De gezellige motorclub uit de Achterhoek! MC De Blijde Rijders icon

MCDBR banner

h Toeren - 2016 - Archief

Verslagen van Evenementen

Verslagen en foto's van toerritten en andere activiteiten.

2016

spacer icon

Jaarfeest MC De Blijde Rijders 26 november 2016 (bijdrage: Gerard J.)

Op deze druilerige zaterdagavond was het een mooie gelegenheid met leden, donateurs en aanhang naar "Flophouse" te gaan, om het motorseizoen van de "Blijde Rijders" af te sluiten. Voorzitter Wilco heette iedereen welkom en gaf in grote lijnen weer wat we deze avond konden verwachten: een drankje (natuurlijk), hapjes (door diverse leden meegebracht), een spelletje (Briget had weer de nodige attributen meegebracht; o.a. het geheugen van de leden werd getest), foto's en films van het afgelopen seizoen werden vertoond (nadat Henk Hu. met halsbrekende toeren de beamer had aangesloten) en natuurlijk de bekendmaking van de uitslag van de Toercompetitie.

 Jaarfeest 2016 foto Jaarfeest 2016 foto
 Jaarfeest 2016 foto Jaarfeest 2016 foto

Dat laatste punt was wel bijzonder dit jaar, omdat 2 leden met exact hetzelfde puntentotaal waren geëindigd. Dus mochten Wim R. en Willy V. onderling uitmaken wie de wisselbeker het eerst mee naar huis nam. Het werd Wim, omdat Willy aangaf de beker al goed genoeg te kennen van eerdere overwinningen. De derde plaats was voor Henk Hu.
Joop maakte vervolgens de uitslag van de "Cryptische Foto Puzzel" bekend, er was daar wel een duidelijke winnaar: Jan O. Bij afwezigheid van Jan nam Bennie O. het kleinnood in ontvangst. Joop verklaarde nog, dat de puzzels dit jaar blijkbaar aan de moeilijke kant waren geweest, wat een magere deelname tot gevolg heeft gehad. Hij beloofde volgend seizoen de opdrachten toegankelijker te maken.

 Jaarfeest 2016 foto Jaarfeest 2016 foto
 Jaarfeest 2016 foto

Daarmee was het officiële gedeelte achter de rug en konden we het feest nog een poosje voortzetten. Noor zorgde ervoor dat iedereen tijdig van een drankje werd voorzien.

Jaarfeest 2016 foto
Genieten van de fotopresentatie

En Carin wist hoe de elektronische jukebox bediend moest worden en toetste menig verzoeknummer in. Lekkere 70-er jaren rock- en popmuziek sloten deze gezellige avond in stijl af. De organisatie wordt bedankt voor de prima invulling van de avond.

spacer icon

Bokkenrit MTC Bicyclette 23 oktober 2016 (bijdrage: Briget)

De 15de editie van de Bokkenrit begon mistig en koud. 5 Blijde Rijders hadden daar geen probleem mee en hebben de geprogrammeerde route gereden. Half 10 zou onze groep op pad gaan maar het werd 10 uur. De motor van Jan N. wild niet meer starten, maar enig gepruts onder de buddyseat hielp en daarna konden we vanuit Zutphen vertrekken.

 Bokkenrit foto Bokkenrit foto

De mist bleef best lang hangen. Voor ons, die achter op zaten, was het daardoor minder genieten: je kon niet veel zien. Maar na de soep en koffie bij de lunch in Grand Café "De Zon" in Goor veranderde dat snel. De zon was doorgebroken en de temperatuur werd een stuk aangenamer. Het werd een mooie tocht met één minpuntje: de route bevatte een zandweg.
MTC en heren Blijde voorRijders: bedankt voor een mooie toerdag.

spacer icon

Natte Poten Weekend 8/9 oktober 2016 (bijdrage: Briget)

Voor het Natte Poten Weekend vertrokken om 10 uur 4 motoren uit Steenderen naar Kleef. Op weg daar naartoe ging het kris-kras door kleine plaatjes en over kleine weggetjes. De pauze had Joop op een heel rustig plekje bedacht. De duitse taart met koffie ging er wel in. Bij het hotel aangekomen gingen we ons eerst omkleden om daarna op pad te gaan met Lydia en Willi. Zij waren onze gidsen vandaag. Nou dat was heftig, wat een klimpartij. Wel mooi door het park gelopen. We hadden dan ook prachtig nazomerweer. 's Avonds lekker gegeten.

