behulp van moderne communicatiemiddelen, veel geduld en inventieve leden kwam er toch een acceptabel resultaat uit de tap. Hulde daarvoor!

Het volgende probleem was dat het iets begon te regenen. Gelukkig had Gerard, op aandringen van Briget, onze partytent meegenomen. Deze moest natuurlijk door zoveel mogelijk personen worden opgezet.

Er diende zich een nieuw probleem aan: iedereen had honger maar Willy L. was er nog steeds niet. De cake, eerst door de meesten genegeerd, werd gretig door iedereen aangevallen. Eindelijk kwam Willy aanrijden.

De autodeur werd er bijna uitgerukt om maar zo spoedig mogelijk te kunnen beginnen. Lydia had natuurlijk ook weer heerlijke salades gemaakt. De eerste honger kon dan ook spoedig gestild worden. En toen Willy eenmaal de BBQ aan de gang had was er genoeg voor iedereen.
De avond kwam goed op gang en op verzoek moest er ook nog iemand versierd worden. Raad eens wie het is?

Zoals je op onderstaande foto kunt zien was er ook een (oud) of (nieuw) lid komen opdagen. Ja ja, onze Adrie was er ook. En zo te zien was hij het feesten nog niet verleerd!

Zowaar is iedereen, die zich had opgegeven, ook komen opdagen. En iedereen heeft ook keurig betaald. Dat is al heel wat.
Allemaal bedankt voor de medewerking, vooral Jan O. voor de gastvrijheid.

Veluwerit Ede 11 juli 2004 (bijdrage Andries)
Deze rit is door 3 leden gereden, te weten Andries B, Johan H. (+Dinie) en Willy V. Ze hebben een beetje tussen de buien door kunnen rijden en zijn redelijk droog gebleven. De rit ging over de Veluwe vanaf Ede, o.a. ri. Apeldoorn, Vaassen, Elspeet, Nijkerk. Het was al met al een heel aardige rit en men heeft zich uitstekend vermaakt.

FIM-Rally 5-11 juli 2004 (bijdrage Henk)
Alhoewel dit evenement niet op onze toerkalender staat wil ik jullie de foto's niet onthouden.
Surf naar: Foto's FIM-Rally 2004

TT-treffen Haulerwijk 25-27 juni 2004 (bijdrage Marinus)
Na twee dagen van zon, regen, al dan niet alcoholische versnaperingen en perikelen rondom het eerste vat bier (was het nu wel of niet Grolsch Citroen) zijn de gasten weer vertrokken en is de rust op Twin Acres Ranch weergekeerd. Ik neem aan dat het weer geslaagd is. Dit jaar een buitenlandse vertegenwoordiging van 25 %. Gasten uit Zwitserland en Duitsland vrolijkten de boel behoorlijk op. Met de TT als zodanig heeft het treffen inmiddels al niets meer te maken of het moet zijn dat enkele die-hards achter de televisie kruipen om de races met een potje bier en een pannenkoek binnen handbereik te bekijken.

Anderen gingen onder leiding van Henk Mentink een meer dan voortreffelijke toertocht rijden. Volgens onze Duitse vrienden wel wat lang maar ja, het Gronings-Friesche landschap heeft ook wel wat. De dames en de kids (die ook al weer wat ouder worden en langzaamaan alcohol beginnen te ontdekken en waarderen) deze keer op strooptocht door Drachten.

De twee avonden verliepen zonder noemenswaardige incidenten, er sneuvelden slechts 6 bierglazen en het kampvuur mag geslaagd genoemd worden. Dank en hulde aan de stookmeester Ivar. Na de gebruikelijke aubade van Jan O (hij had weer zo’n pijn maar na al die jaren weten we nog steeds niet waar) gingen zowel op vrijdag als op zaterdagavond de laatsten om 3 uur naar bed. Wij hebben gewonnen dus kon de zaterdagavond niet meer stuk. Er is maar 1 Rudy Völler en gelukkig ook maar 1 Jan O. Twee hadden we niet overleefd. Ik hoop dat eenieder genoten heeft en spreek de wens uit volgend jaar opnieuw gastheer te kunnen zijn maar dan voor iets meer Blijde Rijders.

