Afgelopen Evenementen 2008


Jaarfeest bij "de Vrendenbarg", 22 november 2008 (bijdrage Gerard)

De jaarlijkse feestavond was dit jaar een absolute topper: een kleine 40 leden en aanhang waren naar het feestgebouw aan de Vrendenbargsedijk gekomen. Dat beloofde een gezellig avondje te worden.
Om een goede start te maken had Briget iedereen gevraagd 3 kado-tjes mee te brengen, zodat we het kado-tjes spel konden spelen. In dat spel wordt in groepjes gedobbeld om kado's te bemachtigen, maar ze worden je net zo gemakkelijk weer afgepikt, als de anderen aan tafel gelukkiger zijn met de dobbelsteen.
Sommigen waren eerst wat sceptisch, maar het is een hilarisch gebeuren geworden waaraan iedereen veel plezier heeft beleefd.
Jaarfeest 2008 Jaarfeest 2008 Jaarfeest 2008
Jaarfeest 2008 Jaarfeest 2008
Jaarfeest 2008 Jaarfeest 2008 Jaarfeest 2008

Niet in de laatste plaats, doordat er natuurlijk ook weer zeer alternatieve kado's waren bedacht, iets wat je de Blijde Rijders wel kunt toevertrouwen.
Jaarfeest 2008 Jaarfeest 2008

Als onderbreking, had Briget de "chinees" geregeld, die een uitgebreide maaltijd voor ons klaarzette. Met een biertje erbij, was dat ook zeker erg aangenaam.
Jaarfeest 2008

Verder is de feestavond natuurlijk altijd de afsluiting van onze toercompetitie, en de diverse winnaars werden door voorzitter Wilco in het zonnetje gezet.
Jaarfeest 2008 Jaarfeest 2008 Jaarfeest 2008
Jaarfeest 2008 Jaarfeest 2008 Jaarfeest 2008

Willy V. ging voor de tweede keer op rij met de eerste prijs strijken en mocht tevens de wisselbeker in ontvangst nemen. Tweede en derde plaats waren voor respectievelijk Willy H. en Henk Hu.. De eerste prijs in de dames competitie ging naar Elly Hu. Dit jaar geen pechprijs, maar Briget kreeg nog een extra-tje in de vorm van een kado-bon, omdat ze een aantal evenementen vanwege gezondheid heeft moeten missen.
Verder werd nog de competitie rond Joop's Cryptische Fototoertocht afgerond. Hoewel de deelname volgend jaar nog wel iets groter mag zijn, was dit een succesvol gebeuren, welke "bewondering" bij de deelnemers opriep.
Jaarfeest 2008

Nadat Wilco iedereen bedankt had voor deelname aan de activiteiten van het afgelopen seizoen, ging de gezelligheid nog een tijdje door, en werd nog menig flesje bier en wijn leeggemaakt. Tot volgend seizoen!


Herfst Evenement Western Boerderij "de Baerle", 8 november 2008 (bijdrage Gerard)

Zaterdagavond 8 november waren we met een groepje van 13 personen naar Didam getogen, om ons een avondje in Western sfeer te vermaken. "de Baerle" is een manege met daaromheen diverse huisjes waar je met een gezelschap terecht kan om een avond met elkaar door te brengen. Briget had voor ons een kleine blokhut geregeld, waar we onszelf van eten en drinken konden voorzien. Voor de zekerheid had ze een portret van Willy bij de deur laten zetten, om ons de weg te wijzen.
Herfst Evenement 2008

De avond begon wat hectisch, de secretaris was nog maar net gearriveerd of hij kreeg een telefoontje van de penningmeester, hoe laat hij zou worden opgehaald. Tja, de afspraak daartoe was gemaakt op de verjaardag van Nardy, en daar was het ook gezellig . . . Uiteindelijk is de penningmeester toch maar zelf met de auto gekomen. 's Avonds is hij wel door de secretaris naar huis gebracht. Afspraken maken is een vak apart.
Na een bakje koffie met een muffin kon de drank voorraad in de keuken worden aangesproken; er kon een lekker Brabants biertje worden getapt, wat vooral Hugo erg fijn vond. Daarna werd de barbecue aangestoken en kon het eten beginnen. Diverse stukjes vlees werden lekker gebraden en aangevuld met ruime keuze uit salades en andere zaken en iedereen deed zich tegoed aan een lekkere maaltijd.
Herfst Evenement 2008 Herfst Evenement 2008 Herfst Evenement 2008

