Verslagen en foto's van toerritten en andere activiteiten.

Jaarfeest in Flophouse, 29 november 2014 (bijdrage: Gerard, foto's Elly)

De kampioenen van de toercompetitie 2014 zijn bekend. Voorzitter Wilco hield eerst zijn praatje om de spanning er in te houden en reikte vervolgens de begeerde bekers uit. Een geslaagd (jubileum-) seizoen zit er op.

   Jaarfeest 29 november 2014
Voorzitterspraatje
   Jaarfeest 29 november 2014
Nummer 3
   Jaarfeest 29 november 2014
Nummer 2
   Jaarfeest 29 november 2014
Nummer 1

Herfstevenement Bowlen, 1 november 2014 (bijdrage: Gerard J.)

Een heerlijk avondje bowlen, met veel Blijde Rijders en hun aanhang, dat was het op 1 november. Briget had de banen bij "het Zwarte Schaar" hiervoor gereserveerd, met 24 personen verdeeld over 4 banen, kon je lekker vaak werpen (of gooien of smijten of rollen, over de techniek zullen we het verder maar niet hebben, daarover werd natuurlijk tijdens het spel al uitvoerig van gedachten gewisseld).

   Bowlen 1 november 2014
   Bowlen 1 november 2014

Vanaf 17.15 uur konden we, na aan een groep voor één van de 4 banen te zijn toegewezen, aan de slag. Briget had anderhalf uur afgesproken, wat resulteerde in bijna 2 volle rondjes bowlen. Hieronder kun je de meest fotogenieke deelnemers van de groepen bewonderen. Joop, Mieke, Elly en Willy He. wisten de meeste kegels om te bowlen.

   Bowlen 1 november 2014
   Bowlen 1 november 2014
   Bowlen 1 november 2014
   Bowlen 1 november 2014
   Bowlen 1 november 2014
Achter de bal aan?
   Bowlen 1 november 2014
Best wel zwaar zo'n bowling-bal.

Van bowlen krijg je echt wel honger, dus gingen we daarna naar het café van "het Zwarte Schaar", waar we een lekkere schnitzel of saté schotel kregen opgediend. Met een lekker biertje erbij, was dat de gelegenheid om nog wat na te praten.

   Bowlen 1 november 2014
   Bowlen 1 november 2014

Briget, bedankt voor de prima organisatie.

Eigen Toertocht, 19 oktober 2014 (bijdrage: Briget)

Aan elk toerseizoen komt eens een eind en dat werd deze keer ingevuld met een "eigen toertocht". Deze begon, met een flink aantal deelnemers, bij geweldig mooi weer. Ongelofelijk dat het in oktober nog 22 graden kan zijn.
We gingen met 14 Blijde Rijders en 3 gastrijders op pad, achter toerleider Henk Hu. aan de Veluwe op. Eén van de gastrijders is het zo goed bevallen, dat hij later op de middag aangaf, dat hij lid wilde worden. Jan en Annie J., van harte welkom bij de club.
Halverwege de rit was er een koffiestop in Heeten en daarna ging het toch een beetje mis: een plensbui waar je u tegen zegt. Nat tot op de droad . . . Maar daar maalde niemand om, de rit was prachtig, dat kan je wel aan Henk overlaten. En het is mooi dat zo'n laatste rit nog zoveel deelnemers trekt.
Nou, tot volgend jaar maar weer. Briget

   Eigen Toertocht 19 oktober 2014
   Eigen Toertocht 19 oktober 2014
   Eigen Toertocht 19 oktober 2014
   Eigen Toertocht 19 oktober 2014

Cultuurweekend, 4 - 5 oktober 2014 (bijdrage: Elly + Henk)

De Cultuurtocht begon bij Joop en Liesbeth, daar stond 's morgens de koffie en thee al klaar. Joop had de organisatie van het Cultuurweekend op zich genomen, doel Rotterdam. De tocht er naar toe werd 's morgens Henk in handen gegeven, die alsnog ter plekke de route plande. Om kwart voor negen begonnen de motoren te ronken, Hanneke stapte bij Wim achterop, Johan zat achter het stuur met Diny naast zich, ook de alle dames zaten goed, en toen: Gaon !
Via Velperbroek de A50 en de A15 tot aan Zaltbommel alwaar er even getankt werd. Daarna ging het via secundaire wegen verder om na een kwartiertje bij "De Kraay" (!) voor een bakje koffie te pauzeren. Goed half elf ging het weer verder tot we bij de Merwede op het pontveer stonden te wachten, samen met een heel stevige Fendt. Goed twaalf uur waren we bij de Ballentent op de Parkkade alwaar we in de serre onze lunch konden genieten. En daarna op weg naar het hotel.

