Archief 2006


Feestavond 2006, Heezen, 25 nov. 2006 (bijdrage Gerard)

Ruim 30 personen hadden zich aangemeld voor de jaarlijkse feestavond, editie 2006. Iedereen had er behoorlijk zin in, want de eersten kwamen al om kwart over 8 binnen druppelen. We hadden besloten dit jaar het feest in het kleine zaaltje van Gerrit Heezen te vieren. Dat was dus met zo'n grote opkomst bijna nog te klein. We werden verwelkomd met koffie en gebak, dat laatste vanwege het feit dat het al weer de 10e keer was dat we bij Heezen zitten.
Voorzitter Wilco deed de opening en vroeg eerst een minuut stilte om het tragische overlijden van Marinus Ooms te gedenken. Daarna konden de gebruikelijke zaken een aanvang nemen. Briget had iets bedacht om iedereen een beetje "los" te krijgen: je kreeg een sticker met een omschrijving opgeplakt, en moest dan aan de hand van vragen, die je aan je buurman of buurvrouw kon stellen, er achter zien te komen wat de omschrijving inhield. Het was binnen de kortste keren een hilariteit van jewelste.
Een ander niet onbelangrijk onderdeel was de verkoop van de T-shirts en vesten, waar menigeen reikhalzend naar uit had gekeken. Het resultaat was prachtig: mooie kleding met opgebuurd Blijde Rijders logo. Daar kunnen we mee voor de dag komen. Met dank aan Borduurstudio IDStitch van Irma Damen.
Dan volgde nog de uitreiking van de bekers aan de winnaars van onze Toercompetitie. Het was weer een spannend en geslaagd Toerjaar, waarin vele kilometers werden weggereden. Het eindresultaat is als volgt:
1e plaats algemeen: Henk Mentink (980 punten), 2e plaats Henk Huurnink (752 punten), 3e plaats: Willy Vredegoor (725 punten)
1e plaats dames: Elly Huurnink (651 punten) De verdere plaatsen t/m 10 waren als volgt verdeeld: 5. Briget Vredegoor, 6. Jan Oortgiesen, 7. Willy Helmink, 8. Andries Beeftink, 9. Nardy Hengeveld, 10. Johan Huis in't Veld.
De bekers werden door Wilco en Briget uitgereikt. Pjotr werd nog verrast met de "pechbeker", omdat hij een ongeluk met zijn zijspan had gehad. Henk kreeg ook de wisselbeker (voor de 2e keer op rij). De winnaars van harte gefeliciteerd, maar ook alle anderen die hebben meegedaan, bedankt om deze competitie weer tot een succes te maken.
Het credo "gelukkig hebben we ook nog de foto's" kwam dit jaar een beetje in het gedrang, want er was geen fototoestel te bekennen, dus moesten de iPAQs en telefoons te hulp worden geroepen. Hier het resultaat.

Winnaar 2006 Winnaar 2006
Winnares Dames 2006 Pechvogel 2006

Na het officiële gedeelte konden we ons op de drank, hapjes en een broodje warm vlees storten. Er werd gezellig bijgepraat op dit laatste evenement van het Blijde Rijder's seizoen. De avond ging snel voorbij en werd afgesloten met een bakje koffie.
Nog een woord van dank voor Briget, die de organisatie van het jaarfeest weer tot in de puntjes had geregeld. Op naar een nieuwe seizoen!

Natte Poten Weekend, Breda, 21/22 okt. 2006 (bijdrage Nardy en Roy)

We vertrokken met 6 motoren en 8 deelnemers onder leiding van Bennie O. met zijn sonarapparaat en de bedoeling een toeristische route naar Breda te rijden. Dit is in Nederland niet eenvoudig en na vele woonerven, drempels en ongemak hebben we via de autosnelweg onze weg vervolgd. In Breda werden we verder begeleid door Marjolein op de fiets richting Hotel van Ham. Dit leidde tot wilde kriskras taferelen door centrum Breda. Onder leiding van Hombre werd de berging ontruimd, zodat de motoren en de fiets veilig en droog in stalling konden. De sleutels werden verdeeld en de kamers bewoond; de kamers waren ruim gemaakt door het toilet en douche op de gang te plaatsen. In cafe van Ham dronken we menig lekker biertje en gingen al met enig bourgondisch gevoel de straat op. Roy had al een massage ondergaan en wilde de Grote Kerk wel beklimmen maar helaas was deze gesloten. Zo ook de winkels, dus gingen we naar Mister Wok. Daar wachtte ons een knusse kussen zithoek en lekker eten naar eigen keuze. Voldaan gingen we de stadswandeling aan om nog de kermis te bezoeken waar Inge, aangemoedigd door Henk, een monsterrit ging maken. Henny en Henk gingen het bedje opzoeken, waarvan we later hoorden dat het verstevigd moest worden met een concerven blik. Er werden nog wat kroegjes bezocht en een ieder was weer present aan het ontbijt. Het was aangenaam motorweer en we zijn weer veilig en voldaan thuis gekomen. Tot een volgend weekend. Groetjes Nardy.

Lekkere Bochten Rit, Zevenaar, 8 okt. 2006 (bijdrage Briget en Henk Hu.)

