Verslagen en foto's van toerritten en andere activiteiten.

Jaarfeestavond, 24 november 2012 (bijdrage: Gerard J, foto's: Henk Hu/Gerard J)

Het was weer het einde van ons actieve motorseizoen, dus tijd voor de feestavond. Deze keer ging dat plaatsvinden in Jeugdsoos “Flophouse” in Toldijk, een prachtige locatie voor een mooi feestje. Een groot aantal leden had de weg naar “Flophouse” gevonden en om 20.00 uur was het al lekker druk. Penningmeester Wim verraste ons met een gebakje bij de koffie.

   Jaarfeest 2012
   Jaarfeest 2012

Henk Hu. had op de geluidsinstallatie een mooie “classic rock” playlist ingesteld, wat zorgde voor een gezellige sfeer. Daarna werd er snel een vat aangesloten en kon de bar open, Wim gaf het goede voorbeeld en de leden volgden gretig.

   Jaarfeest 2012
   Jaarfeest 2012
   Jaarfeest 2012
   Jaarfeest 2012

Briget had een kleine quiz georganiseerd, om de hersens van de Blijde Rijders nog even te testen, voordat een lekkere hap werd geserveerd. Zoek de plaatsnaam: “Het gammele rijtuig zakte al snel door de . . . . . ”

   Jaarfeest 2012
   Jaarfeest 2012

Nadat iedereen zich tegoed had gedaan aan de lekkernijen van “Creatief Catering”, was het tijd voor de bekendmaking van de eindstand van Clubcompetie 2012 en het uitreiken van de bekers. Hieronder de foto’s van de top 3, met op 3. Henk Te., op 2. Henk Hu. en op 1. wie anders dan Willy V. Bij de dames ging Briget met de eer strijken, maar ze gaf de beker door aan Elly, omdat zij halverwege het seizoen een onfortuinlijke valpartij met de motor had, waardoor ze in kansloze positie kwam, om de beker nog te winnen. Hulde!

Jaarfeest 2012

   Jaarfeest 2012
   Jaarfeest 2012
   Jaarfeest 2012
   Jaarfeest 2012

Dan hadden we ook nog de uitslag tegoed van de Cryptische Zoektocht, die door Mariette werd bekendgemaakt. Er waren 3 Blijde Rijders, die alle puzzels goed hadden opgelost, te weten Jan O., Willy V. en Johan H. Ze mochten met de dobbelsteen bepalen wie welk presentje meekreeg.

  

Jaarfeest 2012
   Jaarfeest 2012

Na deze formaliteiten was er nog genoeg gelegenheid voor een gezellig onderonsje.

   Jaarfeest 2012
   Jaarfeest 2012

Natte Poten Weekend, 13-14 oktober 2012 (bijdrage: Reina, Foto's Elly & Henk)

Het Natte Potenweekend van 2012 heeft als bestemming de Neeltje Jans en aansluitend een overnachting in *** hotel "Middelburg" te Middelburg. De start is niet bij café Heezen in Steenderen zoals gebruikelijk is maar bij de Mc Donald's in Duiven. Om 8.45u is club compleet maar Willy H. is lichtelijk in paniek. Zijn banden hebben niet genoeg lucht en bandenpompen is niet zijn sterkste kant. Het is hem gelukt de achterband op sterkte te krijgen maar als hij de voorband op wil pompen loopt de lucht er alleen maar uit. Henk H. gaat met Willy H. naar de Makro en korte tijd later komt Willy H. aanrijden met een iets opgewekter gezicht én lucht in de voorband.

Natte Poten Weekend 2012

Dan gaat het naar de A15 richting Rotjeknor, we hebben het droog met zelfs een flets waterig zonnetje. We zijn ruim op tijd en stoppen voor koffie bij het Grevelingenstrand. Opgewekt gaan we na de koffie verder en het is nog steeds droog tot we goed en wel onderweg zijn. De weermannen -en vrouwen komen hun belofte na, het regent. En geen beetje regen ook, streepjesregen. Genoeg om de laatste 40 km goed nat te worden. Dapper parkeren we de bolides voor de ingang van de Neeltje Jans. Gauw door de entree wat problemen geeft. De caissière wordt helemaal panisch als ze hoort dat we apart willen betalen. Dan maar alles in één keer betalen is zij ook weer opgelucht. Binnen staan ze ons al op te wachten, we worden naar de hoek gedirigeerd waar we onze natte kleding en helmen kwijt kunnen. Dan wacht ons koffie met een echte Zeeuwse bolus. Het woord bolus zegt het al en verschillende fantasieën worden besproken.

