Archief 2007


Feestavond 2007, 24 november 2007 (bijdrage Gerard)

Briget had voor deze gelegenheid de ruimte van "de Vrendenbarg" afgehuurd. Dat bleek een goede keus: het was er bijzonder gezellig en de Blijde Rijders vermaakten zich uitstekend. Drankjes en hapjes waren in ruime mate voorzien.
Er konden wat spelletjes worden gedaan en natuurlijk was er de prijsuitreiking van de Toercompetitie. Voorzitter Wilco overhandigde de diverse bekers aan de bestgeplaatsten. Het was weer een geslaagd jaar voor ons cluppie.

Jaarfeest Jaarfeest
3e plaats 1e plaats 1e plaats 2e plaats
Jaarfeest Jaarfeest


Natte Poten Flits-weekend, Venlo 20-21 Oktober 2007 (bijdrage Nardy, foto's Henk en Henk)

Een goede voorbereiding is het halve werk:
Het vrijwilligerswerk wat ik in Venlo doe, wordt o.a. beloond met een heerlijk diner. Zo was ik voor de tweede keer te gast bij hotel "Wilhelmina" en daar was een bijzondere gebeurtenis.*
Ik dacht als dit kan, wat zou het dan leuk zijn om met de Blijde Rijders hier het stadsuitje te kunnen houden. Kenmerken van het NPF-weekend zijn oa. een hotelovernachting in een stad op loopafstand van het centrum. Met goed vinden van de club en opgave van 10 personen ging ik aan de slag. De afspraak met de patron had als resultaat: arrangement voor 50 euro pp op basis van twee personen in een twee persoonskamer. Ontvangst met koffie en Limburgse vlaai. 3 gangen keuze menu. Ontbijtbuffet.
Ook was het gebruik van een garage geen probleem. Bijboekingen waren ook geen probleem, zolang er kamers beschikbaar waren.
Nu nog een leuke tocht er naar toe, hulp gevraagd aan Henk Hu. die een mooie route uitdraai stuurde. Bij nader inzien ook maar gevraagd of Henk die mooie rit voor wil rijden. Uiteindelijk zouden we met 14 personen gaan deelnemen waarvan er 12 op de motorfiets vanuit Zeddam.
Beschrijving van het weekend:
Zaterdag 20 oktober, het is een zonnige ochtend maar koud: het had behoorlijk gevroren. Stipt op tijd kwamen er 9 motoren en 10 personen in Zeddam aan. Henk en Inge komen op eigen gelegenheid (het wachten voor hen is op de cv monteur.*).
Voor de brug van Emmerich heeft ieder een goede rijplek in de groep gevonden en rijden we heerlijk verder in het zonnetje. Henk had samen met Elly de route gereden en hadden een uitstekende koffie/hap stop gevonden bij Diebels brouwerijen in Issem.* Bij binnen komst kreeg ieder zijn eigen consumptieopschrijfkaart. Dat past de Blijde rijders wel.
Na koffie en een flink soepbord met Apfelstreudel en saus gingen we weer verder. Het vervolg van de rit verliep soepel en we kwamen aan bij ons hotel. De parkeerplaats van het hotel vond een ieder veilig genoeg, zodat we geen gebruik gingen maken van de garage. Jammer want ik had die gezichten en reacties wel willen zien over de garage, die niet groter is dan 2 bij 3 meter.*
De kamers werden verdeeld, de vlaai gegeten en we kwamen er uit over hoe laat we aan tafel zouden gaan. Het menu: de ober was bij de vlaai al grappig, maar over de mededeling: "we hebben vandaag visdag" kon niet iedereen lachen. De ober zou zien of hij nog varkenshaasjes kon regelen.
De patron dhr. Ooms kwam even langs voor een praatje. Verrassend: er is Kermis in de stad met een biertent.
Na een stadswandeling en een Maaskade bezoek leek het handig om naar de Kermis te gaan, de biertent als orientatie punt voor de nakomers. De kermis paste Henk en Henny ook wel: als opa en oma kun je geen knuffels genoeg winnen. Na veel sms-jes hebben Marjolein en Benny* ons ook gevonden en zijn we compleet.

