Verslagen en foto's van toerritten en andere activiteiten.

Jaarfeest, 28 november 2015 (bijdrage: Gerard J.)

Blijde Rijders, donateurs en aanhang togen op deze natte en winderige zaterdagavond naar het knusse "Flophouse" in Toldijk, om het motorjaar 2015 af te sluiten. Onze Duitse vrienden hadden gezorgd voor een smakelijke ontvangst, door een overvloed aan cake en gebak mee te brengen, die goed smaakte bij de koffie. Wilco hield een kort openingswoordje. Daarna werden we aan het werk gezet met een kwis, om ons hongerig te maken voor de hartige hapjes die even later door "den Bremer" werden bezorgd. Ook die lieten we ons goed smaken.

   Jaarfeest 2015
 
   Jaarfeest 2015
 

Vervolgens was het moment aangebroken om de uitslag van de toercompetitie bekend te maken. Wilco bedankte iedereen voor de deelname en reikte vervolgens de bekers uit. Dit was de eindstand aan de top: 1. Henk Hu., hij kreeg tevens de wisselbeker overhandigd. 2. Willy V., 3. Briget V. Daarna was Joop aan de beurt, om via een korte vragenronde, de winnaar van de Cryptische Foto Puzzeltocht te selecteren. Henk Hu. kwam als beste uit de bus.

   Jaarfeest 2015
 
   Jaarfeest 2015
 


   Jaarfeest 2015
 
   Jaarfeest 2015
 

Na dit officiële gedeelte werd er nog menig biertje getapt. Ondertussen passeerden de belevenissen van afgelopen seizoen nog eens de revue. Als geheugensteuntje (want we zijn allemaal aardig op leeftijd) had Henk Hu. een diashow gemaakt van de foto's van de evenementen van afgelopen jaar. Uitsmijter was de door Jan O. met een GoPro opgenomen motor rit rond het Gardameer en Molveno.
En toen zat het gezellige avondje er al weer op. Tot volgend jaar!

   Jaarfeest 2015
 
   Jaarfeest 2015
 

Herfstevenement, 31 oktober 2015 (bijdrage: Gerard, foto's Elly)

Blijde Rijders opnieuw in de boot.
In de herfst houden we het Herfstevenement. Dit jaar had Briget voor de club een tochtje met de fluisterboten in Zutphen gearrangeerd. Het clubje deelnemers genoot bij geweldig najaarsweer van de uitleg van de schipper, die allerlei wetenswaardigheden over mooie plekjes langs de Berkel vertelde. Daarna ging het naar Wok restaurant "de Hoven", waar in een knusse entourage allerlei lekkers werd verorberd.

   Herfstevenement 2015
 
   Herfstevenement 2015
 
   Herfstevenement 2015
 
   Herfstevenement 2015
 

Natte Poten Weekend, 10 - 11 oktober 2015 (bijdrage: Briget)

Om 9 uur vertrokken we (10 rijders en wat aanhang) met als doel Leeuwarden. Daar werd het Natte Poten weekend doorgebracht. Het weer was goed en iedereen had er zin in. Bij Lemmer hielden we een koffiestop, we hadden er een mooi uitzicht op een vaart met allemaal bootjes. Tot nu toe hadden we snelweg gereden, maar in Friesland ging het een stuk het platteland op. Henk Hu. had een mooie route tussen de weilanden door bedacht, waar je niet alle dagen komt vanuit de Achterhoek.

   Natte Poten 2015
 
   Natte Poten 2015
 

Aangekomen bij het hotel "Oranje", hartje Leeuwarden, stond mede-organisatrice Carin ons al op te wachten. Snel omkleden en op naar de lunch. Op weg daar naar toe kwamen we langs de plek waar Carin werkt: de oude gevangenis. Omdat er een 'open dag' was besloten we maar even een kijkje te nemen (Carin's pa en moe hadden het ook nog niet gezien). De voormalige cellen zijn in gebruik genomen door diverse kleine bedrijfjes en er is een museum.

   Natte Poten 2015
 
   Natte Poten 2015
 
   Natte Poten 2015
 
   Natte Poten 2015
 
   Natte Poten 2015
 
   Natte Poten 2015
 

Met wat vertraging gingen we aan een heerlijke lunch en daarna snel door naar de geplande rondvaart door de Leeuwardense grachten om 15.00 uur. Schipper en gids Gosse volgde de "Kleine Potmargeroute" en vertelde onderweg op een leuke manier allerlei interessante dingen over de bezienswaardigheden, met af en toe een grappige spreuk er tussendoor: "... heeft ze niet alle 24 in het kratje.".