   Natte Poten Weekend 2012
   Natte Poten Weekend 2012

Deze bolussen lijken het meest op die van onze Truus die ze dagelijks aan de Parallelweg parkeert.
Na de koffie gaat het naar buiten naar de boot. De rondvaart gaat langs de Deltawerken voorzien van uitleg. Jammer dat de uitleg niet te verstaan is door het rumoer. Een aantal van ons gaat het dek op om uit te waaien, de rest blijft lekker warm binnen bij de kachel.

   Natte Poten Weekend 2012
   Natte Poten Weekend 2012

Na de rondvaart gaan we naar het aquarium. Helaas het gebouw wat we binnengaan is niet het aquarium maar een walvis. Hier is een expositie over walvissen. De walvissen zijn tot in detail ontleedt zelfs de intiemste delen waar druk over wordt gespeculeerd, de fantasieën slaan zo nu en dan op hol.
Dan op naar het aquarium maar ook dat lukt niet één keer. Eerst door de orkaanmachine, met leuke brillen op gaan we de ruimte in waar we windkracht 12 om de oren krijgen. Windkracht 12 is orkaankracht en meet een snelheid van 148 km per uur. Na de orkaanmachine toch maar eens kijken of we het aquarium kunnen vinden en zowaar het lukt.

   Natte Poten Weekend 2012
   Natte Poten Weekend 2012
   Natte Poten Weekend 2012
   Natte Poten Weekend 2012

Eerst komen we een bak voorbij waarin roggen, platvis en aanverwante soortgenoten ronddobberen. Als we goed kijken zien we dat er wat mankementen zijn. Een rog is een stuk vin kwijt. Het spektakelstuk is die lange vis met één oog. Hij heeft vanochtend vergeten zijn glazenoog in te doen, die staat nog op het nachtkastje. Ondertussen zijn Joop en Liesbeth afgehaakt, zij gaan alvast richting het hotel.
Dan gaat het richting waar voor we gekomen zijn: "de Deltawerken". Over de dam lopen we onder de pijlers door naar binnen. Als ik daar loop lijkt het water aan de Noordzeekant hoger als aan de Oosterschelde kant. Gerard en Henk H. zeggen nee dat is niet zo. Als ik bovenop de pijler sta moet ik de heren toch gelijk geven. Het water is aan beide kanten even hoog.

   Natte Poten Weekend 2012
   Natte Poten Weekend 2012
   Natte Poten Weekend 2012
   Natte Poten Weekend 2012

Eenmaal onder de brug staan we in de expositieruimte van de "Neeltje Jans". Nauwkeurig is in beeld gebracht hoe de Deltawerken na de watersnoodramp van 1953 na vele jaren van voorbereiding in 1986 tot stand zijn gekomen.

Na dit alles gaat het richting Middelburg. Rond 17u hebben we allemaal onze kamer behalve Henk T. Er is enige verwarring omdat Willy V. - het slaapmaatje van Henk T. voor dit weekend - heeft in gecheckt samen met zijn dames en dit gezelschap is aan het winkelen geslagen. Gauw opfrissen en op naar de bar waar het verzamelen is. Tegen 19u. staan de taxi's voor de deur, op naar de bar waar de winkelende dames op ons wachten. Dan gaat het naar de buren waar om 20u. gereserveerd is voor het eten. Als we eten klettert de regen tegen de ramen, het blijkt dat we wat betreft het weer mazzel hebben gehad.

