Verslagen en foto's van toerritten en andere activiteiten.

Jaar-Feestavond, 26 november 2011 (Bijdrage en foto's: Gerard J)

De jaarlijkse feestavond van onze club was weer een gezellig en druk bezocht avondje in locatie "de Vrendenbarg" in Baak. Briget en Wim hadden de zaakjes goed geregeld: koffie en cake bij binnenkomst, daarna een gigantisch spit met diverse soorten vlees, een spelletje en natuurlijk voldoende drank.

   Feestavond 2011
   Feestavond 2011
   Feestavond 2011
   Feestavond 2011

Het spelletje was het welbekende dobbelspel om kleine cadeautjes, die gaandeweg felbegeerde kleinoodjes werden, waarom zich soms een verbeten strijd ontwikkelde. Aanleiding tot veel hilariteit.

   Feestavond 2011
   Feestavond 2011

Daarna was het de beurt aan voorzitter Wilco om een woordje te doen en de uitslag van de toercompetitie bekend te maken. De volgende leden werden geëerd met een beker voor hun prestaties: Willy V. 1ste plaats en wisselbeker, Henk Hu. 2de plaats, Henk T. 3de plaats. 4de plaats en tevens eerste bij de dames was Briget V.

   Feestavond 2011
   Feestavond 2011

Feestavond 2011

   Feestavond 2011
   Feestavond 2011

De volledige uitslag is op de ledenpagina terug te vinden.
Daarna was het de beurt aan Joop om de uitslag van de Cryptische Zoektocht bekend te maken.

   Feestavond 2011
   Feestavond 2011

Er waren 2 deelnemers met gelijk aantal punten. Zij moesten nog kampen voor de verdeling van de prijzen: Henk Hu. was de gelukkige met de juiste oplossing en mocht als eerste het zuurkoolpakket in ontvangst nemen, maar ook Willy V. werd met een prijsje beloond. Het feestje ging daarna nog tot in de late uurtjes door.

  
Feestavond 2011
   Feestavond 2011
   Feestavond 2011
  
Feestavond 2011

Herfstevenement: Bezoek Achterhoeksplanetarium Toldijk, 5 november 2011
(Bijdrage en foto's: Gerard J.)

Het Blijde Rijders Herfstevenement staat op het programma. Het beloofd een erg interessante avond te worden, want Briget en Henk Hu. hebben een rondleiding in het Achterhoeks Planetarium in Toldijk geregeld. De belangstelling was groot, want maar liefst 30 personen, leden, donateurs, aanhang en familie hadden zich om 18.00 uur op de parkeerplaats bij “den Bremer” verzameld. Aansluitend zou er gegeten worden en om de kok van “den Bremer” de gelegenheid te geven de keuzes in alle rust voor te bereiden, kon iedereen zijn eet-wensen alvast opgeven. Daarna ging het naar de Hoogstraat, waar op het terrein bij de familie Olthof het planetarium en diverse andere bezienswaardigheden zijn gevestigd.

   Herfstevenement 2011
   Herfstevenement 2011

De hoofdattracties zijn het planetarium, de wereldbol en een sterrenkijker, met daar tussendoor een nagebouwde Eiffeltoren, Euromast, TV toren van Toronto en ga zo maar door. Als je alles wilt weten kun je er natuurlijk ook zelf naar toe gaan of op de website kijken: www.achterhoeksplanetarium.nl
Omdat niet iedereen tegelijk in elk onderdeel paste, werden we verdeeld over 3 groepen. Ons groepje ging eerst naar de wereldbol, een erg bijzonder object, want je gaat naar binnen en ziet de continenten op de binnenkant van de bol geschilderd. Deze 'aardglobe' is misschien wel uniek in de wereld. Henk Hu. gaf hier uitleg, daarbij ondersteund door wijlen dhr. Olthof, die een deel van de uitleg ooit op tape heeft opgenomen.

   Herfstevenement 2011
   Herfstevenement 2011

Op zeker moment gaat het licht uit en verandert de bol in de sterrenhemel, eerst vanuit het oogpunt van het noordelijk halfrond, waarbij alles om de poolster draait. En letterlijk draait, want de hele bol begint te bewegen. De sterrenhemel komt werkelijk in beweging en je ziet de sterren de weg afleggen, die je zou kunnen zien als je een nachtje doorhaalt. We krijgen uitleg over diverse sterrenbeelden.
Daarna is het zuidelijk halfrond aan de beurt, wat wordt geregeld door het hele plateau waarop de geimponeerde kijkers zitten, na wat gefrunnik met de handrem, een stuk te verdraaien. Je zou hier nog een hele tijd kunnen doorbrengen, maar een luide klop op de bol maakt duidelijk, dat de volgende groep aan de beurt is. Maar voordat we er echt uit kunnen moet de bol eerst nog in zijn uitgangspositie worden teruggezet, zodat de deur weer voor het plateau komt.
Vervolgens mogen we naar de sterrenwacht, waar je het net gehoorde over de sterrenhemel ook echt kunt bekijken. Helaas is door een misverstand een van de rondleiders verlaat, dus we moeten ons zelf hier even vermaken. Het valt nog niet mee om de sterren en constellaties met de kijker terug te vinden. Ondertussen bekijken we de diverse bouwsels.