Natte Poten Flits-weekend Natte Poten Flits-weekend

We drinken nog wat en gaan ons voorbereiden om aan tafel te gaan. We kunnen op een mooie plek met zijn allen aan tafel en genieten van de maaltijd met heerlijke soep uit de theepot.* Ook levert de drankrekening geen problemen op en voldaan gaat een ieder zijn weggetje, om elkaar wel weer te zien in de ochtend.

Natte Poten Flits-weekend Natte Poten Flits-weekend

Iedereen kwam aan het verzorgde ontbijtbuffet en de nachtverhalen doen de ronde. Iedereen had wel lekker geslapen. Goedenmorgen nachtportier: "Nog bijzonderheden?". Boekingen waren op de voornamen gedaan.* Henk en Willy leken een echtelijke ruzie te hebben gehad, leuk dat we in de "Achterhoek" ook aan het homohuwelijk doen.
Vader en zoon dan? Welnee, het was een levendige discussie geweest tussen twee motorvrienden. "Zatladders". Brigrit had het ook gehoord, haar Willy niet. Kortom het was gezellig. (de details* moet je me nog maar een keer vragen).
Om 11.00 uur gingen we richting huis. De zon was er nu niet bij, grijs, vochtig en koud was het en we gingen met een rustig tempo richting grens. Storingen in de Tom-Tom: welke grens?, snelweg? Nee, geen denken aan, maar wat dan? De HM Go-Go, oftewel Henk-Henk routeplanner was terplekke goed bekend, Hij zet het spul op het goed spoor en daarna herkende de Garmin het wel. En daar gingen we weer, nu via de gewenste route.
Bij de "Rijnpromenade" welbekend, kwamen we verkleumd aan, maar we hebben daar lekker op kunnen warmen tijdens de koffiestop bij Panorama, met uitzicht op de Rijn + Emmerik . Allemaal bedankt, knuffel hier knuffel daar, en goed thuiskomen.
Zo gingen we uit elkaar voor het laatste stuk. Roy rook de stal en ging even vlammen. Bij Zeddam zwaaide ik af en kon stijf maar droog zo de garage in rijden.
Bij navraag is een ieder goed thuis gekomen en al was het net aan: met droge poten, ook een regel van het NPF-weekend.
Bedankt en tot ziens. Lieve Groetjes, Nardy.


Eigen Toertocht, 7 oktober 2007 (bijdrage Gerard, foto's Henk Hu.)

Voor deze toertocht was Henk Hu. zo vriendelijk geweest om een route, die hij al langere tijd eens wilde rijden, op zijn Garmin plaatsen, en zo vervolgens de groep van maar liefst 14 motoren aan te voeren richting de Veluwe. Het was schitterend weer en iedereen zat te genieten. Via de Nieuwe IJsselbrug ging het naar de "overkant", alwaar we een prachtig parcours door de Veluwse bossen en velden voorgeschoteld kregen.

Eigen Toertocht Eigen Toertocht

Bij een uitspanning vlakbij de spoorwegovergang van de Asselsestraat hebben we halverwege de route de inwendige mens op sterkte laten komen en ook genoten van het prachtige zonovergoten weer.
Het vervolg van de route ging langs landgoed "de Schaffelaar" in de buurt van Barneveld. Daarna zakten we af naar Schaarsbergen. Het was opvallend te zien hoe de wilde zwijnen de bermen van de wegen hadden omgewoeld. Gelukkig zijn we er geen tegen gekomen! Omdat Elly haar nieuwe Suzuki V-Strom nog moest inrijden, bleef Henk ver van de snelweg en reden we uiteindelijk via Rozendaal, Rheden, Doesburg terug naar Baak, waar we bij Herfkens nog een lekker ijsje namen (en dat op 7 oktober). We hadden er toen een afstand van ca. 170km op zitten. Henk, bedankt voor een perfecte middag!
Nog een aardigheidje: bijna alle Suzuki's die ons clubje rijk is, hebben deze rit meegereden.

Suzuki


Mosburgerrit, Haaksbergen, 9 september 2007 (bijdrage Gerard)

Aan deze 14e editie van de Mosburgerrit hebben 3 Blijde Rijders meegedaan. Zij reden een goedgeorganiseerde en mooie rit, die een heel stuk Duitsland inging. Dat betekende weining drempels, wat wel zo prettig was. Volgend jaar weer volgens de enthousiaste deelnemers.