   Natte Poten Weekend 2012
   Natte Poten Weekend 2012

Volgende morgen 9u.: Ontbijt, om 10u. vertrek voor een rit van 257 km binnendoor naar de Achterhoek. Briget en Dorothé, Nardi en Jan, Joop en Liesbeth zijn met de auto en gaan rechtstreeks. De rest rijdt de route, de nattepotenmotorrijders. De route gaat over dijken, provinciale wegen en kleine blubberwegen. In Huijbergen is het tijd voor koffie in een klein aftands huiskamerkroegje. De kroeg is echt niet groter als een huiskamer. Aan de hangtafel bij binnenkomst staan de met blubber besmeurde wiel- en ATB renners. Aan de stamtafel zit de plaatselijke 4 persoonskaartclub en aan het biljart spelen 3 leden van één van de twee biljartclubs die Huijbergen rijk is. Naast het biljart en de kolenkachel staan nog twee tafeltjes waar we kunnen zitten. Regelmatig moeten we bukken of opzij hangen als één van de biljarters standje Ceulemans doet. Het voordeel van zo'n huiskamerkroeg is dat de koffie een huiskamerprijs heeft.
Het is tegen 13u als we weer vertrekken. De voorste bepaalt de route en dat is in dit geval Gerard. Gerard kiest op zijn GPS de snelste route naar huis. Vlot denderen van West naar Oost. Om 15.30u zijn we thuis en kijken terug op een geslaagd en voor 90% droog Natte Potenweekend 2012. Een week later komt er een mailtje van Willy H. Hij is geflitst in en is benieuwd of wij ook een portretfoto hebben gekregen. Wij niet maar of er meer zijn geflitst? Geen idee...

Natte Poten Weekend 2012

Pony Toertocht Heeten, 23 september 2012 (bijdrage: Briget)

10 uur vertrek bij Heezen met 7 deelnemers. Helaas, na 2 km begaf mijn motor het. Na wat duwen en trekken toch weer aan de praat gekregen. Dus op naar Heeten, het was heel koud die morgen, maar na warme koffie gedronken te hebben konden we op weg.
Het werd een mooie tocht, alles zat er in: smalle wegen, bos weggetjes, kleine dorpjes. Alles bij elkaar 52 Km voor dat je in Heeten bent en dan nog 150 Km toertocht en dan weer na huis: het werd dus toch nog een hele rit. Maar dan heb je ook een leuke dag en tocht gehad.

   Ponytoertocht Heeten 2012
   Ponytoertocht Heeten 2012

Cultuurweekend, 8-9 september 2012 (bijdrage: Briget)

Waarom dit een "baggerweekend" (maar niet heus) was lees je verderop. Eerst maar eens er naar toe rijden. Om 9 uur gingen we weg bij Heezen, hier en daar moesten we wat leden oppikken en een paar leden gingen met de auto. Het doel was een bezoek aan Sliedrecht, waar het Nationaal Baggermuseum is gevestigd. Volgens de website uniek in de wereld en daar moeten de Blijde Rijders geweest zijn natuurlijk.
Ik kan er wel een lang verhaal over schrijven maar dat doe ik niet. De foto's spreken voor zich. Het was leuk om het te zien en erg interessant.

   Cultuurweekend 2012
   Cultuurweekend 2012
   Cultuurweekend 2012
   Cultuurweekend 2012

De lunch tussen de middag was lekker, daarna op naar Brielle, eerst naar het hotel om om te kleden. Daarna een terrasje pakken, het is mooi weer daarvoor.

Cultuurweekend 2012

Vervolgens uit wezen eten, dat was ook goed. 's Avonds nog paar potten bier op het terras en 's morgens na het ontbijt lekker motor gereden.
Joop bedankt voor het organiseren van het weekend.

Hintergarten, 25-26 augustus 2012 (bijdrage: Briget, foto's Willy H.)

De koffie met cake stond klaar toen we aankwamen bij Willy H.. Nadat 4 tenten waren opgezet en koffie gedronken wilden we op pad. Alleen, toen kwam er een flinke regenbui opzetten, dus toch nog even gewacht.

   Hintergarten 2012
   Hintergarten 2012
   Hintergarten 2012
   Hintergarten 2012
   Hintergarten 2012
   Hintergarten 2012

Er reden 13 leden in de toertocht mee. Door een wegomleiding raakten we elkaar echter al snel kwijt. Maar wisten we elkaar toch weer te vinden en 19 km verder was de groep compleet. Na zo'n 70 km was er een koffiestop bij Markelo. Terug bij Willy hadden we zo'n 110 km gereden. Sommige leden brachten daarna de motor naar huis om met de fiets of auto terug te keren, de fietsers natuurlijk om een koude pot bier te kunnen drinken. Er kwamen nog een paar leden opdagen zodat het een gezellig clubje werd. Vanuit de garage werd voor een beetje achtergrond(?)muziek gezorgd. Om zeven uur werd de BBQ aangestoken, lekker eten en tot 's nachts 4 uur bij een gezellig warm vuurtje ouwehoeren.