   Natte Poten 2015
 
  
Klik op de foto om te vergroten

De toer duurde ongeveer een uur en we werden op het beginpunt afgezet, vlakbij ons volgende item: de proeverij bij Boomsma in het "Beerenburgermuseum". Ook hier volgde een boeiend verhaal, maar de proeverij was voor ons natuurlijk het belangrijkste (na 4 borrels weet ik de details ook niet meer helemaal na te vertellen). De liefhebbers hebben nog wat flessen ingeslagen voor later.

   Natte Poten 2015
 

   Natte Poten 2015
 
   Natte Poten 2015
 
   Natte Poten 2015
 

Daarna moesten we wel opschieten voor het etentje bij "De Vliegende Hollander". De vertraging, die we hadden opgelopen, werd door de flexibiliteit daar, dat we later konden komen, geweldig opgevangen. We lieten ons het diner dan ook goed smaken.
Na deze vorstelijke maaltijd moesten we natuurlijk ook nog (even . . .) het leukste café van Leeuwarden bezoeken: de Ierse pub "Paddy O'Ryan". Carin had al een plekje gereserveerd en dat het er gezellig werd behoeft geen verdere uitleg. De dag zit er dan al weer op en we gingen terug naar het hotel om nog even na te praten.

   Natte Poten 2015
 
   Natte Poten 2015
 

De zondagmorgen startte met een goed ontbijt. Na de spulletjes te hebben gepakt, haalden we de motoren uit de parkeergarage en gingen op de terugweg. Dat werd nog een bijzondere onderneming. De Honda Nighthawk van Henk T. heeft maar een klein tankje en omdat het eerste tankstation op de terugweg onbemand was, moest hij met behulp van de pinpas van een medelid bijtanken. Dat was jammer genoeg niet voldoende en net voor Deventer hield de Honda het voor gezien. Willy V. leende zijn sterke arm en de Goldwing kon het makkelijk aan om Henk naar het volgende tankstation te slepen. Eind goed al goed en ons motto "samen uit, samen thuis" werd (hoewel enigszins op de proef gesteld) toch weer volbracht.
Het was een super weekend, vooral Carin en Henk bedankt voor al het regelwerk!
Groetjes, Briget.

11de Hamac Herfstrit, 27 september 2015 (bijdrage: Briget)

9 leden gingen op pad voor wat een mooie route over de Veluwe zou worden. Toerleider Henk had de route al ontvangen en kon zodoende vanaf de Bronkhorstermolen deze gaan volgen. Hamac had een schoonheidsfoutje gemaakt: de route liep over de Posbank en die bleek afgesloten (loopevenement), dus daar was het even zoeken. Maar de groep kon verder om in Vierhouten bij Hotel-Bistro "De Foreesten" een koffiestop te nemen.
Daar werden ze verrast door een enorme stoet motorrijders, zo'n 50 à 60 op Suzuki Intruders, met eigen verkeersregelaars.

   Hamac Herfstrit 2015
 
   Hamac Herfstrit 2015
 
   Hamac Herfstrit 2015
 
   Hamac Herfstrit 2015
 

Cultuurweekend Hasselt (B), 5 - 6 september 2015 (bijdrage: Briget)

We gingen met 10 motoren op weg, in de stromende regen, een keer wat anders (leek wel een vroegtijdige Natte Poten rit). Eerst moesten we in Doesburg een aantal medereizigers ophalen, allemaal met de regenpakken aan. Daarna op weg richting België. Tijdens de koffiepauze onderweg bleef Eddie buiten op de motoren passen, hij had er geen vertrouwen in met al die bepakking erop. De koffie en het gebak smaakte ons wel lekker.
Bij het hotel aangekomen bleek dat de kamers nog niet beschikbaar waren, maar we konden allemaal in een grote kamer omkleden. Joop had al een lunchadres geregeld, dus daar konden we gelukkig een beetje bijkomen. Het volgende adres was het Nationaal Jenevermuseum. Daar aangekomen zat er voor het pand een non. Een van ons dacht dat het een pop was en schrok toen de non in beweging kwam. Binnen kon je de geschiedenis van de Belgische jenever bekijken (er zijn meer dan 140 soorten, en wij maar denken dat België een bier-land is). Je kreeg 2 munten, die je aan 2 borrels in het proeflokaal kon besteden.