   Herfstevenement 2011
  
Herfstevenement 2011

  
Herfstevenement 2011
   Herfstevenement 2011

Om de sterren goed te kunnen bekijken, zou je eigenlijk naar de top van de Mount Everest moeten gaan, want je ben daar een tikkeltje dichter bij het heelal, hebt weinig last van de verlichting op elke hoek van de straat en zit meestal wel boven het wolkendek.
Het volgende object dat we bezoeken, is het planetarium, ook een heel bijzonder onderdeel. Dit is een replica van het planetarium in Franeker, waaraan Eise Eisinga tot in 1781 heeft gebouwd. We kregen eerst op een zeer enthousiaste wijze uitleg van Jan Mulder over hoe het heelal en de planeten in elkaar zitten, daarna konden we de tandwiel constructie bekijken en vervolgens ging de motor, die het geheel aandrijft, in werking.

  
Herfstevenement 2011
   Herfstevenement 2011
   Herfstevenement 2011
  
Herfstevenement 2011

Tijdens de uitleg ontstonden er wat discussies over maans- en zons- en verdere verduisteringen. Het is wel duidelijk geworden, dat je nog een paar jaar (ca. 1000) geduld moet hebben om in Nederland een volledige zonsverduistering mee te maken. Onze wereldreiziger Eddy zet zijn wekker er in elk geval voor op scherp. Hij is waarschijnlijk ook wel degene van onze club, die vanaf de meeste, verschillende plekken op aarde de sterrenhemel heeft kunnen bewonderen. De vragen, die hij daarover stelde brachten Jan echter niet van z’n stuk en deze bleef op een rustige manier uitleg geven.
Na dit zeer interessante en vermakelijke uitje ging het gezelschap naar “den Bremer” voor het diner. Ik kon daar helaas niet bij zijn, maar ik ga er vanuit dat het daar net zo leuk was.

   Herfstevenement 2011
   Herfstevenement 2011

Briget, Henk bedankt voor de organisatie, de verdere rondleiders ook bedankt voor dit mooie evenement.

Herfstevenement 2011

Natte Poten Weekend Münster (D), 8 - 9 oktober 2011
(Bijdrage: Femmy, foto's: Peter)

Zaterdagochtend 8 oktober j.l., verzamelden we ons om 9.00u bij Joop voor de deur. We waren met 8 personen er klaar voor om naar Münster te gaan voor het "Natte Poten Weekend”. 5 op de motor en 3 met de auto. Bij de eerste stop onderweg, na een goed uur rijden, bleek al dat de naam beter veranderd kon worden in "koude poten weekend” , tja, de herfst is nu echt begonnen. Onderweg wat motregen gehad, gelukkig maar even….
We waren mooi op tijd in Münster; hotel Ibis was geboekt, maar aangezien we iets te vroeg waren en nog niet naar de kamer konden, was de optie om de kleding, helmen en bagage op een lorry te plaatsen, die in een bagagedepot ging.

Natte Poten Weekend 2011

Bij Starbucks aan de koffie met wat lekkers gegaan. Om 12.30u moesten we bij het Rathaus zijn; flink doorstappen, een gids zou ons rondleiden. Een aardige vrouw, die ons zo’n anderhalf uur veel zou vertellen over de historie, belangrijke personen en over de invloed van de Nederlanders in de stad.
De St. Lamberti gingen we het eerst in, we hoorden erg interessante dingen over het reilen en zeilen in de Gouden Eeuw, zelfs het verhaal van "Jantje van Leiden” kreeg nu een plaats. Toch leuk dat aanschouwelijk onderwijs. De gids vertelde ook, dat de stad de grootste collectie van de schilder Picasso heeft, die elke 3 maanden wordt gewisseld. Nog een Dome bezocht, waar we wel achter het hekwerk moesten blijven; schitterend fresco’s, adembenemend. De Dome wordt nog gebruikt op afspraak door Grieken en Italianen, je kunt er ook zelf trouwen als je je eigen priester meeneemt.   Natte Poten Weekend 2011
   Natte Poten Weekend 2011
   Natte Poten Weekend 2011


   Natte Poten Weekend 2011

De gids bedankt en betaald, ze was erg goed. Maar wat krijg je toch een dorst! Een gezellig kroegje ingedoken en daar lekker de dorstige kelen gesmeerd. Van de waardin kregen we een glaasje rum met vanille aangeboden, net engeltjespies, erg lekker. Op naar het hotel, even snel de kamer op om op te frissen en toen op pad , een flink eind lopen dankzij de stadsplattegrond, ’t was net ontdek je plekje.

   Natte Poten Weekend 2011
   Natte Poten Weekend 2011

Ons restaurant heette Fegefeuer-vagevuur, klonk zeer veelbelovend. Binnen een Keltisch -middeleeuwse sfeer. De menukaart was de studie waard! Oud-Gotische Kapitalen…. We moesten echt ontcijferen wat er nou stond. Toch had iedereen uiteindelijk een bord en kroes voor z’n neus.

   Natte Poten Weekend 2011
   Natte Poten Weekend 2011
   Natte Poten Weekend 2011
   Natte Poten Weekend 2011

De bediening was erg vriendelijk, de ober die ons bediende, gaf later als een ware troubadour nog wat muziek ten gehore, een beetje de stijl van Rammstein en "wat zullen we drinken”, dat hij tot ons plezier inzette in het Nederlands. Uit volle borst zongen we mee.
Zo rond 21.30u stonden we weer buiten, we splitsten ons op in 2 groepjes. De kroeg weer in of terug naar het hotel. Prima kamer en badkamer.
Om 9.00u ’s morgens gezamenlijk aan het ontbijt. Toen werd het weer tijd voor inpakken en wegwezen. Over de grens in de buurt van Enschede aan de koffie gegaan. Daarna elkaar gedag gezegd en richting huis gereden. Het was een zeer geslaagd weekend. Joop, bedankt voor de prima organisatie.