   Cultuurweekend november 2014
   Cultuurweekend november 2014

Het inboeken nam even wat tijd voordat we richting kamers konden, die er uitstekend uitzagen. Na ons opgefrist te hebben gingen we stappen richting haven alwaar een rondvaart was gepland. Toen we met onze vouchers de boot van half vier wilden boeken was alles volgeboekt, wel kon e.e.a. de volgende ochtend plaatsvinden, dus dat maar gedaan. Wel jammer voor Briget, Mieke en de 2 Willy 's, want die moesten de volgende morgen alweer vroeg op pad om op tijd thuis te zijn voor de Baakse Kermis.
Dan maar de Euromast beklimmen na een wandeltocht langs de kade met boten. Dit was voor Eddie met zijn spiksplinternieuwe heupen wel een test waar hij niet op gerekend had, maar ook die finish werd gehaald. Eddie wist trouwens tijdens het wandelen veel te vertellen, als een vis in het (haven-)water. En de voortzetting na de Euromast was heel leuk, we gingen met de WaterTaxi!! Dat is echt gaaf, met een rotgang en veel opspattend water door de haven om dan bij de aanmeerplek van het oude kantoor van de Holland Amerika Lijn weer uit te stappen en even wat te drinken.

   Cultuurweekend november 2014
   Cultuurweekend november 2014
   Cultuurweekend november 2014
   Cultuurweekend november 2014

Joop had het eten ook een (multi-)culturele zet gegeven: we aten bij "De Bazar", een oriëntaals aandoende gelegenheid met veel spiegelglas en oosters aandoende verlichting. Daar waren naast een paar herkenbare gerechten ook veel Turkse en Indische keuzes. Toch wist iedereen zijn potje te regelen waarna er aangevallen kon worden. Binnen kletterden soms de messen en vorken, het was wel een heel massaal gebeuren, maar buiten kletterde het af en toe ook flink. En toen we terug gingen naar het hotel kregen we nog zo tussendoor het e.e.a. op ons dak. Heel attent was de ontvangst in het Bilderbeek hotel, ze stonden ons met handdoeken op te wachten.

   Cultuurweekend november 2014
   Cultuurweekend november 2014

Aan het einde van de avond kropen we gezellig bij elkaar in een hoekje bij de bar en de semi open haard. Uiteindelijk was de kring zo groot dat iedereen een plekje had waarna er speciale drankjes besteld werden en de sterke verhalen een kans kregen. Tot de vermoeidheid iedereen richting bed maande om de volgende ochtend er bij het ontbijt weer fris bij te zijn. En dat smaakte goed (nadat gecontroleerd was of je wel een gast was).
Na het ontbijt werd er afscheid genomen van de Willy's, Briget en Mieke. En met een kleiner groepje ging het weer naar de haven alwaar we aan boord van de Abel Tasman gingen voor een rondvaart van 90 min. door de havens. Er stond een zonnetje dus eerst zijn we boven op dek gebleven, door de wind bleef het aan de frisse kant zodat je ons later een verdieping lager terug kon vinden. En daar hadden we ook goed uitzicht op de havens waarbij tevens beeldmateriaal vertoond werd bij de uitleg. De anderhalf uur was dan ook zo voorbij.

   Cultuurweekend november 2014
   Cultuurweekend november 2014
   Cultuurweekend november 2014
   Cultuurweekend november 2014

Na terugkomst in het hotel werden de motoren beladen en met een zonnetje in het gezicht gingen we op weg naar het Oosten. Onderweg een koffiepauze aan een pleintje in Woerden waarna we de snelweg weer opzochten. Richting die donkere lucht wat bij Arnhem resulteerde in een motregentje. Langzamerhand werd de één na de andere uitgezwaaid: Eddie, Joop en Liesbeth, Wim en Hanneke tot wij, Elly en Henk met z'n tweeën richting Toldijk reden om daar tegen drieën de VStroms weer op stal te zetten, na weer een geslaagd weekend. Joop bedankt voor de organisatie !