Het waren Willy & Briget, Herman S., Henk T. en Henk & Elly die elkaar 's zondagsochtend op het marktplein in Steenderen troffen, om vervolgens naar het startpunt bij het clubhuis van MC ASOM in Zevenaar te rijden.


Henk T. was niet al te fit maar wist de symptomen aardig onder controle te houden. (een proestbui binnen de helm is bepaald niet iets, waar je op zit te wachten). In Zevenaar aangekomen troffen we daar Erik B., zodat de groep nu uit 7 rijders bestond. Erik reed het eerste deel v.d. rit voorop waarna Willy het vanaf Brummen deed. Het eerste stuk was redelijk vol met drempels en rotondes, dus dat viel nog niet mee. De koffiepauze (met appelgebak) werd in Lievelde geserveerd, waarna de rit via een stukje Duitsland en verder via Groenlo-Borculo-Ruurlo-Hengelo richting Baak ging. Mooi rijden met de nodige bochten, zoals ook was beloofd. Ondertussen nam Henk T. afscheid van ons waarna de rit via Bronkhorst de veerpont over ging. Nou, het was daar een drukte van belang met voornamelijk motorrijders op de pont. In Brummen aangekomen ging Erik aan (aangename) verplichtingen elders voldoen en waren er nog vijf Blijde Rijders over die de Veluwe op gingen en bij restaurant "Rust een weinig"in Hoenderlo een lunch lieten aanrukken.


Daarna ging de rit verder om via o.a. Kootwijkerbroek, Renswoude, Amerongen, Rhenen, Opheusden (dijkweggetjes), Heeteren, Arnhem in Zevenaar weer bij het eigen clubgebouw van MC ASOM aan te komen met meer dan 250 km op de teller. Daar bleek dat het mooie weer de club zo'n 126 deelnemers had opgeleverd. Terugblikkend kun je concluderen dat de rit een hoger gemiddelde snelheid had mede vanwege het hogere gehalte aan 80 km wegen en daarom ook meer km's telde dan de aanvankelijk aangekondigde 200 km. Op de terugweg hadden we toch nog even last van de stoplichten, die de kleine groep even opsplitste, maar vasthoudend aan het "samen uit, samen thuis" principe waren we toch weer een groep toen we Doesburg naderden en elkaar in Steenderen vrolijk uitzwaaiden. We waren ca. kwart voor 6 weer thuis; het was een lange maar geslaagde dag!

Koppelingsrit, Apeldoorn, 24 sept. 2006 (bijdrage Henk Hu.)

Het bleek dus te gaan om de Toertocht "Land van Maas en Waal" van Motor- en Toerclub "de Koppeling" uit Apeldoorn. Wel, het begon al lekker doordat het ineens in Toldijk en Baak begon te regenen en in Steenderen níet ! Dus de (regen-)broek aan en op weg naar Heezen waar Willy V. en Jan Verbeek er als eersten waren. Henk & Elly, Andries en Henk M. kwamen er vervolgens ook bij zodat de club uit zes deelnemers bestond. Op weg naar Apeldoorn, waar we ons inschreven en koffie, een waardebon en wat snoep mee kregen. De routebeschrijving was samengesteld zonder een afstandentabel erbij, óók geen tussenafstanden (!). Toch was het voor Willy V. geen probleem want hij leidde ons feilloos langs Maas en Waal. En dit, ondanks de 3 onvermeldde wegopbrekingen, die keurig "genomen" werden. Zo kwamen we dus toch bij de "Twee Linden" in Beneden Leeuwen om van de koffie met gebak te genieten terwijl de zon inmiddels zijn best deed.


Daarna ging het zwieren over de dijkweggetjes weer verder terwijl we diverse kleine, onbekende, dorpjes passeerden. Nadat we een pontje hadden gehad, diende zich alras het volgende rustpunt aan. Omdat dit wel erg kort achter elkaar was, en we nog niet over de helft van de geplande 250 km. waren, werd snel besloten om door te rijden en verderop een locatie uit te zoeken. De tocht ging dus verder waar we bij Grave de Maas weer overstoken via de aloude brug die vroeger de belangrijkste verbinding richting Den Bosch was en nu met kleuren "opgefleurt" door hem in de kleuren van de regenboog te schilderen. De kleur van de 9 bogen van de brug verloopt geleidelijk van rood aan de Brabantse kant naar groen aan de Gelderse kant.


Met een grote boog om Nijmegen kwamen we via Beuningen en Weurt de stad in, richting Waalbrug waar we na een stukje snelweg er bij Bemmel weer af konden om zodoende in Haalderen aan te komen, waar we bij cafetaria Moos halt hielden om ons een lunch naar behoeven samen te stellen. Eerst dachten we dat Andries speciaal bestek had meegenomen, maar het hoorde uiteindelijk toch bij het bord eten, waar hij achter schoof. Ondertussen had de fotograaf de timer op het toestel ontdekt zodat nu alle zes deelnemers op één foto konden !


Vervolgens ging de rit weer verder richting Pannerdense veer, waarna we via Zevenaar bij de derde wegomleiding aankwamen. Willy leidde ons via Angerlo langs het Doesburgs zwembad (Beinum Oost) via de rijksweg richting Steenderen en Baak, waar de meesten hun tankstop hadden gepland. Het was weer een geslaagde dag en zeker de moeite waard.

