De gezellige motorclub uit de Achterhoek! MC De Blijde Rijders icon

MCDBR banner

h Toeren - 2022

Verslagen van Evenementen

Verslagen en foto's van toerritten en andere activiteiten.

De foto's op deze website zijn gemaakt door (leden van) motorclub "MC De Blijde Rijders". Daarop is het auteursrecht van toepassing. Voor uitleg zie hier: Auteursrecht

2022

spacer icon

Cryptische zoektocht 11 september 2022 (foto's diverse leden)

Binnen onze club hebben we de zgn. 'Cryptische Zoektocht', een competitie-tje waarin de leden een cryptisch omschreven plaatsnaam moeten ontcijferen en daar dan heen rijden om een foto van het plaatsnaambord te maken. In principe is dit een individueel gebeuren, iedereen kan op een door hem/haar gekozen moment naar de plaats rijden. Maar het komt voor dat leden elkaar daar treffen emoji foto, zoals afgelopen zondag in Blokzijl. Of dit de juiste oplossing is krijgen de deelnemers op de eerstvolgende clubbijeenkomst te horen.

 Cryptische zoektocht september 2022 foto Cryptische zoektocht september 2022 foto
 Cryptische zoektocht september 2022 foto Cryptische zoektocht september 2022 foto
 Cryptische zoektocht september 2022 foto Cryptische zoektocht september 2022 foto
spacer icon

Blijde Rijders on tour in Noorwegen 2022 (filmpje Peter)

Peter en Ben doorkruisen Noorwegen....


Peter en Ben in Noorwegen augustus 2022 foto

En als ze dan nog even via Denemarken en daarna met de boot naar Zweden zijn geweest, is terug via de brug ook een optie.


spacer icon

Eigen Toertocht 19 juni 2022 (foto Henk Hu.)

Een ritje van ca. 155 km bij mooi weer verreden door 6 personen met één passagier.

Eigen Toertocht 19 juni 2022 foto
spacer icon

Hemelvaartsweekend Bad Bertrich (D)/Moezel 26-29 mei 2022
(bijdrage Joop, foto's Briget)

Donderdagmorgen is de auteur van dit verhaal al vast, voor de troepen uit, vertrokken via Emmerich, Kleve, Weeze, Kevelaer, Straelen, Kaldenkirchen, stukje A61 en vanaf Bad Munstereifel langs de Ahr, Daun om zo bij het 'Haus Hohenzollern' in Bad Bertrich (D) aan te komen, ons Hemelvaartsweekend verblijf. Inchecken etc. en vervolgens arriveerden de andere leden rond 16.30 uur bij het hotel.

Hemelvaartsweekend 2022 foto

Het hotel staat bekend om zijn schnitzels en inderdaad werden er 's avonds schnitzels geserveerd bij een verder ook heerlijke maaltijd. Kaartje leggen en op tijd er in, aangezien om 22.00 uur de bar dicht ging.
Vrijdagmorgen om 10.00 uur, na een goed ontbijt, vertrokken we voor een (TE) korte rit ri. Moezel. In Traben-Trarbach begon het al wat te miezeren dus snel terug naar ons hotel.

Hemelvaartsweekend 2022 foto

Na aankomst heb ik als enige bikkel er nog een rit bij aangebreid. Door de anderen moest er natuurlijk nog worden gewandeld, maar waarheen?

Hemelvaartsweekend 2022 foto
Klik op de foto om te vergroten
Hemelvaartsweekend 2022 foto

Enfin, 's avonds eten, kaarten, biertje etc., opnieuw op tijd naar bed, hoewel ik op het terras "iets" was vergeten... Mijn grote vriend Willy V. heeft mij echter uit de brand geholpen. Zaterdag na het ontbijt weer een leuke tocht gemaakt waarbij we de toerleider zijn kwijt geraakt. Echter niet getreurd, want via een meer dan voortreffelijke vervolgroute zijn wij in Manderscheid bij de ruïne beland om daar eens lekker te lunchen. Weer in het hotel terug gekomen hadden we besloten om in de stad ijs te gaan eten. Ook een glas Sekt uit de streek was niet verkeerd.

Hemelvaartsweekend 2022 foto

Zondagmorgen vroeg op, want onze toerleider Henk Hu. wilde op tijd weg. De route terug ging niet helemaal vlekkeloos, wat navigatie gedoe, geen lunchgelegenheden die al open waren ...