Hartelijke groet en tot ziens in Hengelo. Marinus & Sandra

Hintergartentreffen 12-13 juni 2004 (bijdrage Henk)
Het treffen werd voor de tweede keer bij Henk M. gehouden. Henk en Wim hadden het erf bijzonder mooi aangekleed. Een prachtige entourage voor een treffen op het platteland. Zelfs aan een (geluids)scherm was gedacht. Het treffen begon traditioneel met een toertocht van ca. 100 km die door Henk M. en Willie V. was uitgezet. De tocht voerde door de Achterhoek en de Liemers. Onderweg kreeg men helaas nog wat regen te verwerken, maar dat hoort nu eenmaal bij een Nederlands klimaat.
Teruggekomen werd al snel een plaatje opgezet en de eerste drankjes genuttigd.

"Uit de oude doos"

De plaatjes waren echt geweldig en nog van hoge kwaliteit. Oude rock en roll, pikante liedjes, Duitse schlagers, voor elk wat wils. Willy L. zorgde weer voor de BBQ en die was natuurlijk van hoge kwaliteit. Sowieso was de catering goed voor elkaar. Dat er af een toe een buitje viel vond niemand erg omdat het in de schuur ook heel goed toeven was.

Op een gegeven moment kwam er zelfs nog een oud lid opdagen. Wie van jullie herkent de persoon links op onderstaande foto?

"Een oud lid?"

Uiteindelijk is het feest doorgegaan tot ca. 02:30 uur. Toen werd het in ieder geval stil. De schrik was dan ook groot toen om 04:00 uur de stem van Vera Lynn door de Baakse dreven schalde met het schone lied: "We'll meet again". Dit werd niet door iedereen gewaardeerd.
In de ochtend werd er een geweldig ontbijt geserveerd met uitsmijters van dubbeldooiers. Een waardige afsluiting van dit mooie treffen. Henk en Wim: bedankt voor de gastvrijheid!

Motoravondvierdaagse 1-4 juni 2004 (bijdrage Henk)
De vierdaagse werd dit jaar goed bezocht door onze eigen leden. Gemiddeld toch zo'n 12 motoren per avond, waarvoor hulde. Onze oproep heeft dus wel geholpen.

Eerste avond aankomst bij de Olde Mölle in Neede

Het aanrijden naar Borculo verliep de eerste avond niet zonder problemen. De weg tussen Ruurlo en Borculo was afgesloten. Blijkbaar wisten de leden dit niet of ze waren het vergeten. Enkele weken daarvoor hadden we namelijk ook al hetzelfde probleem. Met de nodige omwegen werd de startplaats toch nog bereikt.
De routes waren elke avond erg mooi. De clubs hadden goed hun best gedaan. De weergoden lieten ons af en toe in de steek. Dinsdag- en donderdagavond was het weer heel goed. De beide andere avonden moesten we helaas nog wat regen verwerken. Vooral de laatste avond kregen we vlak voor Borculo een beste bui. Het mocht de pret niet drukken.

Aankomst op donderdagavond bij het sfeervolle "oranje" Heezen

Op alle avonden werd er onderweg even een kleine pauze ingelast, vooral bedoeld voor de verstokte rokers. Zowel op het begin- als het eindpunt werd er een consumptie genuttigd.