UitwaaiWeekend Oostende, 8-10 sept. '06 (bijdrage Briget, foto's diverse Henken)

Een kort verslag van het Uitwaaiweekend in Oostende, Hotel Ter Streep:
We zijn met mooi weer vertrokken en hebben de ca. 365km probleemloos verreden met Willy V. als voorrijder. We zijn in 2 groepen gegaan: één om 10 uur en de andere om 2 uur in de middag. Beide groepen, 14 personen in totaal, kwamen ongeveer tegelijk aan en dus konden we samen het hotel in. Daarna hebben we de promenade en het strand opgezocht en ook iets te eten. Iedereen kon wel een keuze maken: vis, biefstuk en bier plus wijn en een toetje .Vervolgens gingen we op kroegen tocht. De foto's behoeven geen commentaar.


We zijn ook nog even wezen kijken in het Motorhotel, ons oorspronkelijke reisdoel; bleek dus helemaal niet volgeboekt te zijn, maar ala, Hotel Ter Streep was ook niet slecht.


De volgende morgen zijn de mannen gaan rijden en de dames gingen met de tram langs het water en we konden 's middags zelfs aan zee liggen zonnen.


's Avond was iedereen weer bij elkaar en herhaalde het ritueel van de vorige avond zich. Lekker uit eten en er werd een gezellige Ierse Pub bezocht.


De volgende dag moesten we alweer terug. Onderweg kregen we van Henk M. koffie met gebak omdat hij jarig was die dag: nog van harte. De thuisreis ging voorspoedig en we kunnen terugkijken op een geslaagd weekeind.

Hintergarten Toertocht/Treffen 26/27 augustus 2006 (bijdrage Gerard, foto's Henk Hu.)

De toertocht was dit jaar i.v.m. de drukke voorbereiding voor het avondgebeuren door Jan O., uitgezet door Henk M. en Willy H.. Die hadden er veel aandacht aan besteed en we kregen een flinke tocht voorgeschoteld (ca. 160Km). We reden vanaf de Goma via Varssel, Halle, Westendorp en zo verder binnen de kortste keren een stuk Duitsland in, eindelijk weer eens van de drempels verlost en nog een mooi gebied ook. Het weer was prima, beetje grijs maar droog. Na het achterland van Kalkar te hebben verkend en met al zo'n 100Km op de teller, was er dan eindelijk tijd voor een pauze in Grieth, gretig door Joop aangedragen. "Kafé mit Kuchen und Sahne" ging er bij iedereen wel in, en ondertussen hadden we een mooi uitzicht over de Rhein. Daarna ging het verder, de brug over en nog een stukje dijk bij Spijk en Lobith en bij Elten werd de berg beklommen. Daarna begon Henk M. vertragende taktieken toe te passen, want in plaats van linea recta naar Hengelo (G!) terug te rijden, moesten op de valreep nog allerlei binnenweggetjes worden verkend. Henk had blijkbaar van Jan O de opdracht gekregen, niet voor 19.00 uur terug te keren, want dan zouden de voorbereidingen wel eens niet helemaal klaar kunnen zijn. Enfin, eindresultaat was dat de sliert motorrijders (11 vertrokken) allengs korter werd, omdat deze en gene afhaakte en zich thuis even opfriste voor het avondprogramma. Henk ging echter onverdroten door en uiteindelijk waren er 4 motoren, die bij Hintergarten terrein terugkeerden. Petje af voor de volhouders Henk T., Mariette en Hugo. En Henk M., bedankt voor het voorrijden.


Daarna kon het avondprogramma aanvangen. Jan en Martine hadden flink uitgepakt, mede omdat het hun hokfeest was, en hadden, om de weergoden buitenspel te zetten, voor een volledig overdekt zitgedeelte gezorgd. Zag er erg gezellig uit. Ook de kar van Sindy was weer present, met daarbij het nodig "voer" in de vorm van saté, spiesen, karbo's, salades enzovoort. Met een biertje erbij kon je zo perfect de avond doorkomen.


Jan zorgde op z'n tijd voor klaterende muziek om ook het dansen te stimuleren. Er zat een gemêleerd gezelschap van buren, vrienden, familie, Blijde Rijders die zich allemaal kostelijk vermaakten. Via een geheime notitie bij de vorige notulen was aan de Blijde Rijders gevraagd allemaal een peper en zout stel mee te brengen, om daarmee de nieuwe bewoners geluk te geven. Dat is aardig gelukt en samen met het cadeau, aangeboden door Briget, kunnen Jan en Martine nu beschikken over zo'n 50 stuks van die dingen. Er was een heel tentenkamp opgeslagen op het landgoed van Jan, dus het feest ging door tot in de late uurtjes.


Uit betrouwbare bron heb ik nog vernomen dat Mariette zich in de loop van de avond de koop van een BMW in het hoofd heeft gezet (alleen nog even proefrijden . . . ). Nou laat maar zien op de komende clubbijeenkomst zou ik zeggen!


Jan en Martine, veel geluk en allemaal die verder hebben geholpen dit festijn een onvergetelijk gebeuren te maken: erg bedankt.

HeldringRit 20 augustus 2006 (bijdrage Johan B.)

