De gezellige motorclub uit de Achterhoek! MC De Blijde Rijders icon

MCDBR banner

h Toeren - 2019

Verslagen van Evenementen

Verslagen en foto's van toerritten en andere activiteiten.

De foto's op deze website zijn gemaakt door (leden van) motorclub "MC De Blijde Rijders". Daarop is het auteursrecht van toepassing. Wilt u een foto hergebruiken, dan is dat meestal geen probleem maar wij zouden het fijn vinden als u daarbij de vermelding "Foto: Archief "MC De Blijde Rijders"" toevoegt. U mag natuurlijk altijd vragen door een e-mail te sturen aan info@mcdeblijderijders.nl
Als een foto van een persoon/personen in opdracht wordt gemaakt is er sprake van portretrecht. Echter wanneer de afbeelding niet in opdracht van of ten behoeve van de afgebeelde persoon/personen is gemaakt, maar om bijv. als illustratie van een verslag op onze website te dienen, is het portretrecht beperkt. Foto's van evenementen op onze website vallen over het algemeen in deze categorie. Mocht u niet willen dat u (herkenbaar) op enige pagina op onze website wordt afgebeeld, stuur dan een e-mail naar info@mcdeblijderijders.nl waarin u ons vraagt om een foto van de website te verwijderen. In goed overleg komen we daar zeker uit.

2019

spacer icon

19de PR-Rit 12 mei 2019 (bijdrage: Gerard)

Onze toerleider Henk had er weer de nodige uren, kilometers, computertijd enz. ingestopt om een mooie 19de editie van de PR-Rit samen te stellen. De Blijde Rijders zelf wilden graag door Duitsland toeren, dus zat er een heel stuk over de grens in de rit. Maar ook de Achterhoek kwam ruim aan bod.
Vanuit Steenderen ging het eerst richting Montferland, waarna de grens werd overgestoken. In Hamminkeln was een stop in de route opgenomen, waar de meeste deelnemers even pauze namen met koffie en "Belegten Brötchen oder Kuchen". Daarna ging het verder tot aan Raesfeld, van waaraf de terugtocht was geprogrammeerd. Die ging langs Aalten op, Sinderen werd aangedaan en via Zelhem en Velswijk kwam men weer terug in Steenderen. 187 km toerplezier zaten er weer op bij droog (!) weer.
Helaas hadden slechts 4 Blijde Rijders hun motor van stal gehaald. Dat kan beter...
De reacties van de deelnemers waren erg positief: één deelnemer gaf aan dat hij normaal gesproken geen fan was van rijden in Duitsland, maar dat hij deze route erg leuk had gevonden. Dat horen we graag. Tot volgend jaar.

 PR-Rit 2019 foto PR-Rit 2019 foto
 PR-Rit 2019 foto PR-Rit 2019 foto
spacer icon

Eigen Toertocht 22 april 2019 (2de Paasdag) (bijdrage: Briget)

Eigen Toertocht foto

"Waar zullen we vandaag gaan rijden? Henk Hu. heeft wel een ritje Achterhoek op de Garmin staan. Akkoord? Ok, dan gaan we dat doen. Het weer is perfect, zonnig en warm."
6 Blijde Rijders met een enkele passagier vertrokken vanaf Heezen via o.a. Baak, door het Gelderse Delden en nog de nodige kruip-door-sluip-door weggetjes richting Lichtenvoorde. In Vragender was het tijd voor een kop koffie bij 'Overkamp'. Daarna snel weer verder over diverse mooie weggetjes, voor we weer op bekend terrein kwamen. Het laatste stukje ging door Veldhoek en Keijenborg terug naar Steenderen, waar we op het terras bij Gerrit nog even een glaasje dronken voor we afscheid van elkaar namen.
Henk, bedankt voor de mooie rit.

spacer icon

'Molenrit' MC De Megafoon Twello 7 april 2019 (bijdrage: Henk Hu.)