Hemelvaartweekend België 20-23 mei 2004 (bijdrage Henk)
Wat een heerlijk weer hebben we gehad de eerste dag! We vertrokken iets na de afgesproken tijd. Dit kwam doordat Nardy de waslijn nodig had om de bagage vast te knopen terwijl de was nog niet droog was. Wachten dus. Na dit intermezzo via Nijmegen Limburg ingereden alwaar we op de Napoleonweg een chauffeurscafé hebben bezocht met gigantische en betaalbare gehaktballen. Jan O. bracht ons eerst naar België om te tanken (goedkoper). Nardy kon echter niet wachten met haar kleine tank en tankte dus 1 km voor de grens. Daarna Limburg weer in en via het drielandenpunt in Vaals weer naar België. Bij het drielandenpunt in de buurt een stopje gemaakt. Daar vond Bennie het nodig om pannenkoeken te gaan bakken.

Toen we weer op weg gingen om ca. 16:00 uur leek het er op dat Jan de kluts iets kwijt was omdat we wel erg richting westen reden (zon in gezicht) i.p.v. naar het zuiden. Toen heb ik de taak van tourleider maar overgenomen en, met behulp van de gps, snel de E42 naar de Paljas gevonden. Daar aangekomen hadden we nog enige kamerindelings-perikelen. Gelukkig werden deze snel opgelost en kon het 1e biertje genuttigd worden. Deze smaakte naar meer, ja dit wordt weer het bekende verhaal, en ook het eten was niet te versmaden. Eric, Iris en Viola en hun medewerkers deden er alles aan om het de gasten naar de zin te maken, hetgeen uitstekend lukte.
Het café zat tot de nok toe vol en de stemming zat er geweldig in.

Henk M. probeerde sigaretten uit de automaat te halen. Er stond toch echt op de display dat er nog € 1,20 in de automaat moest? Later bleek dat het de tijd was: 01:20 uur. Tijd om naar bed te gaan dus. Ik had mijn vest in de bar laten hangen en Martine en Jan vonden het nodig om de kamers boven af te lopen om te kijken of ze mij konden vinden. Dat is niet gelukt. Wel is het haar gelukt om, samen met Jan, iedereen wakker en boos te maken.
De volgende ochtend was het aanmerkelijk kouder en natter buiten. Na een uitstekend ontbijt vertrokken we voor een tour door de Ardennen. Het werd een bordjesroute, de Venen en Meren route. Het ging een hele tijd goed. Alleen de wegen waren niet van een geweldige kwaliteit en het weer ook niet. De dames hadden het natuurlijk al weer erg koud dus werd er een restaurant bezocht bij de Cascade (wereldberoemde watervallen in België) in Coo. We raakten de route kwijt omdat de weg was opgebroken. Gelukkig stond er ook nog een andere route, de Sommets, Lienne en Ambléve (rivieren). Deze was ook erg mooi. Geluncht in Vielsalm in een oude vesting, erg mooi. Na de lunch besloten om terug te gaan naar de Paljas. Ik gaf de gps opdracht om ons daar heen te brengen, waardoor we prompt een zeer steile, doodlopende weg inreden, hetgeen iedereen de nodige keelklanken ontlokte, vooral van mezelf. Toch was het ook wel weer een goede oefening. Het valt niet mee op een steile helling te draaien met weinig ruimte. Daar ga je best wel van zweten. Terug bij de herberg heb ik nog een 10-tal km gewandeld met Johan B.
Ja, wij hebben ook nog een onderafdeling: WC de Blijde Wandelaars. 's Avonds bleek dat we ook nog een dartclub hebben: DC de Blijde Werpers.

De 2e nacht werd de camping met een bezoek vereerd door Jan en Martine die Bennie naar de tent brachten en dit heuglijke feit bij elke campinggast even gingen vertellen. Die waren daar natuurlijk erg blij mee. Ook de ene, nogal pokdalige, Belg die Jan een barkruk naar het hoofd gooide. Dit terwijl hij enige tijd daarvoor nog zielsgelukkig met een kat op schoot zat.
Zaterdag opnieuw een tour gemaakt, deze keer de Ourtal route. Die was geweldig mooi en ook het wegdek was prima. Alleen jammer dat die sukkels uit Hondsveld zo stom waren geweest om bij wegwerkzaamheden maar even het routebordje uit de grond te halen en op de kop in de sloot te gooien. Dit kostte ons weer enige omzwervingen totdat Johan B. het bordje in de sloot vond.