Herfstrit Hamove, 18 september 2011 (Bijdrage en foto's: Briget)

7 leden zijn vol goede moed aan deze ± 260 km (gepland) lange rit begonnen. Het is dat ze redelijk vlot hebben gereden (volgens een enkeling iets te vlot, omdat achter in de groep de snelheden af en toe iets te hoog opliepen), want aan het einde van de rit stond er ruim 300 km op de teller. Maar de rit, voornamelijk door Duitsland, zat goed in elkaar, was gevarieerd en de gehaktballen smaakten goed. 's Middags was er een regenbuitje, maar voor de rest was het dik in orde.

   Herfstrit Hamove 2011
   Herfstrit Hamove 2011
   Herfstrit Hamove 2011
   Herfstrit Hamove 2011

Cultuurevenement/Rit Sinsheim (D) Technik Museum, 2 - 4 september 2011 (Bijdrage: Marja, foto's: Briget, Jan)

Hallo motorvrienden, hier mijn verslag van de Cultuurrit van 2, 3 en 4 september.
Op vrijdagochtend vertrekken om 9 uur vanaf Café Heezen volgens de toerkalender, de Blijde rijders gaan blijkbaar altijd een minuut of 10 later, ach geen probleem we hadden de hele dag. Het was het begin van een prima weekend, met 10 motoren gingen we op weg, het 11de clublid kwam ons op de Autobahn “integen”!!! Dat was dus Bennie, die ons met een vurig pleidooi zo ver had gekregen dat we meegingen. Stap over je eigen schaduw heen zei Bennie, nou we waren dit weekend soms letterlijk blij met schaduw, we hebben 29 graden gehad.
Op weg: eerst een eind grote weg om kilometers te maken, daarna het Duitse platteland op, via een prachtige route met heerlijke bochtige slingerweggetjes richting Smitten. We reden door Natuurpark Hochtaurus, mooie vergezichten en natuurlijk fraaie bochten. Onderweg stopten we af en toe voor benzine of een kop koffie {sigaret}. Schmitten is een klein dorp; het hotel zag er goed uit met een binnenplaats voor de motoren. Het biertje stond al op ons te wachten en daar had een ieder ook zin in, het smaakte heerlijk!!! We hebben buiten kunnen eten en later op de avond ging de hele club naar binnen voor een afzakkertje.

   Cultuurevenement 2011
   Minitreffen 2011
   Minitreffen 2011
   Minitreffen 2011

Na een voortreffelijk ontbijt ging het op zaterdagochtend op weg naar Sinsheim, over de Autobahn want dat zou sneller gaan. Nou we kwamen in de file dus niks sneller!
Het technisch museum in Sinsheim was uitgebreid en echt voor een ieder wat wils: een Concorde, een Indian Twin uit 1912 bv., NSU motoren, een Maybach Zeppelin ds7, een Cadillac Eldorado Biarritz uit 1959 maar ook mode uit de jaren 50 en 60, heel herkenbaar. Alle 11 hadden we het goed naar ons zin in het Museum wat ik later zo hoorde.

   Cultuurevenement 2011
   Minitreffen 2011
   Minitreffen 2011
   Minitreffen 2011

Daarna was het verzamelen en zowaar op tijd op de terug weg naar het hotel, nu over de fraaiste weggetjes door het Odenwald, weer die mooie bochten en prachtige vergezichten. Onderweg wat gedronken en bij terug komst stond daar ook weer een heerlijk biertje en die hadden verdiend na deze geweldig mooie dag. 's Avonds lekker gegeten en napraten ook werd de terugreis al besproken, wie gaat er met wie mee terug.
   Cultuurevenement 2011
   Cultuurevenement 2011
   Cultuurevenement 2011


Cultuurevenement 2011

2 man ging nog verder rijden, 3 man ging op snelheid naar huis en 6 man/vrouw gingen voor de mooie routes. En ja de voorrijder had wat moois uitgezet: eerst een landelijke route, daarna de Autobahn, onderweg geen regen gehad al was de weg wel nat. We hadden geluk. Bij Rees een Hollandse hap en daarna naar huis en tegen 16.00 uur weer op 't honk.
We hebben 3 voortreffelijke dagen gehad, met fraaie routes en veel gezien {museum} en veel gelachen en lekker gegeten. Bedankt mede clubleden voor de leuke dagen en zeker bedankt de voorrijders en route uitzetters!!! Marja

Hintergarten Treffen en Rit, 20 - 21 augustus 2011 (Bijdrage en foto's: Briget)

Dit altijd bij voorkeur zomerse gebeuren vond dit jaar plaats op het stekkie van Mariette en Hugo. Zij hadden gelukkig nog voldoende tijd gevonden om 12 Blijde Rijders te ontvangen en te vermaken. Deze kwamen om half 2 aan, de koffie stond al klaar. Voordat aan de toerrit werd begonnen, werden er wat tenten opgezet, zodat bij terugkomst van de toertocht het bier niet lang hoefde te wachten.

Hintergarten  2011

De toertocht was een mooie tocht van ongeveer 100 km met halverwege koffie, fris en voor een ander al vast wat eten. Dit was mooi in elkaar gezet door Mariette en Hugo.

   Hintergarten 2011
   Hintergarten 2011
   Hintergarten 2011
   Hintergarten 2011
   Hintergarten 2011
   Hintergarten 2011

Na de rit stond het bier al lekker koud op ons te wachten en konden we in de stemming komen voor een fijne avond. Om 7 uur werd de barbeque aangestoken achter in de tuin, ze hadden het perfect voor elkaar.