De 7 deelnemende Blijde Rijders kwamen rond 9.00 uur in Twello aan om te beginnen aan de 'Molenrit' van MC De Megafoon. Vanaf Twello ging het via kleine weggetjes richting Deventer, waar we de IJssel overstaken om op de rechteroever al slingerend tot aan Den Nul reden. Vanaf daar ging het via Laag Zuthem, om meer Salland in te duiken. Halverwege de rit vonden we een leuke koffiestop bij Herberg 'De Witte Gans' waar koffie en appelgebak met slagroom op voorraad was.
Daarna ging de route via bekende plaatsen als Dalfsen, Vilsteren en Lemele verder richting Laren, waar we na ca. 130 km bij 'de Witkamp' uitkwamen. Hier werd even overlegd en afgesproken dat we nog een stukje van het 2de deel van de route gingen rijden tot we in de buurt van Deventer zouden uitkomen en vanaf daar niet helemaal terug naar Twello. Dus toen we bij Epse rechtsaf moesten, gingen wij linksaf richting Zutphen en waren zo tegen 3 uur 's middags weer thuis.

Megafoon-rit foto
spacer icon

Eigen Toertocht 10 maart 2019 (bijdrage: Gerard J., foto's Henk Hu.)

Tja, dan staat op 10 maart het eerste Blijde Rijders ritje gepland, vaak is het goed gegaan met het weer, maar dan heb je zo'n dag dat het stormt, regent en niet echt een aantrekkelijke temperatuur is. Maar je wil er voor gaan en je duifje een mooi ritje laten meemaken. Op het plein voor Heezen is het niet echt een drukte van je welste, sterker nog er waren een paar afzeggingen in de WhatsApp-groep en verder komt er niemand opdagen. En dan is de starttijd al ruim verstreken en ga je maar met z'n tweetjes op pad. De route die je had voorbereid voert je door de Achterhoek en in Vragender is het tijd voor bak koffie en natuurlijk appelgebak met slagroom. Daarna het rondje afgemaakt en thuis weer lekker bij de kachel om op te warmen. Monique en Henk, jullie zijn toppers!

 Eigen Toertocht foto Eigen Toertocht foto
spacer icon

Voorjaarswandeltocht 10 februari 2019 (bijdrage: Gerard J.)

Wandeltocht 'Ehzerwold' en landgoed de 'Velhorst'

Zaterdag was een stormachtige dag met de nodige regen en ook het weerbericht voor zondag was niet bepaald uitnodigend. Maar toch had een groep van 13 Blijde Rijders zich om 11 uur verzameld achter het hotel-restaurant 'Ehzerwold' in Almen om aan een flinke wandeling te beginnen. En het weer viel reuze mee, aan het eind brak zelfs een bleek zonnetje door. Zo werd het een mooie tocht door een prachtige omgeving, we staken de Berkel over en doken het door Natuurmonumenten onderhouden landgoed 'Velhorst' in. Onderweg kwamen we langs een aantal gerestaureerde hooibergen, zagen mooie natuur, zelfs een enkele wilde krokus was al in bloei en we liepen rond het 'Kienveen', een drassige laagte.
Henk Hu. had zoveel aandacht voor zijn telefoon dat hij rennend moest bijhalen ...
De tocht werd uiteindelijk na ongeveer 6,5 km afgesloten met een smakelijke lunch in het restaurant van 'Ehzerwold'. Joop, bedankt voor de organisatie!

 Wandeltocht foto Wandeltocht foto
 Wandeltocht foto Wandeltocht foto
Wandeltocht foto
Rennende Henk ...
spacer icon

Nieuwjaarsreceptie 6 januari 2019 (bijdrage: Gerard J.)

Veel handjes geven en zoenen zo aan het begin van het nieuwe jaar. De Blijde Rijders waren weer bij Heezen samengekomen. De voorzitter hield een kleine speech, we kregen een drankje en een hapje en natuurlijke een rondje van de fameuze rookworst van Heezen.
Toercommissaris Henk liet alvast een voorproefje van de toerkalender rondgaan, die op de komende jaarvergadering van 25 januari dan kan worden vastegesteld.

 Nieuwjaarsreceptie foto Nieuwjaarsreceptie foto
spacer icon

Nieuwjaar 2019

GELUKKIG NIEUWJAAR EN VEEL FIJNE EN VEILIGE MOTORKILOMETERS GEWENST.

En weer op naar veel Blijde Rijders activiteiten en mooie verhalen!

naar
boven