De HeldringRit in Zetten is een rit, waarin moeilijk opvoedbare jongeren van de Heldringstichting de dag van hun leven hebben door achterop de motor een ritje te mogen meerijden. Er hebben 3 Blijde Rijders aan meegedaan. Hierbij een kort verslag van Johan B.: "Het zit er weer op. De 7e Heldringrun. Of was het de 8e keer. Volgens de organisatrice van de stichting, Ine, was het dus de 8e keer. Om 12.00 uur stonden er 25 motoren klaar bij de verzamelplek en daarvan waren er 10 van de FJ-Ownersclub. Daarnaast waren er 7 van MC Keizer Karel uit Nijmegen, 3 van de Blijde Rijders uit Steenderen Erik B., Henk Hu. en ik zelf en er waren 6 rijder van MC de Buddy Rijders uit Opheusden/Dodewaard. Er waren 48 jongeren die zich hadden aangemeld, dus werd de route 2 keer verreden, de 2e keer in tegengestelde richting. In de 2e route kregen we wel heel veel regen te verduren. Daarom was die route wat verkort. Toch bleven de grote glimlachen van de kids op hun gezichten staan. Het was, ondanks de regen, toch weer een groot succes. Volgend jaar moeten we toch de grootste leverancier worden van de run, ik hoop dat er dan iets meer Blijde rijders meedoen."

FIM Rally Berlijn 17 -23 juli 2006 (bijdrage Henk H.)

Dit evenement stond als "alternatief evenement" op onze Toerkalender, maar dat weerhield een redelijke delegatie van de Blijde Rijders niet af te reizen naar Berlijn, om daar de honneurs waar te nemen. Geen beker echter deze keer. Kort en bondig verslag: het was (erg) warm: 38ºC, helaas was het bier lauw, douches waren k-k-koud, het eten was matig, maar het was wel oergezellig.Voor meer foto's en een uitgebreid verhaal zie: http://www.holtermann.nl/fim/fim_2006/fim_2006.htmlMiniTreffen 8/9 juli 2006 (bijdrage Gerard.)

Roy had mede dank zij de opruimhulp van Henk M. de accommodatie in Varsselder-Veldhunten pico bello voor elkaar. Er was ruimte voldoende achter de werkplaats voor de liefhebbers om hun tentje te tikken. De kar van Sindy was present om de inwendige mens te voeden en natuurlijk ontbrak ook de tap van Jos Herfkens niet, die na enige tijd (toen ook de drukfles was opengezet) een perfect biertje afleverde. Minpuntje was, dat er alleen maar Cola Light was en geen gewone Cola (maar trek je dat niet aan Henk, als het niet erger is dan dat . . .). Het weer was perfect en dus werden er al gauw enige banken en tafels naar buiten gesleept en Roy had natuurlijk geen gebrek aan hout, dus een flink vuur deed de gezelligheid tot ongekende hoogte stijgen. De opkomst was goed met 20 deelnemers uit Blijde Rijders-kring, enige vrienden en bekenden en ook de buren van Roy en verder traditioneel een paar Bitelûkers. Marinus nam op terugreis van een trip naar Duitsland de afslag naar Zeddam, om ook nog even de sfeer te proeven. Voor wie dat wilde gaf Roy een rondleiding door de werkplaats; zag er goed uit, dus als je nog eens een (timmer)klus gedaan moet hebben: Roy is the man! Van het nachtelijke gebeuren heeft de secretaris niets meegekregen, maar dat zal ongetwijfeld ook weer spetterend geweest zijn. Roy en anderen die hebben geholpen, erg bedankt voor dit prima gebeuren. Volgend jaar weer?

TT Weekend Haulerwijk 23 - 25 juni 2006 (bijdrage Henk M.)

Dit is voor menig Blijde Rijder en anderen een zeer bekend en welkom evenement. Hierbij het ooggetuigen verslag van Henk M.: vertrek 18.00 uur vanaf Heezen; met veel andere motorrijders werd er richting Assen gereden maar geen Blijde rijders. Na aankomst bij Marinus werd de poort voor mij geopend door Willy H., die al aanwezig was samen met de fam. Wilco en Trea. Marinus had het bier koud liggen in de badkuip, dus eerst maar één genuttigd waarna er een tent moest worden opgezet. Later gezeten op de waranda, met een pot bier, waande je jezelf in het wilde westen; de paarden liepen er tussen de tenten, voor het huis en in de tuin te grazen tot dat Marinus in de stal begon te rammelen met een emmer brokjes en paardenvoer. Toen ontstond er een complete stampede en in vol galop raasden de paarden tussen de tenten door naar de stal. Gelukkig bleven alle tenten overeind. Daarna nog een aanval op de badkuip gedaan, maar we kregen hem niet leeg; daarna zijn we richting tent gewaggeld en gaan snurken. Volgende dag: Terwijl op tv de motorraces werden gevolgd kwam er nog versterking opdagen: eerst Nardy gevolgd door Jan O met Martine. Daarna moest er gebraden worden onder aanvoering van onze vaste chef kok Wilco A. wat ook weer zeer geslaagd was. Hierna gezamenlijk naar een of andere voetbalwedstrijd op tv zitten kijken en wederom de aanval ingezet op de inhoud van de badkuip. De volgende morgen na een stevig ontbijt de tenten gesloopt en erg tevreden over de prima verzorging door catering bedrijf Marinus de thuisreis aanvaard.