   Hintergarten 2011
   Hintergarten 2011
   Hintergarten 2011
   Hintergarten 2011

Daarna 's avonds en tot in de late uurtjes, lekker onder de bomen zitten en het was gezellig met wat buren erbij (ook bekend met het motorgebeuren). 's Morgens was het niet zo leuk wakker worden: we werden wakker geroepen, er zou noodweer aankomen. Dus met de slaap en schrik nog in de ogen de tent afbreken. Maar een heerlijk ontbijt en de nodige koffie maakte dat wel weer goed. Toen kwam de regen met bakken uit de lucht, maar we zaten wel droog. Na het ontbijt zijn we op de motor gestapt, voordat een tweede bui er aan zou komen. Hugo en Mariette, bedankt voor een gezellige weekend en het was top!

FIM Rally 2011 Tulln (Oostenrijk), 6 - 9 juli 2011 (foto: Gerard Kral)

FIM Rally 2011

Voorzitter Wilco neemt de beker voor de grootste Nederlands club in ontvangst.

Vroege Vogel Tocht, 17 juli 2011
(bijdrage: Briget + Henk Hu., foto: Henk Hu.)

Deze rit had twee bedoelingen: 1. vroeg (voor Blijde Rijders begrippen) starten en 2. ver (minstens 400 km of zo). Doelstelling 1. is gehaald, exact 6.59 uur vertrok de groep vanaf Heezen. Doelstelling 2. werd half gehaald: aan het eind van de rit stond de teller op ca. 240 km.
7 deelnemers stonden vroeg op, keken even of de regen geen spelbreker zou worden, maar dat was niet het geval. Het was wel bijzonder: geen kip op de weg, wel hazen, leuk rijden zo. Om half 8 begon zelfs de zon schijnen. Na Vorden kwam de eerste stop al in zicht: een tankstation, met 98 octaan (voor Harleys!) Daarna ging het langs Almen, via Bathmen, Heeten naar Lemelerveld waar we tgv. wegwerkzaamheden van de route moesten afwijken, waardoor we onze 1e koffiestop op de route misliepen en we hadden daar ondertussen wel ernstig zin in! Alhoewel, . . . zo vroeg op de dag is er nog niet veel open. De rit ging verder totdat we tegen half tien in Giethoorn bij Hollands Venetië activiteiten bij een restaurant waarnamen, Yes, koffie ! En, omdat het droog was konden we mooi buiten zitten.

Vroege Vogel Tocht 2011

Na de koffie ging het richting Zwartsluis en, om iedereen wakker te schudden, begon op een klein dijkweggetje Bennie z'n Harley zich ineens als een jolig varkentje te gedragen, hij kwispelde (en wentelde zich bijna) in het beetje modder dat op het pad lag. Maar de rijder had zijn ros in bedwang zodat we later rustig met de veerpont naar Genemuiden konden oversteken. Daar kregen we de volgende schrik: we werden geconfronteerd met onchristelijke oversteekprijzen: € 2,60 per motor! We vroegen voorzichtig of 't zondagstarief was, "néé, 't zelfde als doordeweeks" (!)

Vroege Vogel Tocht 2011

Van Genemuiden ging het naar IJsselmuiden, langs Zwolle en via Wapenveld over de dijk tot Welsum waar we op een bekende plek (eettapperij Bijsterbosch) even wat konden nuttigen. Daarna via Twello en Wilp-Achterhoek weer huiswaarts, waar we na een mooie rit van zo'n 240 km tegen enen aankwamen. Willy H., die vandaag onze toerleider was, heeft ons prima voorgereden.

Minitreffen, 18 - 19 juni 2011
(bijdrage: Gerard, foto's: Briget)

Het Minitreffen 2011 was weer een geslaagd evenement, samen met leden, donateurs, Bitelukers en Marcel, ons nieuwe lid. De Minirit ’s middags had 9 deelnemers.
’s Avond konden in totaal 28 personen zich om de barbecue en vuurkorf scharen en gezellig bijkletsen of een dansje maken op de muziek, waarvan af en toe het volume even werd opgeschroefd. Het eten was prima, goede keus Briget en drank was er ook genoeg.
De camping was dit jaar wat minder gevuld: er bleven maar 8 Blijde Rijders overnachten. Wim Schooltink (opnieuw opa geworden, proficiat), die het ontbijt verzorgde, had er een makkie aan.
Jan O. en familie: bedankt voor de gastvrijheid en alle andere hulptroepen en deelnemers ook bedankt voor een mooi Minitreffen.
Er zijn een paar foto’s bij de secretaris terechtgekomen. Bij het uitruimen van de garage kwam Jan nog een fiets tegen, die zo te zien al een tijdje had stilgestaan; eerst de band maar plakken dan.

   Minitreffen 2011
   Minitreffen 2011
   Minitreffen 2011
   Minitreffen 2011
   Minitreffen 2011
   Minitreffen 2011
   Minitreffen 2011
   Minitreffen 2011

20ste Gelderse Motoravondvierdaagse, 6 - 9 juni 2011
(bijdrage: Gerard, foto's: Elly, Gerard)

Het 2de evenement van de Blijde Rijders, dat op de KNMV Toerkalender staat, is weer redelijk succesvol verlopen. Redelijk omdat de weersvoorspellingen toch wel de nodige deelnemers hebben gekost. Zoals bijv. de eerste avond in Neede: traditioneel goed voor een groot aantal rijders, deze keer begonnen slechts 32 motorrijders aan de eerste etappe. Toch viel het allemaal best mee: op een paar spatjes na hebben de 7 Blijde Rijders een droge en mooie rit kunnen rijden.