Later waren we de route opnieuw een paar keer kwijt maar deze keer waren we hardnekkig en hebben hem helemaal uitgereden. Onderweg nog lekker geshopt en geluncht en goedkoop getankt (95 eurocent/l) in Luxemburg. Weer teruggekomen nog even een 6 km rondgewandeld. Het is toch wel een heel mooie omgeving daar. Na een uitstekend diner kwam het slotakkoord. Het werd een geweldig feest en ook het vest uit het begin van dit verhaal kwam nog weer ter sprake. Ik kwam per ongeluk in gesprek met Tourya, die ook Martine en Jan op bezoek had gehad 's nachts en zich afvroeg wie toch Henk was. Nou, dat was ik dus. Ik vond het dan ook nodig om haar te vereeuwigen met mijn vest

Daarna brak het feest pas echt los en het ging door tot in de late uurtjes. Omdat Jan O. al naar huis was moest ik de volgende dag als tourleider fungeren. Dus ik wou eigenlijk wel op tijd in bed liggen, hetgeen helaas niet gelukt is. Dat kwam mede door de motorclub Gruningen en de Ben H.U.R.-club.

Ook Eric en Marnix deden hun uiterste best om mij in het café te houden door mij spontaan steeds van een biertje te voorzien. Uiteindelijk is het me toch gelukt om naar bed te gaan en zowaar de volgende ochtend gewoon op tijd aan de start te verschijnen, evenals de rest van de leden.
Onderweg naar huis werd het nog even spannend of Nardy het tankstation zou halen maar gelukkig lukte dit. Na een voorspoedige reis, via Duitsland, kwamen we in Nederland aan. En, geloof het of niet, we raakten elkaar op de laatste 20 km toch nog kwijt. Er kwam een hele stoet met koetsen en paarden van links waar ik toch nog gauw even tussendoor reed. De rest bleef achter en nadat Inge en ik ca. 15 minuten in Kilder hadden gewacht, besloten we maar naar huis te gaan. Dit in het vertrouwen dat de rest de weg wel weer terug zou vinden. Het was weer een gedenkwaardig weekend en ik geloof dat iedereen Herberg de Paljas wel voor herhaling vatbaar vond.

Wil je alle foto's van dit weekend zien surf dan naar www.holtermann.nl

PR-rit, 16 mei 2004 (bijdrage Henk)
Dit jaar stond de PR-rit voor het eerst op de KNMV Toerkalender dus we hadden hoge verwachtingen over het aantal deelnemers. Het werden er 73, inclusief 14 eigen leden. Persoonlijk had ik ietsie meer verwacht maar we waren toch tevreden.
De deelnemers kwamen uit alle windstreken, van Amsterdam tot Friesland. Ook Twente en de Achterhoek waren goed vertegenwoordigd. Er was zelfs een afgevaardigde van de KNMV, District Oost, de heer Jaap van Manen. Hij wou eens kijken wat voor club de Blijde Rijders was en of we de zaak wel onder controle hadden. Nou, dat hadden we!

Café Heezen zat eigenlijk dicht in verband met het jaarlijkse personeelsfeest. Speciaal voor ons was het café toch nog open voor de koffie en, na enig geregel, zowaar ook nog in de middag voor de terugkomers. Hiervoor hulde aan Gerrit en medewerkers, vooral Gerben!
Joop had de route uitgezet en Jan O. en ikzelf gecontroleerd. Het was een heel mooie route, bijna "meer dan voortreffelijk".