15e Gelderse MotorAvondVierdaagse, 6 - 9 juni 2006 (bijdrage Gerard, foto's Briget)

Vanaf de gebruikelijke startlocaties vertrokken dit jaar iets minder deelnemers dan we de laatste jaren gewend waren. Waar het aan lag is niet helemaal duidelijk, maar de ritten waren er niet minder om. De 1e avond (BMAC Borculo) waren er 53 deelnemers, de 2e MC Neede 62, de 3e avond vanaf clubhuis VAMC in Kranenburg 53 en bij ons (vanaf café Heezen) zijn 35 rijders gestart. Op deze laatste avond was mogelijk het begin van het Voetbal WK de boosdoener van de mindere opkomst. Over het gehele evenement hebben 103 deelnemers gereden.Zoals al aangegeven was de kwaliteit van de ritten weer prima in orde en hadden alle clubs mooie routes uitgezet van zo rond de 80 à 90 km lengte. Alle kleine weggetjes en binnendoortjes zijn weer even verkend. De Blijde Rijders waren redelijk vertegenwoordigd met elke avond 10 rijders. Zij krijgen de punten van de clubcompetitie bijgeschreven. Jan O. heeft weer de nodige tijd in de voorbereiding en het uitzetten van "onze" etappe gestoken en een aantal mensen heeft de route gecontroleerd. Willy V. was voor zover ik heb begrepen weer de vaste voorrijder. Allemaal erg bedankt voor de inspanning.

Hemelvaartweekend Duitsland, 25 - 28 mei 2006 (bijdrage Johan H., Henk H.)

De toerkalender gaf enigszins verwarrend "Willingen" aan, maar in werkelijkheid ging het iets verder naar Ort Hesborn in het Sauerland. Het was goed elf uur toen Joop & Liesbeth, Henk, Willie, Herman, Johan & Dinie, Henk & Elly, volgens plan vertrokken. De weersvoorspellingen waren niet al te best, maar we gingen vol goede moed op weg. In 's Heerenberg wachtten Roy en Nardy op ons. Nardy, die niet erg fit was, kwam met de auto en daar maakte Joop gelijk gebruik om zijn bagage te "lozen". "Hunxe" was de eerste stop voor brandstof; de tweede stop was "Am Haarstrang". Daar werd ook wat gegeten en gedronken.
Een beetje verregend kwamen we in HESBORN aan. Maar het hotel lag er mooi bij en de verwarming was aan.


Nadat ieder zich verfrist had, troffen we elkaar beneden in een gezellig hoekje en de stemming zat er meteen goed in. Toen aan tafel, waar Henk M. ons de kunst van het soep opscheppen leerde. Het eten was goed en we lieten het ons allemaal smaken. Vervolgens even de benen strekken met een kleine wandeling door het dorp, waarna we ons hoekje bij de bar opzochten om er een gezellige avond van te maken. Op een bepaald moment was er mobiel(tjes) contact met Jan O., die blijkbaar een 100 km verderop vertoefde, samen met Martine en nog een bekende. Dit ontaarde in diverse onderlinge telefoontjes en discussies over kosten, beltegoed op, opwaarderen, toegangsnummers enz. Later op de avond trakteerde de eigenaresse ons op een rondje "Schrittmacher", het drankje van het huis.


Toen de tijd weer met kleine cijfers geschreven werd pasten de ogen zich daarbij aan om de volgende morgen bij het ontbijt van een verzorgde tafel te kunnen genieten.
De volgende dag werden er al vroeg plannen gemaakt: de heren gingen rijden en de dames stappen (op aanraden van de zoon v.d. gastvrouw) in Frankenberg. Joop had de kaart bestudeerd en een leuk traject uitgezocht waar je naar hartelust je lijntjes door de bochten van het Sauerland kon leggen. Daarbij kwamen we onderweg bij de Edersee nog een hele stoet mooie oldtimers tegemoet. Tegen de middag een kop koffie met stukje "Torte" waarna het weer verder ging. Helaas begon het toen langzamerhand te regenen, waardoor het kompas al snel richting Hesborn wees. In "Haus zur Sonne" aangekomen werd ons de sleutel v.d. kegelbaan in de kelder aangeboden, waar we ook een lunch konden bestellen. Van beide werd gebruik gemaakt en het was weer best gezellig toen de dames terug waren en het ook goed naar de zin bleken te hebben gehad.
De avond was weer gezellig, waarbij Gaby goed voor ons zorgde. Toen er weer een "Schrittmacher" op tafel kwam, begonnen bij de meesten de oogleden zwaar te worden en met "welterusten" werd er afscheid genomen van de die-hards, die nog een poosje bleven. De volgende morgen was het bewolkt met kans op regen. Willy H. heeft nog duidelijk ongemak van zijn hand, die nog aan het genezen is. Omdat hij zich verder ook niet helemaal topfit voelde, en de vooruitzichten voor het weer ook al niet hoopvol waren, besloot Willy om eerder naar huis af te reizen. Daarbij ook Harm, die afgesproken had om hem te vergezellen.
Na ze beide uitgezwaaid te hebben gingen we eerst de omgeving eens verkennen met een wandeltocht door de natuur. Omdat het nu blijkbaar toch droog bleef, ging de ene helft met Joop mee een stukje rijden terwijl de anderen het zekere voor het onzekere namen en de tijd anders invulden. Toen de rijders terug waren doken we weer met z'n allen de kelder in, waar we in diverse combinaties de bal en kegels lieten rollen.