Motoravondvierdaagse 2011

Op de website van www.achterhoekfoto.nl is een fraaie reportage te zien.
De tweede etappe begon in Borculo. De aldaar aanwezige fotograaf van Tubantia, Jan Houwers, wilde graag plaatjes schieten van rijdende motoren, dus hij vroeg ons een extra rondje te rijden. Onderstaande foto was het resultaat.

Motoravondvierdaagse 2011


Daarna konden we ons melden en de route in ontvangst nemen, om vervolgens met z'n achten de fraaie route via o.a. Beltrum, Harreveld, Heelweg, Zelhem, Keijenborg en Wichmond naar Steenderen te rijden. Tijdens de korte stop halverwege sloot een buurtgenoot aan, Wim Lebbink en met Marieke als passagier. Ze waren er de volgende avond in Steenderen ook weer bij.

   Motoravondvierdaagse 2011
   Motoravondvierdaagse 2011

Dat was dus de etappe door de Blijde Rijders georganiseerd. Ook nu was het weer goed, er startten 50 deelnemers van het plein voor café Heezen. "Ons" aandeel voerde de deelnemers over de Veluwe, dus eigenlijk langs de grens van de Achterhoek, weer eens iets anders. Men reed vlot rond, want toen ondergetekende de inschrijfpapieren om ca. 20.30 uur bij de VAMC inleverde, kwam hij daar exact tegelijk met de 9 Blijde Rijders aan.

   Motoravondvierdaagse 2011
   Motoravondvierdaagse 2011

De laatste etappe vanuit Kranenburg moest ik door ziekte helaas laten schieten, maar 7 Blijde Rijders hebben deze ook nog uitgereden.
Allemaal bedankt voor het verzette werk en de deelname aan editie 2011.

Hemelvaartweekend, 2 - 5 juni 2011 (bijdrage: Wim S., foto's: Henk Hu.)

We vertrokken vanuit Steenderen met een grote groep bij prachtig weer, Jan N. en Joop K. gingen op eigen gelegenheid. Zonder al te veel oponthoud kwamen we aan in Altastenberg.

   Hemelvaartweekend 2011
   Hemelvaartweekend 2011

Niet echter na onderweg even te zijn gestopt voor een rokertje en een hapje en drankje. Dat het donderdag was maakte deze keer niet uit.

Hemelvaartweekend 2011


   Hemelvaartweekend 2011
   Hemelvaartweekend 2011

De volgende dag begon natuurlijk met een goed ontbijt, want er moest ook gewandeld worden. Daarvoor moest wel eerst een stuk worden getoerd, Henk Hu. had een leuke route uitgezet. De Garmin deed helaas niet altijd wat Henk graag wilde, dat had wel als voordeel dat we het draaien op de weg weer helemaal onder de knie hebben.

   Hemelvaartweekend 2011
   Hemelvaartweekend 2011
   Hemelvaartweekend 2011
   Hemelvaartweekend 2011

De dag erop, het was nog steeds schitterend weer, ging de tocht naar Atta Höhle, waar we prachtige grotten zagen met stalactieten en stalagmieten en wat ik nog nooit gezien had, waren stalactieten als gordijnen, heel bijzonder (helaas geen foto's gemaakt, dat mocht niet). We waren er net op tijd, want na ons kwam de duitse Harley Davidson club met zo'n 200 motoren, een mooi gezicht om te zien.

   Hemelvaartweekend 2011
   Hemelvaartweekend 2011

Bij terugkomst in het hotel wachtte ons een verrassing van Joop, die ons vertelde dat hij 15 jaar samenwoont met zijn Liesbeth. Na de felicitaties en de kusjes was er champagne, Joop en Liesbeth: nog vele jaren!

   Hemelvaartweekend 2011
   Hemelvaartweekend 2011

Het verblijf ging daarna verder met een uitgebreide barbeque, waaraan iedereen zich te goed deed. Het smaakte allemaal bijzonder goed en daarna was het tijd om uit te buiken.

   Hemelvaartweekend 2011
   Hemelvaartweekend 2011

Zaterdagmorgen vertrokken Willy He. en Herman S. naar huis, hun plaatsen werden ingenomen door Jan O. en Bennie, die van een weekje vakantie via Tsjechië langs kwamen.

   Hemelvaartweekend 2011
   Hemelvaartweekend 2011

Zondagmorgen om 9 uur besloten we te vertrekken, want er dreigde slecht weer aan te komen. Behalve een klein buitje bij Dortmund viel dat erg mee en we waren om 12 uur in Isselburg (bij Gendringen) voor een laatste hapje en om afscheid te nemen van elkaar.
Op dat moment ging mijn telefoon en hoorde ik van mijn zoon Edwin, dat ik opa was geworden van mijn eerste kleinzoon. Ze noemen hem Figo, natuurlijk moest er op gedronken worden.

   Hemelvaartweekend 2011
   Hemelvaartweekend 2011

Alles bij elkaar was het een erg leuk weekend.
Henk en Elly: bedankt voor de organisatie, prima gedaan, want het is meer werk dan we denken.

11de PR-Rit, 22 mei 2011 (bijdrage: Gerard)

Zondag 22 mei, de dag van de PR-Rit is aangebroken. Vanmorgen om 9 uur in Steenderen present, niets te vroeg want de eerste deelnemers (uit Tiel) zaten al gespannen te wachten.