   Cultuurweekend 2015
 


   Cultuurweekend 2015
 

   Cultuurweekend 2015
 
   Cultuurweekend 2015
    Cultuurweekend 2015
 
   Cultuurweekend 2015
 

Omdat we hier toch wel wat snel klaar waren en we het nog te vroeg vonden om te gaan eten, belde Joop naar het restaurant om te vragen of we iets later dan 5 uur terecht konden. Ja, dat kon wel. Maar ja, als het druk is gaat er wel een iets mis, dus toen we om kwart voor 6 aankwamen had men duidelijk niet op ons gerekend. Een andere groep van 13 personen was ons voor geweest. Maar goed, er werd wat met tafels en stoelen geschoven en daar zaten we dan. Het gevolg was wel dat het errug lang duurde voor we iets te eten kregen, pas rond half negen kon er aangevallen worden. Afijn, na een smakelijke maaltijd moest het ongemak dan maar in een (Ierse) pub worden verwerkt. Later namen we nog een afzakkertje in het hotel, naar bed en de volgende morgen na een goed ontbijt op de terugweg naar huis.
Het was al met al weer een gedenkwaardig weekend, Joop bedankt voor de organisatie.

Motor Avondvierdaagse KMC'95, 18 - 21 augustus 2015 (bijdrage: Gerard J.)

In de zomerperiode is er altijd een mooie serie ritten vlak in de buurt: de Motor Avondvierdaagse, georganiseerd door KMC'95. Ook dit jaar weer hadden enkele Blijde Rijders hun vakantie op dit evenement afgestemd. Er verschenen dus behoorlijk wat 'MCDBR-ers' in Keijenborg, die diverse avonden meereden. Ondergetekende heeft 2 avonden meegedaan.

   KMC'95 2015
 
   KMC'95 2015
 

De start was voor het eerst verplaatst naar het dorp, inschrijven gebeurde op het terras van "Coens Tapperij", de weg voor het café was er zelfs voor afgezet. En dat gaf al aan dat KMC'95 er weer alles aan had gedaan een reeks perfecte avonden toeren te presenteren. Dat dat niet ongewoon is, werd ook gestaafd door de prachtige bezoekersaantallen, elke avond over de honderd deelnemers.
De ritten waren weer zeer gevarieerd en gingen door de hele Achterhoek en omgeving: de 1ste avond was de Veluwe het doel, de 2de avond was de Noord-Achterhoek aan de beurt, met een (koffie-)stop bij "Restaurant Witkamp" in Laren. De 3de avond ging het richting oost met ook weer een prachtige route (ik vind het altijd geweldig als je bij Winterswijk-Meddo het bos uit komt en dan de wijdse bult van de es oprijdt). De stop was deze keer bij "Café Rotering" onder Rekken, pal op de grens met Duitsland. De 4de avond was ik er niet bij, maar die ging volgens plan richting zuid.
Alle avonden werd er bij fantastisch weer gereden, dus dat zat mooi mee. De KMC-ers zelf rijden in verschillende groepen, o.a. een snelle groep. Die haalde ons op de 2de avond vlak voor Laren in. Maar de Blijde Rijders kunnen sneller koffie drinken en waren dus al weer vlot op weg. Dat had tot gevolg dat na enkele kilometers de KMC-groep ons weer voorbij kwam cool emoticon. 11 Blijde Rijders kunnen terugkijken op goed verlopen ritten en prima vakantievertier.

Groeten, Gerard

   KMC'95 2015
 
   KMC'95 2015
 
   KMC'95 2015
 
   KMC'95 2015
 

FIM Parade of Nations, 31 juli 2015 (bijdrage: Gerard J.)

Een ontzettend leuk tussendoortje. Rond de 1000 motoren, die in het kader van de FIM Rally een rondje Achterhoek deden en daarbij o.a. door Baak kwamen. Daar hadden zich een flinke groep Blijde Rijders en anderen verzameld, die de doorkomst met applaus en gejuich luister bij zetten.

  FIM Parade of Nations 2015   FIM Parade of Nations 2015   FIM Parade of Nations 2015

FIM Parade of Nations 2015

Eigen Toertocht, 26 juli 2015 (bijdrage: Briget)

Het zit soms best wel mee met het weer in Nederland. Zo ook tijdens deze middagrit, pal voor de vakantie. De 8 leden konden bij geweldig mooi weer om 13.00 uur aan hun ritje beginnen. Het ging deze keer richting het rivierengebied, na ca. 50 km hebben we in Spijk koffie met gebak genuttigd.
Mieke was in een gulle bui en betaalde. Niet zo verwonderlijk: ze was jarig geweest, nog gefeliciteerd. De rit werd daarna vervolgd en om 16.00 uur waren we terug in Steenderen. Het was een leuke rit, mooie afsluiting van het eerste deel van het seizoen.
Groetjes, Briget

   Eigen Toertocht 2015
 
   Eigen Toertocht 2015
 

Vroege Vogel Tocht, 19 juli 2015 (bijdrage: Briget + Henk Hu.)