's Avonds, ruim na het eten was er een disco, eerst bevolkt door de jongsten, maar gaandeweg kreeg de diskjockey alle leden in beweging en aan het dansen. Henk had eerst een "discolight bescherming" uitgevonden (zie foto) maar later kreeg het toch iedereen te pakken en was het Roy met Gaby en "Hombre" die met de "Wirtin" aan de zwier was.Ondertussen kon Joop best wel een aardige imitatie van Bobby Farell van Boney M. neerzetten. Natuurlijk werden er ook verzoekplaatjes gedraaid. Plotseling lag Johan languit en doodstil op de vloer, totdat de muziek van "der Holzmichel" klonk van: JÁÁÁH . . . . , ER LEBT NOCH ! ER LEBT NOG ! . . . , ER LEBT NOCH . . . !!! en daar verrees Johan ineens weer ! (en hoefde een geschrokken gast 112 tóch niet te bellen).
Ondanks dat we de volgende morgen weer moesten rijden werd het toch nog een gezellig latertje, waarbij de hoteleigenaresse zich niet onbetuigd liet om voor enige hilariteit te zorgen door nog enige "kunstjes" te vertonen.
's Zondags was het mooi weer zodat we eerst nog een ritje door het Sauerland gemaakt hebben waarbij ook nog de Möhnesee doorkruist werd met aan de overkant koffie met gebak. Vervolgens ging het bij Soest de Autobahn weer op tot Hünxe-Ost. Nadat we hier getankt hadden, reed Henk M. voorop, want hij wist nog een gezellige locatie bij afslag REES waar we een lekkere hap (o.a. Bratwurst) genoten. Hier namen we afscheid van een gezellig weekend met elkaar. De meesten gingen daarna met Henk verder binnendoor richting Dinxperlo terwijl de anderen via de Autobahn de korste weg naar huis namen, allen met de gedachte: "Dat was een leuk en gezellig Hemelvaart-weekend !" Joop, bedankt voor de organisatie.


PR-Rit MC De Blijde Rijders, 14 mei 2006 (bijdrage Gerard)

Op 14 mei, jazeker moederdag, ging het weer gebeuren: onze eigen PR-Rit. Een rit door de Achterhoek en omstreken, om ons clubje één keer in het jaar op de kaart te zetten. En het wordt steeds meer een rit voor vroege vogels, want toen Briget en ik om 9.00 uur met de voorbereidingen begonnen, zat meneer Zweverink, een trouwe bezoeker uit Hengelo, al achter een bakje koffie klaar.


Het weer was goed en al snel volgden talrijke bezoekers, veel bekenden van o.a. de Graafschaprijders, Hamove, de Half Tieners maar ook enkelen die wat verder wegkwamen zoals een drietal Linge Rijders uit de Betuwe en één deelnemer kwam zelfs helemaal uit Capelle a/d IJssel (149km). Uit Hengelo (G) kwam een moeder, die de rit van haar kinderen cadeau had gekregen.

"De Half Tieners banen zich een weg naar de inschrijftafel . . ."

Uiteindelijk kwamen we op 70 inschrijvers en met meerijders en passagiers meegerekend naar schatting op ongeveer 85 deelnemers. Een prima resultaat! Van de Blijde Rijders hebben 16 leden de rit volledig gereden.
Dan natuurlijk nog over de rit zelf, die zoals gebruikelijk weer door het koppel Joop en Briget in elkaar was gezet en door een aantal anderen werd proefgereden, zodat de routebeschrijving weer helemaal klopte. Het was een heel mooie rit van ruim 170km, die deze keer vooral net over de grens werd verreden. Het grootste deel werd door Willy V. voorgereden en ook Joop nam een stuk voor zijn rekening.

"Blijde Rijders klaar voor vertrek"


Vanaf de start ging het via Hoogkeppel richting Wehl en verder langs Montferland de grens over. Daarna nog even een stukje terug in Nederland over de dijk bij Spijk (prachtig gezicht altijd daar over het brede water van de Rijn) en toen verder rond Emmerich Duitsland in, over fraaie binnenweggetjes met heel weinig verkeersdrempels (wat een verademing!). Bij "Zur Alten Post" was een geplande stop, waar men de koffie of soep met de bekende Duitse Kuchen kon verorberen. Daarna ging het verder over prachtige kleine doorsteekjes in het gebied rond Kalkar. De Blijde Rijders hadden echter nog honger en besloten om in Darthauzen aan de sluis een fijne Duitse Curry Wurst met patat in te slaan. Alvorens daar weer verder te gaan, konden Henk en Elly eerst nog een collega, die wat krap in de Sprit was komen te zitten, van benzine voorzien (Elly heeft nl. in de motortassen een klein reservetankje van 5 liter opgeborgen). Daarna kreeg iedereen ineens wat haast om terug te gaan, waardoor de groep kortstondig in tweeën werd gesplitst (af en toe in je spiegels kijken kan geen kwaad . . .), maar uiteindelijk kwam iedereen via Kilder, Zeddam, Angerlo en nog even een stukje binnendoor slakkeren weer op het Marktplein voor Heezen uit. Daar was het nog een hele tijd gezellig en werden de belevenissen van de dag met elkaar uitgewisseld.