Daarna was het tijd om de manage te verkennen en werden we naar de bak gedirigeerd. Daar stonden ons diverse spellen en activiteiten te wachten, iedereen kreeg een handvol munten en kon met elkaar de competitie aangaan. Alle spellen werden uitgelegd door een medewerker en de eerste extra munten konden worden verdiend. Wat was er zoal te doen: schijfschieten, boogschieten, bierpul-schuiven, spiekerslaon, hoefijzer gooien en nog een aantal behendigheids spellen.
Herfst Evenement 2008 Herfst Evenement 2008 Herfst Evenement 2008
Herfst Evenement 2008 Herfst Evenement 2008 Herfst Evenement 2008

Klapstuk was Bertus de stier, die na opgeladen te zijn, zijn berijders over het algemeen weer snel met een sierlijke boog richting de aarde deed vliegen. Maakte niet uit welke taktiek je had uitgedacht (vooral die van Henk was wel erg speciaal), je ging eraf!
Herfst Evenement 2008 Herfst Evenement 2008 Herfst Evenement 2008

Mariette bleef enigszins beduusd liggen, nadat Bertus haar op onnavolgbare wijze op tien rondjes had getrakteerd.
Marga en Elly dachten dat ze van vroeger nog wel wisten hoe je op klompen moet lopen. Maar wanneer de klompen met een beugel aan elkaar zijn bevestigd, valt dat nog niet mee . . .


We hebben ook nog een wedstrijdje bounceball gespeeld, wat best wel zwaar was in het mulle zand van de bak. Na zo'n anderhalf uur hadden we alle onderdelen wel zo'n beetje gehad en gingen we terug naar de blokhut, om de balans op te maken. Na de nodige (koe)handel met munten bleek Hugo de beste deal te hebben gedaan en werd hij tot winnaar van de avond verheven. Hij kreeg een flesje onvervalste Diemse kruidenbitter uitgereikt.
Herfst Evenement 2008 Herfst Evenement 2008

Daarna was er nog tijd voor een biertje en als afsluiting een bak koffie met een kersen bonbon. Er werd afgerekend en daarna ging iedereen na een geslaagde avond huiswaarts. Als laatste nog een bedankje voor Briget, die de afspraken heeft gemaakt.


Nattepoten Weekend, 27/28 september 2008 (bijdrage Briget)

De locatie daarvoor was op de valreep Alkmaar geworden: Hotel Stad en Land.
Natte Poten 2008
12 deelnemers hebben er een erg gezellig weekend doorgebracht, bij bijzonder mooi weer (dus niet nat deze keer, wel koud en mistig tijdens de reis).
De tocht naar Alkmaar toe ging via Amsterdam; de TomTom zaaide af en toe wat verwarring, waardoor de deelnemers elkaar een beetje kwijtraakten, maar toen iedereen er uiteindelijk was, kon snel een kroeg worden opgezocht.
Natte Poten 2008 Natte Poten 2008 Natte Poten 2008

Bij café Joop mocht nog worden gerookt, dus daar is de groep maar blijven hangen. Het verzoek om een bakje pinda's werd door de uitbater ingewilligd door een enorme schaal met blokjes kaas, worst en meer versnaperingen te presenteren.
Voor Henk T. kon het weekend al helemaal niet meer stuk: 's morgens tijdens het kranten bezorgen vond hij al een briefje van 50 Euro. Toen hij een deel van dat bedrag in de gokautomaat stopte, ging hij ook nog eens met de Jackpot strijken. Opbrengst van het weekend: € 180,- of zoiets.
Inge had voor de inwendige mens een tappas restaurant besproken en dat viel in goed aarde. Daarna maar weer terug naar Joop, waar het nog behoorlijk gezellig werd.
De volgende morgen stond er een lekker ontbijt klaar, waarna we in twee groepjes huiswaarts keerden.
De laatste groep is met behulp van de gewraakte TomTom er in geslaagd via de dijk Enkhuizen-Lelystad terug naar huis te komen.
Wim S. had een hachelijk moment, toen zijn chipknip niet bij de slagboom van de parkeergelegenheid werd geaccepteerd. Dan maar er langs gekropen. Als hij over anderhalf jaar weer daar parkeert, zal de rekening fors zijn opgelopen.
Henk en Inge: nog bedankt voor het uitzoekwerk op internet en de verdere organisatie.


Stoomdagtoertocht, 14 september 2008 (bijdrage Henk M., Herman N., foto's Hanneke N.)