Natte Poten Weekend, Löwenherz (D) 5 - 7 september 2014 (bijdrage: Femmy, foto's: Elly & Briget)

Het Natte Poten weekend stond dit jaar wat vroeger op de toerkalender dan gewoonlijk; de wens was om in Villa Löwenherz te verblijven en je moet zeer vroeg boeken; deze datum waren er nog vrije plaatsen, dus inpakken en wegwezen. 13 man en vrouw met de motor en Hanneke R. reed met Jan S. en 3 dames in de auto zo rond half 2 weg. De motoren waren om 9.00u al vertrokken; zij reden meanderend een mooie route, dus deden ze er langer over. De auto ging linea recta, maar stond wel een paar keer even in een file.

   Natte Poten september 2014
   Natte Poten september 2014

Praktisch gelijktijdig kwamen we aan, de dames hadden al de sleutel, dus iedereen kon zich meteen omkleden en een biertje pakken. Willy V. kreeg onderweg problemen met z'n accu : dat was balen! Hij moest de motor op toeren houden, anders sloeg ie af. Na de laatste koffiestop stapte Briget bij Jan N. achterop, zodat Willy de motor beter kon beheersen. Het eten werd in buffetvorm geserveerd in de hal van de villa. Lekker geschranst, een uitstekende kwaliteit en quantiteit, zelfs een grote toet ontbrak niet.

   Natte Poten september 2014
   Natte Poten september 2014

's Avonds een kaartje gelegd, mens-erger-je-niet gespeeld en zitten beppen over alles en nog wat. Redelijk op tijd naar bed, allemaal zere kont van de lange zit.
Zaterdagochtend gingen de 2 Willy's ( V. en L.) op zoek naar een nieuwe accu. De prijs was wel hoog hiervan, Willy L. zou dit uit gaan zoeken. Die accu moest eerst geladen worden, dus kon Willy V. niet mee met de toerrit.
Inderdaad even de naam eer aan gedaan : Natte Poten weekend! Een buitje hoort erbij, wat later stralend zonnetje. Bij Totenburg gelunched, daar hoorden we dat het op de monumentenlijst is geplaatst. Fijn dat het nu goed gerestaureerd kan worden. Eind van de middag weer thuis, de autogangers gingen het nabijgelegen stadje nog even in om winkeltjes te kijken.

   Natte Poten september 2014
   Natte Poten september 2014

Het begon te miezeren, dus binnen weer kaartje gelegd en voortreffelijk gesnaaid. Tijdens het kaarten gaf Henk H. aan dat ie erge pijn in zijn zij kreeg, de rest laat zich raden, het ging niet over na even op bed te hebben gelegen. Dat resulteerde in het oproepen van de noodarts, die Henk in de ambulance meenam. Gelukkig had Hanneke een auto, Elly en Mieke voor support meegenomen. Weer wat later hoorden we dat Henk moest blijven na wat testjes, waarschijnlijk blinde darm.
We waren behoorlijk in mineur, vooral om Elly, waar we onze zorgen toch ook over hebben. Blij dat we steun aan elkaar hebben, als groep sta je sterker. Jan O. en Bennie O. gaven nog even een vrolijke noot om met broodje-aap verhalen over elkaar te komen en tijdens het vertellen meteen het tegendeel te ontkennen. We kikkerden er wat van op, dat wel. Henk was de nacht goed doorgekomen, maar moest toch nog blijven, dus Elly zou alleen achterblijven op Löwenherz. Daar waren ze zeer coulant en Elly mocht gewoon blijven en meeëten. Chapeau voor het villateam!!!

