Archief 2005


Afgelopen evenementen


Feestavond, 26 november 2005 (bijdrage Henk H.)

De organisatie van de feestavond was dit jaar in handen van Briget en Mariette. Alles was piekfijn geregeld! De avond werd begonnen met een verkeersles van een heuse rijschoolhouder, Jan Knol, die met zijn vrouw helemaal uit Staphorst naar Steenderen was gekomen.

"Zo is't jong's, neet anders!!!"

Na uitleg over allerlei situaties moesten we een examen afleggen. Dit bleek nog niet zo eenvoudig. Er waren maar weinig Blijde Rijders die meer dan 5 van de 10 vragen goed hadden.

Daarna kwam het feest langzaam op gang. Eerst moest natuurlijk nog de prijsuitreiking plaatsvinden. Het bleek dat Willie H, 3e was, Willy V. 2e en Henk M. zowaar 1e!

"Willie H. derde"

"Willy V. tweede"

"Henk M. eerste"

Bij de dames was het Nardy met de meeste punten. Dit tot haar grote verbazing.

"Nardy, beste lady!"

Als laatste mocht Henk H. de aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen. In dit geval was het een pechprijs omdat Henk een ongeluk heeft gehad met zijn motor. Gelukkig was hij al weer bijna de oude en had ook al weer een nieuwe motor gekocht.

"De pechprijs voor Henk"

Intussen was Jan Knol al naar zijn hotelkamer gegaan omdat hij zich niet goed voelde. Zijn vrouw kwam nog even naar het feest. Even later werd voor de zekerheid toch maar een arts gebeld en daarna een ambulance. Die kwam niks te vroeg want het bleek dat Jan een flink hartinfarct had gehad.
Gelukkig gaat het inmiddels al weer veel beter met hem maar je kunt je voorstellen dat dit wel een domper zette op de avond. De meesten van ons hoorden echter pas de volgende dag dat het zo ernstig was geweest.

Karten, 5 november 2005 (bijdrage Rollin' Hendrik)

Karten in Duiven stond op 5 nov. als alternatief evenement geboekt. Hier was voldoende belangstelling voor want naast een twintigtal deelnemers waren er ook een aantal leden (supporters !) puur uit belangstelling aanwezig. Henk Mentink ging het met de rug gelukkig weer veel beter, dan toen we uit Haarlem vertrokken, maar deelnemer was hij wijselijk niet. Daarnaast was de groep aangevuld met liefhebbers uit familie en kennissenkring. Er waren 2 groepen die beide een heat reden om zich te kwalificeren voor de allersnelsten in een groep, en waarnaast er dan een tweede groep ontstond, die onderling beter aan elkaar gewaagd waren.

"Ra, ra, wie is dit?"

Vooral in die 2e heat ging het er flink tegen aan en werd er strijd geleverd waarbij de jonge garde het de ouderen en elkaar moeilijk maakten. In deze om en om wedstrijd bleek Remco Vredegoor (jeugd) uiteindelijk veruit de snelste te zijn, met Gerard Jansen (de oudere) zich duidelijk in de top 3 wist te klasseren. En of je nu 1e of laatste was, iedereen kwam met een rooie kop en flink bezweet uit de kart. En dat het leuk was geweest, daar was iedereen het wel over eens.

Natte poten flits-weekend, 15-16 oktober 2005 (bijdrage Rollin' Hendrik)

Zaterdagmorgen was iedereen om 11:00 uur klaar voor vertrek en zo vertrokken we met 6 motoren. Johan en Dinie waren vanwege een weigerende accu op vier wielen, evenals Rollin' Hendrik, die tevens Annie en Briget in de Opel had. Dus vertrokken er 8 motoren waarbij Willy het voortouw had richting Haarlem. De route liep via de A12 en de A50 naar Renkum en vandaar via de N225 richting Grebbeberg. Het was prachtig weer en de door Willy geplande route ging via o.a. Amerongen en Doorn ri. De Meern waar bij het AC restaurant koffie/thee met een warm hapje besteld kon worden.

"Op naar het AC-restaurant"

Roy had nog net beslag kunnen leggen op de laatste saucijzenbroodje van die dag, Briget nam de laatste slagroommop voor haar rekening en naar appel- of slagroomgebak kon je fluiten. Dus kwamen de warme croquetten in beeld. Nardy had kalfskroketten met brood, maar ze durfde het harde stuk wat erin zat toch niet zomaar in de mond te steken. Dus de bediening erbij geroepen, en jawel, het hoorde niet zo, dus het werd opgelost. Nadat de meesten nog even het toilet (met automaten) had bezocht ging de tocht verder.

Via o.a. Vrouwenakker (met reclame van Piet Wijfjes) ging het verder. Vlak voor Heemstede werd getankt en toen mocht de Opel op kop rijden (in een auto kan rijden én kaartlezen tegelijk) en met de motoren is het dan gemakkelijker bijblijven dan andersom. (Dat we niet meteen linea recta het einddoel bereikten is duidelijk het bewijs dat we aan Willy een uitstekende voorrijder hebben.)