In het weekend om kwart voor 6 opstaan voor de Vroege Vogel Tocht is al niet het eerste wat je wilt en als het dan nog regent ook . . . Maar toch: stipt 1 minuut voor 7 reden we (6 leden) weg bij Heezen, het zou volgens de buienradar maar een uurtje blijven regenen. En toerleider Henk beloofde ons, dat we voor de tweede regenbui thuis zouden zijn. Er zat trouwens ook een grapje in de route (Tukken-rit): in de tweede helft kwamen we in een een zandweg terecht. Niet erg aantrekkelijk voor de Goldwing van Willy en ook de anderen van de 5 volgers stonden niet te juichen om over dit vandaag modderige pad te moeten rijden. Maar vooruit, de rest van de route zat weer gebruikelijk goed in elkaar, dat kun je wel aan Henk overlaten. Henk had 's middags nog verplichtingen (verjaardag schoonmoeder, tja . . .) en hield er dus flink de vaart in, maar dat was geen punt. De route was makkelijk te volgen. Je kon zo ook nog best van de mooie omgeving genieten.
Terug naar het begin. We gingen dus mooi op tijd op pad, het was nog erg rustig op de weg. Henk had een route samengesteld met ook een stukje Tukken-rit 2013 erin, welke richting Coevorden liep. Na ruim 100 km eerst een overdekt Argos tankstation gezocht, we dachten dat die gesloten zou zijn en hadden om die reden koffie (Briget) en koeken (Henk) meegenomen. Maar dat was dus niet het geval, zodat de meegenomen proviand onaangeroerd bleef. De rijders met een kleine tank konden mooi even bijvullen.
De tweede etappe liep via Schoonebeek (het Drentse Koeweit) en een stukje Duitsland in. Na goed 70 km rijden was er een leuke pauzeplek met rondscharrelende kippen met kuikens. Koffie met iets erbij, "doe mij maar een kuikentje erbij" maar dat ging niet. En daarna ging de rit verder door onbekende en mooie landstreken.

Vroege Vogel Tocht 2015

Rond twaalf uur waren we (nog steeds droog) aangekomen bij de volgende pauzeplek, een McDrive bij Oldenzaal, vanwaar we na een kwartiertje al weer op pad gingen. En toen begon het te regenen, eerst rustig, later meer. "Als het gaat regenen nemen we de kortste weg naar huis !!!" riep W. . . maar laat die nou langer duren dan de snelste, dus gewoon de geplande route blijven volgen. Maar toen bij Goor het spetteren overging in flink regenen werd de koers via Lochem aangehouden, tegen twee uur na ruim 300 km zaten we weer thuis op een droogje.

Hintergarten Rit + Treffen, 11 - 12 juli 2015 (bijdrage: Gerard, foto's Mieke, Elly)

Het "particuliere" treffen, dat elk jaar bij een MCDBR lid aan huis wordt gehouden.
Nadat een korte toertocht bij schitterend weer was gereden, streken de Blijde Rijders aan het eind van de middag neer in de tuin van huize Mieke en Willy. Hoewel steigerwerk en bouwmateriaal (dat laatste niet voor in de vuurkorf . . .) in ruime mate aanwezig was, hadden Mieke en Willy nog plek gevonden voor een flinke party-tent en konden ook de kampeerders hun tentje nog makkelijk kwijt.

      Hintergarten 2015


      Hintergarten 2015
   Hintergarten 2015
   Hintergarten 2015

Hintergarten 2015

Eten en drinken was meer dan voldoende aanwezig, zodat de gasten zich prima vermaakten. En 's morgens werden de overnachters getrakteerd op gebakken eieren. Mieke en Willy: bedankt voor de gastvrijheid.

Klompenrit Enterse motorclub, 5 juli 2015 (bijdrage: Briget)

We waren maar met 4 leden deze keer: het weer was gewoon veel te mooi en vooral erg (te) warm. Het werd desondanks een prachtige tocht vanuit Enter richting Holten, daarna Zwolle en een rondje naar Deventer. Er zat van alles in: dorpjes, bosrijk gebied, dijkjes en allerlei kleine weggetjes. Toen we langs Busloo kwamen zijn we maar van de route afgegaan, om thuis na ongeveer 220 km toeren met een koel biertje te kunnen uitblazen. Enterse motorclub: het was een prima toertocht, de hitte namen we op de koop toe.