   Natte Poten september 2014
   Natte Poten september 2014
   Natte Poten september 2014
   Natte Poten september 2014
"Villa bei Nacht"

Zondagochtend vertrekken en Elly achterlaten: we hadden het er erg moeilijk mee. Rond 10.30u was iedereen op weg, geen mooie weggetjes meer, geen zin meer in, direct naar huis.
Maandagmiddag kregen we het bericht, dat Henk en Elly samen weer thuisgekomen waren op de motor. Henk moest zich bij de huisarts melden.
Dit was een bewogen weekend met ups en downs. Zo zie je ook maar weer, dat het goed is dat er altijd sowieso een auto meegaat als de nood aan de man is. We wensen Henk en Elly veel sterkte de komende tijd en denken aan hen.
Op naar het volgende evenement!!!!!   Femmy

Jubileumrit en -feestavond, 30 augustus 2014 (bijdrage: Gerard J., foto's: Herman & Hanneke, Gerard J.)

Na maanden van intensieve voorbereiding door feestcommissie en anderen, was de grote dag daar: de Blijde Rijders gingen hun 40-jarig bestaan vieren met een uitgebreide jubileumdag. Die begon om 10 uur met koffie en cake bij het clubcafé Heezen, waarna onze hoffotograaf Peter de groep van 30 motoren met hun berijders, passagiers en verdere belangstellenden op de foto zette. Ook de fotografe Liesbeth van weekblad Contact was erbij.

   40-jarig Jubileum 2014
   40-jarig Jubileum 2014
   40-jarig Jubileum 2014
   40-jarig Jubileum 2014

40-jarig Jubileum 2014

Daarna kon de toerrit richting Raalte beginnen, waar we het American Motorcycle Museum zouden bezoeken. Het miezerde een beetje maar het werd een prachtige tocht onder aanvoering van toerleider Henk Hu. Aldaar stond de lunch klaar en vervolgens kregen we een uitgebreide introductie in de verzamelwereld van Max Middelbosch. Het ene na het andere smakelijke verhaal werd verteld, waarna iedereen een kijkje in het museum kon nemen. Het geplande uurtje verblijf vloog om.
Dat de Blijde Rijders ondanks hun leeftijd niet stilzitten, bewijst het GoPro filmpje van Herman, waarmee hij de volledige toertocht heeft gefilmd. Hieronder een klein stukje:

   40-jarig Jubileum 2014
   40-jarig Jubileum 2014

Tegen twee uur gingen we onder een schraal zonnetje weer op pad, maar dat werd snel anders. We kregen een ouderwetse plensbui van een uur over ons heen, dus bij terugkomst was iedereen behoorlijk doorweekt. Even een bakje koffie op de feestlocatie en toen maar snel de motor naar huis gebracht, droge kleren aan om daarna terug te keren naar Flophouse in Toldijk, waar het jubileum met een feestavond zou worden afgerond.
En het werd een mooi feest met eten, drinken, live muziek en heel veel (sterke) verhalen uit het 40-jarig verleden van de club en de leden. Er was een kleine foto-tentoonstelling ingericht, om de leden qua onderwerpen een beetje op weg te helpen (het zijn per slot van rekening inmiddels bijna allemaal 50-plussers). Alle bekers, die in de achter ons liggende periode zijn verzameld, waren uitgestald.

   40-jarig Jubileum 2014
   40-jarig Jubileum 2014

Voorzitter Wilco hield een praatje en vroeg een minuut stilte voor de leden, die ons de afgelopen periode helaas zijn ontvallen. Daarna werden de 2 (van de 5) oprichters van de club, die nu nog lid zijn, in het zonnetje gezet.
De leden kregen als aandenken een foto- en film-DVD uitgereikt en een eenmalige heruitgave van het clublad uit de jaren tachtig "Jubileum Editie 2014 MC De Blijde Rijders", met daarin de clubhistorie op een rij gezet.

     40-jarig Jubileum 2014


     40-jarig Jubileum 2014


   40-jarig Jubileum 2014
   40-jarig Jubileum 2014

Er werd nog lekker gedanst op de muziek van Gerald Tempelman en ons lijflied uit een illuster verleden, "Oerend Hard" ontbrak natuurlijk niet. Tegen één uur klonk het onverbiddelijke laatste deuntje (tja de tijden zijn wel veranderd: vroeger kon je na een dergelijk feest de zon op zien komen) en de aanwezigen konden met een bijzonder goed gevoel huiswaarts gaan. Het was een erg gezellig en zeer geslaagd jubileumfeest, op naar de vijftig!
Iedereen die heeft meegeholpen deze onvergetelijke dag te realiseren, hartstikke bedankt!