Hotel Caruso bleek een Italiaans Hotel-restaurant te zijn met goede accomodatie en Inge en Henk zaten ons al op te wachten. De geplande "hofjestocht" kon helaas niet meer doorgaan vanwege tijdgebrek. Dan maar naar de markt en de kroeg. Ondertussen belde Henk de chinees af omdat we liever in het Italiaanse restaurant wilden eten. De smoes was een "sterfgeval". De chinese dame begreep het niet tot dat Henk zei dat er iemand dood was. Het etentje begon om 19:00 uur en het werd een echt 4-gangen diner. Heerlijk!

"Een voortreffelijk 4-gangen diner!"

Daarna werd er nog tot in de kleine uurtjes het Grand Café Brinkman onveilig gemaakt. Henk en Inge gingen als één van de laatsten terug naar het hotel en konden de buitendeur niet open krijgen. Dit kwam niet door de drank maar doordat ze 2 kamersleutels hadden en geen sleutel van de buitendeur. Dus maar weer terug naar de rest en toen gezamenlijk naar het hotel.

"Haarlem by Night"

Voor de terugweg had Willy een andere route in de planning die via Laren (NH) richting Amersfoort liep. Daar verder ri. Bunschoten/Spakenburg, Nijkerk, Voorthuizen, Garderen, Uddel, Elspeet, Vierhouten. De Veluwe was met de door de zon beschenen goudbruin gekleurde bladeren een prachtig decor voor de thuisrit. Toen dacht Willy "rookpauze !", terwijl de anderen dachten "Koffie mét .!".

"Rookpauze of koffie mét?"

Na enig overleg werd gekozen voor het laatste, alleen de juiste locatie moest nog gevonden worden. Dat bleek later Le Trangle in Wenum-Wiesel te zijn waar velen gretig soep + pannenkoek bestelden. Halverwege de (heerlijke) pannekoeken begonnen er meerderen te zuchten, maar gelukkig was er toen Johan nog, die zonder blikken of blozen (nou ja, een beetje dan) het even wegwerkte. Daarna gingen we weer op weg naar huis, via Terwolde en langs de IJssel naar Zutphen.

"Weer geen Natte Poten!!!"

Toen de paarden daar de stal konden ruiken, kregen ze even de vrije teugel tot ze in Baak tot rust kwamen. Het was weer een prachtige tocht geworden na een voortreffelijk weekend. Iedereen bedankt.

Naschrift webmaster: "Hendrik, bedankt voor dit prachtige verhaal en de foto's!"


Herfstrit Hamove, 18 september 2005 (bijdrage Johan H.)

Zondagmorgen 9.30 uur vertrokken Johan en Diny samen met Willy en Briget richting Varsselse molen. Het was een stralende morgen, geen wolkje aan de lucht, dus dat belooft wat. Aangekomen bij de molen moesten we ons boven inschrijven, de helm moest beneden blijven in verband met de beperkte ruimte. Dat was maar goed ook want het was er erg krap. Nardy en Roy waren er al. Toen de koffie genuttigd was zijn we met 5 motoren van de Blijde Rijders en 3 gastrijders, vrienden van Roy, vertrokken.

Willy Vredegoor nam de taak van kopman op zich. De rit ging richting Zelhem - Westendorp - Gendringen over Nederlands grondgebied om daarna over te gaan op Duits grondgebied. Het ging via mooie binnenwegen, soms wel heel erg smal, naar Weeze voor een stop bij Restaurant Jan an de Fahr. Daar werd door een aantal personen de bekende STRAMMER MAX besteld en de rest had iets speciaals, WEISWORST, maar dat daar een grote pan soep bij hoorde had men niet door. De soep werd onder elkaar verdeeld en was allang op toen de WEISWORST ook nog een keer kwam. Ik zelf had een leberkase met spiegelei besteld en wat bleek tot mijn verbazing? Daar was ook een kop soep bij, het leek wel onbeperkt soep eten.

Weer verder door Duits gebied om via een klein stukje Nederland, dat was in Bergen (Limburg), weer Duitsland in te rijden. In Emmerich gingen Nardy, Roy en kameraden rechtstreeks naar huis. Willy, Briget, Johan H. en Diny hebben de rit uitgereden. Na in Elten een lekker ijsje te hebben gegeten waren we om ongeveer 16.30 uur weer bij de Varsselse molen. Willy V. ging nog bij een collega koffie drinken, Briget, Diny en ik zelf zijn samen naar Baak gereden. Het was een prima rit en een mooie dag. Willy bedankt!

Namens de man van de soep, Johan H.


Puzzelrit, 4 september 2005 (bijdrage Gerard)

Mensen, mensen, wat was het spannend . . . of er nog meer dan 4 deelnemers zouden komen.
Nou het zijn er uiteindelijk 9 geworden, waarvan 2 buiten mededinging (auto) en 1, die alleen bij de finish aanwezig was, maar hij, Roy, was er tenminste nog. Tja, heel erg jammer dat de inspanningen van Jan en Martine voor zo'n klein gezelschap waren gedaan. En dat bij een stralende zon, temperatuur van 25 à 30 graden, de mooie weggetjes rond Hengelo, Varssel, Linde en zo door naar Baak, kortom ideaal om een zondagmiddag met de motor rond te toeren.