Uitwaaiweekend, Medemblik, 21-23 september 2007 (bijdrage Henk Ho.)

Henk M. zorgde weer voor avontuurlijke heenreis van ruim 260 km. Rond 5 uur in de middag komt het gezelschap aan, Rollin' Hendrik, Elly, Nardy, Roy en Wim, onder aanvoering van Henk M. Henk Ho. en Inge waren er al. Het is meteen al een gezellige boel en de koffie met reusachtige koeken laten zich goed smaken, evenals de flesjes bier. Pjotr en Riki hebben van alles ingekocht en er staat ook al een reusachtig ontbijt klaar voor morgen. Na een aantal versnaperingen wordt besloten om van de afhaalchinees gebruik te maken. Er wordt voor 6 personen een Chinese rijsttafel gehaald en daarvan eten we met zijn tienen slechts 2/3 deel op. Daarna drinken we er nog een paar en duiken het bed in. Slapen lukt niet zo goed met al dat gesnurk en ook de muggen zijn talrijk aanwezig.
De volgende morgen hoeven we pas om 09:00 uur te ontbijten en we doen ons te goed aan uitsmijters, reuzenbollen met ham en kaas en vlokken. Een ontbijt kost hier 5 euro en er is zoveel dat je gemakkelijk een lunchpakket zou kunnen maken. Waar heb ik dat eerder gezien?
Ondertussen komen er nog wat meer Blijde Rijders aan. Johan H., Mariette, Hugo, Briget en Willy V.

Camping Uitzicht

Het zonnetje schijnt lekker en om 11:00 uur vertrekken we voor een prachtige toertocht door de kop van Noord-Holland. In Den Oever komen we dicht langs het huis van Pjotr en Riki en pauzeren we even boven op de dijk. Daarna gaat het richting Den Helder en wordt er gepauzeerd in Callantsoog waar we heerlijk op het terras in het zonnetje kunnen zitten. Maar dit niet voordat we met de parkeerwacht hebben onderhandeld over het aantal aan te schaffen parkeerkaartjes voor de motoren.

Toeren 1 Toeren 2

Wanneer we verder rijden verdwijnt helaas de zon en begint het te dreigen. Tegen 16:00 uur zijn we terug op de camping en krijgen we te horen dat we om 17:00 uur klaar moeten staan voor een verrassing.

In de boot 1 In de boot 2

Stipt om 17:00 uur komt er een boot aanvaren waarmee we een rondvaart van ruim een uur maken door Medemblik. Heel erg leuk! Daarna worden we vanaf de boot gedropt in een restaurant waar de biefstukken, spareribs en vissen goed smaken. In het donker moeten we nog wel ca. 3 km terug wandelen naar de camping. Dit lukt echter prima, mede dankzij ons on(f)(p)eilbare richtingsgevoel ;-) Na een paar biertjes gaan de meesten vroeg naar bed, waaronder ikzelf. De tweede nacht slaap ik gelukkig prima.
Zondagmorgen is het echt stralend mooi weer en we kunnen buiten ontbijten. Daarna is het al weer tijd om afscheid te nemen van Pjotr en Riki en bedanken we hen voor het zeer goed georganiseerde weekend! In totaal zijn 14 personen naar Medemblik gegaan en de beide slaapzalen lagen vol. Het was erg leuk en zoiets is zeker voor herhaling vatbaar.

Medemblik 2007


Mosburgerrit, Haaksbergen, 9 september 2007 (bijdrage Gerard)

Aan deze 14e editie van de Mosburgerrit hebben 3 Blijde Rijders meegedaan. Zij reden een goedgeorganiseerde en mooie rit, die een heel stuk Duitsland inging. Dat betekende weining drempels, wat wel zo prettig was. Volgend jaar weer volgens de enthousiaste deelnemers.