Minirit en Minitreffen, 21/22 juni 2014 (bijdrage: Gerard J., foto's: Henk & Elly)

Jawel, het langverwachte weekend van ons Minitreffen was weer daar. En ondergetekende had dan eindelijk zijn motor weer in zodanige staat, dat hij gerechtigd was de Minirit mee te rijden. Dus de daad bij het woord gevoegd en naar de startplaats bij Jan O gestuurd.
Daar kwamen nog 9 rijders opdagen, inlusief toerleider Henk Hu. die een route op zijn Garmin had gezet. Klokslag 14.00 uur ging het op weg, lekker over binnenweggetjes. Rustig beginnen vanwege de nieuwe banden.
Na enige tijd kwamen de bedoelingen van Henk aan het licht: hij wilde eens zien of de enthousiaste verhalen van de PR-Rit rijders klopten en zo kwamen we na dik 50 kilometer aan bij 't Kuyerhuus, in de buurt van camping "de Lindenberg" onder Holten. En ja, het klopte: een mooie locatie om wat te nuttigen en ondertussen de oude brommers in het restaurant te bewonderen. Zelfs de Zündapp, waar ondergetekende vroeger op rondcrosste, is er te zien.

   Minirit 21 juni 2014
   Minirit 21 juni 2014
   Minirit 21 juni 2014
   Minirit 21 juni 2014

Na wat verdere omzwervingen kwamen we tegen het einde van de middag terug bij de Minitreffen locatie, precies tegelijk met onze vrienden van de Bitelukers, die met z'n drieën een tentje kwamen tikken en later natuurlijk van de barbecue mee aten. En Jan O. had toch maar weer een tap laten aanrukken, zodat het in de avond al snel een gezellig gebeuren werd.
Tegen elven ging de vuurkorf aan, de muziek een tikkie harder, was het vlees volledig op en werd tot in de late uurtjes doorgeouwehoerd rond een lekker warm vuurtje.

   Minitreffen 21-22 juni 2014
   Minitreffen 21-22 juni 2014
   Minitreffen 21-22 juni 2014
   Minitreffen 21-22 juni 2014

Op een klein buitje na, was het perfect weer voor de dertig bezoekers van het Minitreffen. Jan O, weer bedankt voor de gastvrijheid!

Hemelvaartweekend 2014 (bijdrage: Hanneke R., foto's: Jan O., Elly)

In afwachting van het verhaal met alle belevenissen, hierbij alvast een foto van nagenoeg het hele gezelschap, minus Jan O., de fotograaf van deze mooie panorama opname.

Hemelvaart Ammeldingen 2014

En daar gaan we dan met het volledige verhaal van Hanneke R.:
Nadat om 9 uur de Blijde Rijders met de motor aan de toeristische route waren begonnen, zijn Dini, Josefien en ik om 11 uur weg gegaan. Na een hele tijd in de file te hebben gestaan en daarna een kop koffie en een broodje te hebben genuttigd, kwamen we aan in Ammeldingen bij "Altes Zollhaus", ons verblijf voor dit weekend. Wij waren hier een half uurtje eerder dan de motorrijders, maar die hadden dan ook 2 stops gemaakt. Later bleek ook nog dat Henk Hu. de weg had willen vragen aan 2 mooie dames, waarbij hij toen wat vreemd afstapte ("Henk valt voor vrouwen"). Toen alle motoren waren geparkeerd zijn we gezellig wat gaan drinken.

   Hemelvaartweeekend 2014
   Hemelvaartweeekend 2014

Geheel verbaasd waren we toen Pjotter, Rikie en Dorus aan kwamen wandelen. Een tijdje later stond er een heerlijke maaltijd voor ons klaar. We hebben later Pjotter, Rikie en Dorus met een heel stel Blijde Rijders weer naar hun camping gebracht. Terug in het hotel bleek waarom niet iedereen mee was gewandeld! Eén iemand kon al bijna niet meer op zijn benen staan en is maar naar bed gebracht. Na nog een tijdje gezellig met elkaar gekletst en gedronken te hebben ging zo langzamerhand iedereen richting bed.