   Hintergarten 2012
   Hintergarten 2012
   Hintergarten 2012
   Hintergarten 2012

Dat had Willy allemaal goed voor elkaar, alleen 's morgens kwam hij wel wat laat op gang. Maar de koffie en ontbijt was wel goed. Willy (en Mieke), bedankt voor jullie gastvrijheid en het gezellige weekend.

KMC'95 Avondvierdaagse, 14-17 augustus 2012 (bijdrage: Briget.)

Een kort en bondig verslag van deze altijd goed verzorgde avondritten van KMC'95:
1ste avond:
We gingen met regen weg, later werd het droog en het bleef droog. De rit ging naar Duitsland, pauze was in Dinxperlo, daarna Hemden en toen via Winterswijk terug. De rit was zo'n 123 Km.
2de avond:
Deze avond ging de rit via Brummen met een pauze in Beekbergen, heen en terug was daar hetzelfde, beetje eentonig, via Dieren - Doesburg retour, klein buitje gehad.
3de avond:
Het weer was goed ! De tocht ging naar Twente, Holten. Een mooie tocht en beter dan die van woensdag. Kleine weggetjes door bosrijk gebied. Dit was zeker de moeite waard om te rijden. 126 Km gereden.
4de avond:
De route ging via Gaanderen naar Duitsland en terug via Nijmegen de dijken op. In Lent hadden we koffiepauze en toen weer verder over de dijken rijden. Via het pont op naar Didam en zo weer naar huis. Het was een leuke tocht, het was al donker toen we naar huis op aangingen.
De foto's komen van de KMC'95 website http://www.kmc95.nl/ (geen probleem toch KMC-ers?).

   KMC'95 Avondvierdaagse 2012
   KMC'95 Avondvierdaagse 2012

Eigen Toertocht, 22 juli 2012 (bijdrage: Briget)

Voor de Eigen Toertocht op 22 juli was het prachtig weer en Willi L. stond netjes met zijn glimmende Goldwing bij het eerste benzinestation na de grens te wachten, terwijl de toerleider doodleuk doorreed naar de 2e pomp! Na enige tijd kwam het dan toch nog goed en gingen we op pad. Er waren 11 deelnemende motoren. Na ongeveer 100 km toeren door een mooie omgeving kwamen we in Kranenburg aan, waar Lydia ons stond op te wachten met koffie en een warme appeltaart. De rit ging langs de grens en het was mooi om te rijden: het weer was goed, maar ook de tocht zat goed in elkaar. Lydia en Willi: bedankt voor de prima organisatie.

FIM Rally Bydgoszcz (P), 18-21 juli 2012 (bijdrage: Wilco)

De FIM Rally 2012 werd door slechts één Blijde Rijder bezocht, nl. Wilco. Hij was er samen met zijn zoon en diens vriendin. Hierbij het verhaal van Wilco.
Zondag bijtijds weggereden samen met Ivar (mijn zoon) en zijn vriendin Allysa. Na het rustig aan te hebben gedaan (je kan wel hard met een aanhanger maar dat staat de duitse Polizei niet toe) komen we na voldoende rust onderweg uit tussen Berlijn en Stettin. Dus op maandag hoeven we nog maar een kleine 400 km zodat we lekker in de middag onze tenten op kunnen zetten.
Aangekomen op het terrein van de FIM Rally valt ons op dat alles goed is geregeld (snelle inschrijving, de camping lekker dicht bij de evenementen tent en last but not least de toiletten en douches ook dicht bij de hand). Alvast hulde voor de organisatie. Aangezien het maandag is en de Rally pas op donderdag echt begint zijn er niet echt plekken om te eten en te drinken op het terrein, zodat we het maar voor het hapje en drankje in de stad zoeken. En zoals gewoonlijk vinden we niet te ver van het terrein twee leuke en zeer betaalbare restaurants waar we voor de inwendige mens de dagen slijten tot donderdag.
Naar mate de dagen verstrijken komen er steeds meer gasten en het is dan ook een feest om iedereen, die je een beetje kent van de eerdere rally's, weer te begroeten.
Donderdag 's beginnen de officiële gebeurtenissen en 's avonds is er een feestje. Daarna op vrijdag met de bus mee voor een site-seeing en een kijkje in een stadion, waar men even kan proeven aan dirttrack racing. En op zaterdag natuurlijk als grote happening het rijden door Bydgozs met de hele bende en natuurlijk weer officiële dingen en een feest met een coverband, die de groep Kiss nadoet.
Dit was in grote lijnen het FIM Rally gebeuren van dit jaar uit Polen. We zijn zelf nog naar Auschwitz geweest (wat zeer indrukwekkend is om te zien).