Mosterd-na-de-Maaltijd Treffen en Toertocht 1 september 2007 (bijdrage Gerard)

Tja, hier moet je natuurlijk geweest zijn om er echt iets van te kunnen zeggen. En menigeen was er ook (behalve de FIM Moto Camp gangers), en zag een perfect georganiseerd feestje door en bij Bennie. Om de gezelligheid nog te vergroten, had hij ook buren en vrienden uitgenodigd en de Bitelukers waren present. In de tuin van bij Bennie was een tentenkamp opgezet, en de boel was ook nog mooi versierd met vlaggetjes en ballonnen. Er was natuurlijk een heuse tap geïnstalleerd en verdere drank was er ook genoeg. Op de BBQ of schotelbraaier kon je een stukje vlees klaarmaken en daarmee was de feestvreugde compleet. Halverwege de avond werd er een stuk beenham van een paar kilo (!) in de pan gekieperd, dus als je nog niet genoeg had gehad, kon je je daar ook nog tegoed aan doen.

Bennie Bezoekers
Tentenkamp Feesttent

Vooraf hadden 's middags 10 motoren (9 leden + Henk, broer van Bennie) een meer dan fantastische toertocht gereden, onder bezielende leiding van Jan O. De TomTom hielp Jan wel een beetje, maar die kon het terrasje halverwege de route toch niet vinden, wat even tot wat hachelijke toestanden leidde. Maar na een korte pauze werd de tocht vervolgd, die ons door de mooie Achterhoek voerde (Winterswijk, Aalten, 's Heerenberg, Hummelo). Het feest ging natuurlijk weer door tot in de late uurtjes, en als iemand een beetje indutte, werd de luchthoorn, die Bennie had klaargelegd, even aan de compressor gehangen . . . De Blijde Rijders hadden voor Bennie nog een verrassing in petto, in de vorm van potjes mosterd, die Bennie na een aantal exemplaren te hebben gekregen, zuchtend in ontvangst nam. Bennie en alle hulptroepen: bedankt voor dit zeer geslaagde evenement.


Heldring Run, Zetten, 26 augustus 2007 (bijdrage Gerard)

Het was al weer de 7e keer dat deze rit voor moeilijk opvoedbare jongeren van de Heldring Stichting werd georganiseerd. Johan B. van onze club is een van de medeorganisatoren. Er zijn nog 2 Blijde Rijders naar Zetten afgereisd, te weten Henk Hu. en Willy V.. Zij reden samen met de leden van de Yamaha XJ Club Nederland de route van ca. 60km 2 maal, teneinde alle kinderen een fijne dag te kunnen bezorgen. Het was deze keer prachtig weer en iedereen heeft genoten. Johan, bedankt voor de organisatie.


Kroonrit, Eibergen, 1 juli 2007 (bijdrage Johan)

Zondag 1 juli om tien uur reden we met 7 motoren richting Eibergen, Henk M. voorop, die wist de weg naar de Kroon Rijders bij hotel de Kroon. Hij had daar vroeger wel eens overnacht, maar dat kon nu niet meer, want het hotel bleek helaas te zijn afgebroken. De organiserende club zat nu iets verder in hotel de Klok. Daar konden we inschrijven. We werden verrast met een grote pot drop. De Kroon Rijders vierden hun 30-jarig jubileum.
Met Willy V. voorop gingen we van start. Al snel ging het Duisland in en bij Bad Bentheim was er een rook pauze. Daar viel het de tourleider op dat Henk M. er niet meer bij; was die was ter hoogte van Enschede af gehaakt om op tijd op een verjaardagsfeest te kunnen zijn. Willy had dat even niet mee gekregen.

Kroonrit 2007

Het weer bleef mooi tot na de middagstop: toen kregen we een beste regenbui over ons heen. Maar we gingen vrolijk verder en uiteindelijk hadden we bij thuiskomst alweer zo'n 230 km op de teller staan.
Het was een mooie rit die grotendeels door Duitsland liep. Wel zo fijn zonder die drempels. Willy bedankt voor het voorrijden. Gr. Johan H.


Minitreffen, 16/17 juni 2007 (bijdrage Gerard)

Het bekende evenement met drank, eten en muziek (alles in voldoende hoeveelheid), werd dit jaar weer regulier op erve Jan O. gehouden. 37 personen hadden de weg naar Jan gevonden; daaronder waren ook de familie van Marinus en de Bitelukers.
Er was weer van alles te beleven: Appie gaf samen met zijn neefje een demonstratie pocket-bike rijden. Hij was in vol ornaat en met de tent op de rug present. Ondergetekende heeft niet meer meegekregen of Appie de tent nog heeft opgezet en met pocket-bike en al daarin is gaan slapen.