   Hemelvaartweeekend 2014
   Hemelvaartweeekend 2014
   Hemelvaartweeekend 2014
   Hemelvaartweeekend 2014

Vrijdagochtend was er een ontbijtbuffet. Briget liep daar met haar ziel onder de arm, want nadat donderdagochtend haar motor haar in de steek had gelaten, was nu Willy ziek. Maar ze fleurde snel weer op nadat we haar verteld hadden dat zij ook met ons met de auto mee kon. Donderdag had Mieke ook al gezegd dat ze graag met ons mee wou. Nadat de Blijde Rijders met hun motoren vertrokken waren, hebben wij eerst even koffie gedronken in het appartement van Josefien en Dini en zijn we daarna naar Echternach vertrokken. Gezellig winkels gekeken en heerlijk op een terrasje geluncht.
Daarna weer terug naar Ammeldingen, we gingen lekker op het terras zitten, Willy was gelukkig ook weer beter en daar kwamen de motorrijders ook weer aan. Ze hadden een mooie toertocht gereden door Duitsland en Luxemburg en Henk had zijn knipperlicht weer gerepareerd. Elly en Joop hadden er nog niet genoeg van dus die gingen gelijk weer weg voor een extra rondje. Toen we met zijn allen op het terras zaten schoof Jan O., die intussen ook was gearriveerd, bij ons aan.

   Hemelvaartweeekend 2014
   Hemelvaartweeekend 2014

Deze avond werd er een heerlijke barbecue voor ons bereid. 's Avonds nog een eindje gewandeld en daarna nog een borrel en toen verdween iedereen richting bed. Zaterdagochtend weer een heerlijk ontbijtbuffet en daarna afscheid genomen van Joop, Liesbeth en Herman, want die gingen naar huis.
De Blijde Rijders vertrokken weer voor hun tocht van de zaterdag. Henk had ons verteld dat ze naar een waterval gingen. Dit leek Mieke en mij ook wel leuk, dus wij zijn met de auto naar de plek gegaan waar de waterval zou zijn, maar helaas: de waterval was niet te vinden, wel kwamen we daar de Blijde Rijders tegen. Ook zij konden hem niet vinden en zijn toen maar verder gegaan met hun route. Mieke en ik hebben ook een mooie rit gemaakt en hebben weer een gezellig terrasje opgezocht. Toen we daarna terug in Ammeldingen waren, hebben we heerlijk aan het water gezeten. Nadat we een grote ijscoupe hadden besteld kwamen ook de motorrijders weer terug. Ook zonder waterval hadden ze een mooie rit gehad. Intussen was ook de laatste Blijde Rijder Bennie O. gearriveerd en onze serveerster Manuela regelde gelijk dat hij een rondje mocht geven.
Wederom een heerlijke maaltijd gehad en daarna een mooie wandeling, deze keer de bult op. De een na de ander haakte af maar het was geweldig, door de koeienweide weer naar beneden.

   Hemelvaartweeekend 2014
   Hemelvaartweeekend 2014

Daarna nog wat drinken en weer richting bed. Zondagochtend nog een ontbijtbuffet en daarna het inpakken en klaarmaken voor vertrek. De kofferbak lag vol vogeltjes en zelfs een ooievaar met bril en hoed.
Onderweg langs de Autobahn nog wat gedronken en gegeten met alle Blijde Rijders.

Hemelvaartweeekend 2014

In Doetinchem kwamen we elkaar nog een keer tegen. Daarna Mieke, Josefien en Dini thuis afgezet. Nog even koffie gedronken bij Willy en Mieke en toen naar huis.
Het was een super gezellig en prima geregeld weekend. Heerlijk gegeten en veel gelachen. Allemaal bedankt en wij gaan zeker de volgende keer weer mee!
Groeten, Hanneke.