De route ging voornamelijk door de Liemers en de Betuwe, veel dijkweggetjes. We kregen veel complimenten van de deelnemers en dat doet altijd goed. Daar doe je het tenslotte voor. Gerard bleef nog wat langer bij de inschrijving zitten omdat er nog Friezen zouden komen. Het bleken er uiteindelijk slechts 2 te zijn maar daarom niet getreurd. Het is natuurlijk wel leuk als mensen zo'n eind komen om onze toertocht te rijden.
In de loop van de middag was iedereen weer terug en tegen 16:00 uur konden we het evenement geslaagd afsluiten. Volgend jaar ongetwijfeld weer.

Eigen toertocht, 2 mei 2004 (bijdrage Gerard)
Bij twijfelachtig weer, de zon wilde er maar niet doorheen prikken, kwamen toch de berijders van 11 motoren met een aantal duopassagiers naar Heezen. En dat na het 50-jarig feest van Jan O., dat menigeen net achter de rug had. Henk en Inge hadden, via Johan H., een rit van internet ge-download (het hoeft niet altijd op de GPS) en klokslag 5 over het afgesproken tijdstip ging het op pad. Op de valreep sloot nog een motorrijder op een snelle blauwe motor bij ons aan. Pas bij de stopplaats halverwege de rit werd voor iedereen duidelijk wie het was toen een bekend hoofd uit de helm kwam: Herman Nieuwenhuis. Over de rit kan ik kort zijn: een prachtige rit door het Achterhoekse, Montferland, de Liemers langs de Duitse grens richting Zuid-Twente en weer terug naar Steenderen. De rit stond redelijk (maar niet helemaal foutloos) op papier en voerde ons langs de bekende met bomen omlijste weggetjes. Wij waren niet de enigen die ervan genoten getuige de vele wandelaars die in Beek onderweg waren, de nodige aangespannen karretjes waar we omzichtig langsop reden, groepen wielrenners enz. De stopplaats was bij de Harmienahoeve onder Winterswijk, een pannenkoekenrestaurant annex kaasboerderij.

Het leek de secretaris en zijn passagier dan ook heel normaal om een flinke pannenkoek te bestellen. Hij had er echter niet op gerekend dat de kok niet de snelste was en dat de mede-clubgenoten blijkbaar enige haast hadden. Een aantal van hen doodde inmiddels de tijd met het inkopen van diverse soorten kaas, nostalgisch beschilderde dienbladen en meer van dat soort zaken.

Toen Mariette van haar pas gekochte kaas begon te eten, begreep de secretaris dat hij toch geacht werd zijn maaltijd te beëindigen en weer op de motor plaats te nemen. Daarna ging het verder over fraaie weggetjes langs dorpen en gehuchten als Meddo, Zwolle, Groenlo richting Eibergen, Neede en vervolgens via Borculo en Lochem terug richting huis. Het laatste stuk ging niet via de routbeschrijving omdat Henk er teveel fouten in zag.
In Lochem ging het even mis, toen een ex-voorzitter van de club dacht de leiding terug te kunnen veroveren en een deel van het gezelschap richting Zutphen lokte. Het overgrootte deel van de groep bleef echter trouw aan Henk en Inge en vervolgden hun weg via de Wildenborch en Vorden, waarna op de rotonde in Baak voor een laatste keer werd gezwaaid en de deelnemers via een van de vier afritten naar huis terugkeerde.