Minibike


Henk M. vond het later op de avond nodig een regendans om de vuurkorf op te voeren. Dat was toen leuk, maar wij zitten nu met de gevolgen.

Minitreffen 2007


Het minitreffen ging weer door tot in de kleine uurtjes en de volgende dag begon met ontbijt. Iedereen die heeft meegeholpen dit feest te doen slagen, erg bedankt en Jan en Martine bedankt voor jullie gastvrijheid.


16e Gelderse Motor Avond Vierdaagse, 4 - 7 juni 2007 (bijdrage Gerard, foto's Henk Hu.)

Een van de grotere evenementen waaraan de Blijde Rijders meedoen en tevens medeorganisator van zijn. De etappe van onze club was dit jaar op woensdagavond en door Jan O. uitgezet en nagereden door enige leden.
Maar we begonnen op maandag 4 juni in Neede met in totaal 71 deelnemers. Dat aantal hebben we helaas daarna om onduidelijke redenen niet meer gehaald. Vanuit Borculo deden er 46 motoren mee, Steenderen had 44 deelnemers en in Vorden waren het er 49. De ritten waren weer van hoge kwaliteit en het weer ook (schrijf ik nu met enige weemoed, want het is nu wel erg prut). In totaal hebben 16 Blijde Rijders één of meerdere ritten meegereden. En dan hebben we nog de foto's:

Start Borculo Rookpauze
Start Steenderen Verzamelen in Baak


Rest mij nog iedereen die heeft meegedaan daarvoor hartelijk te bedanken.


Hemelvaartweekend Hemmelzen (D), 17 - 20 mei 2007 (bijdrage Joop)

Organisator Joop heeft de wederwaardigheden op mail (ja ja) gezet: Na de bekende afstotingsverschijnselen m.b.t. het groepsrijden bij Tankstelle Ohigeserheide (of zoiets) ging de groep wreed gesplist ri. Hemmelzen met een omweggetje. De achtergeblevenen kwamen wat later aan door een kleine tussenstop in Herrchen (Bahnhof) en werden toch door Hombre op sleeptouw genomen naar ons verblijf aldaar.
Na de bekende kamer-indeling? ging het al snel " zur Sache " en al vóór het diner werd het steeds gezelliger. Al met al kwamen we toch 's morgens wel om 9.00 allen samen aan het ontbijt om de dag door te nemen. Er werd besloten om een ijsje te gaan eten in Limburg a/d Lahn en vandaar uit een meer dan voortreffelijke rit te gaan rijden o.l.v. Jan O. Het werd inderdaad een mooie tocht en om half vijf waren we weer in het hotel. Na het gebruikelijke ( goede ) diner ( forel etc.) en de uitbuikloop ging het weer van dik hout en hoorde ik 's nacht nog het Wilhelmus schallen!!!

Hemelvaart 2007


's Zaterdags weer op stap o.l.v. ondergetekende ri. Linz am Rhein, waar we midden in een - zoals Bennie O zei - prachtig draaiorgelconcours terecht kwamen. Na Kaffee und Kuchen vervolgden we onze weg langs mooie kleine weggetjes om ten slotte weer ons hotel te bereiken, waar ons aller Babov + eega ons trakteerden op hun 19 (jawel!!!) jarig huwelijk.
Zoals Dhr. Droge al zei: het was weer een prettige avond mit Wein/Weib und Gesang en de andere dag vertrokken we weer na genoten te hebben van een heel goed weekend samen met ook nog veel motorplezier!!! Joop.