Puzzelrit, vanaf Herfkens, Baak, 30 april 2006 (bijdrage Gerard)

Omdat Koninginnedag dit jaar al een dag eerder werd gevierd, was deze zondag beschikbaar voor de Puzzelrit. Nou, degenen die niet geweest zijn hebben toch weer het nodige gemist: een zeer voortreffelijk uitgezette Puzzelrit van de hand van Henk M. en Nardy. Zij kennen inmiddels het klappen van de zweep en het puzzelen, maar hebben daarbij ook nog eens een rit in geheel eigen stijl uitgezet, die de moeite van het rijden waard was. Het puzzelen was dit keer niet al te moeilijk, hoewel er natuurlijk wel een aantal grapjes was uitgehaald; maar die werden d.m.v. "opvangers" zodanig gestuurd, dat iedereen netjes op de juiste route bleef. Er waren 9 rijdende deelnemers, die zich kostelijk hebben vermaakt en nog geruime tijd over de uitslag bleven nabomen. Jan O. reed de rit op zijn nieuwe super-de-luxe BMW met zo ongeveer elke accessoire die men maar kan bedenken er op aangebracht en die hebben we meteen maar even nat gemaakt. Dat Jan ermee in zijn nopjes is, is ook wel aan de uitslag te zien: 1. Jan O., 2. Gerard J. 3. Joop K., 4. Willy V., 5. Johan H., 6. Henk Ho. (geen toerpunten vanwege auto), 7. Bennie O., 8. Henk Hu., 9. Elly Hu. Henk en Nardy, erg bedankt voor de perfecte organisatie!


Paasrit, Ruurlo, 16 april 2006 (bijdrage Henk Hu.)

16 April, Eerste Paasdag, (Johan & Dinie waren eerst nog wezen eieren zoeken). Het was nog vroeg toen Willy, Wim, Elly, Henk & Carin, Johan & Dinie en Henk in Ruurlo aankwamen. Eerst een bakkie koffie, terwijl de routebeschrijving geregeld werd. Daarna konden we in een "miezerende" regen op pad. De tocht voerde ons via Linde - Hengelo - Rha - richting de Posbank. Helaas sloeg toen de pechduivel toe bij het passeren van het wildrooster aan de Rhedense kant. Henk M. had te weinig grip op het rooster toen hij het passeerde en ging met een zwieper onderuit. Dat voelde hij dan ook wel in zijn nek en schouders.


Van de BMW hadden o.a. spiegel en kleppendeksel de grootste klappen gehad en omdat er ook olie uitkwam was er van verder rijden geen sprake en moest er een repatriëringswagen aan te pas komen. Die had ook een oliebestrijdingsmiddel bij zich waarmee onze bouwvakker in de VUT Johan met bezem de aanval op de olie opende.


Behalve Henk was in een schrikreactie ook één van de twee gastrijders gevallen. Diens schade viel gelukkig mee en was geen belemmering om de tocht voort te zetten. Henk ging met de wagen mee, waarna er later via de verzekering verder vervoer voor hem geregeld werd. De tocht ging vervolgens verder richting Arnhem, via de Pleyroute de Rijndijk op, waar we bij de Sterreschans van koffie met gebak konden genieten. Jan O. , die binnendoor naar dit punt was gereden, was toen alweer gevlogen. Via o.a. Doornenburg ri. Lent ging het de Waalbrug over bij Nijmegen, waarna Berg en Dal met zijn glooiende landschap onder een lekker zonnetje een mooi aanzicht bood. Daarna ri. Millingen en Gendringen waar we bij van Hal in Voorst een quick lunch konden gebruiken en de laatste 80 km routebeschrijving werd uitgereikt. Omdat de dag echter al lang genoeg was, werd besloten om dit in te korten richting Toldijk/Baak terwijl we afscheid namen van onze 2 gasten. De totale ritlengte was wat meer dan we hadden verwacht (270km), maar de rit was van prima kwaliteit


Landgrensrit Hamac, Harfsen, 2 april 2006 (bijdrage Briget)

Het was mijn (Briget) eerste toertocht van dit jaar. Aangezien het bij vertrek droog was, besloot ik met Willy mee te gaan en om 10.00 uur gingen we bij Heezen weg. Er bleken nog 7 andere leden aanwezig te zijn; dat was best een goede opkomst zo vroeg in het seizoen (3e toertocht op onze toerkalender). Toen we bij de Hamac in Harfsen vertrokken begon het langzaam te regenen en helaas bleef het regenen. Het was gelukkig niet koud maar er stond wel veel wind. Het werd een mooie tocht via kleine weggetjes en over dijkjes (soms leek het wel de IJsselmeerrit, zo hard waaide het). Daarna ging het een stukje Duitsland in en bij terugkomst in Nederland hebben de meeste rijders pannenkoeken gegeten. Een aantal, waaronder ik hebben het laatste stukje niet meer gereden. De anderen zijn nog doorgereden en hebben het laatste stukje naar Harfsen afgemaakt. Het was al met al de moeite waard en fijn om weer op de motor te zitten.Lenterit Hamove, 19 maart 2006 (bijdrage Johan H. )

