Verslagen en foto's van toerritten en andere activiteiten.

Puzzelrit 17 april 2016 (bijdrage: Gerard J., foto's Briget')

Toen ik vanmiddag de motor wilde pakken (die had al 1 km testrit op de teller staan . . .), begon het juist flink te regenen. Dan maar een half uurtje wachten en vervolgens toch richting Dieren gegaan. Daar zou nl. de puzzelrit beginnen. Een goede keus. Precies tussen de verdere buien door kon ik bij Wilco en Trea de puzzelbeschrijving in ontvangst nemen. Na een bak koffie op pad voor deze op voorhand als m.d.v. bestempelde puzzelrit, waarbij het gelukkig droog bleef. Het eerste stuk was een eenvoudig rondje door Dieren, waarna het naar de binnenlanden rond Brummen ging. Daar was het in elk geval prachtig rijden in de buurt van Rhienderen, Oeken en zo. Waarschijnlijk had ik iets te veel aandacht voor de omgeving, want veel routebordjes heb ik niet gezien. En dat klopte niet, zo bleek later bij de uitslag in "Het Arsenaal" in Doesburg. Ook het bordje bij de opvanger na de pantoffels (die volgens de uitzetters geen schoenen zijn?) ontbrak op mijn controlekaart. Maar afijn, de puzzelritbeschrijving zat zodanig goed in elkaar, dat je zonder al te grote problemen het eindpunt kon vinden. Goed gedaan heren!
Nadat iedereen binnen was deden Wilco en Joop nog eens haarfijn uit de doeken hoe het had gemoeten en waar de bordjes stonden (liever gezegd verstopt waren in mijn ogen). De uitslag werd al snel bekend gemaakt: 1. Wim R., 2. Willy V., 3. Gerard J., 4. Herman S.. Er waren ook nog 2 deelnemers, die met de auto waren gekomen. Zij zijn officieus (dus geen competitiepunten) op plek 3 en 4 geëindigd.
De onderste foto geeft aan dat de uitzetters op iets meer deelnemers hadden gerekend. Joop en Wilco: bedankt voor de organisatie van deze prima rit.

   Puzzelrit 2016
 Koffie en cake voor vertrek.
   Puzzelrit 2016
 Discussies tijdens de uitleg.

Puzzelrit 2016

Boerenkoolwandeltocht 14 februari 2016 (bijdrage: Femmy/Andries, foto's: Henk Hu.)

Voor deze zondagmiddag stond de boerenkoolwandeltocht op het programma. Toen wij ons 's middags om 2 uur verzamelden op het kerkplein in Baak was het weerbeeld hier duidelijk op afgestemd, winterse taferelen. Het weerbeeld dat past bij zo'n tocht.
Met 11 personen begonnen wij aan de tocht. Eerst liepen wij richting "Huize Baak" en gingen daar het wandelpad op. Even later staken wij de harde weg over en gingen het bos in waar wij ons doorheen moesten worstelen. Er waren namelijk bomen gerooid en struiken gesnoeid, landbouwwerktuigen hadden de hele boel op de kop gezet. Het werd een ware survivaltocht door de blubber. De voorman besloot dan ook maar de route wat in te korten en even later konden we gelukkig weer de harde weg aanhouden. Na op de Beukenlaan te zijn aangekomen gingen wij richting Hengelo maar iets verderop doken wij toch nog even het bos in, om vervolgens via de Vrendenbargsedijk de neus weer naar Baak te richten.

   Boerenkoolwandeltocht 2016
 
   Boerenkoolwandeltocht 2016
 

Toen we het bos uit kwamen trakteerde Briget ons op een chocolaatje in de vorm van een hartje omdat het Valentijnsdag was. Briget houdt wel van tradities.
Daarna begon het harder te sneeuwen en er werd besloten snel richting Baakse Kerk te gaan omdat we het op dat moment toch behoorlijk koud kregen. Na ongeveer 7 km afzien konden we verkleumd in de auto's stappen en richting Toldijk rijden, waar bij "Den Bremer" de boerenkool en stamppot zuurkool op ons stond te wachten. We hadden nog wel even tijd voor een paar consumpties vooraf en nadat nog enkelen aanschoven, die niet hadden meegelopen, konden we aanvallen. We lieten ons de boerenkool, zuurkool, worst, ribbetjes, spekjes, zuur en jus in diverse combinaties goed smaken en kwamen geleidelijk aan weer op temperatuur.
Tegen zes uur had iedereen voldoende gehad en keerden we huiswaarts. Wij kunnen, ondanks dat de weergoden ons plaagden, terugkijken op een sportieve en gezellige middag. Briget, bedankt voor de organisatie!

   Boerenkoolwandeltocht 2016
 
   Boerenkoolwandeltocht 2016
 

Nieuwjaarsreceptie 10 januari 2016 (bijdrage: Gerard J.)

Het was een drukte van jewelste dit jaar bij Gerrit en Ada. Meer dan 30 Blijde Rijders kwamen bijeen om elkaar het beste voor 2016 toe te wensen.
Voorzitter Wilco hield een korte toespraak en daarna kon er getoast worden. Het bestuur hoopt op weer een mooi motorjaar, op de komende jaarvergadering zullen we de plannen uit de doeken doen.

   Nieuwjaarsreceptie 2016
 
   Nieuwjaarsreceptie 2016
 

Nieuwjaarsreceptie 2016

Jaar 2016 (bijdrage: Gerard J.)

Hier komen weer mooie verhalen van evenementen in het nieuwe motorseizoen.

Secretaris 2015

 
 
naar
boven