PR-Rit MC De Blijde Rijders, 6 mei 2007 (bijdrage Gerard)

In alle vroegte begonnen Henk en ik met de voorbereidingen: inschrijfformulieren klaarleggen, kassa met wisselgeld, routebeschrijvingen, en her en der om het plein richtingsborden plaatsen. Klokslag 9.30 uur konden de eerste deelnemers inschrijven en daarna vertrekken. Dat liep zo door tot ruim 11 uur. Het weer was een beetje fris, maar al snel kwam er een zonnetje door de wolken prikken. De motorrijders stroomden van heinde en ver toe (Didam, Groenlo, Lent, Maarn, Huizen, Markelo, Vorden en ga zo maar door); in totaal hadden we 43 rijdende bezoekers en een aantal passagiers. Van dichterbij kwamen natuurlijk ook onze Blijde Rijders, die met het prachtige aantal van 19 rijders waren vertegenwoordigd (super).

Voorrijder Joop Motoren op het Marktplein
Terras Dahlhaus
Dagje toeren Vertrek PR-Rit

Joop had samen met Briget weer een meer dan prachtige route in elkaar gedraaid, die door Jan O nauwgezet op papier was gezet. We kregen van de deelnemers dan ook weer niets dan lof toegezwaaid. Mooie weggetjes, bomenlaantjes richting Winterswijk; bij Kotten de grens over richting Burlo in Duitsland. Op de pauzeplek bij Gasthof Dahlhaus was het goed toeven. Daarna ging het verder. Terug in Nederland ging het via dezelfde mooie weggetjes via o.a. De Heurne, Sinderen, IJzervoorde prachtig toerend terug naar Steenderen. Daar bleek dat de route redelijk vlot te rijden was, want de meeste rijders waren ruim voor half vier terug. Het weer was ook fantastisch geworden: strak zonnetje en heerlijk warm toerweer. Op het terras bij Gerrit werd nog even wat nagepraat De uitzetters en een aantal "testrijders": bedankt voor dit mooie resultaat. Ook de voorrijders Willy (Blijde Rijders) en Joop bedankt voor het weer probleemloos toeren.


Needse April Rit, 22 april 2007 (bijdrage Briget)

Aan deze goed geörganiseerde rit van de NMC hebben 10 leden mee gereden. Onder de rijders was ook het nieuwe lid Eddie. De ritlengte was ca. 180 km. Op wat kleine dingen na ging de rit helemaal goed. We reden door bossen en over de hei en door mooie plaatsjes. Ook ging het een stukje door Duitsland.

Tolkamer Terras 1Tolkamer Terras 2

In Tolkamer was een tussenstop: op het terras aan de kade hadden we een mooi uitzicht over de Rijn. De doortocht door Doetinchem was verrrassend: we kwamen geen enkel stoplicht tegen. De totale gereden afstand kwam op 268km.


Palingeetrit naar Harderwijk, 8 april 2007 (bijdrage Gerard)

Ritje achter de neuze an noar Harderwiek . . . onder aanvoering van Jan O. Dat is het geworden ook want we hebben uiteindelijk zo'n 170km getoerd, bij schitterend weer. Jan begon eerst met een kleine herhaling van de Eigen Toertocht eerder dit jaar (om te kijken of het water inmiddels was gezakt) en slingerde heel geleidelijk aan richting de Veluwe, met nog 11 Blijde Rijders in zijn kielzog. In Harderwijk was het behoorlijk druk, maar we konden nog wel een plekje op een terras vinden, en lieten ons de visgerechten smaken.

Harderwijk Terras

Diverse palingen verruilden van eigenaar, bijna iedereen had er eentje extra ("mag het ietsje meer zijn . . . "), maar met een beetje geluk kreeg je er wel een gratis makreel bij. Na een korte wandeling over de boulevard gingen we verder.

Harderwijk Uitzicht Harderwijk Boulevard

Jan vond weer de mooiste weggetjes op de terugweg (o.a. via Kootwijk, Apeldoorn, ri. Arnhem, Dieren, Doesburg, Steenderen), waarna we op het terras bij Gerrit nog even konden uitblazen onder het genot van een drankje. Jan, bedankt voor het voorrijden.


Puzzelrit, 1 april 2007 (bijdrage Gerard)

We waren natuurlijk gewaarschuwd door de datum, maar dat het zo erg zou worden, had niemand verwacht. Zelfs de uitzetters Joop en Johan niet, kregen we naderhand de indruk.
De route was erg mooi maar het zoeken naar de oriënteringspunten was niet eenvoudig.