Zondagmorgen 8 uur op. Even kijken op de thermometer, die geeft -1 graden aan. En dan te bedenken dat we over anderhalf uur motor gaan rijden. Zaterdagavond Henk M. gebeld, die was van plan te rijden en ook Willy H. bleek van de partij te zijn. Onze kersverse penningmeester kwam nog even wat flyers brengen voor onze PR-Rit van 14 mei a.s.. Toen gingen we op weg naar de Hamove in Hengelo.We konden de motor gemakkelijk parkeren,want het was niet erg druk. Ingeschreven en met ons drie-en op weg. Via het Kieftendorp ging het richting Ruurlo, Zwiep, Lochem, Markelo, Harfsen, Almen, Eefde, Gorssel, waar we in Hotel de Roskam de inwendige mens konden versterken. Na een uurtje weer op weg. We konden goed opschieten, het was niet druk op de weg. Het ging verder via Epse, Deventer, Klarenbeek, Brummen, Zutphen, Steenderen. We kwamen nog door onze oude gemeente, en met nog een beetje omwegen weer richting Hengelo. Daar werd ons verteld dat er 56 motorrijders hadden meegereden, dat was wel een tegenvaller. Maar het weer was ook veel te koud. Wij zelf vonden dat we lekker hebben gereden, al kan het natuurlijk altijd beter.Boerenkoolwandeltocht, 26 februari 2006 (bijdrage Henk Hu. )

Het was zondag 26 februari een mooie dag, die zijn naam eer aan deed, dus uitermate geschikt voor een wandeltocht met 13 deelnemers van de club. Na een droge (4w.) pekelrit van Baak naar Hackfort konden we daar een aangegeven route van 5 km volgen. Terwijl de meesten druk aan de praat waren en van de omgeving genoten was de route nog te kort zodat we er nog een 1½ km. aan toegevoegden alvorens we bij Herfkens met 16 liefhebbers van de boerenkool met ribbetjes, spek, rook- en verse worsten konden genieten. Het smaakte allemaal goed en de tafel werdt voortdurend aangevuld. Al met al een geslaagde middag waar een ieder weer gezellig kon bijpraten.


Andries (Heiboer?) neemt de leiding van de dames wandelgroep.


Jaarvergadering, 27 januari 2006 (bijdrage Henk H. )

De jaarvergadering verliep voorspoedig. De secretaris had een heel mooi verslag gemaakt. Volgend jaar zal hij ook de uitslag van de clubcompetitie vermelden.

Ook het verslag van de penningmeester viel in goede aarde. Voor het zoveelste jaar op rij had de penningmeester een batig saldo. Omdat Henk aftrad en niet herkiesbaar was werd meteen maar aangekondigd dat de komende jaren het batig saldo langzaam weer terug zal vloeien naar de leden. Harm S. deed, als scheidend kascommissielid, verslag van de controle. Hij had één "malversatie" van 2 euro ontdekt. Verder was alles in orde. Rollin' Hendrik was de tijd uit het oog verloren en krijgt volgend jaar een herkansing voor de controle.

Bij de bestuursverkiezing waren Henk H. en Jan O. aftredend. Henk H. vond het genoeg geweest na 10 jaar en wenste niet herkozen te worden. Als nieuw bestuurslid werd Henk M. voorgesteld. Hij was zelf niet aanwezig maar de leden gingen gelukkig akkoord met de kandidaat.

In de pauze werden er enkele consumpties uit de kas verstrekt en daarna was het de beurt aan Jan O. voor de presentatie van de toerkalender, altijd weer spannend! De kalender zat echter heel goed in elkaar en er kwam niet veel commentaar op. Aan het eind van het seizoen is nog een weekend naar Oostende (voorstel Joop) en een toertocht toegevoegd. Ook zal er worden nagedacht over een nieuw puntensysteem. Helaas is één van de twee puzzelritten vervallen. Dit omdat de opkomst te laag is voor zoveel werk. Zo zie je maar weer dat de leden best wel inbreng hebben in het geheel.

De rondvraag leverde ook al geen onoverkomelijke problemen op en zo kon iedereen tevreden weer naar huis.


Nieuwjaarsreceptie, 8 januari 2005 (bijdrage Rollin' Hendrik)

Er was een goede opkomst en er werden volop de beste wensen uitgewisseld. Gerrit had de tafels al klaargezet in het zaaltje naast het café, zodat we een eigen plekje hadden, waar we zelf de gezelligheid konden creëren. Dat is wel gelukt, al schrokken we wel even van het minder goede nieuws, wat Bennie Onstenk voor ons had: hij had al 2 chemokuren achter de rug omdat er tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis kanker in de lymfeklieren was ontdekt. De eerste 2 (van de 6 - 8) had hij goed doorstaan, waardoor hij met vertrouwen de rest afwacht. Wilco sprak een welkomstwoord uit, waarbij hij 2 gratis consumpties aanbood (de penningmeester was er toch niet).

Daarna ontstonden er onder het genot van een drankje diverse groepjes die allerlei onderwerpen de revue lieten passeren. Ondertussen werden er warme hapjes geserveerd en drankjes genuttigd. Aan alle gezelligheid komt een eind, dus toen de klok richting 5 uur wees nam langzamerhand iedereen weer afscheid en tot ziens bij de jaarvergadering.