De Blijde Rijders doen ook aan cultuur; daartoe was door Herman N. een rit door de Betuwe uitgestippeld, met daaraan gekoppeld een bezoek aan een werkend stoomgemaal. Hierbij eerst het verslag van Henk en daarna een stuk van Herman aangevuld met foto's van Hanneke.
Om 10 uur zondagmorgen stonden Willy en Briget V., Willy H., Henk H., Johan + Diny en ondergetekend klaar om te vertrekken voor de Stoomdagtoertocht, uitgezet door Herman + Hanneke N.. Na te zijn vertrokken ging het richting Arnhem waar Erik B. ons reeds stond op te wachten op de carpoolplaats nabij het Mercure hotel. Daar waren ook Joop K., Herman en Hanneke al gearriveerd, die zich bij ons voegden.

Stoomdagtoertocht 2008

Om 11 uur zijn wij vertrokken om door de Betuwe te toeren waar wij om 12 uur ergens koffie met koek, broodjes warm vlees, kroketten o.i.d. hebben genuttigd op een terras met uitzicht op en over de Waal.
Daarna ging het naar "de Tuut" waar wij ook helemaal op stoom werden gebracht door een zeer enthousiaste ploeg vrijwilligers, die ons uitleg gaven over het stoken en functioneren van de stookketels ingebouwd in 1918 door de firma Stork uit Hengelo.
Vervolgens ging het een verdieping hoger waar een stoommachine in werking was. Bij de tweede machine werd onder grote belangstelling de zuiger in de juiste positie gebracht, waarna de stoomtoevoer werd geopend en ook deze machine begon te lopen.
Daarna zijn we verder gereden, bij het Lexkes veer een rivier over gevaren en verder ging het over prachtige wegen richting Arnhem. Na eerst in Wolfheze nog iets te hebben genuttigd kwamen wij na 200 km onder stralende weersomstandigheden rond 16.30 u. weer thuis.
Herman en Hanneke: bedankt voor het uitzetten en organiseren van deze prachtige rit!

Groeten, Henk Mentink

En dan ook het verslag van Herman:
Omdat onze motor ons in de steek had gelaten, en nog in Avignon stond, zijn Hanneke en ik per auto naar Arnhem gereden. Tot onze verbazing waren de deelnemers ruim een kwartier voor de geplande vertrek tijd al aanwezig. Joop was zo vriendelijk mij als passagier mee te willen nemen, zodat ik niet met de auto voorop zou moeten rijden.
De route richting Appeltern / De Tuut liep door een deel van de Betuwe: Heteren, Valburg en via Andelst richting Dodewaard, en bij Dodewaard de Waalbandijk op. De eerste stop was gepland in Ochten, maar de voor sommigen broodnodige plaspauze moest even wachten. De dijk was vlak voor Ochten geblokkeerd door 2 ambulances. Blijkbaar had een fietser een wegversmalling over het hoofd gezien.
De stop in Ochten werd door de meesten benut om een (vette) hap met koffie te scoren. Vervolgens ging de rit richting Tiel, en via de Willem Alexanderbrug de Waal over richting Appeltern / De Tuut.

Stoomdagtoertocht 2008 Stoomdagtoertocht 2008


Over de Tuut: zie onderstaande toelichting en de foto’s.

Stoomdagtoertocht 2008

(Het was 14 september Nationale Monumenten dag, we hebben dus ook nog tussen neus en lippen door een beetje cultuur opgesnoven)

Stoomgemaal De Tuut wordt gerund door vrijwilligers welke de bezoekers enthousiast vertellen over de geschiedenis, maar vooral over de techniek van de installaties. De “stoker” begon dan ook uitvoerig te vertellen over de stoomketel, de wijze waarop er gestookt moet worden, de voorschriften en de keuringen welke de ketels periodiek moeten ondergaan.