En pittig om te puzzelen, want ja dat moet gezegd: Jan had behoorlijk zijn best gedaan om ingenieus verstopte oriënteringspunten op te zoeken, of opvangers zo voor de hand liggend te maken, dat je ze gewoon noteerde, terwijl ze soms toch fout waren. Ook had hij zelfs de moeite genomen hier en daar de bordjes "Gem. Hengelo" keurig op te poetsen, om maar een zo goed mogelijke indruk achter te laten. De oriënteringspunten waren hier en daar trouwens wel wat aan de kleine kant en dus voor de deelnemende Blijde Rijders (die gemiddeld toch wel richting de 50 jaar oud waren) soms lastig te onderscheiden. Dit noopte Jan tot een wanhoopsactie om iedereen een beetje op het goede spoor te houden, door terplekke van punt 25, in blokletters, de aanwijzing "VARKEN NA 20M" aan een controlebordje toe te voegen.

Ook Andries verzuchte dat hij regelmatig van de motor moest, om een en ander aan een nadere inspectie te onderwerpen. Hij was dan ook als laatste aan de finish bij Herfkens. De route ging verder met het zoeken naar een modieus geklede heer in badkleding (iemand die doorgaans alleen "met de bokse an" wordt aangetroffen), die bij een tweede benadering ook nog bleek te genieten van een fijn glaasje bier. Daarna ging het verder via de Wichmondseweg, alwaar op de splitsing iets verderop wel een aardige dame op een bankje zat te puzzelen, maar niemand in de gaten had, dat dat Martine was, die wel heel graag een handtekening wilde uitdelen. Het puzzelboekje was wel vol nadat iedereen zonder stoppen was gepasseerd.

In de route waren verder op de meeste vreemde plekken (hoog in de boom, diep in de maïs, pal achter een bult zand) de nodige controleletters verstopt. Rond Baak had Jan nog een geintje uitgehaald met de volgorde van de routeopdrachten, waardoor menigeen toch op de valreep nog een foute controleletter oppikte. De puzzelrit was verder omlijst met een aantal leuke vragen, die met wisselend resultaat werden ingevuld.

"De gebruikelijke discussies na afloop van de rit"

De moeilijkheidsgraad kwam ook wel tot uitdrukking in het feit dat de meesten ver over de bedoelde eindtijd binnenkwamen, sommigen tot ruim een uur te laat. Maar dat mocht uiteindelijk de pret niet drukken en er werd nog gezellig nagepraat en gedronken bij Herfkens. Jan en Martine, bedankt voor het prima verzorgen van deze boeiende puzzelmiddag. Dan nog de uitslag:
1. Willy V., 2. Gerard J., 3. Briget V., 4. Henk M., 5. Johan H., 6. Andries B.


Minitreffen, 27-28 augustus 2005 (bijdrage Henk H. en Henk H. :-))

Alhoewel ik er dit jaar persoonlijk, door omstandigheden, maar heel even ben geweest vond ik de sfeer fantastisch. Alle ingrediënten voor een geslaagd feest waren aanwezig:
- mooi weer;
- lekkere BBQ;
- lekker bier.

De familie Lenk had al jaren de BBQ verzorgd en vond het tijd dat een ander dit eens deed. Zodoende had Briget via Sindy's Catering een perfecte kar met toebehoren geregeld. Iedereen was hier zeer over te spreken.

"Sindy's kar"

De drank en tap kwam weer van Jos Herfkens en niets stond de club in de weg om er een mooi feest van te maken. Zelfs Adri H. was gekomen, evenals een afvaardiging van de Bitelûkers.
Naar ik gehoord heb ging de laatste pas om 04:00 plat.

Dan nu het echte verhaal van Rollin' Hendrik

Minitreffen 2005. Het was weer een gezellige weekend waar we mekaar weer veel konden vertellen over de afgelopen of vroegere vakanties, de FIM-ralley in Estland en het vervolg daarop. "Hombre" en Nardy hadden er voor gezorgd dat de daar behaalde trofeeën ook getoond konden worden.

Ook dit Minitreffen was weer internationaal, want behalve dat Willy Lenk er 's avonds bij was, waren er ook twee Bitelûkers uut "Fryslân" gekomen om hun tentje te tikken: Wim en Rienk. Andries had inmiddels al een familiefeestje achter de rug, toen hij aan kwam fietsen. Ook was het gezellig dat Ineke en Nicolien er even bij waren, vooral omdat ons oud-lid het vorig weekend als Sara gehuldigd was door familie, buurt en (oud-) kennissen, waaronder een aantal (oudere) Blijde Rijders. Mede hierdoor troffen we Adri Hakken ook weer in ons midden, waardoor we aan de 28 deelnemers zaten.

De BBQ was weer een uitstekende "praatplek" waar je met enig beleid je karbo, hamburger, worstje, saté of speklap kon deponeren. Al moest je wel de warme en koude zones van het apparaat kennen en kreeg je nu duw- schuif- en draaivlees i.p.v. het bekende "Schäukelfleisch", zoals we dat voorheen gewend waren.

