De gezellige motorclub uit de Achterhoek! MC De Blijde Rijders icon

MCDBR banner

h Toeren - 2018

Verslagen van Evenementen

Verslagen en foto's van toerritten en andere activiteiten.

De foto's op deze website zijn gemaakt door (leden van) motorclub "MC De Blijde Rijders". Daarop is het auteursrecht van toepassing. Wilt u een foto hergebruiken, dan is dat meestal geen probleem maar wij zouden het fijn vinden als u daarbij de vermelding "Foto: Archief "MC De Blijde Rijders"" toevoegt. U mag natuurlijk altijd vragen door een e-mail te sturen aan info@mcdeblijderijders.nl
Als een foto van een persoon/personen in opdracht wordt gemaakt is er sprake van portretrecht. Echter wanneer de afbeelding niet in opdracht van of ten behoeve van de afgebeelde persoon/personen is gemaakt, maar om bijv. als illustratie van een verslag op onze website te dienen, is het portretrecht beperkt. Foto's van evenementen op onze website vallen over het algemeen in deze categorie. Mocht u niet willen dat u (herkenbaar) op enige pagina op onze website wordt afgebeeld, stuur dan een e-mail naar info@mcdeblijderijders.nl waarin u ons vraagt om een foto van de website te verwijderen. In goed overleg komen we daar zeker uit.

2018

spacer icon

Navigatie cursus 16 april 2018 (bijdrage: Gerard J.)

Vanavond gaf onze onvolprezen toercommissaris een cursus om de navigatie-apparaat gebruikers binnen onze club de nodige kneepjes bij te brengen. Soms ben je de weg kwijt, zelfs als je een Zumo of een Tom Tom tot je beschikking hebt en dan is het handig goed te weten hoe je het apparaat kunt bedienen.
De 12 cursisten kregen uitgelegd wat het verschil is tussen een route en een track, route-punt en waypoint en wat de beste instellingen zijn om een geladen route optimaal en nauwkeurig te kunnen narijden. Voor de liefhebber, die ook zelf eens een route in elkaar wil sleutelen, werd kort het programma Basecamp besproken.
Overigens blijft van kracht, dat wanneer we als Blijde Rijders groep op pad zijn, de voorrijder de enige is die de route bepaalt!

Navigatie cursus foto
Navigatie cursus foto
Zo nu en dan is iedereen de weg kwijt!
spacer icon

Eigen Toertocht 11 maart 2018 (bijdrage: Henk Hu.)

De kop is eraf: een mooi groepje Blijde Rijders heeft de eerste verkenningen in de omgeving op de motor gedaan. Soms was het oppassen voor wat glibberige wegen, ook de boeren zijn weer volop ontwaakt, her en der lag wat modder op de weg. Bij "de Witkamp" in Laren werd een kop koffie genuttigd. Daarna verder en in Lochem werden Wim en Hanneke voor de deur afgeleverd, waarna de rest van de groep nog via o.a. Ruurlo - Linde naar Steenderen terugreed.

Eigen Toertocht foto
spacer icon

Wandeltocht 18 februuari 2018 (bijdrage: Gerard, foto's: Mieke)

De Blijde Rijders hebben zo van die tradities. Eén ervan is de voorjaars-wandeltocht, om de tijd tot aan het eerste motorritje toch nuttig door te brengen. Mieke K. had ons uitgenodigd bij het "Zwarte Schaar" voor een stamppot buffet. Maar dat moest je wel verdienen door eerst een kleine 8 kilometer te wandelen. Dat was voor de meeste van de 22 deelnemers geen probleem.

 Wandeltocht foto Wandeltocht foto

Het weer was schitterend en de uitzichten zowel naar links over de IJssel als naar rechts met in de verte de molen van Rha waren prachtig. Eenmaal terug bij het "Zwarte Schaar" kon worden aangevallen op een heerlijke maaltijd.

 Wandeltocht foto Wandeltocht foto

Mieke, bedankt voor de prima organisatie.

spacer icon

Jaarvergadering 26 januari 2018 (bijdrage: Gerard J.)

In een goed gevulde vergaderruimte bij café Heezen werd de Jaarvergadering afgewikkeld. Belangrijkste agendapunt van deze avond was de bestuurs(her)verkiezing, met het afscheid als bestuurslid, na bijna 25 jaar enthousiast en energiek deze functie te hebben vervuld, van Briget. De voorzitter zette haar in het zonnetje met een mooi boeket bloemen.

Jaarvergadering foto
Briget, hartstikke bedankt voor jouw inzet al die jaren !
spacer icon

Nieuwjaarsreceptie 7 januari 2018 (bijdrage: Gerard J.)

Ook dit jaar was het een gezellige drukte bij café Heezen, waar veel Blijde Rijders elkaar weer een gelukkig nieuwjaar en een mooi motorseizoen toewensten. Voorzitter Wilco hield een praatje en de club trakteerde op een hapje en een drankje om mee te toasten.

Toercommissaris Henk legde de verschillende activiteiten voor komend jaar al vast in de week, zodat iedereen vóór de komende jaarvergadering zijn agenda er op na kan slaan.

 Nieuwjaarsreceptie foto Nieuwjaarsreceptie foto

Nieuwjaarsreceptie foto
spacer icon

Nieuwjaar 2018

GELUKKIG NIEUWJAAR EN VEEL FIJNE EN VEILIGE MOTORKILOMETERS GEWENST.

En weer op naar veel Blijde Rijders activiteiten en mooie verhalen!

naar
boven