Stoomdagtoertocht 2008 Stoomdagtoertocht 2008 Stoomdagtoertocht 2008

Er werd echter voorbij gegaan aan de functie / noodzaak van gemalen. Daarom hierbij nog een korte toelichting.
Net zoals de gemalen in bijvoorbeeld Baak en Bronkhorst dat in de IJssel regio doen, moest het gemaal De Tuut ervoor zorgen dat de bewoners in de laag gelegen streek tussen Maas en Waal droge voeten hielden. Het verval, c.q. hoogteverschil, tussen Nijmegen en Appeltern is ruim 5 meter. In de praktijk betekende dat dus al gauw water overlast, zeker als de Maas hoog staat. In dat laatste geval zal het overtollige water niet meer vanzelf weg stromen maar dient met behulp van pompen vanuit de lager gelegen polder naar de hoger gelegen Maas gepompt te worden. Begin vorige eeuw bestonden er al wel grote pompen, maar voor de aandrijving daarvan was men aangewezen op stoommachines.
In het kort komt het erop neer dat in stoomketels (kolen-, of hout gestookt) stoom wordt gemaakt, in dit geval van pakweg 5 bar. De stoom(druk) zorgt er vervolgens voor dat de zuigers in de stoommachines (foto links) verplaatst worden en deze drijven, via een krukas (foto rechts), op hun beurt weer de pompen aan.

Stoomdagtoertocht 2008 Stoomdagtoertocht 2008 Stoomdagtoertocht 2008

In 1967 is er naast de Tuut een nieuw gemaal in gebruik genomen waarbij de pompen door dieselmotoren worden aangedreven. Veel gemalen zij de laatste jaren nogmaals aangepast en zijn de dieselmotoren vervangen door electromotoren. De Tuut is het enige van de 34 stoomgemalen in het Gelderse rivierengebied dat bewaard is gebleven. En tevens één van de weinige in Nederland welke nog functioneert.

Omdat we voor de terugweg richting Wolfheze de Waal en de Rijn moeten oversteken zijn we na vertrek bij De Tuut weer richting Willem Alexanderbrug gereden. De A15 overgestoken en via Lienden, Kesteren naar Opheusden. Vandaar via de Rijnbandijk richting Lexkesveer. Met deze pont de Neder Rijn overgestoken naar Wageningen en via binnenwegen naar Wolfheze.

Stoomdagtoertocht 2008

Groetjes Hanneke & Herman

PS. Als je de rit nog eens wil narijden, klik dan op de link voor een routebeschrijving: download hier de routebeschrijving.


Heldringtreffen + Heldringrun, 23/24 augustus 2008 (bijdrage Johan B., foto's diverse bronnen)

Omdat de Heldring-run voor de 10e keer gereden zou worden, leek het mij een goed idee om er iets speciaals van te maken. Op de boerderij in Elst van Ine en Arno mocht ik het Heldringtreffen organiseren. Na een paar drukke dagen van opruimen en inrichten was het zover. De Blijde Rijders, dat zijn Henk M, Elly en Henk H, Willy V, Willy H, Wim S, Henk T. en 2 gasten van hem met auto waren de eersten, die aan kwamen rijden. Later op de middag en avond kwamen Hugo en Mariëtte, Jan O en Bennie O ook nog aanrijden om hun tentje te tikken. Henk M. had het geluk om in een bed te slapen. Hij kwam er achter dat hij zijn tent vergeten was . . .
Ondertussen kwamen de rijders van de FJ-Owners club ook binnen druppelen. Zij komen uit heel Nederland, van Groningen en Friesland tot Tilburg en van Alkmaar tot Rotterdam.
De Blijde Rijders gingen eerst nog een stukje toeren. Want voor het Hintergarten treffen, dat hiermee samenviel, moet er eerst getoerd worden. Ik kreeg wel het commentaar dat ik niet mee reed. Mijn rit komt zondag!!
In totaal zaten we in de avond met 33 man heerlijk te barbecueën en iedereen had het naar zijn zin. Om 03.30 deed de laatste het licht uit.
Heldring Treffen 2008 Heldring Treffen 2008 Heldring Treffen 2008

De volgende dag was de Heldring-run en om 12.00 uur reden we naar Station Zetten. Daar stonden al andere motorrijders van de FJ-Owners club en 6 man van de Buddyrijders klaar. Ook kwamen er 4 politiemotoren ons assisteren. Op naar de stichting in een grote colonne. Ook Martin de Graaf van de KNMV sloot nog aan op uitnodiging van Hugo en Mariëtte.
Om 13.00 uur waren alle 46 motoren bedeeld met een jongere, voorzien van helm en eventuele motorkleding. Met een rit van 62 km voor de boeg reden we het terrein af. Het ging niet hard, ik reed als 1e rijder niet harder dan 60 kmh, achterin is het dan knap aanhaken. Wat heel relaxed was is dat de politie alle kruispunten en stoplichten voor ons afzette, ik ben nog nooit zo vaak door rood gereden. En dat zonder bekeuring.
Halverwege een korte stop voor een rookpauze, onder de A50. De rit verliep voorspoedig en zonder incidenten.
De tweede rit werd ook weer verdeeld en deze ronde werd in tegengestelde richting gereden.
Heldring Treffen 2008 Heldring Treffen 2008 Heldring Treffen 2008