Mooie verhalen gingen over en weer tot diep in de nacht: "wat het effect is, als je "Böse Cola" op de verkeerde manier nuttigt", "hoe je zonder koppeling kunt rijden", en: "vrouwen rijden met meer gevoel", enz. Tegen vieren kwamen er echter nevels (uit de weilanden ?) opzetten, waardoor alles een wazig uiterlijk kreeg en de laatsten het voor 'gezien' hielden en de tent opzochten. Tot diep in de nacht waren er voldoende obers geweest, die de dorstige kelen gesmeerd hielden terwijl ook de muziek en de vuurkorf voldoende "aan de praat" werden gehouden.

Een van de ober(tje)s was de volgende ochtend al weer zo fanatiek, dat hij al bij iemand bij de tent stond, en vroeg of t'ie alvast even een biertje voor hem zou halen. De uitspraak 'ben je nu helemaal v.d. pot gerukt' weerhield hem daar echter toch van. Het was trouwens al een stralende ochtend, en het ontbijt smaakte goed en bij het "eitje bakken" was er bijna sprake van file vorming, zoveel belangstelling was er voor. Briget had het eten allemaal prima geregeld, evenals de goed verzorgde slaatjes, stokbrood met kr.boter en de rauwkost. Daarnaast natuurlijk een bedankje aan Jan en Martine voor hun gastvrijheid. Rollin'


Heldring rit, 21 augustus 2005 (bijdrage Johan B.)

Klik hier voor het verslag

60e FIM-Rally, 21-24 juli 2005, Tartu-Estland(bijdrage Henk H.)

Alhoewel dit evenement niet op onze toerkalender staat (schande ;-) zijn er wel een 6-tal leden met 2 passagiers heen geweest. En zowaar werd de beker gewonnen voor grootste Nederlandse club!!

"Opa met de beker"

Willen jullie meer lezen en zien over de Fim-Rally en de reis neem dan een kijkje op www.holtermann.nl


Veluwerit MC de Kraats Ede, 10 juli 2005 (bijdrage Gerard en Johan B.)

We vertrokken met 5 motoren uit Steenderen, maar Blijde Rijders trekken elkaar altijd aan. Dus op de A12, ter hoogte van Arnhem-Noord, sloot Johan B. zich bij ons groepje aan. Dat we zo ver waren gekomen mocht een wonder heten, want even daarvoor had een Duitser met haast zijn fietsen vanaf het dak van zijn auto zomaar midden op de snelweg geparkeerd. We konden er nog maar net omheen zeilen . . .

Een stukje verder had oom agent een radarcontrole achter de vangrail geposteerd, maar dat was niet meer aan ons besteed. De vaart was er aardig uit. En daarna lag er weer allerlei troep op de snelweg van een caravan, die waarschijnlijk een klapband had gehad. Foto's van dit alles heb ik begrijpelijkerwijs niet!

Dit alles was gelukkig geen voorbode van meer narigheid, want MC De Kraats schotelde ons een prima rit voor. De weeromstandigheden waren perfect voor een ritje over de Veluwe, prachtig zonnig en lekker warm. De route ging door wisselend landschap en de typische Veluwse dorpjes. Willy V. en Johan B. verdeelden de eer om voorop te rijden. We hadden de korte route gekozen, wat betekende dat we in Ermelo rechtsaf gingen om daarna bij punt 119 de rest van de route weer op te pakken. Dit niet nadat we ons bij Cafe/Resto Pinokkio te goed hadden gedaan aan een luxe lunch met uitsmijters, gehaktballen, kroketten en een pannenkoek.

De verhalen over diverse militaire carrières, die een aantal hier op de Veluwe hadden opgestart (en snel weer afgesloten), gingen over en weer. Daarna ging het terug naar het honk van MC De Kraats. Daar aangekomen werd besloten niet via de snelweg terug te rijden, maar er nog een stuk Veluwe bij aan te knopen. Johan B. wist de weg, dus reed hij voorop. In Loenen aangekomen stopte hij plotseling. Het bleek dat aan de overkant het "lekkerste ijsje van Nederland" te krijgen is. Johan was echter niet de enige die dat wist; er stond dan ook een hele rij wachtenden en na ampel beraad besloten we om ons heil ergens anders te zoeken.

Via Eerbeek (Zeskamp en dus omrijden) en Brummen, ging het via de Nieuwe IJsselbrug weer richting Achterhoek, waarna bij Jos Herfkens het fijnste ijsje van de Achterhoek werd genuttigd.

Groeten, Gerard
(PS: Helaas geen foto's; ook niet gevonden op de website van de Kraats)

Eindelijk heb ik weer eens tijd om met een evenement van de toerkalender mee te doen, en wel de Veluwerit. Ik las dat het vertrek bij Heezen om 10.00 uur zou zijn en ik was eigenlijk niet van plan om eerst naar Steenderen te rijden en dan weer terug. Dus gokte ik zo rond half 11 op de A12 te komen om ze wellicht op te vangen. En goed getimed, ik reed het viaduct over en er reden net 3 motoren onder het viaduct door, de voorste herkende ik als de motor van Johan H., met Diny achterop. Het bleek voor dit 3-tal een hachelijk ritje geweest te zijn, omdat net voor hun een oosterbuur 3 fietsen van zijn auto verloor en deze op de snelweg lagen.