Discussies 1

En dat Joop nou moeite deed je te helpen? Tijdens het controlepunt begon hij allerlei dubieuze vragen over van alles en nog wat te stellen, maar het meeste had niet veel met motorrijden te maken. Het mag een wonder heten dat alle deelnemers in elk geval nog terug zijn geweest bij het vertrekpunt in Doesburg bij café Elvis. Sommigen kwamen echter zo laat terug, dat de vroege starters daar niet op konden wachten, en de uitslag maar lieten van wat het was.
Anderen gingen bij terugkomst meteen met elkaar in overleg om uit te vinden hoe men zou kunnen hebben gescored.

Discussies 2

Waar zat hem nou de kneep? Tja, vijftigers 42km lang al turend naar ver verstopte oriënteringspunten laten zoeken, is een hele opgave. En als er dan eens een rijder (of meerdere) iets (?) van de route raakt, dan is de verwarring groot. Dat leverde totaal gereden afstanden op van boven de 70km.
Ook de altijd betwistbare al dan niet vaste oriënteringspunten (caravans staan op wielen) leverden naderhand heftige discussies op tijdens de uitleg van Joop. Een heuse typefout in de beschrijving (blimsem i.p.v. bliksem) werd door de meesten al niet eens meer als zodanig geïnterpreteerd. Maar dat je, na het missen van een verkeersaanwijzing (verplicht te volgen rijrichting d.m.v. pijl), niet door een opvanger weer op de route werd gebracht, was voor een aantal de druppel.

Discussies 3

Volg de heftige discussies tijdens de uitleg van Joop.

Enfin, aan het einde van wel een prachtige motordag en met een opkomst van 14 deelnemers is de volgende uitslag opgetekend: 1 Jan, 2 Herman en Hanneke, 3 Herman, 4 Henk, 5 Willy, 6 Gerard, gedeeld 7 Henk en Elly en dan ex-equo na opgave: Johan, Roy, Nardy, Wilco, Henk, Briget en Willy. Joop en Johan, niettemin bedankt voor de organisatie, want dat het veel tijd kost om een puzzelrit in elkaar te zetten is algemeen bekend en jullie hadden een mooie route uitgezet. Met deze ervaring volgend jaar weer?

Eigen Toertocht, 4 maart 2007 (bijdrage Gerard)

Schijnt een redelijk bijzondere tocht geweest te zijn, maar dat kan ook haast niet anders wanneer de rit wordt voorgereden door Joop. Hij maakte er een meer dan voortreffelijke rit van (zwemdiploma was vereist vanwege de onverwacht hoge waterstand ter hoogte van de Voorster Klei). Verder ging het met de 9 deelnemers over kleine weggetjes richting Deventer, Apeldoorn, binnendoor langs Beekbergen en langs het kanaal via Dieren weer naar huis. Er is ongeveer 130km getoerd.


Boerenkoolwandeltocht, 25 februari 2007 (bijdrage Gerard)

Vanaf "de Harmonie" in Laag-Soeren werd gewandeld door 14 deelnemers. Later kwam er nog één eter bij. Wilco had een flinke tocht uitgezet; menigeen had halverwege een kleine dip, niet in de laatste plaats door de nodige modder en plassen in het traject. Maar het vooruitzicht van een heerlijke boerenkoolmaaltijd deed iedereen de moed erin houden. Het was een bijzonder aangename middag. Wilco, bedankt voor de organisatie.


Nieuwjaarsreceptie, 7 januari 2007 (bijdrage Gerard, Foto's Rollin')

De eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar was wedererom bij Gerrit in het kleine zaaltje. Nieuwjaarswensen gingen over en weer tussen de ca. 15 aanwezigen. Aangezien voorziter Wilco nog van zijn werk moest komen, opende de secretaris de bijeenkomst met de mededeling, dat er enige consumpties uit de clubkas konden worden genuttigd. Dat aanbod werd niet afgeslagen.


Pjotr en Riki kwamen nog even langs. Pjotr had zijn zijspan zover laten opknappen, dat hij hem weer mee naar huis kon nemen om zelf de rest te doen.
Zijspan Pjotr Zijspan Pjotr
Iedereen een fijn, gezellig en pechvrij motorseizoen 2007 toegewenst met veel veilige kilometers te verrijden.! Gerard