   PR-Rit 2011
   PR-Rit 2011

Ook de fotograaf van Achterhoekfoto.nl was er om mooie plaatjes te schieten (zie www.achterhoekfoto.nl). Nu maar hopen dat alle voorbereidingen niet opnieuw door het weer zouden worden gedwarsboomd. Want het miezerde wel een beetje, maar een goede motorrijder kijkt verder voorruit en het zou ‘s middags behoorlijk opklaren. Ook de eerste Blijde Rijders (totaal 11 leden) verschenen aan de inschrijftafel en met hen 46 andere toerders. We mochten motorrijders uit het hele land ontvangen, zoals Nieuwegein, Ridderkerk, Sint-Pancras, Montfoort enz., maar ook de "lokale" motorclubs waren erbij.

   PR-Rit 2011
   PR-Rit 2011

Veel motorrijders kwamen met hun GPS unit, welke redelijk probleemloos door Henk en Jan van de route werden voorzien. Voor de anderen was er ook een route op papier.

   PR-Rit 2011
   PR-Rit 2011

De rit ging dit jaar vanuit de Achterhoek richting de Betuwe, via Arnhem naar Elden, door naar Heeteren, Opheusden en Kesteren, tussen de grote rivieren door over de diverse mooie dijkwegen. Het “keerpunt” was bij Wijk bij Duurstede waarna er op de terug-route kon worden gestopt in Ochten of Dodewaard, om even uit te blazen of een hapje te eten. Daarna ging het verder via Zetten richting Angeren en kon men bij Pannerden de Rijn met het pontje oversteken, om zo weer richting Steenderen te rijden. De totale rit (ruim 180km) kon vlot worden gereden en vanaf half drie zat het terras bij Heezen al weer vol met motorrijders, die tevreden terugkeken op een mooie rit, bij prima motorweer.

PR-Rit 2011

Er hebben zich voor zover bekend geen noemenswaardige problemen voorgedaan, of het moet de actie van een Blijde Rijder zijn, die in aanvaring kwam met een paaltje op een vluchtheuvel. We kunnen dan ook terugkijken op een geslaagd evenement.
De uitzetters en bemanning van de inschrijftafel, bedankt voor de keurige organisatie. En de deelnemers: hopelijk weer tot volgende jaar.

Na afloop van de rit verschenen deze 2 heren op leeftijd op het terras van Heezen, om eens te kijken of er nog leven in de club zit. Ze hadden geen beter moment kunnen kiezen. Volgend jaar ook om 9.30 uur present?

PR-Rit 2011

Eigen Toertocht, 8 mei 2011 (bijdrage: Briget, foto's: Briget)

Deze toertocht was in de schoenen geschoven van Joop, hij reed dus voorop en "achter de neuze an" met 10 rijders die hem volgden. Je kon wel merken dat Joop ook een van de regelmatige uitzetters van ritten van onze club is, want hij breide moeiteloos stukken van de Avondvierdaagse en zo aan elkaar. Allemaal mooie kleine weggetjes door de Achterhoek, geen stoplicht te bekennen. Na ongeveer 70km was het tijd voor Moederdag: koffie met gebak dus.

   Eigen Toertocht 8 mei 2011
   Eigen Toertocht 8 mei 2011

Daarna weer snel verder, opnieuw kleine weggetjes, maar toen ging het even mis en moesten we keren. Op zich geen probleem, maar als dan achter je de berm afloopt een greppel in, moet je wel de motor goed in bedwang houden. Dat ging voor Peter met zijn zware Pan European niet helemaal soepel. Henk Hu., die het zag, parkeerde snel zijn motor en gaf een klein duwtje. Toen maar snel weer verder, Joop maakte ook geen fouten meer. Het einde van de rit was bij Herfkens, waar we ons het ijsje lekker lieten smaken. Joop, bedankt voor de mooie tocht (bijna 130km) en hij was bijna "meer dan voortreffelijk".

Puzzelrit, 25 april 2011 (bijdrage: Gerard, foto's: Briget)

Baak, 2e paasdag 2011. Een zware dag in de Blijde Rijders clubcompetitie, het is nl. de dag van de puzzelrit, voor menig lid, er waren 14 deelnemers op komen dagen, een uitdaging die met gefronste wenkbrauwen wordt aangegaan. Joop en Willy hadden weer hun uiterste best gedaan om ons letterlijk het bos in te sturen. Vanaf 1 uur in de middag begonnen de eerste deelnemers vanaf café Herfkens aan de puzzelrit, die uiteindelijk voor de meesten zo’n 45 km lang zou worden, maar ik heb ook gehoord, dat er afstanden tot dik 80 km op de teller stonden.