PR-Rit, 18 mei 2014 (bijdrage: Gerard J., foto's: Peter, Elly)

Zo, het zit er weer op: de 14de editie van onze PR-Rit. Qua weer kon het niet beter, maar het leek wel of veel motorrijders de gedachten meer bij de barbecue aan het eind van de middag hadden, dan bij een toertochtje met dit prachtige weer. De opkomst viel ons een beetje tegen. Maar toch, het doet de organisatie goed zulke positieve reacties op de geboden route te krijgen.
De rit, die dit jaar door de noordelijke Achterhoek en Salland ging, werd door alle deelnemers zonder meer als prachtig omschreven. De mooie, bosrijke omgeving werd zeer gewaardeerd door de deelnemers van MTC Noord, die 's morgens rond 10 uur kwamen inschrijven en na de middag nog terugkwamen op het terras van Heezen om hun ervaringen te delen. Zij maakten waarschijnlijk ook wel de meeste kilometers van alle deelnemers, erg leuk!
De Blijde Rijders zelf waren goed vertegenwoordigd met 16 rijders. Deze mooie opkomst gaf onze fotograaf de gelegenheid alvast een groepsfoto voor ons 40-jarig jubileum te maken. Iedereen die bij de organisatie was betrokken: bedankt. En de deelnemers: hopelijk tot volgend jaar maar weer.

   PR-Rit 18 mei 2014
  
Klik op de foto om te vergroten
   PR-Rit 18 mei 2014
Onderweg was het goed vertoeven
   PR-Rit 18 mei 2014
De "snelle jongens" van de club

Puzzelrit, 27 april 2014 (bijdrage: Gerard J., foto's: Briget)

Organisatie: Willy V. + Joop.
Helaas: het weer viel ontzettend tegen, na een zonovergoten Koningsdag. Ondanks een aansporing van de secretaris (OK, met een te optimistische blik op het weer) viel daardoor de deelname ook ontzettend tegen: 6 leden, van wie nog eens 3 buiten mededinging, nl. met de auto. 3 stoere rijders streden dus om de punten. De uitslag: 1. Briget, 2. Johan, 3. Henk Hu.
De puzzelrit was goed te doen, behoudens een kleine misser, maar dat gaf dan weer stof tot discussie, en de deelnemers waren mooi op tijd binnen.
Joop en Willy: ontzettend bedankt voor de prima (maar net niet "meer dan voortreffelijke" . . .) puzzelrit.

   Puzzelrit 27 april 2014
   Puzzelrit 27 april 2014

Jubileumrit de Megafoon Twello, 20 april 2014 (bijdrage: Gerard J., foto's: Briget)

Zo één keer in het jaar gaat het mis: de toerleider had de rit op GPS gekregen en besloten de route in Steenderen op te pikken en een 3-tal leden ging direct naar Twello, waar ze tot kwart voor elf op de rest wachtten en toen ook maar op pad gingen.
Enfin, de Megafoon had een prachtige rit uitgezet en ook het weer zat mee op deze 1ste paasdag. Al met al dus tevreden gezichten na afloop.

   Jubileumrit de Megafoon 20 april 2014
   Jubileumrit de Megafoon 20 april 2014

8ste Hamac Rit Harfsen, 6 april 2014 (bijdrage: Henk Hu.)

We waren vandaag met 11 motoren op pad. En, Elly was ook weer van de partij, de hele rit en daarna zonder problemen. We zijn redelijk tussen de druppels doorgereden, ook nu viel m.i. de meeste regen terwijl we binnen zaten. Het was een mooie rit, waarmee ik Hamac heb gecomplimenteerd:
Leuke route, mooie weggetjes, weinig bebouwde kom / drempels en de rechte stukken begonnen net niet te vervelen. Alleen was de pauzeplek niet goed in staat om het aanbod aan te kunnen, te weinig ( voorbereid?) personeel. Toen we na 5 min. nog geen teken van leven vanachter de balie kregen (druk in de keuken?) begrepen we dat dit het niet ging worden. We hebben de route hervat om 14 km verderop bij de Sevink Mölle (Meddoseweg) te pauzeren, alwaar we uitstekend werden bediend. Ondertussen trok het grootste deel van de regenbui over, dus al met al een geslaagde rit.

   8ste Hamac Rit april 2014
   8ste Hamac Rit april 2014
   8ste Hamac Rit april 2014
   8ste Hamac Rit april 2014

Lydia 50 Jahre (bijdrage: Briget)

Dann hatten wir inzwischen noch eine anstrengende Party bei unserem Freundin und treuen Mitglied Lydia. Sie war 50 geworden, wurde besucht von Sarah und hatte deswegen viele Freunde und die "Blijde Rijders" eingeladen. Mit eine ganze Menge Leute sind wir dann abgereist um mit Lydia (und Willi mit einem neuen Gesicht) zu feiern. Wie erwartet, gabs (viel) Bier und Essen, es war sehr gemütlich. Wie das Bild zeicht, hat Lydia es besser getan als Sarah. Lydia, wieder einmal herzlichen Glückwunsch und alles Gute!