In Ede aangekomen bleken Willy V. en Willy H. er al te zijn. Hoezo samen wegrijden ??? Na de inschrijving en de nodige kop koffie besloten we om de korte versie te rijden, van ongeveer 120 km. De lange was 215 km en aangezien Gerard J. nog naar Queen moest was dit de beste optie. We reden dus met 6 motoren plus 1 bijrijdster.

Een mooie rit, over veel kleine weggetjes, langs mooie boerderijen, richting Ermelo, alwaar we halverwege lekker op een terras in de schaduw pauzeerden. De tweede helft van de route iets meer bos, maar al met al een goede route, goede beschrijving en vooral heerlijk weer om te rijden.
Via een toeristische route weer naar Baak gereden, en de zondag zat er weer op.

Johan Barink
PS: er zijn geen foto's gemaakt, sorry!!

TT-weekend, 24-26 juni 2005 (bijdrage Marinus)

Zowel het TT-treffen als de meeste vaste bezoekers verliep dit jaar iets anders omdat tevens de 50ste verjaardag van de gastheer herdacht zou worden. Dat de gastheer daar niet geheel op voorbereid was, behoudens dan dat de catering aangepast was op ruim 65 personen, werd duidelijk doordat er i.p.v. de gebruikelijke Abraham ditmaal een Sara aan de ingang van de oprit naar Twin Acres Ranch (in dichterlijke vrijheid vertaald naar twinakkers) geknoopt was.

En op zaterdagavond, toen allen verzameld waren, kwam de spreekwoordelijke aap uit de mouw en werd Marinus in het zonnetje gezet, samen met die aantrekkelijke Sara. Maar het feest was eigenlijk op donderdag al begonnen. Toen kwamen de eerste gasten, uit Zwitserland, al hun opwachting maken. Op vrijdagmiddag kwam de eerste Blijde Rijder als heraut van de club het terrein verkennen. Nadat alles in orde bevonden was, liet deze heraut zich bedienen in het ter plaatse en op verzoek ingerichte bad.

De vrijdagavond werd als vanouds doorgebracht: Kampvuur, eten en drinken en sterke verhalen. Om 4 uur 's-nachts zocht de laatste gast zijn bed/tent op en kon de gastheer met een gerust hart gaan slapen. Echter niet voor lang. Om 8 uur zaterdagochtend werd een begin gemaakt met het ontbijt en tegen 11 uur had iedereen ontbeten en was men klaar voor de dag.

"Zo fris als een hoentje"

Henk en Inge gingen schatzoeken, Peter en Gea met Kids naar het Haulerwijkse zwembad, Appie nam het op zich om zijn kids mee te nemen naar het overdekte zwembad in Assen, enkele dames gingen Groningen onveilig maken (is gelukt), Bennie O besloot een der Noordelijke sauna's met een bezoek van zijn goddelijk lijf te vereren (ze hebben het er nog over) en de overigen......hokten samen rond de TV om onder het genot van een pannenkoek en een biertje van de TT te genieten.

Het moet gezegd worden, het TT-Treffen heeft ieder jaar minder met de TT te maken maar de ambiance heeft er nauwelijks onder te lijden. In de loop van de middag kwamen er meer en meer gasten aangewaaid en uiteindelijk kon de gastheer zo'n 65 personen tegemoet zien. Rond de klok van 21.00 uur kwamen de kadootjes los: Vele enveloppen, een sierraad door een bevriende edelsmid gemaakt, Sara werd ten tonele gevoerd, en, als klap op de vuurpijl, een klok van de Bitelukers (collecters Item).

De gastheer was zichtbaar aangedaan door alle belangstelling, door de aanwezigheid van velen, waaronder de nieuwe vriendenclub uit de paardenwereld, oude vrienden uit het verleden, het vele eten en de ruimschoots voorhanden drank. We weten nog steeds niet waardoor hij het meest aangedaan was maar we hebben zo onze vermoedens.

De rest van de avond verliep als bekend: allen mixen met elkaar, verschillende kampvuren, verbroedering, verloedering, plezier en gezang. Laten we volstaan met de conclusie dat voor de meeste van ons de nacht erg kort was. Zondag was als vanouds. Ontbijt, opruimen (een woord van dank aan iedereen die de handen uit de mouwen stak), en Appie stak de BBQ nog eens aan om de laatste voorraad spare-ribs aan de BBQ te onderwerpen. Tegen 14.00 uur waren de meeste gasten vertrokken, aleen de dames 'aus die Schweiz' bleven nog een dagje langer. Het TT-treffen heeft dit jaar extra cachet gekregen, kan als geslaagd evenement betittelt worden en zal in het geheugen van de gastheer gegrift staan. Marinus dankt iedereen die aanwezig was en op een of andere wijze bijgedragen heeft aan het feest. Het was hoe dan ook een buitengewoon gedenkwaardig TT-treffen. Als laatste wenst Marinus allen die aanwezig waren te bedanken voor hun aanwezigheid en hun bijdrage (zowel financieel als moreel). Wie weet tot volgend jaar.