Molenrit - Twello, 25 april 2004 (bijdrage Henk)
Stipt om 10:00 uur vertrokken we richting Twello met prachtig weer. Even leek het erop dat het een Baaks onderonsje zou worden maar gelukkig kwamen onze tourleider en de leden uit Toldijk ook nog. Bij de MC Megafoon aangekomen bleek dat zij een soort open dag hadden ter gelegenheid van de opening van hun zelf gebouwde clubhuis. Hierdoor werd de routebeschrijving en de koffie gratis aangeboden, hetgeen natuurlijk niet te versmaden was. Zowaar bleek ook nog eens onze voorzitter daar aanwezig. Hij had zich verslapen en was maar direct naar Twello gereden zonder te tanken. Zodoende moest hij natuurlijk al ruim binnen de 100 km tanken hetgeen 10 strafpunten opleverde.
Helaas liet de routebeschrijving nogal te wensen over en was de route zelf ook niet altijd even mooi en leuk. Het begon al met het feit dat de route ons direct terugbracht naar waar we vandaan waren gekomen. Daar kan de uitzetter natuurlijk ook niets aan doen maar wel aan het feit dat er nogal veel stoplichten en grote wegen in zaten, met name bij Dieren, Lochem en Hellendoorn. Ook werden we door de beschrijving nogal eens het bos ingestuurd. Er stonden geen kilometers bij en de aanwijzingen werden niet consequent doorgevoerd. Hierdoor hebben we een onnodig ommetje door Rijssen moeten maken.
Onderweg was een pauze gepland bij de Witkamp in Laren. Dat leek ons nogal druk en bij Stegeman was het dus ook heel erg goed toeven. Wat een gehaktballen!
Vermeldenswaard is verder nog dat Jan O. het na de helft en Wilco A. na driekwart van de rit voor gezien hielden en, vanwege verplichtingen elders, vertrokken zijn.
Het is aan het mooie weer te danken dat we de route nagenoeg hebben uitgereden, ruim 200 km vanaf Twello. In totaal zo'n 275 km. Toen we in Olst waren zijn we maar aan de goede kant van de IJssel gebleven en naar huis gereden.

Zandheuveltreffen, 10-11 april 2004 (bijdrage Henk)
Dit treffen lijkt zijn einde te naderen. Nog slechts een 3-tal Bitelukers, geen lui uit Ommen, wel veel Blijde Rijders. Opmerkelijk was de aanwezigheid van 2 Zwitserse dames, Evi und Sandra. Ook nog een aantal lokale mensen.
Het mocht de pret zeker niet drukken. De tap werd voornamelijk beheerd door Nicolien, hetgeen haar goed af ging.

De stemming kwam er goed in, ondanks het ontbreken van een bandje. De cd's deden het ook erg goed. Er werden nog wat "stukjes" opgevoerd.

Wie begrijpt wat het voorstelt mag het op de volgende vergadering zeggen.

De volgende middag, 1e paasdag, stonden om 13:00 uur maar liefst 17 motoren aan de start van de Zandheuvel toertocht. Zoveel hebben we er nog nooit gehad. Het weer was goed maar wel een beetje aan de koude kant. Jan O. natuurlijk voorop. De tocht ging grotendeels door Overijssel en was erg mooi. Jan, je hebt geluk gehad? Of had je echt zo'n mooie tocht bedacht.

De inwendige mens moest nodig versterkt worden en dat gebeurde in Deep'n (Diepenheim) bij de Heerlijckheid. Een mooi etablissement met goede eet- en drinkwaren. Keurig op tijd kwamen we weer bij de Zandheuvel aan, zowaar zonder verdwalers. Dat was ook voor het eerst. Ik ben benieuwd of er volgend jaar nog een Zandheuveltreffen komt.
Wil je alle foto's van dit weekend zien. Kijk dan hier

Puzzeltocht, 4 april 2004 (bijdrage Henk)
De puzzeltocht is altijd populair bij een kleine kern clubleden. Dit jaar had ik de eer de rit te mogen uitzetten, samen met Inge. Dit hebben we met veel plezier gedaan. We hadden het niet al te moeilijk gemaakt om de drempel voor deelname zo laag mogelijk te houden. Gelet op de 13 deelnemende motoren zijn wij hier uitstekend in geslaagd. Natuurlijk was het niet altijd even gemakkelijk om de beroemde, oranje bordjes te vinden.


De deelnemers kwamen al vroeg opdagen zodat de eersten al voor half twee konden vertrekken.Ook onze nieuwe "oude leden" wisten de weg naar Herfkens te vinden. Tevens hadden ze jong talent bij zich.