Heldring Treffen 2008 Heldring Treffen 2008 Heldring Treffen 2008

Na de rit was er voor de motorrijders nog een hapje en een drankje klaargezet en langzaam druppelde men weer naar huis. Voor mij was het een zeer geslaagd weekend. Eén minpuntje was dat MC Keizer Karel helemaal niet is komen opdagen, ondanks toezeggingen. Jammer. Maar de pret was er verder niet minder om.
Volgend jaar weer een gewone rit, zonder treffen. Ik hoop dat er dan weer veel motorrijders zijn die de jongeren van de O.G.Heldringstichting blij komen maken. Ik wil Ine, Arno, Guus, Teun en Loes enorm bedanken voor hun gastvrijheid en hun fantastische hulp. Zonder hen had dit niet kunnen gebeuren.

Johan Barink

En Johan, ook namens de Blijde Rijders erg bedankt voor dit prima weekend.

Via YouTube op internet kun je een filmpje van de rit bekijken:
http://www.youtube.com/watch?v=WLNKBWrPJ0Q

En hier zijn nog meer foto's te bekijken:
http://www.mijnalbum.nl/Album=ZUGZAEBQ

en hier
http://www.mijnalbum.nl/Album=BABCFMHZ

en hier
http://frem.nl/picture_library/Heldringrun2008/Thumbnails.html


Minitreffen, 14/15 juni 2008 (bijdrage Gerard)

Deze keer geen uitgebreid verhaal, maar enige hoogtepunten en natuurlijk de foto's. Het was weer lekker druk op het Minitreffen en er waren de nodige tentjes getikt. 28 volwassenen en 10 kinderen hadden zich verzameld voor een lange avond (en nacht) drinken, eten en gezellig rond de vuurkorf bijpraten. Uiteindelijk bleven 14 personen overnachten, waaronder weer zoals altijd de Bitelukers en ook Gea O. en haar dochter. Een enkeling was helemaal in voetbalstemming, nog niet wetend dat het Nederlands elftal kort daarna zou worden uitgeschakeld. De barbecue ging zoals gewoonlijk al snel aan, maar er was meer dan genoeg te eten en het biertje smaakte daar natuurlijk prima bij.

Minitreffen 2008
Minitreffen 2008 Minitreffen 2008 Minitreffen 2008

Jan en Martine weer erg bedankt voor het beschikbaar stellen van jullie garage, terras en gazon!


17de Gelderse Motoravondvierdaagse, 2 - 5 juni 2008 (bijdrage Gerard)

Deze jaarlijkse rittencyclus van hoge kwaliteit is ook al weer achter de rug. De uitzetters van de deelnemende verenigingen hadden weer de mooiste weggetjes in een route bij elkaar gezet. Jan O., onze uitzetter, kreeg weer de nodige complimenten over de prachtige etappe van Steenderen naar Kranenburg via Achterhoek en Liemers. Het was prima motorweer (op een enkel buitje na, hebben we het aardig droog gehouden).
De Blijde Rijders etappe kende ook nog een primeur voor ons: Jan O. had de rit in een GPS routebeschrijving op zijn laptop gezet en een redelijk aantal deelnemers maakte gebruik van de mogelijkheid deze in hun Zumo of Garmin te laden. Daarmee werd de vraag daarover, die ook tijdens de PR-Rit al werd gesteld, passend ingevuld. Ook bij de andere organisatoren heeft de GPS zijn intrede gedaan.

Avondvierdaagse 2008

Verder was natuurlijk een foutloze routebeschrijving op papier beschikbaar. Willy V. was weer voorrijder.
Op de eerste avond naar Neede dacht Willy een sluiproute naar het startpunt te hebben gevonden: via een stukje afgezette weg langs Neede naar de Mölle. Het was even schrikken, toen het bij de rotonde bleek te wemelen van politie. Gelukkig waren ze samen met de brandweer druk bezig met een omgevallen vrachtauto, zodat ze ons deze keer door lieten rijden.
De eerste rit eindigde in Borculo, waar het bij cafe Peters even lekker uitblazen was.

Avondvierdaagse 2008 Avondvierdaagse 2008 Avondvierdaagse 2008

De Blijde Rijders waren samen met de Needse MC met elk 15 deelnemers de clubs met het grootste aantal deelnemers, prima.
2 van onze leden hebben het zelfs nog tot in de krant geschopt, als illustratie in de Tubantia, bij een verhaaltje over de Avondvierdaagse.