14e Gelderse Motor Avond Vierdaagse, 7-10 juni 2005 (bijdrage Gerard J.)

Deze serie avondritten van elk +/- 90 km vormen inmiddels een vast punt op de agenda van onze club. De animo was dit jaar redelijk met elke avond zo'n 9 motoren en dito leden present. Zoals gebruikelijk was het startpunt op de eerste avond weer in Borculo. De BMAC had een vlotte rit uitgezet, die gedeeltelijk over Duits grondgebied liep. Wat een verademing: op de mooie, maar strakke wegen kom je absoluut geen drempels tegen. We hadden wel haast om op het eindpunt in Neede te komen, want het was stervens koud. Dus de tussenstop bleef beperkt tot een tankpauze, voor diegene die nog plek had voor wat goedkope Duitse Sprit. De rokers moesten tot hun teleurstelling wachten, totdat we in het café bij de molen weer op konden warmen.

De tweede avond vertrokken we van de bekende molen in Neede voor de etappe uitgezet door NMC. Willy V. stond weer met z'n bike vooraan, en zo kon het zijn dat hij ons weer de weg ging wijzen. Inmiddels was de rij motoren achter hem uitgebreid met onze vaste gastrijder Wim L. en reden ook een paar anonieme rijders mee. Willy stelde de stoet achter hem niet teleur en zorgde voor een nagenoeg foutloze toer. De rit viel iets minder pittoresk uit, maar zat gewoon goed in elkaar en het veel betere weer maakte dat het een fijne rit werd. Via o.a. Zwiep, Ruurlo schoten we helemaal door naar Halle-Heide. Op het eindpunt in de Kranenburg, bij VAMC hebben we nog even koffie gedronken.

De derde avond is altijd onze thuiswedstrijd: start dicht bij huis bij de VAMC, eindpunt nog dichter bij huis op het terras bij Gerrit Heezen. Deze rit voerde ons over prachtige kronkelweggetjes richting Lochem, Almen, Harfsen, Warken en via Vierakker naar Steenderen.

Daarna kwam de laatste avond, waar de rit vanaf Steenderen terugging naar Borculo. Onze toerleider Jan O. had weer zijn stinkende best gedaan om een mooie rit uit te zetten. En gezien de reacties van het iets kleinere aantal deelnemers, is dat toch ook weer goed gelukt. Inge zorgde dat de deelnemers zich konden inschrijven. Bennie O. voegde zich deze avond nog bij het vaste clubje rijders en ook een aantal van de gasten was weer van de partij. Het weer was weer een stuk kouder, maar we hielden het in elk geval droog, zodat we met veel plezier over kleine weggetjes rond Drempt, Zelhem, Aalten enz. naar Borculo zoefden.

Dan nog wat statistieken: deelnemers per avond 1e 81, 2e 69, 3e 82, 4e 43. Gemiddelde ritafstand zo'n 90km, hetgeen goed is te rijden en door sommige snellere deelnemers zelfs in een krappe 1,5 uur kon worden afgelegd. Hoeft van ons niet zo nodig: in een rustig tempo kun je ook veel meer van de omgeving genieten. Al met al weer een zeer geslaagde reeks evenementen; Willy V. bedankt voor het prima voorrijden.

Hintergartentreffen 28-29 mei 2005 (bijdrage Henk H.)

Dit jaar werd het treffen georganiseerd door Willy H. Hij kreeg een beetje hulp en advies van de dames. Omdat het zo warm was begonnen we met fris i.p.v. de gebruikelijke koffie met cake. Deze werden later op de avond geconsumeerd.

We vertrokken op tijd voor een toertocht die ons in het buitengebied van Vorden en Ruurlo bracht, alwaar we erachter kwamen dat er hier nog veel mulle zandwegen zijn.

"De harde weg is op"

Nadat we tevergeefs een horecagelegenheid in de rimboe hadden bezocht, er was een buurtfeest gaande, kwamen we uiteindelijk bij Medler terecht. Dit was zeker geen slechte keus. Vooral de sorbets waren niet te versmaden. Een klein minpuntje was misschien dat de asbakken in het rond vlogen.

De tocht ging verder rondom Vorden en tegen 5 uur waren we weer terug in Baak. De meesten gingen even naar de thuisbasis om zich om te kleden en de motor op stal te zetten. Er stonden slechts 3 tentjes op het prachtige grasveld, waarvan een splinternieuwe van de fam. H. Dat een tent opzetten niet meevalt zie je hieronder:

"Bekiek ut ow maor!"

Misschien wel doordat we slechts met zo'n 14 personen waren werd het een heel gezellig treffen. Er werd flink op los gekletst, gegeten en gedronken.

De barbecue werd flink eer aan gedaan en er was genoeg voor iedereen. Een klein puntje van kritiek: de stukken kip en karbonade waren wel heel erg groot. Volgende keer graag wat kleinere stukken.

Willy kan tevreden zijn!

De volgende morgen waren er toch nog wat mensen aan het ontbijt en daarna keerde iedereen zeer tevreden huiswaarts. Willy bedankt voor de perfecte organisatie!