De secretaris heeft Wilco en Ivar nog gevonden op één van de vele on-line fotoalbums, dus hierbij. Op YouTube zijn filmpjes van de parade te vinden.

   FIM Rally Bydgoszcz Polen 2012

   FIM Rally Bydgoszcz Polen 2012

Vroege Vogel Tocht, 8 juli 2012 (bijdrage: Henk Hu.)

Dit werd een tocht van ongeveer 300 km, waarvan het overgrote deel weer eens door Pluvius beheerst werd. Toerleider Henk Hu. had op de valreep nog een route van Gerard K. ontvangen, welke door 5 leden werd gereden. Onderweg bij Landhotel Beckmann werd voor de inwendige mens gezorgd.

   Vroege Vogel Tocht 2012
   Vroege Vogel Tocht 2012

Minirit + Minitreffen, Hengelo (Gld), 23/24 juni 2012
(bijdrage: Gerard J., foto's: Bennie O.)

Het Minitreffen 2012 was weer een gezellig clubgebeuren: mini-ritje, tentje, biertje (o.i.d.), bbq, muziekje, laat . . . ontbijtje (vroeg!). Ook de Bitelukers waren natuurlijk weer van de partij.
Joop reed eerst met 12 volgers (tenminste zoveel gingen er op pad, bij terugkomst waren het er een paar minder, die overigens 's avond wel weer terugkeerden) de Minirit. Vanuit de Achterhoek ging het een stukje Duitsland in, ri. Kranenburg, maar Willi was helaas niet thuis, dus werd de koffie ergens anders genuttigd.
Jan O. had pal na zijn terugkomst van het Rondje Zwitserland avontuur, nog kans gezien met wat hulp de boel op te bouwen en de barbecue was ook op tijd ge-installeerd en de tap aangesloten. De muziek kwam deze keer van de computer, wat het inwilligen van verzoekjes zeer eenvoudig maakte. De rest laat zich raden. Rond de barbecue ontsponnen zich zoals altijd weer gesprekken van hoog niveau . . .

Minitreffen 2012

Om nog een beetje nachtrust te genieten, dacht Briget dat 8.30 uur voor een ontbijt wel een mooie tijd zou zijn. Tot haar grote verbazing was bij haar aankomst alles opgeruimd, de overnachters hadden al ontbeten en gepakt en stonden klaar om te vertrekken. Reden: dreigende regenbuien, dus moest worden voorkomen dat de tent nat werd ingepakt. Ook gastheer Jan O. wreef zijn ogen uit en was aangenaam verrast door het schone erf. Hierachter vind je nog wat foto’s van Bennie. Jan en Martine en andere organisatoren: bedankt voor weer een voortreffelijk Minitreffen.

   Minitreffen 2012
   Minitreffen 2012
   Minitreffen 2012
   Minitreffen 2012
   Minitreffen 2012
   Minitreffen 2012

Hamove Avondrit, Hengelo (Gld), 16 juni 2012 (bijdrage: Briget)

9 MCDBR leden verschenen om 18.00 uur bij de Varsselse molen. Na eerst een flinke hoosbui te hebben afgewacht, zijn ze op weg gegaan door de Achterhoek, over de bekende weggetjes, die we deels ook met onze PR-rit hebben gereden. Maar het was een mooie rit, die goed in elkaar zat, zo'n 130 km lang, met twee pontjes onderweg. Na de koffie begon het weer te regenen en het bleef regenen; we zijn maar afgehaakt bij Hummelo. Het water stond ons in de laarzen, dus we vonden het niet zo erg om de rit te beëindigen. Maar het was de moeite waard.