 Natte Poten 2016 foto Natte Poten 2016 foto

Na het eten namen we afscheid van Lydia en Willi. Bedankt voor de gezellige dag en om ons rond te leiden door Kleef. Terug in het hotel nog een borrel met z'n allen en daarna naar bed. Wel wat vroeg, maar we hebben dan ook een geweldige dag gehad.
's Morgens lekker onbijten, waarna Joop al gelijk naar huis ging. De rest besloot om nog een stuk te gaan rijden, het was mooi weer. We hebben zo'n 180 km getoerd voor het thuishonk werd bereikt. Onderweg een bakje koffie genomen, met taart uiteraard.
Ik bedank iedereen voor een geslaagd weekend. Tot de volgende keer maar weer.

Groetjes, Briget

spacer icon

Korte Eigen Toertocht 2 oktober 2016 (bijdrage: Joop, foto's Briget)

Zondag 2 oktober om 9.30 uur stonden wel geteld 13 motoren op het kerkplein om onder aanvoering van Willy V. een "mooie" tocht te gaan maken. Inderdaad werd het een mooie rit hoewel ondergetekende dode vingers had bij de rustplaats Halte Assel. Vanaf Steenderen ging het richting Zutphen, Voorsterklei, Voorst en via de uiterwaarden van de IJssel ri. Deventer. In Deventer-de Worp de dijk op ri. Terwolde, Nijbroek, Welsum en om dan weer net voor Apeldoorn de grote baan op te draaien.
In Apeldoorn met gezwinde spoed ri. Hoog-Soeren en Halte Assel, waar de koffie en het kopje soep de innerlijke mens goed deden. Pauze gehad en de tocht ging verder ri. Beekbergen, Loenen, Oeken, Voorstonden, Brummen en vanaf daar de brug over ri. Baak. Echter niet rechtstreeks maar via Vierakker en Wichmond, waar Mw. V. het nodig vond de motor van haar man iets aan te rijden! (of ze haast had om op de kermis te komen???) Willy, een mooie rit gemaakt en de volgende keer moeten de deelnemers gaarne met deugdelijk materiaal aan de start verschijnen, want 's morgens vroeg al moeten duwen is geen pretje!!

 Korte Eigen Toertocht foto
 Korte Eigen Toertocht foto Korte Eigen Toertocht foto
spacer icon

Herfstrit Hamove 18 september 2016 (bijdrage: Briget)

8 leden deden mee aan deze goed georganiseerde en mooie tocht van 251 km. Hier en daar ging de Garmin wel de mist in maar dan rij je toch door tot je de route weer te pakken hebt. We hebben 1 keer een gewone pauze gehad en 1 keer een rookpauze. Jawel, een rookpauze, aangezien Adrie, die ook weer eens mee reed, er hard aan toe was. Want het was niet mis om zo lang op de motor te zitten zonder te roken. Henk Hu. reed de halve route voor, moest daarna vanwege thuis-verplichtingen afhaken, waarna Willy H. het overnam. Het was een geslaagde dag. Oja, ons zeer gewaardeerde lid Andries moest helaas onverrichterzake terug naar huis vanwege een lekke band.

 Hamove Herfstrit foto Hamove Herfstrit foto
spacer icon

Cultuurweekend Den Haag 27/28 augustus 2016 (bijdrage: Joop, foto's: Briget)

Dit jaar was Den Haag aan de beurt en wel een bezoek aan het automobielmuseum "Louwman" en een parken rondvaart. Klokslag 9.00 uur vertrokken 7 motoren uit het mooie Doesburg om via een meer dan voortreffelijke tocht via prachtige dijkweggetjes langs de Lek naar Den Haag te gaan.
Via Zoelen, Beusichem kwamen we aan op de 1ste pauzeplek bij Werk aan het Spoel bij Everdingen. Helaas ging de weg niet verder i.v.m. de dijkverzwaring en moesten we terug via Culemborg om daar de route weer voort te zetten. Bij Schoonrewoerd namen we afscheid van Herman S., die ons vergezeld had en gingen we verder via Meerkerk, Noordeloos, Langerak, Nieuwpoort om uiteindelijk bij de Bergstoep de Lek over te steken.
Via Stolwijk en Gouda ging het verder richting de A12 om bij Zevenhuizen de oprit te nemen richting Den Haag. Prompt kwamen we in een file vanwege een ongeval, maar de schade viel mee en om 13.30 u kwamen we aan bij het "Louwman" museum. Eerst lekker geluncht en toen de prachtige collectie bekeken die echt de moeite waard is voor een bezoek.

