Heldringrun 2005

De motor staat tikkend af te koelen, de douche wacht maar eerst snel het een en ander op papier zetten over deze rit.
De Heldringrun is een toertocht voor jongeren die verblijven op een justitiële inrichting. Dit zijn jongeren van ongeveer 14 tot 18 jaar die een "corrigerende" opvoeding/bijsturing nodig hebben. Meer meisjes als jongens omdat dat nu eenmaal de populatie van de inrichting is.

Keurig op tijd draaide ik de parkeerplaats op bij het station Andelst/Zetten. De rijders van de FJ-ownersclub stonden er al, zo ook wat rijders uit Doornenburg en een paar van Keizer Karel, De Blijde Rijders met mij erbij met 4 vertegenwoordigers, Willy, Willy, Wim en ik en de FJ-owners club leverden gezamenlijk 23 motoren

DSC03048DSC03050DSC03053DSC03054DSC03055DSC03056

Bij de "Heldring" werden we gastvrij onthaald met koffie en cake. Jongens en meisjes taxeerden de motoren –welke zijn cool vet – en kwamen beleefd vragen of ze achterop mochten. Het weer was gelukkig prima zodat we geen gedoe hadden met regenkleding. Om één uur bromden we het terrein af. De route was mooi met genoeg bochten en vooral mooie dijkwegen. Maar passagiers in deze leeftijdscategorie zijn niet geïnteresseerd in een mooie omgeving. Die willen hard optrekken en vooral hard rijden. Iets dat in een groep moeilijk te verwezenlijken is maar we hebben ons best gedaan om het met vlot bochtenwerk te compenseren. Na 35 km (jawel!) was er een rookpauze voor met name de jeugd. Het laatste stukje telde een paar kilometers snelweg maar in dit drukke autoland kom je bijna niet boven de 140 en dan maakt niet echt indruk tenzij je dan nog in de tweede versnelling rijdt. Anderhalf uur later waren we dus weer terug en stonden koffie, fris en broodjes op ons te wachten.

DSC03057DSC03059DSC03060DSC03061PICT0010PICT0008

Er werd beslist wie er mee mocht voor de tweede rit die uiteraard een herhaling werd van de eerste. Om half vijf waren we klaar en nu waren er voor de rijders ook nog soep en salades. De organisatie had het prima voor elkaar. We hebben afgesproken voor volgend jaar een beetje te lobbyen binnen onze de club zodat er meer rijders zijn. Dan kan er één route worden uitgezet en kunnen alle "kinderen" in één keer mee. Volgend jaar reken ik op meer Blijde Rijders.

PICT0004PICT0007

 

Johan Barink