Hamove Avondrit 2012

21ste Gelderse Motor Avondvierdaagse, 4-7 juni 2012 (bijdrage: Gerard J.)

De vier motorclubs uit Neede, Borculo, Steenderen en Vorden hadden weer veel energie in het organiseren gestopt. Jammer dat een paar avonden werden geplaagd door behoorlijk slecht weer.
De 1ste avond was het goed raak met flinke regenbuien, wat resulteerde in slechts 9 deelnemers in Neede, waaronder 5 Blijde Rijders. Daarna was het in Borculo en Steenderen gelukkig goed weer, dus reden er resp. 36 en 34 motorrijders met veel plezier de uitgezette ritten door het mooie Achterhoekse landschap. Op donderdag in Kranenburg was het weer mis, maar daar reden toch nog 24 deelnemers het parcour terug naar Neede.
De ritten waren weer leuk en prima in orde, zowel op GPS als op de papieren routebeschrijving. Dank aan de uitzetters en controle-rijders.

   Motor Avondvierdaagse 2012
   Motor Avondvierdaagse 2012
   Motor Avondvierdaagse 2012
   Motor Avondvierdaagse 2012
   Motor Avondvierdaagse 2012
   Motor Avondvierdaagse 2012
   Motor Avondvierdaagse 2012
   Motor Avondvierdaagse 2012

Hemelvaartweekend, Baraque Fraiture, hotel Dolesca (B), 17-20 mei 2012
(bijdrage: Johan, Joop, foto's: Henk Hu., Briget)

Om 10 uur vertrokken we vanaf Heezen met 10 motoren richting Doesburg om Joop en Liesbeth op te halen. Joop had ook nog een gastrijder bij zich. Jan en Femmie en Peter Paul hebben ons uitgezwaaid. Onder een stralend blauwe lucht vertrokken we met 12 motoren vanuit Doesburg richting Ardennen. Besloten was om via Eindhoven en Maastricht te rijden. Nou, dat werd dus file rijden vanaf Eindhoven. Willy V. reed voorop tot Maastricht; daar hebben we wat gedronken bij een tankstation.
Net voor de Belgische grens doken we het Belgische platte land in, om alvast lekker de sfeer te proeven. Met Joop en Henk Hu. als toerleiders reden we via Battice, Pepinster, Theux,Stoumont, Lierneux en kwamen we om half 5 in Baraque Fraiture bij hotel Dolesca aan en konden meteen de spullen naar de kamer brengen en de motor in de garage parkeren.

   Hemelvaartweekend 2012
   Hemelvaartweekend 2012
   Hemelvaartweekend 2012
   Hemelvaartweekend 2012

Voor het eten konden we nog gezellig een paar pintjes drinken om daarna aan tafel te gaan voor ons diner. Toen we net een biertje aan het drinken waren kwam Bennie O. binnen, hij was toch maar een dag eerder vertrokken dan gepland. 's Avonds is er nog flink gezwikt door enkele leden, maar om een uur of 12 was iedereen, die de volgende dag mee wilde rijden, in bed.
De volgende dag kon Briget niet mee (last van migraine) en ook Henk T. ging niet mee. De rest ging met Henk Hu. voorop lekker toeren. Er is een mooie toertocht gereden rondom het prachtige stadje Durbuy, op tijd koffie, lunch en foto en op de weg terug naar ons hotel hebben enkele liefhebbers nog een rondje gereden richting Houffalize en La Roche-en-Ardenne.

   Hemelvaartweekend 2012
   Hemelvaartweekend 2012

Weer terug in het hotel douchen en dan aan de Bitburger, dat smaakte prima. Toen Jan O. op vrijdagavond ook nog aankwam waren we met 13 Blijde Rijders en de gastrijder.

                Klik om te vergroten

klik op de foto om te vergroten

Na het diner hebben we weer een gezellige avond gehad; zaterdags vertrokken 5 Hemelvaartgangers naar huis. De rest ging onder leiding van Henk H. naar Bouillon om wat cultuur te snuiven etc.