   Puzzelrit 25 april 2011
   Puzzelrit 25 april 2011

De route was uitgezet binnen de grenzen van gemeente Bronckhorst en voerde ons over het Dambroek, door het stadje Bronkhorst, vervolgens via Rha en Olburgen naar Drempt , waar Joop met de controle vlag stond en ons een aantal vragen stelde, en daarna terug via Toldijk en de Bakermark naar Herfkens.
Zo simpel als het opsommen van de route klinkt, zo lastig waren soms de bedoelingen van de uitzetters te volgen: op het Dambroek was het niet erg duidelijk of er een splitsing of een doorlopende weg lag, in Bronkhorst was “ ‘t Bronkje enz. “ voor sommigen onvindbaar, wat daarna resulteerde in een foute opvanger.
Onder het puzzelen en rijden door moest je ook nog zien zoveel mogelijk letters te noteren, die slinks in het hoge bermgras, achter een boom of paaltje waren verstopt. Met de gemiddelde snelheid van 21 km/u was dat nog wel te doen.
Tja, ook over het tellen van bomen kun je naderhand behoorlijk discussieren, maar de uitzetters (die altijd gelijk zeggen te hebben) hadden bedoeld dat er inderdaad maar 29 stonden en dat je daarom moest doorrijden naar de goede opvanger. Iets later was een orienteringspunt opzettelijk verkeerd gespeld, maar dat hadden de meesten wel door. Daarna was het nog even zoeken naar de opeens groene trampoline en toen kwam Baak al snel weer in zicht.
Op de laatste kilometer kon je natuurlijk verwachten dat er nog een paar letters waren verstopt. Terug bij Herfkens begon het gespeculeer over wat wel en niet goed kon zijn, terwijl de organisatoren zich suf rekenden om alle strafpunten op te tellen en de uitslag bekend te maken.

   Puzzelrit 25 april 2011
   Puzzelrit 25 april 2011

Het werd een heugelijke dag voor ondergetekende: hij ging met de eer van de eerste plaats strijken. Dat was meteen een goede binnenkomer, want het was voor de secretaris zijn eerste ritje dit seizoen. Eddie was met zijn nieuwe V-Strom ook zeer succesvol, want hij reed naar de tweede plaats en Henk Ho. behaalde de derde plek.
Na nog enig gekibbel over het toekennen van strafpunten aan de organisatoren, vanwege de niet eenduidige toepassing van de regels, kon iedereen tevreden terugkijken op weer een geslaagde puzzelrit. Het weer was fantastisch, de drukte onderweg viel mee, de opkomst was prima en het was een leuke route.
Willy en Joop: bedankt voor het vele werk dat jullie er in hebben gestopt.

Batavierenrit MC Asom, Zevenaar, 10 april 2011
(bijdrage: Henk Hu., foto's: Elly en Henk Hu.)

Ook deze 10e April was het stralend weer en er was een aardig kluppie deelnemers op komen dagen. Samen reden we naar Zevenaar, waar we werden aangevuld door Joop Kr. Jan N. en Eddie. Dus kon MC ASOM 14 Blijde Rijders noteren.

   Batavierenrit 2011
   Batavierenrit 2011

Omdat er de vorige rit nogal wat verschil tussen de papieren en de Garmin route zat werd Willy gevraagd om voorop te rijden. Om kwart over tien ging de groep van start om via Voorst en de Grensweg Duitsland in te duiken, waar het merendeel van de route via de wat doorgaande wegen liep. Het was inmiddels prachtig weer en relaxed rijden met Willy voorop. Net nadat we na zo'n anderhalf uur het Lippe Kanal waren gepasseerd, werd er van de route afgeweken: pauze bij restaurant "Hohes Ufer", een uitstekende locatie waar we wel aan toe waren. Sommigen dachten meteen aan het middageten en bestelden overeenkomstig, terwijl anderen de één of andere "Torte" bij de koffie namen.

   Batavierenrit 2011
   Batavierenrit 2011
   Batavierenrit 2011
   Batavierenrit 2011

Na een klein uurtje ging het weer verder en genoten we van het landschap met hier en daar een geurtje, dat je meteen aan een Balkan restaurant deed denken: mmm, BBQ weer! Bij het doorkruisen van Dinslaken en Duisburg moesten we vanwege de stoplichten ed. bij het afslaan even "posten" om de groep bij elkaar te houden, het werkte goed en uiteindelijk waren we bij het veerpont om de Rijn over te steken weer compleet. Nadat we bij Issum met een droge mond bierbrouwerij Diebels (op afstand) gepasseerd waren, was het alweer tegen half drie toen Willy vanuit zijn ooghoeken parasols zag bij een grote boerderij: "Bauern Café Restaurant Torenhof". Weer een uitstekende locatie om even bij te tanken, of . . . er nóg eens "iets" bij te bestellen. Andries en Eddie hadden binnen iets heel lekkers uitgezocht en genoten daar zichtbaar van.

   Batavierenrit 2011
   Batavierenrit 2011

Nadat alles weer was afgerekend gingen we op pad voor het laatste stuk. En toen ging het in Rees even mis, we sloegen te laat af, maar na enig overleg kwamen we er met de Garmin, die nu wel de goede route aangaf, weer op het goede pad waarna Willy toch als eerste de finish bereikte. En toen even naar binnen om te kijken of er nog een prijsje lag te wachten: jawel hoor, MC De Blijde Rijders als de grootste deelnemende club en een beker, die de voorzitter zelf in ontvangst kon nemen.

   Batavierenrit 2011
   Batavierenrit 2011

En vervolgens na een tocht van 235 km naar huis !

Ganzenrit Enter, 27 maart 2011 (bijdrage: Wim, foto's: Henk Hu.)

Het was stralend weer maar wel koud, daar kwam nog bij dat de klok een uur naar voren was gezet, zodat we eigenlijk al om 8 uur 30 op de motor zaten en het had 4 graden gevroren. De 9 Blijde Rijders waren wel helemaal wakker en koud toen ze in Enter aankwamen. De tocht ging door Twente, Gelderland en een stukje Duitsland, we hebben de rit van 225 kilometer bijna afgemaakt. Maar niet helemaal, want met de heen- en terugrit van samen ook nog eens 120km vonden we het wel goed en dus zijn we de verrassing misgelopen. Totaal hebben we zo'n 325 kilometer gereden.
De rit, die ook op GPS werd aangeboden verliep niet helemaal soepel: de routepunten weken hier en daar af van wat de Garmin van plan was, wat diverse deelnemers tot heen en weer rijden noopte. En het blijft goed uitkijken op de motor: een auto van links, die er ineens tussenkruipt en fietsers, die maar zo links afslaan. Gelukkig ging alles goed door onze oplettendheid.