Avondvierdaagse 2008

Rest nog uitzetter Jan O. en de andere medeorganisatoren te bedanken voor hun inzet om dit een geslaagd evenement te maken.


8ste PR-Rit, 18 mei 2008 (bijdrage Gerard, foto's Mariette)

Alle voorbereidingen waren gedaan, nu alleen nog het weer. En gelukkig, het zag er schitterend uit om 9 uur toen Henk en ik onze plek onder de luifel bij Heezen in gereedheid brachten. Bordjes nog gauw even bij de toeritten gezet en daar kwamen de eerste deelnemers het plein oprijden. Een bleek zonnetje vergezelde hun, dat zag er goed uit.

PR-Rit 2008 PR-Rit 2008 PR-Rit 2008

Veel bekende en enkele onbekende gezichten hadden de rit naar Steenderen gemaakt. Iedereen kreeg na inschrijving de routebeschrijving en een consumptiebon en na het nuttigen van een bakje koffie kon de toer beginnen. Vanuit de KNMV hadden we ruime belangstelling: Martin de Graaf en Hans Willems (DOT) waren present.

PR-Rit 2008 PR-Rit 2008

Joop had samen met Henk M. de route uitgestippeld. Deze keer ging het via wat binnendoortjes naar de overkant van de IJssel, door (Voors)Tonden, richting Loenen, Beekbergen naar de eerste pauzeplek bij spoorwegovergang Assel. Van daaruit slingerde het verder de Veluwe over via de mooie en smalle weggetjes, waarover menigeen achteraf het kommentaar gaf: "ik wist niet dat je ook daarlangs kon rijden". Daarna werden de rijders naar de veerpont bij Olst-Wijhe geleid, waar de overtocht over de IJssel voor 1 Euro kon worden gemaakt. De snacktent bij het veer had enorme gehaktballen in de aanbieding, die door menigeen niet konden worden genegeerd.

PR-Rit 2008 PR-Rit 2008 PR-Rit 2008

Daarna werd de route vervolgd met een onvervalst stukje (noord-)Achterhoek, prachtige kronkelweggetjes door het typische coulissen-landschap richting Bathmen, via Laren, Warken en zo terug naar Steenderen, waar de deelnemers na ongeveer 170 Km voldaan terugkeerden. Veel positieve geluiden over de mooie route; complimenten aan Joop en degenen die veel energie in het narijden hebben gestoken (Henk M., Henk H.) en Jan O. die de route op papier heeft gezet.
Op het terras van Gerrit Heezen werd nog gezellig nagepraat over deze zeer gelukte dag.

PR-Rit 2008

Wat ook prettig is: er hebben zich geen calamiteiten voorgedaan. Mogelijk dat een enkeling nog wordt verrast met een prent van oom agent (er schijnt een radarcontrole langs de route te hebben gestaan) en één persoon werd vermanend toegesproken door een motoragent in burger (!) over zijn inhaalgedrag.
Het totaal aantal deelnemers bedroeg 65 motorrijders, waarmee we dik tevreden zijn. Tot volgend jaar!


Hemelvaartweekend, 1-4 mei 2008 (bijdrage diverse leden)

Eindelijk weer eens een evenement met foto's bij de beschrijving. 18 deelnemers in totaal waren naar het Belgsiche Amel afgereisd en hadden daar een perfect lang weekend. Dit was de 2e keer dat dit werd doorgebracht bij Herberg "de Paljas" in de Ardennen. Men heeft zich uitstekend hebben vermaakt in de kroeg, met toerrijden, een enkeling ging schatzoeken en ook de slaapgelegenheid was prima in orde. We hebben er zelfs een nieuw lid aan over gehouden: Leendert uit Hengelo (G).
Een aantal Blijde dames hebben Bennie O. leren kennen als een onverdroten ridder, toen hij hen wist te bevrijden van vervelende "Duitse Belg". De man was niet weg te slaan bij het tafeltje waar de dames hadden plaatsgenomen. Bennie zorgde er uiteindelijk voor dat de dames werden verlost en dat de Belg werd overgedragen aan de bareigenaar, die hem aan de bar posteerde waar hij al snel zijn roes lag uit te slapen.
Andries en Lucy waren met de auto, omdat Andries de motor kapot heeft. Zij maakten enige spannende ogenblikken door, op zoek naar de papieren van Andries (die hij zelf onder de berijdersstoel had verstopt!); uiteindelijk werden ze door Lucy teruggevonden.
Nog wat verder details: Henk Hu. had de route voor de heenreis uitgezet, die werd nagereden met zijn GPS, de ZUMO. Deze route ging helemaal door Duitsland naar België zonder dat er een stukje snelweg in zat (wel veel stoplichten).