De lengte van de rit was 48 km en zou dus ca. 2 uur duren. Dit bleek heel aardig te kloppen. Iedereen heeft de rit kunnen uitrijden wat op zich al uniek is te noemen. Ook werden de meeste letters gevonden maar gelukkig niet allemaal.

In het begin had iedereen nogal moeite om de vlinders te vinden. Het bleek dat ze van het huis waren afgehaald of gewaaid.
Bennie O. dacht nog slim te zijn door allerlei letters op zijn "hokjeslijst" in te vullen. Hierdoor kreeg hij echter zoveel strafpunten dat hij, als enige, in de min kwam. Jan O. werd 1e, Willy V. 2e en Johan H. 3e.
Opmerkelijk was de prestatie van de dames: Nardy 4e en Briget 5e. Erg goed! Bedankt voor de goede opkomst, ondanks het wat mindere weer.

Lenterit Hamove, 21 maart 2004 (bijdrage Henk)
Vijf Blijde Rijders en een passagiere hadden de kou getrotseerd en waren naar de molen in Varssel gekomen. Het waren Johan H. met Dinie, onze voorzitter Wilco A., Henk M., Willie H. en ondergetekende. Na de gratis kop koffie op de motor gesprongen. De Hamove had dit jaar wel een erg lange rit uitgezet. Maar liefst 230 km! Het was, evenals vorig jaar, een zogenoemde bolletje pijltjes rit. Het is even wennen maar, in combinatie met mijn gps-kaart, konden wij de route perfect volgen. Hoewel het zeker 10 graden kouder was dan vorig jaar en ook de wind haar partijtje meeblies was het toch erg genieten van deze mooie rit.


De route voerde ons via Almen, Harfsen, Epse, Hengevelde, Delden, Borne, Weerselo, Zenderen, Hertme (nooit van gehoord), Saasveld, Deurningen, Enschede, Lonneker, Buurse, Haaksbergen, Rekken en Groenlo weer terug naar Varssel. Onderweg was er een stop in Delden. Toen hadden we er al ca. 100 km op zitten. Na de nodige versnaperingen, om weer warm te worden, zijn we weer op de motor gestapt voor de volgende etappe.


Het werd toch nog even afzien toen we bij Enschede een beste bui over ons heen kregen. Ook duurde het een beetje lang voordat we de 2e stopplaats in zicht kregen. Maar daarna gingen we weer vrolijk en fier verder, hoewel ik (ik durf het bijna niet toe te geven) in Groenlo nog een foutje maakte en de verkeerde afslag nam. Dit terwijl de routebeschrijving en ook de gps toch duidelijk aangaven dat de Vrakkinkweg links af ging! Het laatste stuk was ook nog even moelijk door de zeer sterke zijwind. Moe maar voldaan kwamen we weer bij de molen aan voor een laatste bakkie troost. Daar zagen we dat we ook nog eens 3e waren geworden als club. Weliswaar geen beker maar toch leuk. Het was een prima tocht. Misschien kunnen we hem nog eens rijden als het iets warmer is?

Feest Willy und Lydia, 19 maart 2004 (bijdrage Henk)
Hoewel geen officieel evenement wil ik dit feest toch graag even vermelden. Willy en Lydia waren namelijk 12,5 jaar getrouwd. Bovendien was Lydia ook nog eens jarig (leeftijd blijft geheim). Ze gaven feest op een zeer exotische locatie in Kalkar (nee, niet Kernwasser Wunderland!).
Briget had voor een busje gezorgd veur de leu uut Baok. Zelf was ze chauffeur. Een erg leuke geste van haar waarvoor hartelijk dank.
Omdat duitsers bij aanvang van een feest geen koffie drinken zaten we al voor 20:00 uur stevig aan het bier. Gelukkig was er voldoende te eten. Die kleine schnapsjes zijn ook niet mis! Na een erg leuke avond zijn we toch nog redelijk op tijd naar huis vertrokken. Inclusief Willy en Lydia waren er maar liefst 21 leden van onze club aanwezig! Grote klasse! Nu nog op onze eigen evenementen ;-)
Briget, bedankt voor de perfecte organisatie!