 Cultuurweekend foto Cultuurweekend foto
 Cultuurweekend foto Cultuurweekend foto

Om een uur of vier ging het richting ons hotel. De motoren konden op de binnenplaats gestald worden en na het opfrissen ging het te voet de binnenstad in voor een restaurant bezoek. Na het "toetje" ging het richting Buitenhof om daar de avond af te sluiten. Een groepje vertrok nog naar het Binnenhof om Rutte te spotten, maar helaas, hij was er niet. Redelijk laat liepen we weer naar ons hotel en zondagmorgen zaten we allemaal toch fris en fruitig aan het ontbijt. Het onweer en de regen waren om 9.30 uur gestopt en dus konden we lopend naar de rondvaartsloep gaan.
Na een mooie rondvaart van 2 uur langs de parken van Den Haag en een kleine lunch vertrokken we richting de Achterhoek via weer mooie weggetjes o.a. door Schoonhoven, Nieuwland, Leerdam, Herwijnen, Neerrijen en Tiel, waar we onze laatste stop hadden aan de Waal. Hierna de A15 op en in vliegende vaart naar huis.
Ik denk dat we terug kunnen kijken op een geslaagd Cultuurweekend in onze residentiestad.

spacer icon

Motor Avondvierdaagse KMC '95 Keijenborg 16 t/m 19 augustus 2016 (bijdrage: Gerard J.)

De schrijver dezes heeft dan eindelijk na jaren (oefenen?) een kwartet volgemaakt, dit ondanks een spatje regen op de laatste avond. Maar laten we beginnen bij het begin.
De aftrap was op dinsdag 16 augustus bij prachtig zonnig weer. De opkomst in Keijenborg was weer geweldig, ruim 120 deelnemers en iedereen had er duidelijk zin in. Na het inschrijven gingen we met 7 Blijde Rijders op pad, onderweg zouden dat er 9 worden: Henk en Monique sloten aan en bij de oversteek met het Olsterveer kwam ook Anton in beeld, maar die reed samen met Gerrit en Wilbert.

 KMC '95 Motor Avondvierdaagse foto KMC '95 Motor Avondvierdaagse foto
 KMC '95 Motor Avondvierdaagse foto KMC '95 Motor Avondvierdaagse foto

Een stukje daarvoor, in de buurt van Gorssel moesten we ook een kleine horde nemen. De route was nl. zo geprogrammeerd dat menig Garmin toestel de rijder een zandweg instuurde. Niet gebruikelijk maar gelukkig was het droog weer en kwamen we ten koste van wat stofhappen al snel weer op de harde weg. Volgens onze voorrijder Henk had een vlaggetje extra dit kunnen voorkomen. Vervolgens ging de route dwars door Deventer om via het mooie Diepenveen bij de oversteek over de IJssel uit te komen. Aan de overzijde was de pauzeplek bij "Eet-Tapperij Bijsterbosch", waar het al snel een drukte van jewelste was. Na de koffie ging het vanzelfsprekend over de fraaie IJsseldijk terug naar Zutphen, waarna we na nog wat omzwervingen het verdiende stempeltje in Keijenborg in ontvangst konden nemen.
De tweede avond zou volgens de ingewijden (ik heb geen Garmin dus ook geen voorkennis) naar Duitsland gaan. Dus werd het een compleet andere rit, zo ongeveer in een streep naar "Daddy's Bikertreff" in Isselburg (D). Grofweg ging het via Zelhem, Westendorp, Silvolde de grens over, vlak langs Kalkar en via Rees naar Isselburg. Na een drankje bij "Daddy" kon de terugreis al weer worden begonnen. De wegen in Duitsland waren vooral recht, het schoot dan ook lekker op, behalve bij dat ene bruggetje dat was afgesloten. De slimmeriken ontdekten dat het fietspad soelaas bood, maar onze voorrijder Henk is er netjes omheen gereden. Dat resulteerde er wel in dat we in Silvolde plotseling achter de groep reden, die later dan wij was vertrokken, maar die ons niet had ingehaald!?