   Ganzenrit 27 maart 2011
   Ganzenrit 27 maart 2011

Tenslotte nog een aanvulling op Wim's verhaal door Henk Hu.: toen we aan het einde van de rit op de parkeerplaats bij Herfkens afscheid hadden genomen en een aantal leden nog even op het terras met een verfrissing napraatten . . . . kwam Willy H. aanrijden en parkeerde zij BMW om te vertellen hoe hij naar KNMV Huldigingen in Biddinghuizen was geweest, alwaar hij was onderscheiden voor 5 jaar én 10 jaar deelname aan de FIM ralley met Oorkondes, Plaquettes (5j. en 10 j.) en 2x een bos bloemen. Wel deze bloemen kwamen te voorschijn uit de beide BMW koffers en hij vond het een goed idee om deze aan de twee vrouwelijke deelnemers te overhandigen.

Ganzenrit 27 maart 2011

Eddie reed mee op zijn nieuwe motor, nee het is niet de Goldwing waarop hij zo trots poseert, maar het is de V-Strom. Veel rijplezier ermee!

   Ganzenrit 27 maart 2011
   Ganzenrit 27 maart 2011

Eigen Toertocht, 13 maart 2011 (bijdrage: Briget)

Het motorrijden is weer begonnen. 13 Blijde Rijders waren om 1 uur bij Heezen, om de eerste tocht te rijden. Of ze waren gekomen omdat Briget deze rit zou voorrijden . . . ? In elk geval had ze haar plannetje klaar. Er waren echter een aantal leden op het slimme idee gekomen om deze rit te combineren met de Cryptische Zoektocht. Dat was niet helemaal de bedoeling, maar zo gezegd, zo gedaan en zo ging het eerst richting Bathmen, waar de hele meute de gewenste foto kon maken.

   Eigen Toertocht 13 maart 2011
   Eigen Toertocht 13 maart 2011

De rit ging daarna verder richting Heeten, met een pontje de IJssel over en langs de rivier naar Deventer en Wilp. Het was mooi weer om te rijden en niet erg druk op de dijk, zodat het plezierig toeren was. Na ca. 125km zat de rit er weer op.

Pannenkoekenwandeltocht, 20 februari 2011 (bijdrage: Gerard, foto's: Henk Hu)

Klokslag twee uur waren de wandelaars present, behalve de organisator Briget en consorten. Maar goed, de vertraging was kort en om 5 over twee kon de wandeling beginnen. Een kort verslag: De groep van 13 deelnemers startte vanaf de parkeerplaats bij de “Krint” in Hummelo en volgde de met rode markeringen aangegeven route over landgoed Enghuizen, een mooie wandeling over goed gebaande paden door het bos en langs de weilanden.

Pannenkoekenwandeltocht 20 februari 2011

We hielden de pas er stevig en zagen onderweg een hert met gezwinde spoed ons pad kruisen (geen foto helaas, maar dit plaatje van internet geeft aardig weer hoe we het hert voorbij zagen flitsen).

Pannenkoekenwandeltocht 20 februari 2011

Ondertussen werd er lekker bijgepraat in de diverse onderonsjes, wat afspraken gemaakt voor de komende Motorbeurs in Utrecht en wat onze nieuwe pensionado Henk zoal bezig houdt. Ik kreeg een gloedvol verhaal over het “Achterhoeks Planetarium” ( Achterhoeks Planetarium), waarvoor Henk is gevraagd een deel van zijn vrije in te stoppen.
De route van 4 km was in een mum van tijd afgelegd en na kort beraad besloten we nog een stukje door te lopen. Het was tenslotte mooi weer met een “knieperig” zonnetje, maar de wind was wel snijdend koud.
Tegen half vier was het welletjes en gingen we met de auto naar het pannenkoekenrestaurant “de Pannekoekenbakker”, gevestigd in de voormalige “Kniep”. Daar werden we gastvrij ontvangen en konden we weer een beetje op temperatuur komen. Willy V. was jarig geweest, dus dat kostte hem een rondje (proficiat nog). Daarna werden pannenkoeken in alle denkbare samenstellingen geserveerd en met smaak opgegeten.

   Pannenkoekenwandeltocht 20 februari 2011
   Pannenkoekenwandeltocht 20 februari 2011

Na nog een drankje werd er afgerekend; er was enige hilariteit rond de spaarzegels. Briget heeft ze verzameld en is inmiddels een heel eind op weg voor de gratis broodrooster, welke ze voor Willy H. gaat sparen.

Nieuwjaarsreceptie, 9 januari 2011 (bijdrage: Gerard, foto's: Briget + Henk Hu)

Op 9 januari kwamen een groot aantal leden naar onze ontmoetingsplek bij Café Heezen, om elkaar weer de beste wensen voor het nieuwe jaar te geven. We kregen de drankjes uit de clubkas, evenals enige hapjes. Jan O. had de concept-toerkalender meegebracht, zodat we alvast een beetje idee konden krijgen hoe het komende seizoen er uit gaat zien. Het bestuur wenst iedereen een heel fijn motorseizoen 2011 toe, met veel veilige kilometers.

   Nieuwjaar 2011
   Nieuwjaar 2011

Hieronder een foto-collage van deze happening, gemaakt door Henk Hu.

Nieuwjaar 2011