   Hemelvaartweekend 2012
   Hemelvaartweekend 2012
   Hemelvaartweekend 2012
   Hemelvaartweekend 2012

's Avonds was er een barbecue en door vermoeidheid??? waren de meesten al vroeg op hun kamer. Er was ook nog een andere groep motorrijders, die kwamen uit Loenen van motorclub Loenen Vooruit. Het klikte goed met de Loenense club, er was een dame bij, die op de motor "BORN TO BE WILD" had staan. Er had één Blijde Rijder wel interesse in “how wild” maar “I don’t know” hoe het is afgelopen.
Het verblijf in Dolesca was prima, het eten was goed verzorgd en het bier was goed. Ook de wijn, vooral de rode, smaakte goed.

   Hemelvaartweekend 2012
   Hemelvaartweekend 2012
   Hemelvaartweekend 2012
   Hemelvaartweekend 2012

We hebben een leuk en droog weekend gehad, mooie bochten gereden, genoten van het landschap en veel plezier gehad.

Joop bedankt voor de organisatie en Henk voor de ritten.

Batavierenrit MC Asom, Zevenaar 15 april 2012 (bijdrage: Mieke, foto: Henk Hu.)

Bij vertrek van huis scheen het zonnetje nog, maar die liet helaas al gauw verstek gaan. De voorrijder reed voor het eerst voorop, het ging hier en daar wel eens mis. Maar dat lag allemaal aan de Garmin . . . Na enig overleg heeft Henk Hu. het over genomen. Ook die moest even puzzelen met de vier routes, die op de Garmin waren gezet (in verband met de instelling).
De rit was ondanks dat het ijsberen koud was en het ook nog eens regende, toch erg leuk. Met in het begin veel kleine weggetjes en hier en daar een afzetting.
Als ik het goed heb waren we met 13 personen, dat was in elk geval genoeg om weer de beker voor de grootste groep te mogen ontvangen. De rit was van af huis alles bij elkaar +/- 270 km. De beker was bijna niet te tillen. Groetjes, Willy en Mieke

Batavierenrit 2012

Hamac Openingsrit 1 april 2012 (bijdrage: Johan H, foto's: Henk Hu.)

Zondag 1 April om 10 uur vertrokken we met 9 motoren uit Steenderen, in Harfsen kwam Henk T. er bij, dus waren we met 10 rijders. Niet slecht voor een koude April dag. Bij het inschrijfpunt (zaal Buitenlust) in Harfsen viel de deelname wat tegen.
De rit ging door Gelderland en Overijssel met een afstand van 150 km. In Okkenbroek moesten we even aan de kant voor een Palmpasen optocht. Verder ging het over mooie binnenwegen en de Lemelerberg richting Hellendoorn. Daar was ook de middagpauze met een kop lekkere warme soep, dat hadden we net nodig. Ook was daar een Palmpasen optocht, maar wel groter en mooier dan die in Okkenbroek.
De rit zat goed in elkaar, de natuur had wel iets groener mogen zijn. Ook de voorrijder deed het prima: Henk Hu. als toerleider met in derde positie zijn zoon Jan-Willem. Vanwege Bennie's speciale benzinewensen voor zijn bike, heeft Henk weer een handige functie in zijn Garmin ontdekt: zoek een benzinepomp, die aan de uitgestippelde route ligt (en niet zomaar de dichtsbijzijnde).
Het was een geslaagde rit, mooie tijd weer thuis. Allemaal bedankt, groet Johan H.

   Hamac Openingsrit 2012
   Hamac Openingsrit 2012
   Hamac Openingsrit 2012
   Hamac Openingsrit 2012

Hamove Lenterit, 18 maart 2012 (bijdrage: Henk Hu., foto's: Briget)

Op deze koude maartse dag organiseerde de Hamove naast hun Open Dag ook de Lenterit. Daaraan hebben 9 leden deelgenomen. Ze vonden het eerste deel van de rit wat minder, te lange rechte stukken, maar àlà, de rit was droog en dat was al heel wat.
Wim S. sprong op zijn motorscooter, maar kon het sleuteltje niet in het contactslot krijgen. Al snel bleek dat 10 meter verderop nog iemand dat probleem had . . .
Het koffiedrinken was vandaag bij Café Restaurant Baerlaghof, ergens in de buurt van Issum. We zijn ook nog in Kranenburg geweest, maar Willi had de zaak nog gesloten. Later konden we wel terecht bij "Zur Grenze" waar we koffie en soep konden nuttigen en afspraken konden maken omtrent het laatste deel van het traject.
De open dag was een heel spektakel, met motorshow, crossbaantje voor de kinderen etc. Foto's daarvan kun je zien op de Hamove website: www.hamove.nl