Paljas 2008 Paljas 2008 Paljas 2008

Toen het begon te onweren stopte Bennie O. met zijn Harley om een regenpak aan te trekken (mietje). Er werd wel gewacht, maar ons (nu) nieuwe lid Leendert was nog niet helemaal op de hoogte van de spelregels en was dus doorgereden. Niet zijn schuld, hij had geen instructie ontvangen. Wel dacht hij: “Hee, ze wachten niet op elkaar, laat ik maar goed aansluiten met mijn voorman!” Dan maar een telefoontje gepleegd met Henk Hu. Hem instructie gegeven hoe hij zijn huidige positie op de ZUMO kon aflezen zodat hij de achterblijvers het coördinaat kon oplezen. Daarna reden deze eenvoudig weer naar de rest toe. Onderweg iets te laat gaan pauzeren voor de koffie. Gebak was er niet maar wel bokworsten (3,60) en halve haantjes (3,80).
De Paljas was erg leuk en ook het eten was voortreffelijk! Vrijdag’s de route Urtal gereden. Henk Ho.had de eer voorop te rijden. Het weer was nog niet zo heel geweldig, 9 graden en af en toe nat wegdek. Henk maakte nog een beste schuiver met de Goldwing, omdat het wegdek glad was door olie! Gelukkig ging het nog net goed. Zaterdag ging iedereen wat anders doen.

Paljas 2008 Paljas 2008 Paljas 2008

Henk Ho. heeft een rondje gereden voor wat schat zoek activiteiten. ’s Avonds na het eten gingen Henk Ho., Willie H., Henk T. en Inge een rondje lopen; daarbij kwamen ze in een veenmoeras terecht, omdat ze zo nodig een binnendoortje zochten. Toch lukte het wonderwel weer op de verharde weg terecht te komen.

Paljas 2008 Paljas 2008


Needse April Rit, 20 april 2008 (bijdrage Gerard)

Deze rit werd bezocht door 9 Blijde Rijders. Het was een goed geörganiseerde rit maar erg lang. Daardoor werd het op het einde een beetje saai was het commentaar. Verder had Henk H. al na 50 km te kampen met een lege tank (dat zat zo: Henk en eega hebben een blauwe en een rode V-Strom; Henk heeft op zaterdag de rode volgetankt en is op zondag met de blauwe op weg gegaan . . . ). De weg naar Neede toe was ook al niet helemaal zonder problemen; vanwege enige wegomleidingen nam die trip al 55 minuten in beslag. Andries kon zijn motor ternauwernood aan de praat houden en is dus maar op zoek naar een nieuw exemplaar (hierover later meer).


Puzzelrit, 6 april 2008 (bijdrage Gerard)

De langverwachte puzzelrit was vrijdag op de clubbijeenkomst nog punt van heftige discussie: wel of niet door laten gaan; de slechte weersvoorspelling beloofde niet veel goeds. Maar de weeranalisten hebben op zondagmorgen de koppen bij elkaar gestoken en het zag er goed uit: door laten gaan dus. Dat was een goede keus en de organisatrices Briget en Nardy konden zich verheugen in de deelname van 14 puzzelaars. Er werd door 2 koppels met een auto meegereden en Jan Verschoor uit Steenderen ging als gastdeelnemer van start.
De dames hadden beloofd dat het een makkelijke rit zou worden, maar niets was minder waar. Om de moeilijkheidsgraag wat te verhogen, hadden de dames een "dynamische" route uitgezet. Zo was tot ook hun grote verrassing een 2e bordje "PAS OP enz." aan de route verschenen, waardoor menigeen al gauw richting Hengelo tufte (wat niet de bedoeling was). Maar aangezien de routebeschrijving daar toch niet ging kloppen, maar terug naar Baak en het andere bordje gevolgd. Dat ging een stuk beter.
Hier en daar waren natuurlijk weer route controle bordjes slinks achter een boom of langs een snel gedeelte van het parcours verstopt, zodat er de nodige werden gemist. Briget stond met de groene vlag (ja dat is echt een route controle Willy) aan een nieuwe weg in Bronckhorst, die je met geen Tom-Tom of Garmin terug zult vinden. Later werd het bezoekje aan Briget nog met een vraag over de inhoud van haar doosje uit de herinnering gehaald. Jan O. wist zelfs nog dat er pure chocolade in zat, wat later zou bijdragen tot zijn overwinning.
Ook was er een vraag over welke Blijde Rijders er allemaal aan de gereden puzzelroute wonen. Leuk gevonden, maar niet eenvoudig te beantwoorden: Willy H. had vergeten zijn eigen naam in te vullen en ook wisten de meesten niet waar Wim S. woont.
Na een prachtige middag toeren, puzzelen en nagenieten bij de uitleg, kon de einduitslag worden opgemaakt en werden de punten voor de toercompetitie verdeeld. Nardy en Briget: bedankt voor het vele werk dat jullie er weer aan hebben besteed en de hilarische middag, die dat opleverde.