Klompenrit Enter 2015

Minirit / Minitreffen, 13 - 14 juni 2015 (bijdrage: Briget)

Ons jaarlijks terugkerend "interne" treffen is nog altijd een aangenaam item op de Toerkalender. 's Middags hebben 6 motoren de Minirit gereden, achter Henk Hu. aan, het was even wachten tot het droog werd. Rond half 5 waren de deelnemers terug. Degenen die geen tentje hadden, hebben de motor naar huis gebracht om daarna snel terug te komen. Eerst een paar potjes bier (of iets anders) en toen ging rond 19.00 uur de barbecue aan. Draaien, draaien en nog eens draaien (en opletten dat al dat werk niet in de verkeerde mond verdween) en ook onze huis-DJ draaide weer passende muziek.

Minitreffen 2015

   Minitreffen 2015


   Minitreffen 2015

Een oud-lid kwam met vriendin nog even kort op bezoek. Het werd niet laat, dat heb je als je ouder wordt. Rond half 5 in de ochtend werden de slapers gewekt met een concert van kikkers, schapen, snurkende mannen en (andere) vogels. Dat werd dus oordoppen in. 's Morgen om 8 uur werd ik weer wakker om koffie te zetten. Snel de tent uit en tot mijn verrassing was er al weer bezoek: fam. L. kwam mee ontbijten. En de koffie stond al klaar want Mieke was er eerder uit dan ik (nog bedankt daar voor, ik had wat opstart problemen, maar na koffie was ik er weer). Één voor één kwam de rest de tent uit, dus dat werd flink eieren bakken, wel zo'n 40 stuks. Ondertussen nog lekker praten over koetjes en kalfjes, daarna de tenten inpakken en om 11 uur was iedereen weg.
Jan O., weer bedankt voor het mogelijk maken van dit super Minitreffen en natuurlijk alle andere helpers. Groetjes, Briget.

Gelderse Motor Avondvierdaagse, 1 - 4 juni 2015 (bijdrage: Gerard)

Zo, dat zit er weer op: de 24ste editie van de Gelderse Motor Avondvierdaagse. Een geslaagde aflevering met zeer mooie routes en een redelijke belangstelling.
De eerste avond vanuit Neede was wat fris, dinsdagavond had BMAC te kampen met dreigende luchten, woensdag bij de Blijde Rijders was het weer goed en donderdag had VAMC een perfecte zomerse avond.
Zoals gezegd, de routes waren prachtig, hulde aan de uitzetters, die toch altijd weer een prachtig overzicht van de Achterhoek en omgeving weten te presenteren. Neem bijvoorbeeld de eerste rit vanuit Neede: die ging pal langs de Duitse grens en door diverse plaatsjes als Glanerbrug, Bentelo, Diepenheim, Geesteren en Gelselaar. En daarbij werden de dorpskernen niet gemeden. Dat resulteerde wel in een flink aantal te nemen verkeersdrempels, wat niet iedereen waardeerde (maar persoonlijk vond ik het erg leuk, deze afwisseling tussen buitengebied en op z'n tijd langs een kerk of ander mooi gebouw). Ook de andere organiserende clubs kregen positieve reacties op de geboden routes.
Hieronder nog een paar foto's van de "Steenderense" avond.

   Avondvierdaagse 2015
    de jonkies . . .
   Avondvierdaagse 2015
    maar ook de oudjes waren van de partij

Hemelvaartweekend Limburg, 14 - 17 mei 2015 (bijdrage: Briget, foto's Henk & Elly)

Donderdagmorgen vertrokken we om half 10 met 15 motoren en één auto richting Limburg. Henk had voor de motoren een route uitgezet via Duitsland met onderweg 2 pauzepunten. De eerste was bij "Diebels live" in Issum op het terras, de tweede bij "Rastätte Ruraue", waarna we tegen half drie bij hotel "De Bloeiende Berg" aankwamen.

   Hemelvaartweekend 2015
   Hemelvaartweekend 2015
   even ruilen met de motor?

Om zes uur konden we aan tafel met soep vooraf, een hoofdmaaltijd met lekker vlees en een toetje na, ronduit heerlijk en dat zo 3 dagen lang. Na het eten even wandelen, evenals de volgende avonden, het weer liet het ook toe.
Vrijdag waren er 2 groepen, de meesten gingen rijden en hebben, na even getankt te hebben, een mooie tocht van zo'n 180 km naar de Eifel gemaakt, met als kers op de taart nog een bezoek aan het 3-landenpunt bij Vaals. De anderen hebben al wandelend de omgeving (o.a. Mechelen) verkend.