Hemelvaartsweekend 2022 foto

Enfin, ergens in de buurt van de snelweg ben ik die alleen opgereden om zo rond 15.00 uur thuis te komen. Het was een gezellig en fijn weekend, ook met de goede zorg van het hotel. Henk bedankt voor de organisatie!

spacer icon

Eigen Toertocht 15 mei 2022 (bijdrage Joop)

Ook vanmorgen vertrokken 9 Blijde rijders onder een - alweer - blauwe lucht voor een perfecte toerrit ri. Emmerik, Huisberden, Louisendorf, Pfalzdorf, Hommersum om via een sluiproute bij onze vroegere pauzeplek te komen voor koffie etc. en vlaai (we schoven dus aan bij de 'Old Inn' in Ottersum).
Vervolgens ging het verder via Ven-Zelderheide richting Groesbeek / Wyler. Eventjes de grens over om door de mooie binnenlanden naar Griethausen te rijden, alwaar ons Duitse lid afhaakte om rechtstreeks naar huis te gaan. In Elten werd afgetankt - scheelt toch weer - en via de A12 ging het richting Doesburg.
Zo te horen was vooral dhr. V. uit Baak uitermate goed te spreken over deze tocht.

spacer icon

PR-Rit 1mei 2022 (bijdrage Gerard)

Een gezellig drukke en (dus) geslaagde ochtend op het Marktplein bij café Heezen in Steenderen. Onze organisatoren konden al vanaf 9.00 uur de eerste deelnemers aan de PR-Rit ontvangen. De toercommissaris had het er daarna maar druk mee om de totaal ruim 40 motorrijders op hun Garmin of TomTom van de route te voorzien. De betalende deelnemers konden ondertussen hun consumptiebon inleveren voor een bak koffie of iets fris en weer even bijpraten.

PR-Rit 1 mei 2022 foto

Daarna gingen de Halftieners, VAMC-ers, MC Mios-ers (helemaal uit Anna Paulowna overgekomen), de voorzitter van MC De Kraats, een aantal andere rijders waaronder een groep van 7 jongelui uit Hengelo (G) en 5 Blijde Rijders op pad voor een rit van ca. 185 km. Waar de ochtend fris begon klaarde het intussen op en een bleek zonnetje maakte er een mooie toerdag van.

PR-Rit 1 mei 2022 foto

Voor wat de Blijde Rijders betreft begon de rit wat aarzelend. Op de Covik aangekomen bleek Wilco nog niet te zijn aangehaakt. Dus reed Jan N. terug naar Steenderen om hem op te halen. Daarna volgde een mooie rit totdat de groep de IJssel was gepasseerd en in Wapenveld een stop had gemaakt. Het vervolg ging niet naar wens, voorrijder Willy V.'s Garmin raakte danig in de war en dat kwam niet meer goed. De Blijde Rijders besloten toen de PR-Rit doelstelling 'lekker toeren' te wijzijgen in een 'lekker puzzelen' opdracht en voor de gelegenheid via Zutphen naar de 'Cryptische Puzzel' plaats te rijden. Willy H. stuurde een foto als bewijs voor de afwijkende route die men had genomen.

PR-Rit 1 mei 2022 foto

Enkele andere deelnemers, die nog in Steenderen terugkwamen, meldden een mooie route, maar o.a. ook een eigenzinnige TomTom, die af en toe juist de bebouwde kom koos, waar toercommissaris Henk H. vooral omheen had geprogrammeerd. Al met al na de corona-onderbrekingen een mooie dag toeren.

spacer icon

Eigen Toertocht 13 maart 2022 (bijdrage Joop)

Onder wederom een strakblauwe lucht begonnen 6 Blijde Rijders aan hun eerste gezamenlijke rit van het nieuwe seizoen. Toerleider Henk Hu. nam ons mee richting Aalten, over mooie en rustige weggetjes. Alle begin is moeilijk en ondanks de voorzichtige start lukte het een clublid mij van achteren 'aan te vallen'. De schade viel gelukkig mee en een stukje verder konden we e.e.a. bij een kop koffie in De Heurne bespreken.
Het vervolg en de terugweg verliepen daarna zonder incidenten en ook weer via kleine weggetjes ging het richting Baak, waar we om 15:30 uur de rit beëndigden.
Henk, bedankt voor de mooie rit.

Eigen Toertocht 13 maart 2022 foto
spacer icon

Voorjaarswandeling 6 maart 2022 (bijdrage Joop, foto's Henk Hu.)

Onder een strakblauwe lucht en stralende zon ging ons eerste evenement van start. Onze gewaardeerde toercommissaris had zich wat verlaat door ICT gedoe onderweg. Aan de voet van de 'Langenberg' ging het gezelschap op pad onder de deskundige leiding van Joop. Boven op de 'Langenberg' aangekomen konden we de kerktorens van Keijenborg, Hengelo (Gld.), Doesburg, Zelhem en Mariënvelde zien.

Voorjaarswandeling 2022 foto

Na deze mooie wandeling ging het naar ons lunchadres het 'Wapen van Heeckeren' om daar te genieten van o.a. 12 uurtjes, pannenkoek en meer. En zo ging een ieder na de lunch voldaan huiswaarts onder een nog steeds blauwe lucht.

Voorjaarswandeling 2022 foto
spacer icon

Nieuwjaar 2022

GELUKKIG NIEUWJAAR EN VEEL FIJNE EN VEILIGE MOTORKILOMETERS GEWENST.

 

naar
boven