PR-rit 16 mei 2005 (bijdrage Henk H. en Henk H. ;-))

Al weer vroeg uit de veren deze 1e Pinksterdag om aan de inschrijving van onze, al weer vijfde, PR-rit te gaan zitten. Het is erg koud maar gelukkig wel droog. Bij Heezen aangekomen zijn er natuurlijk al weer de vroege vertrekkers aanwezig. Gerard heeft kaas gekregen van de Frico en ook een hele grote vlag, iets te groot. Ook nog de KNMV vlag erbij en het zaakje is compleet.

De Toldiekers zijn gelukkig dit jaar ook weer aanwezig.

Om 11 uur is iedereen weg en houdt onze taak voorlopig op. Omdat ik zelf niet heb meegereden volgt hier het verslag van de tweede Henk H.

Wij zaten in de 2e groep die zo'n 9 motoren groot was, waarvan 3 gastrijders. Dat het centrum van Nieuw Heeten één zandbak was, tonen de begevoegde foto's.

Te voet was café Vosman bereikbaar en het was er gezellig vol. Via een kleine omweg zijn we vervolgens toch weer op het goede spoor gekomen.

Toen we door het plaatsje Lettele kwamen, zag Willy een aantal bekende motoren staan. Ze stonden geparkeerd bij Cafe-restaurant "de Koerkamp" en het terras was nog vrij.

En de "kleine kaart" kwam uitstekend tegemoet aan de behoefte aan iets warms. Terwijl wij bestelden ging de eerste groep weer op pad. Ondertussen schoven Herman en Hanneke ook even aan.
Nadat we afrekend hadden, hebben sommigen een eindje verderop nog getankt. Daarna duurde het niet lang meer tot we ons weer bij de eerste groep bij Heezen hadden gevoegd.


Hemelvaartweekend 5-8 mei 2005 (bijdrage Henk H.)

Omdat het nogal een groot verhaal is geworden met veel foto's nodig ik jullie uit om dat te komen bekijken op mijn eigen site www.holtermann.nl.
Het is nogal een lang verhaal geworden maar ik denk dat het de moeite waard is.


Eigen toertocht, 1 mei 2005 (bijdrage Johan B.)

Omdat Jan O. vandaag niet aanwezig kon zijn, heb ik al tijdens de eerste vergadering meegedeeld dat ik deze rit wel wilde voorrijden. Een paar leden dachten dat ik wel verstek zou laten gaan i.v.m de Graafschap, maar waren toch enigzins verrast dat ik er toch was. En het was de eerste rit met mijn nieuwe FJ bij de club.

Ik had een rit van de Yamaha Diversion-club van het internet gehaald, dat door de Achterhoek zou leiden. Ik had hem niet voorgereden, het was dus wel een beetje een gok. Het weer was enorm goed, erg warm en veel zon en daarom denk ik dat er 16 motoren aan de start stonden. Ook de zoon van Erik Bosveld reed mee. Klasse!!

De tocht ging richting Wichmond, daarna richting Warnsveld, Lochem, Lievelde. De pauze was gepland bij Erve Kots, maar daar was het zo druk, dat ik besloot door te rijden. Verderop in Lichtenvoorde was een mooi terras vrij, met parkeergelegenheid. Daar zat de plaatselijke bevolking aan de knalpotten Grolsch. Na de verdiende pauze ging de tocht verder, maar daar kwamen de eerste haperingen in de routebeschrijving. Ik moest 2 keer keren met de groep, wat overigens goed ging.

De route ging verder richting Dinxperlo, Varsseveld en Slangenburg. Vanaf daar heb ik een alternatieve tocht richting Steenderen genomen, om niet door Doetinchem te rijden. De wedstrijd van mijn club van de Superboeren was dan net ten einde. Dus heb ik de drukte vermeden. Herman Schotman ging toch maar even bij de BIM tanken. Dat was erg nodig, hij hield nog geen liter over in zijn tank. In Keijenborg bleven Andries en Lucy achter, later splitste de groep ook nog op om met 2 groepjes aan te komen bij Heezen.

De reacties waren erg positief, het was een mooie rit, de afstand was 152 km in 4 uur tijd, inclusief pauze, veel kleine weggetjes, veel bochten. Jammer genoeg ook weer veel drempels, en veel fietsers.
De fotos volgen nog, als ik weet hoe ik ze van mijn telefoon af kan krijgen


Needse April rit, 17 april 2005 (bijdrage Briget)

Er deden 7 mensen met 6 motoren mee, 2 vrouwen en 5 mannen. De route ging vooral door Duitsland en voornamelijk over grotere wegen.
De koffiestop was op een plek met veel motorrijders.
De tocht was erg lang, ruim 200 kilometer. Het weer was in de ochtend nog wel koud maar 's middags werd het toch wat warmer.
Eric Bosvelt reed voorop en Wil Vredegoor ook nog een stuk. Dit naar ieders tevredenheid.


Puzzelrit, 3 april 2005 (bijdrage Henk)

Wat een geweldig mooi weer! Haast te mooi voor een puzzeltocht. Er deden 13 motoren mee, eigenlijk een beetje te weinig. Zeker ook omdat er een gast rijder bij was (Toon E.) en een nieuw lid (Wim S.)