     Hemelvaartweekend 2015
   Hemelvaartweekend 2015

De volgende dag, zaterdag, namen we al weer afscheid van Joop en Liesbeth om daarna opnieuw op pad te gaan. De rit begon ook nu weer met het zoeken van een tankstation, omdat dit meerdere malen tegen de route in was, bleek het daarna lastig om de route weer met de Garmin op te pakken. Deze vertikte het even. Bij een 2de stop afgesproken om dan maar achter de neus aan te rijden, wel met de "Mergelroute" in gedachten, maar een bordje is zo gemist.
Nu waren er 2 voor wie de "Mergelroute" blijkbaar heilig was, zodat ze zich zonder overleg van de groep afscheidden. Daardoor raakte de gang van zaken danig in de war, omdat 'de laatste man' de rijders achter hem miste en hij dus bij de laatste afslag achterbleef om de nog komende rijders op te pikken. Na wachten en overleg uiteindelijk weer op pad gegaan om bij een herkend pauzepunt de zaak weer op orde te krijgen. Tijdens de (goedverzorgde) lunch bij de "Bernardushoeve" was er ook gelegenheid om de route opnieuw te laden waarna we weer op pad gingen. Het werd wel grijzer en miezerde toen we terug kwamen bij het hotel. Wat later arriveerden Carin en Jan Willem bij het hotel, die hadden de hele tijd al in de regen gereden.

Hemelvaartweekend 2015

De volgende morgen namen we afscheid van de gastvrije familie Wetzels en hotel "De Bloeiende Berg", waar het heel gezellig was en we met plezier op terugkijken, voor herhaling vatbaar. De thuistocht was met nu een lekker zonnetje erbij, weer een complete toertocht (zonder snelweg). Halverwege gepauzeerd en bij Isselburg de motor en de mens weer bijgetankt om vervolgens afscheid van elkaar te nemen. Jammer dat het allemaal al weer voorbij is, iedereen bedankt voor het geslaagde weekend.

Motortreffen Koersel (België) 8-9-10 mei 2015 (bijdrage: Andries)

Al meerdere jaren wordt het "Wildschweintreffen" door een klein groepje Blijde Rijders bezocht, maar een verslag van de belevenissen aldaar heeft de website nog nooit gehaald. Andries brengt daar nu verandering in.
Vrijdagmorgen zijn Wilco, zijn zoon Ivar met vriendin Alicia, Willy H. en ik afgereisd naar België. 's Morgens om 10.00 uur weggereden. Wilco had een mooie route gepland maar in Kleef ging het al mis, want de weg naar Goch "war gesperrt". Verder wel rustig naar Koersel gereden waar wij om +/- 15.00 uur aankwamen.
Eerst was er nog niets te bekennen maar dat werd al snel anders. Het terrein liep vol met de oudere jeugd, jong was niet te bekennen, behalve Ivar en Alicia. Na de tenten te hebben opgezet zorgde Wilco voor de nodige ravitaillering wat we ons goed liet smaken. Vervolgens hebben we ons ingeschreven en zijn daarna gaan drinken en eten. Het was 's avonds gezellig maar verder is de avond rustig verlopen.
Voor zaterdag had Wilco een ritje gepland naar Ronquiéres, tussen Brussel en Charleroi, om daar "Panorama & parcours spectacle un bateau, une vie" te bekijken. Door de vele hoogte verschillen in het kanaal "Canal de Charleroi", dit kanaal verbindt namelijk de rivier de Sambre met de Senne, is deze installatie gebouwd in verband met vaartijdbesparing voor de schippers. Het is een hellend vlak. Hier varen boten in een groot bassin en worden door middel van een lier naar boven c.q. naar beneden getrokken. Deze installatie vervangt 38 schutsluizen.

   Wildschweintreffen 2015


   Wildschweintreffen 2015

Na een hapje en een drankje onderweg, zijn wij terug naar Koersel gekoerst en waren +/- 18.30 uur weer op het treffenterrein. 's Avonds was er een b.b.q. en een buffet en trad de hardrockband "Midlive Crisis" op, welke de oudere jeugd deed deinen van plezier, want de oude glorie herleefde. Luc en de rest hadden het weer goed voor elkaar.

Wildschweintreffen 2015

Zondagmorgen zijn wij gefaseerd afgereisd naar huis, het was namelijk moederdag. Wilco en ik hebben nog even een terrasje gepikt in Valkenswaard en hebben op het Velperbroek circuit afscheid van elkaar genomen. Het was een weekend als vanouds.