   Lydia 50 2014
   Lydia 50 2014
   Lydia 50 2014
   Lydia 50 2014

Lenterit Hamove, 23 maart 2014 (bijdrage: Johan)

Met 6 Blijde Rijders begonnen we aan de Lenterit. Om 10 uur zijn we gestart bij de molen van Hamove. Via mooie wegen waren we om 12 uur in Appeltern. Dat was halverwege de rit en bleek een goed moment te zijn, want er kwam een beste regen- en hagelbui aan. Die hebben we afgewacht en de tweede helft van de rit hebben geen regen meer gehad. Zo rond 3 uur waren we weer thuis. Henk Hu. met de dochter achter op was de toerleider: Henk bedankt!

Eigen Toertocht, 9 maart 2014 (bijdrage: Briget)

De eerste toertocht van dit seizoen was super, het weer kon niet beter. De deelname had wat hoger gekund: 7 leden deden er mee. Toerleider Henk had zijn best gedaan om er een mooie route van te maken en dat is zeker gelukt.
De route ging naar Duitsland. Er zat van alles in: snelle bochten, kleine wegen, grote wegen. Het was fijn om weer te rijden.

   Eigen Toertocht maart 2014
   Eigen Toertocht maart 2014
   Eigen Toertocht maart 2014
   Eigen Toertocht maart 2014
   Eigen Toertocht maart 2014
   Eigen Toertocht maart 2014

Boerenkool-etc. Wandeltocht Lochem, 16 februari 2014
(bijdrage: Briget, foto's Wim R.)

Nadat iedereen aangekomen was, begonnen we met koffie en gebak (dat was zelf gemaakt), errug lekker. Het regende eerst nog een beetje, maar al snel nadat de 17 deelnemers op pad gingen werd het weer beter.
We moesten de Lochemse "bergen" op en af, 2 van die klimmers, nou het viel niet mee al zeg ik het zelf (nog geen conditie). Na ongeveer 8 km gelopen te hebben, waren we terug: het bier stond koud en we konden op adem komen. Om half 5 kwam het eten, heel veel, we hebben de buik vol gegeten, het smaakte allemaal prima.
Hanneke Femmy hadden daarna nog een toetje van eigen gemaakte griesmeelpudding en ook ijs. Dat ging er net nog in. Thuisgekomen wachtte de bank, waarop nog even lekker werd nagedroomd over de gezellige middag.
Hanneke en Wim: bedankt voor de gastvrijheid, het was super! Groeten, Briget.

   Boerenkool 2014
   Boerenkool 2014
   Boerenkool 2014
   Boerenkool 2014

Jaarvergadering, 31 januari 2014 (bijdrage: Gerard J.)

Op de jaarvergadering was er weer volop belangstelling van de leden en een nieuweling voor wat het bestuur voor komend seizoen in petto heeft. Het bestuur bleef ongewijzigd en toercommissaris Henk wist de toerkalender 2014 moeiteloos door de vergadering te loodsen. De penningmeester was ook positief gestemd (zowel over afgelopen als komend seizoen), zodat er wel weer een rondje van de club af kon.

   Jaarvergadering 2014
   Jaarvergadering 2014
   Jaarvergadering 2014
   Jaarvergadering 2014

Nieuwjaarsreceptie, 12 januari 2014 (foto's: Gerard J.)

En alweer een nieuw jaar voor onze club: het 40ste! Veel leden kwamen naar Heezen om handen te schudden, te zoenen en elkaar een mooi seizoen 2014 toe te wensen. Dat alles bij een bakje koffie, weer iets kalere hoofden, een rondje van de club en een praatje van de voorzitter. Namens het bestuur een goed motorjaar 2014 toegewenst!

   Nieuwjaarsreceptie 2014
   Nieuwjaarsreceptie 2014
   Nieuwjaarsreceptie 2014
   Nieuwjaarsreceptie 2014

 
 
naar
boven