 KMC '95 Motor Avondvierdaagse foto

De 3de avond was weer wat meer toeristisch van aard, een mooi ritje richting Holten, Rijssen, dus door het prachtige Sallandse land. Lekkere bochtige weggetjes door een bosrijk gebied en nog steeds een zonnetje, die je overigens af en toe verraderlijk in de ogen prikte naarmate de rit vorderde. De koffiestop was bij restaurant “’t Witte Hoes”.

 KMC '95 Motor Avondvierdaagse foto KMC '95 Motor Avondvierdaagse foto

De Blijde Rijders waren er als één van de eersten, dus het was er nog vrij rustig maar dat veranderde snel nadat ons groepje na het gebruikelijke bakje weer op weg ging. Ook het vervolg ging vlotjes via Achterhoek (buurtschap bij Markelo), Harfsen, Almen kwamen we al snel weer in onze eigen Achterhoek, om in Keijenborg weer een stempeltje te bemachtigen en de beloofde attentie in ontvangst te nemen.
Tja en dan de laatste avond: ik wil nog wel eens afhaken bij dreigende regen, maar nu was de temperatuur goed en het regende niet toen ik van huis vertrok. Dus de gok maar eens genomen dat het zo zou blijven en dat was geen verkeerde. Het miezerde weliswaar tijdens een deel van de rit, maar echt nat werd je er niet van. Dus konden we weer genieten van een mooie route richting Rekken, om bij grensovergang Oldenkott-Winnewick eerst een bakje te doen alvorens een stukje over Duits grondgebied te toeren om daarna bij Meddo weer Nederland in te rijden. We kruisten de Baakse Beek en via Wolfersveen en de Baaksekampweg (dat vind ik als inwoner van Baak wel leuk) arriveerden we rond half negen al weer in Keijenborg.

 KMC '95 Motor Avondvierdaagse foto KMC '95 Motor Avondvierdaagse foto

Het zit erop. Vier avonden lekker toeren. KMC '95 bedankt voor de mooie routes. Voor meer foto's zie het Fotoalbum van Theo Stapelbroek.

spacer icon

Ritten juli 2016 (bijdrage: Henk, foto's Briget)

Even een aantal van de afgelopen juli-ritjes de revue laten passeren.
De rit van 3 juli was de Eigen Toertocht. Het was een mooi rondje Achterhoek, welke van de "Warkense Molen" via Exel en Hof van Twente naar café restaurant "Grenszicht" bij Zwillbrock liep. We waren 5 minuten te vroeg, maar om half 11 konden we (zoals was afgesproken) naar binnen voor een warm bakkie koffie met iets erbij. Weer buiten even stil gestaan bij de motor van Jan N., hij had nl. een andere gekocht. Maar omdat die BMW’s goed op elkaar lijken was het niet meteen opgevallen. Daarna ging de rit via kleine weggetjes richting Aalten, alles bij prachtig weer. Toch kreeg Pluvius ons nog even goed te pakken op het kleine stukje van Keijenborg naar Baak. Hierdoor was het gauw even afscheid zwaaien en snel naar huis.

 Toertocht 3 juli foto

Voor de Vroege Vogeltocht had Henk 2 routes voorbereid, ééntje Salland - Veluwe en ééntje richting Haltem am See in Duitsland. Een Duitse route, die door Henk aangepast was en daardoor ruim 300 km lang. 6 Blijde Rijders en 1 duo passagier togen 1 minuut voor 7 op pad op zoek naar de toerleider, die er net aankwam. Na enig overleg was het duidelijk: de voorkeur ging richting het zuiden, Duitsland. Na zo'n 30 km Duitsland stond de groep al stil bij de eerste beste bakker die al open was, dat was niet gepland. Hierna ging het weer verder. Het was een afwisselende route, ook qua snelheid: stukken waar je flink kon doorrijden en dan weer bebouwde kom met stoplichten, vooral in Haltem zelf. Ondertussen had Henk net voorbij Rhade een McDonalds ontdekt, het was alweer tegen tienen, dus Pauze! Ondertussen kregen we ook last van miezerende regen wat soms weer over ging. Totdat we na Sonsbeck in de stromende regen kwamen. Ondertussen hadden Joop en later Wim al afscheid van ons genomen (huiselijke verplichtingen). Onder een viaduct van de A57 even gestopt en het plan werd aangepast: we gingen eerst op weg naar een pauzeplek op een goeie 12 km: "Villa Reichswald", hier konden we wat opdrogen met een warm soepje terwijl het buiten ophield met regenen. Ondertussen het laatste deel van de route aangepast om via de Labbecker Strasse en o.a. Marienbaum naar huis te gaan waar de teller bij aankomst op 304 km stond!