Groetjes, Andries

15de PR-Rit, 3 mei 2015 (bijdrage: Gerard)

Enigszins huiverig stonden de Blijde Rijders en hun passagiers klaar voor de PR-Rit. Het ging natuurlijk weer eens over het weer. Maar er was een bleek zonnetje en een fris windje. Dus goed motorweer. Stipt half tien werd er dan ook vertrokken voor de rit van een dikke 180 km.
Henk Hu. had er weer veel tijd in gestopt, samen met de "controleurs" was er een mooie route uitgezet. Via het pontveer van Bronkhorst werd overgestoken naar de Veluwe en daarna ging het grofweg richting Noord-Veluwe, om via het pontveer Wijhe-Olst weer een de goed kant van de IJssel te komen.

   PR-Rit 2015
De Blijde Rijders vertrekken
   PR-Rit 2015
De VAMC-ers

Via Bathmen, Almen en de bossen rond Vorden ging het vervolgens alweer naar Steenderen. Ondertussen was ook een flink contingent VAMC-ers aan de rit begonnen en verder nog een aantal andere motorrijders. Het was een mooi zondag's ritje, er zat van alles in (bos, kleine weggetjes, dorpjes, dijken) en iedereen heeft het vrijwel droog gehouden. De rit zat goed in elkaar: Henk bedankt!

Puzzelrit, 19 april 2015 (Bijdrage Gerard J., foto's Briget)

Afgelopen zondag 19 april was weer de dag, dat de Puzzelrit op het programma stond. Een redelijk aantal van 14 puzzelaars (waarvan 2 met de auto) was op komen dagen. Het werd een echte Blijde Rijders puzzelmiddag, met de nodige verrassingen.
3 dames hadden de handschoen opgepakt om de puzzelrit te organiseren, te weten Hanneke R., Mieke en Briget assisteerde. De puzzelrit startte in Lochem, na een lekker bakje koffie. Het eerste deel verliep redelijk vlot, maar in de buurt van Haarlo werd het zoeken. Er zat een extra oversteek in de route, waar menigeen over "struikelde". Maar uiteindelijk kwamen de stugge volhouders wel bij de controlepost van Briget terecht, waar ze hun dart-kunsten mochten vertonen.

   Puzzelrit 2015
   Puzzelrit 2015

Daarna ging het flux richting finish, via de nodige rotondes (en hoeveel had je natuurlijk moeten onthouden, want bij Herfkens in Baak kreeg je dat nog als vraag voorgeschoteld) en via de controlepost, bemand door Mieke. Bij de finish kwam het beste deel van de puzzelrit, want het was fantastisch weer, dus togen de deelnemers na ongeveer 100 km puzzelen onmiddellijk naar het terras, om daar hun bevindingen te delen (heftige discussies zoals altijd: "hoe zat het met de naam van de boerderij"; "hoeveel letterbordjes heb je gezien" . . .).

   Puzzelrit 2015
   Puzzelrit 2015

Of zat er toch een addertje onder het gras? Jawel, er was een storende fout in de puzzelrit geslopen: de dames hadden de deelnemers een ander puzzelreglement meegegeven, dan waarmee ze de rit hadden uitgezet. Dus het is (unicum) niet tot een uitslag gekomen. De deelnemers op de motor krijgen wel de aanwezigheidspunten. Dames bedankt en een volgende keer beter.

Lenterit Hamove, 22 maart 2015 (foto's Briget, Henk Hu.)

Van Hamove honk naar Burgerking naar Landhaus "Drei Raben", dat allemaal om een beetje warm te blijven. Brrr, het was flink koud, maar we hebben genoten.

Lenterit Hamove, 22 maart 2015

Lenterit Hamove, 22 maart 2015

Lenterit Hamove, 22 maart 2015

En dan nog deze aanvulling van Hanneke R.:
Zondagmorgen 9.30uur verzamelen bij de molen in Varssel. We , Henk Hu., Briget, Jan N., Wim S., en Wim en ik drinken eerst een kopje koffie om even bij te kletsen en gaan dan beginnen aan de Lenterit. Als we buiten komen is ook Johan H. er. Dus vertrekken we met 6 motoren.
Het slingert mooi door de Achterhoek richting Duitsland. Johan is intussen al weer afgehaakt. Wat eerder dan gepland gaan we pauze houden, maar dat kwam echt door de lage temperatuur, 3 graden was het inmiddels. Plaspauze en je handen warmen aan het droogapparaat. En dan weer aan de koffie, met! De reguliere stop was 25 kilometer verderop dus maar besloten dat we die over zouden slaan en 75 kilometer verder nog een keertje zouden stoppen.
Mooie slingerweggetjes en plaatsjes waar ik nog nooit van had gehoord. Bij onze volgende stop hebben we ons lekker opgewarmd met Flammenkuchen of Suppe. Daarna weer richting Hengelo, met Jan N. hadden we al afgesproken dat hij, zodra hij Doesburg in zicht kreeg, gauw richting de kachel zou gaan. Vlak nadat we Jan uitgezwaaid hadden, zag de motor van Briget het niet meer zitten en stopte ... Oh oh zei Briget, hij doet het niet meer! Maar gelukkig, net zo als hij er mee stopte startte hij ook ineens weer dus gauw achter Henk en Wim aan. Aan het eind van de weg helaas geen andere motoren. Dus de navigatie maar aan om zo de weg naar Hengelo te vervolgen. Briget, van slag natuurlijk, dacht dat wij al richting Lochem gingen en toetert en zwaait en ging alleen richting Baak. Vandaar dat wij even later met maar één motor bij de molen staan! Gelukkig zijn Henk en Wim ook thuis gekomen en was het een mooie maar wel erg koude dag.