De tocht was in elkaar gezet door Nardy en Henk M. De route, die rondom Baak liep, was goed te volgen, ondanks dat er een paar kleine foutjes in zaten. Iedereen heeft de rit uitgereden en kwam dus weer bij Herkens terecht.

Daarna was het wachten op de uitslag. Henk M. wilde direct al beginnen met de prijsuitreiking maar Nardy wilde liever eerst uitleg geven. Zoals gewoonlijk was er veel commentaar op de route. Vooral waar nu het einde was en of die laatste letter nog telde?

Uiteindelijk bleek dat Gerard J. de 1e plaats had, Henk H. de 2e en Joop K. de 3e.
Nardy en Henk, bedankt voor deze mooie rit!


Lenterit Hamové, 20 maart 2005 (bijdrage fam. H.)

Het was 's morgens een aangenaam zonnetje toen we ons om 10:00 uur in Hengelo bij de molen inschreven. Later bleek dat er nog twee andere motorclubs met meer leden present waren. In totaal waren er zo'n kleine 200 inschrijvingen geweest.
Met Willy Vredegoor op kop ging de groep van 10 Blijde Rijders (+ 2 duo's) én een gastrijder in een prettig tempo door de Achterhoekse en Twentse dreven. Alleen in Buurse bij Haaksbergen bezorgde de Engelse Mijlenloop ons moeilijkheden doordat er hiervoor een aantal wegen waren afgezet die op onze route lagen. Dit kon echter in goed overleg met de postende mensen opgelost worden en we konden onze weg vervolgen. Even later wist Willy in de buurt van Hengevelde een klein gezellig cafeetje, alwaar we de bediening en de keuken een drukke zondagmorgen hebben bezorgd. Nadat een ieder lekker was opgewarmd en aangesterkt was het tijd om de route weer te vervolgen via kleine weggetjes waarvan sommige een beetje teveel los grint hadden.

Na een kleine 100 km gereden te hebben waren we bij de Exelse molen (Harfsen/Lochem) aangeland waar we na de koffie alweer afscheid namen van Hugo en Marriette om zelf even later via Zwiep en Barchem in Varssel weer bij de molen uit te komen. En vanaf daar splitste de groep zich richting huis. Met dank aan Willy, die ons (op een paar extra rondjes na) uitstekend op koers hield ! We hadden helaas geen camera meegenomen, dus er zijn geen plaatjes deze keer. Henk, Elly en Carin,


Boerenkoolwandeltocht, 20 februari 2005 (bijdrage Henk)

De tocht, uitgezet door Willy en Briget V., begon bij Herfkens in Baak. Er waren 19 deelnemers, waarvan er 14 meeliepen met de wandeling. Willy had de dag ervoor nog de Baakse dreven gecontroleerd en in orde bevonden. Dit voorkwam dat we tot onze knieën door de modder gingen, nu was het slechts tot onze enkels.

De wandeling voerde ons door het Baakse Hertenbos. Het bos is niet zo heel groot dus we hebben alle paden gehad. We kwamen uit bij de brug die over de Oisterwijkse vloed loopt en daar werd spontaan besloten om maar langs deze beek te gaan lopen. Het sneeuwde intussen behoorlijk en iedereen werd nat en koud.

Halverwege de beek toch maar linksaf geslagen en langs de boerderij van de familie Heijtink ging het verder naar de VIP-buurt aan de Molenweg. Daar werden de villa's eens goed bekeken.
Toen we terugkwamen bij Herfkens was het wachten op de boerenkool. Dit wachten was zeker de moeite waard, want alles smaakte uitstekend.

"Delen door 9 of door 19??"

Aan het eind was er nog enige commotie over de rekening. Het bleek dat men het totaalbedrag had gedeeld door de prijs van de boerenkool i.p.v. door het aantal deelnemers.
Willy en Briget: "bedankt voor de organisatie!"Jaarvergadering, 28 januari 2005 (bijdrage Henk)

Zowaar kwamen er 25 van de 36 leden op de vergadering, hetgeen natuurlijk uitstekend is te noemen. Er waren ook 2 nieuwe leden, te weten: Roy te. B. en Harm H.

De vergadering verliep tot aan de pauze voorspoedig. Het jaarverslag van de secretaris en het verslag van de penningmeester werden goedgekeurd. In de pauze werden een tweetal consumpties uit de kas aangeboden.

Na de pauze was het concept van de toerkalender aan de orde. Er bleken nogal wat opmerkingen te zijn. Al met al duurde de vergadering toch nog vrij lang. Maar het was wel een heel nuttige. Een aantal leden bleef toch nog even om gezellig na te praten.Nieuwjaarsreceptie 9 januari 2005 (bijdrage Henk)

Dit jaar was de opkomst wel bijzonder goed te noemen.

De penningmeester kreeg het er benauwd van! Gelukkig konden de consumpties en de hapjes er nog net vanaf.

Het was wel jammer dat we, door de drukte, moeilijk van plaats konden wisselen om eens met een ander lid te praten. Volgend jaar gaan we dit dan ook anders aanpakken.