De rit van 31 juli was ook verre van droog, na het vertrek met 9 motoren begon het serieus te regenen nadat we de Berkel richting Almen overstaken. Eerst ging de tocht nog richting grijs maar verderop en 30 km verder klaarde het op en bij Holten hadden we alleen nog maar een natte weg. Voordeel was wel dat we bij het doorkruisen van de Holterberg weinig fietsers achterop kwamen en we dus rustig de omgeving in ons konden opnemen. Daarna ging het richting Luttenberg alwaar de plaatselijke taveerne koffie en appelgebak met of zonder slagroom serveerde.

 Toertocht 31 juli foto

Ondertussen waren we weer redelijk opgedroogd en lieten we het ons goed smaken. Met Andries als 2de man ging het daarna weer richting het zuiden. Wel begon het even te rommelen en even later regende het weer. Niet voor lang, want de route liep precies via het heldere gebied richting Bathmen. We lieten ons de pret niet bederven al is het met een natte weg wel anders rijden dan met een droge weg. Bij Herfkens op de parkeerplaats werd na deze ±120 km nog met een paar nagepraat terwijl de rest ondertussen al op weg naar huis was.

Groeten, Henk

spacer icon

Hintergarten Treffen Baak 11-12 juni 2016 (bijdrage: Gerard J.)

Eigenlijk moest ik natuurlijk wachten op een betrouwbaar verslag van één van de deelnemers aan dit "meer dan voortreffelijk" verlopen Hintergarten Treffen in onze eigen paardewei. Maar ja, ik ben ongeduldig en wil graag een verhaal met foto's publiceren op de website. Dus neem maar genoegen met dit mogelijk gekleurde verhaal.
Het evenement begon 's middags met stralend weer (nadat het 's morgens nog een beetje had gemiezerd). Rond 2 uur kwamen diverse leden aan, sommige met passagier, om eerst een toertochtje te rijden. Henk Hu. had een route door de Achterhoek op zijn Garmin geladen, maar eerst ging het via Wildenborch naar Lochem om Wim en Hanneke op te halen. Van daar ging het met 10 motoren verder, via allerlei prachtige binnenweggetjes richting Ruurlo, Marienvelde naar Zieuwent. Daar vond Henk tegenover de kerk café "Het Witte Paard" waar we onder een grote parasol even konden uitblazen. De organisator liet zich van zijn beste kant zien en trakteerde op een ijsje.

 Hintergarten foto Hintergarten foto
 Hintergarten foto Hintergarten foto
 Hintergarten foto Hintergarten foto

Daarna ging het verder, bij Halle reden we langs het Halmac circuit om via Hengelo en na nog een stukje binnendoor om 5 uur weer terug te zijn op de treffenlocatie. De meesten gingen hun motor maar vast naar huis brengen, 2 leden hadden een tentje opgezet.
Er werd een lichte bodem gelegd in de vorm van koffie en cake, maar al snel werd het eerste biertje uit de koelkast getrokken. Even later arriveerden de barbecue-benodigdheden en dus kon er naar hartelust worden gebraden, aangevuld met de nodige biertjes. Als toetje had gastvrouw Marga een verrukkelijke fruitsalade samengesteld.

 Hintergarten foto

Nadat iedereen was uitgegeten verhuisde men naar een warm vuurtje, dat inmiddels door de gastheer met hulp van Bennie en Ronald ontstoken was. Meerdere kruiwagens vol hout werden aangesleept en ook de feestverlichting ging op een gegeven ogenblik aan.

 Hintergarten foto

Zo werd het langzamerhand later en na alle gezellige gesprekjes en onderonsjes verlieten de eerste gasten helaas alweer het terrein. De overnachters hielden het natuurlijk het langste vol. Gevolg was dat het beloofde ontbijt de volgende morgen een uurtje later dan gepland werd geserveerd, maar voor die tijd had ook geen zin gehad, want de gasten lagen toch nog op een oor. Ze lieten zich de gebakken eieren smaken (helaas niet van de eigen kippetjes, want die waren bij voorbaat al opgehouden met leggen). Tegen 12 uur kwam er al weer een eind aan een gezellig Hintergarten Treffen.

spacer icon

25ste Gelderse Motor Avondvierdaagse 31 mei-3 juni 2016 (bijdrage: Gerard J.)