Eigen Toertocht, 9 maart 2008 (bijdrage en Foto's Rollin')

De uitdaging, die tijdens de clubbijeenkomst was neergezet was, dat ondanks de te verwachten weersgesteldheid (niet denderend dus . . .) de toerleider in elk geval zou komen kijken wie er gingen rijden. Wel, het was aanvankelijk zelfs nog droog, dus waren er 5 nieuwsgierige Blijde Rijders komen kijken of J.O. dan ook werkelijk zou verschijnen. Maar toen de koffie bij Gerrit op was, was er nog géén J.O. !
Vervolgens staken Erik, Eddie, Johan, Harm en Henk de koppen bij elkaar en ging het stuur richting Holterberg, geholpen door de aanwijzingen die de Zumo gaf, om er via de kortste weg te komen. Zodra er voor een andere route ( o.a. Leesten, Vorden, Almen ) werd gekozen, paste deze zich meteen aan: herberekenen!
Na de Holterberg kwamen we bij Nijverdal bij hotel Dalzicht aan. Omdat we vermoedelijk niet op het terras bediend zouden worden, doken we naar binnen, alwaar we op voortreffelijke wijze bediend werden. Koffie met enkele varianten van appelgebak. Eddie vroeg of ze ook chocolademelk hadden, “jazeker” was het antwoord, “welke van de 32 soorten wilt u hebben ?” Ook kon er wat thee betreft gekozen worden uit 48 soorten. Daarna nog even een foto als bewijs, dat we toch samen op pad waren geweest.
Routeplanner
Boerenkoolwandeltocht 2008
De terugweg ging weer via de Holterberg en daarna richting Joppe om via Epse, Gorssel, Eefde, Warnsveld en Wichmond naar Steenderen te gaan, om daar op het marktplein afscheid te nemen. En we vonden ons toch wel echte DIE-HARD’s, hoe we de regen en de kou getrotseerd hadden, om er toch een rit van meer dan 100 km van te maken. Groeten, R. Henk & de Zumo


Boerenkoolwandeltocht, 24 februari 2008 (bijdrage Gerard, Foto's Rollin')

16 Blijde Rijders hebben de wandeltocht ondernomen over het landgoed "Den Bramel". De tocht was uitgezet door Wim S., die er tot verdriet van een paar leden een flinke afstand voor had gepland. Maar daarna smaakte het eten bij Jos Herfkens des te beter. Daar voegden zich nog 5 leden bij de wandelaars en het werd een zeer geslaagde middag. De organisatoren: bedankt voor het succesvolle evenement.

Boerenkoolwandeltocht 2008 Boerenkoolwandeltocht 2008 Boerenkoolwandeltocht 2008
Boerenkoolwandeltocht 2008


Nieuwjaarsreceptie, 6 januari 2008 (bijdrage Gerard, Foto's Rollin')

Gerrit had goed ingeschat dat we weer met een behoorlijk aantal deze gezellige start van het jaar zouden maken. Het biljart was aan de kant geschoven, een aantal tafels en stoelen bijgeplaatst en ook de stamtisch werd in gebruik genomen. Ruim 25 Blijde Rijders en aanhang kwamen elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen en daarop een toast uitbrengen. Omdat de voorzitter nog even verplichtingen elders had, gaf de penningmeester de aftrap, door een aantal drankjes en hapjes van de club aan te bieden. We hopen dat het weer een prima seizoen wordt met veel kilometers en heel veel fun.

Nieuwjaar 2008
Nieuwjaar 2008 Nieuwjaar 2008 Nieuwjaar 2008
Nieuwjaar 2008