   Hamove Lenterit 2012
   Hamove Lenterit 2012
   Hamove Lenterit 2012
   Hamove Lenterit 2012

Eigen Toertocht, 4 maart 2012 (bijdrage: Briget)

Een verslag van de Eigen Toertocht. Om 1 uur gingen we met 8 leden op weg vanaf Heezen. Eerst richting Oeken, Empe, Voorst en nog wat kleine weggetjes, om in Harderwijk koffie plus appeltaart te eten. Geen visje deze keer. Daarna vervolgden we onze weg weer richting Hierden en Vierhouten. Via nog diverse weggetjes verder, om zo ongeveer 165 km vol te rijden. Jan en Peter reden mee met hun nauwelijks van elkaar te onderscheiden nieuwe BMW's R1200 RT. De toerleider had er iets mooi's van gemaakt. Henk ga zo door, bedankt.

   Eigen Toertocht 2012
   Eigen Toertocht 2012
   Eigen Toertocht 2012
   Eigen Toertocht 2012

De trotse eigenaren met hun nieuwe motoren.

Pannenkoekenwandeltocht, 19 februari 2012 (bijdrage: Wim S., foto's Elly Hu.)

We vertrokken met een grote groep van 19 personen om 14.00 uur, vanaf de parkeerplaats van de pannenkoekhuis "de Vordense Pan" richting kasteel Vorden. Ik heb de oorspronkelijke route iets aangepast daar door het dooiweer sommige stukken slecht begaanbaar waren. Kasteel Vorden heeft een beetje geschiedenis bij zich. Je hebt er de Lodewijks boom: hier heeft de koning Lodewijk de 14de van Frankrijk in 1672 onder de boom uitgerust. Verder zie je er de handwijzer van het Pieterpad, die langs het kasteel loopt: 248 km naar Pieterburen in Groningen en de andere kant uit 204 km naar de Sint Pietersberg in Limburg. Even later zagen we een monument ter ere van de twee dames die het pad hebben uitgezet. Op de terug weg kwamen we langs het knopenlaantje, waarvan de overlevering vertelt dat verliefde paartjes hier een knoop in een tak konden leggen. Dit werd prompt gedaan door Willy H. Toen door naar het pannenkoekenhuis, waar we nog een paar uurtjes hebben nagepraat over van alles en nog wat. Het was dus een zeer geslaagde en gezellige middag.

   Pannenkoekenwandeltocht 2012
   Pannenkoekenwandeltocht 2012
   Pannenkoekenwandeltocht 2012
   Pannenkoekenwandeltocht 2012
   Pannenkoekenwandeltocht 2012
   Pannenkoekenwandeltocht 2012
   Pannenkoekenwandeltocht 2012
   Pannenkoekenwandeltocht 2012
                Klik om te vergroten

klik op de foto om te vergroten

Jaarvergadering, 27 januari 2012 (bijdrage: Gerard J.)

Ook de jaarvergadering zit er al weer op en het programma voor het komende jaar is vastgesteld.
Verder is vermeldenswaard dat bestuurslid Jan O. na ruim 20 jaar inspanning voor de club niet herkiesbaar was. Henk Hu. wordt zijn vervanger. Jan, hartstikke bedankt voor het vele werk, dat je vooral als Toerleider hebt verzet en Henk, succes met deze uitdaging.
Jan werd tijdens de vergadering in de bloemetjes gezet.

Feestavond 2011

Nieuwjaarsreceptie, 8 januari 2012 (bijdrage: Gerard, foto's: diverse leden)

Het begin van het nieuwe jaar, dus togen de Blijde Rijders naar Heezen, om daar elkaar al het goede voor 2012 to te wensen.
Het bestuur wenst iedereen een heel fijn motorseizoen 2012 toe, met veel en veilige kilometers.

   Nieuwjaarsreceptie 2012
   Nieuwjaarsreceptie 2012
   Nieuwjaarsreceptie 2012
   Nieuwjaarsreceptie 2012
   Nieuwjaarsreceptie 2012
   Nieuwjaarsreceptie 2012