Eigen toertocht, 7 maart 2004 (bijdrage Henk)
Op de vergadering van 5 maart werd al snel duidelijk dat maar heel weinig leden mee wilden doen. Dit vooral omdat er nog teveel "pekkel" op de weg lag. Herman S., die niet op de vergadering was, zag hier blijkbaar geen probleem in en verscheen gewoon aan de start.
Hij begreep echt niet waarom er niemand was en reed voor de zekerheid ook nog even door Baak. Waarom mij geen berichtje gedaan, dacht hij? Toen ik hem vroeg of hij desondanks toch nog gereden had antwoordde hij bevestigend. Dit betekende dat Harm de enige is die voor dit evenement punten heeft gekregen.

Pannenkoekenwandeltocht 22 februari 2004
Zowaar kwamen er 14 deelnemers opdagen, waarvan enkele voor onze leden onbekende mensen. Er werd slechts een uur op de Posbank gewandeld, een uur korter dan normaal. Dit kwam omdat de conditie van sommigen niet toereikend was. Nadere info ontbreekt hierover.
Het weer was prachtig en de omgeving natuurlijk ook. Wandelen maakt hongerig. De pannenkoeken lieten zich dan ook heerlijk smaken bij Pannenkoekenhuis "Strijland".

Jaarvergadering 30 januari 2004
De jaarvergadering werd redelijk bezocht door 20 van de 33 leden. Daarnaast waren er nog 2 nieuwe leden en een adspirant lid. Ja, waarachtig, rollin' Hendrik is samen met zijn vrouw Elly (opnieuw) lid geworden van onze club. Dat was maar goed ook omdat Ruud W. en Jan T. hun lidmaatschap hebben opgezegd.


Na de opening door de voorzitter bracht de secretaris zijn, meer dan voortreffelijke, verslag voor het voetlicht. Ook de penningmeester kwam aan de beurt en kon een positief saldo melden, hetgeen werd bevestigd door de kascommissie.

De voorlopige toerkalender was weer keurig verzorgd door toerleider Jan O. Het gaf hierdoor geen aanleiding tot veel discussie. We gaan dit jaar onder andere naar Herberg de Paljas. Degenen die zich nu nog moeten opgeven zullen moeten kamperen. De kamers zijn allemaal al bezet. Alleen als er nog mensen zijn die zich afmelden krijgen we er nog kamers bij.

De bestuursverkiezing was dit jaar nogal bijzonder omdat Joop K. afscheid nam als bestuurslid. Hij heeft vele jaren als secretaris en daarna als voorzitter gefungeerd. Natuurlijk blijft hij wel lid.

Briget gaf Joop namens het bestuur een bloemetje en een fles wijn als dank voor de vele jaren die Joop de club heeft ondersteund.


Willy Vredegoor had vervolgens namens de leden ook nog een verrassing voor Joop in petto in de vorm een heuse elektrische grillplaat (mede dankzij sponsor Sorbo).


Joop bedankte ook iedereen voor de afgelopen jaren en liet dat merken door al tijdens de vergadering hapjes en drankjes uit te delen. Joop werd opgevolgd door Wilco A., die als voorkeurskandidaat door de leden was aangedragen. Na de verplichte, schriftelijke stemming werd Wilco met algemene stemmen tot voorzitter gekozen. Wilco, gefeliciteerd en veel succes!

Overdracht van de voorzittershamer

Verder verliep de vergadering zeer voorspoedig en, na het nuttigen van ettelijke consumpties keerde een ieder tevreden huiswaarts.

Nieuwjaarsreceptie 4 januari 2004
De receptie werd iets minder druk bezocht als vorig jaar maar dat mocht de pret niet drukken. Drie consumpties per persoon en de nodige warme hapjes gingen er in als koek.