Groetjes, Hanneke

Eigen Toertocht, 8 maart 2015 (bijdrage: Briget, foto Mieke)

Om 13.00 uur startten we met 10 leden en 2 dames achterop. Toerleider Henk had een leuke route uitgestippeld. Je hoorde mij niet klagen over het weer, dat was helemaal goed.
Halverwege de rit was er (natuurlijk) koffie met gebak. Van Jan kregen we de koffie want hij pas jarig geweest; van harte nog. Toen moest Henk weg, hij had een feestje. Maar Willy H. nam het over, hij had de rest van de route van Henk op zijn eigen Garmin gezet. Echt, het was een prachtige rit. Henk bedankt, de kop is er af.

Eigen Toertocht maart 2015

Wandeltocht Ruurlo, 15 februari 2015 (bijdrage: Briget, foto's Mieke, Henk Hu.)

Het verhaal van de pannenkoeken-wandeltocht:
We hadden van te voren gezegd wat we zouden gaan doen: het laarzenpad.
Maar eerst was er om 14.00 uur verzamelen bij de "de Heikamp", een bak koffie met gebak en bijpraten. En daarna de jassen aan, wandelen en hup het bos in. 2 dames bleven achter, die hadden misschien aan zien komen wat de rest te wachten stond.

   Wandeltocht 2015
   Wandeltocht 2015

De tocht was zo'n zes en een halve kilometer, met de nodige hindernissen. De eerste hindernis was een modderplas, Jan N. was een ridder in nood. Hij tilde één van de dames op en droeg ze zo over de plas heen (super ! en lachen). Er waren natuurlijk weer leden, die de mail niet goed hadden gelezen. Diegenen met lage schoenen aan moesten af en toe halsbrekende toeren uit halen of een flink eind om door het bos, om ongeschonden de eindstreep te kunnen halen. En om het lekkers dat Hanneke had meegebracht te kunnen bemachtigen.
Soms waren de paden mooi, soms was het modderig en nat; de omgeving was in elk geval mooi en het weer zat mee. Aan het einde was het nog lachen: een grote plas water (even kijken hoe ze dat oplosten, zie foto's'), er werd in allerlei bochten gewrongen om maar niet de schoenen vies te krijgen.

   Wandeltocht 2015
   Wandeltocht 2015
   Wandeltocht 2015
   Wandeltocht 2015

Terug we hadden best trek gekregen, dus allemaal aan de pannenkoek. Dat smaakte prima en het toetje was super (en groot). Het was geweldig, bedankt dames voor het leuke idee en de goede organisatie.   Wandeltocht 2015
   Wandeltocht 2015

Jaarvergadering, 30 januari 2015 (bijdrage: Gerard J.)

Afgelopen 30 januari vond de jaarvergadering plaats, waarvan hier enige foto's. Het bestuur mag er weer een seizoen tegenaan en de toerkalender werd vastgesteld.
Allemaal een fijn en veilig motorjaar 2015 toegewenst!

   Jaarvergadering 2015
   Jaarvergadering 2015

Jaarvergadering 2015

Nieuwjaarsreceptie, 11 januari 2015 (foto's: Briget, Gerard J.)

Na een bewogen (jubileum-)seizoen 2014 gaat de motorclub het nieuwe jaar met frisse moed in. Zoals gebruikelijk begonnen we met de nieuwjaarsreceptie, om elkaar het allerbeste te wensen.
Het bestuur hoopt jullie weer een goed motorjaar, met veel veilige kilometers te kunnen bieden!

   Nieuwjaarsreceptie 2015
   Nieuwjaarsreceptie 2015

Nieuwjaarsreceptie 2015

   Nieuwjaarsreceptie 2015
   Nieuwjaarsreceptie 2015

 
 
naar
boven