De Avondvierdaagse begon dit jaar weer zoals enkele jaren geleden op dinsdag. Hamac Harfsen was de nieuwe mede-organisator en zij waren de 3de avond aan de beurt. Helaas was het weer toen net wat minder, dus de primeur viel vooralsnog nog wat tegen.
Maar eerst naar het begin bij VAMC. Vanaf hun clubhuis in Kranenburg was een fraaie rit uitgezet, die al snel via de Achterhoekse binnenweggetjes voerde. Keijenborg, IJzevoorde, Zieuwent, Marienvelde werden aangedaan, voordat in Harreveld bij Café "de Boer" een koffiestop was. Daarna ging het door via Groenlo, Rekken en Rietmolen, waarna we over een onvervalste klinkerweg verder gingen. Eindpunt was de molen in Neede, het honk van NMC. 44 deelnemers hebben deze avond gereden, waaronder 9 Blijde Rijders.

 Avondvierdaagse foto Avondvierdaagse foto

Op woensdag ging het verder vanaf Neede met een prachtige route richting Salland. Onder andere omgeving Wierden, Notter en Hellendoorn werden doorkruist, veel bochten (maar ook veel afslagen) dus zwaar werken op de motor. Menig deelnemer stapte bezweet van de motor bij aankomst in Harfsen, dorpshuis "Hoeflo". Klein minpuntje was dat we de route van een wandel avondvierdaagse kruisten, maar de wandelende schoolkinderen vonden het prachtig, al die motoren; er weer veel gezwaaid.
De volgende avond waren slechts 4 Blijde Rijders bereid de gok om de verwachte regen te wagen en dat waren blijkbaar evenzo weinig andere inschrijvers, want er kwamen op deze avond slechts 20 deelnemers opdagen. De rit naar Steenderen was dik in orde, de Blijde Rijders arriveerden nagenoeg droog rond 20.30 uur.

 Avondvierdaagse foto Avondvierdaagse foto

Op vrijdagavond was dan onze afsluitende rit vanaf Café "Heezen" terug naar Kranenburg. Toerleider Henk had het er maar druk mee om alle Garmins en andere apparaten van de route te voorzien. Hij had weer zijn uiterste best gedaan om er een zo leuk mogelijke route van te maken. En dat is gelukt, ook getuige de reacties achteraf. De rit ging grofweg vanaf Steenderen via Zelhem richting Dinxperlo, onderweg werd bij Café "Bruggink" in De Heurne een frisdrankje of een ijsje genuttigd, waarna eventjes de grens werd overgestoken om via o.a. de Elf-Apostel-Weg bij Aalten in Nederland terug te keren. Eindpunt was weer Kranenburg, waar VAMC ons verraste op een versgebakken Hamburger, die er samen met een drankje best in ging na deze vierde rit van ruim 100 km. Een mooie serie avondritten zit er weer op.

 Avondvierdaagse foto Avondvierdaagse 4 foto
spacer icon

Alternatieve ZAMC Rit 22 mei 2016 (bijdrage: Henk Hu.)

Na Hemelvaartsdag stond er voor 22 mei weer een rit op de kalender nl. de alternatieve ZAMC toer. Alternatief omdat Henk het weekend daarvoor naar Zelhem was gegaan om daar de route op te halen. Hiervoor een ruimere vergoeding gegeven wat later door de andere rijders op gepaste wijze samen gedeeld werd. De oorspronkelijke route was ondertussen zo aangepast dat er gestart kon worden bij Heezen en de lengte was ingekort tot ongeveer 150 km.
Jammer dat de weergoden dreigden en dat er familiefeestjes waren, want de opkomst met 4 motoren was aan de magere kant. Onderweg kwamen we nog een loslopend lid (zonder zijn motor) achterop. De route ging via Zelhem – Westendorp – Sinderen richting Duitsland waar zowaar ook nog kleine weggetjes bestaan. Eerst vielen er een paar druppels per km welke na twaalven overging in lichte regen.
En toen kwamen we aan bij onze pauzeplek Freizeitpark Wisseler See, waar Kaffee en “Torte” genuttigd konden worden. Toen we weer buiten kwamen was het droog en toerden we via Emmerich richting Gendringen en Wehl via allerlei weggetjes binnendoor (ook met los grind!) maar lekker droog weer richting Heezen om daar nagenietend op de veranda nog FF een stortbui van 2 min. langs te zien komen! Mooi op tijd weer binnen na een geslaagde rit!

 Alternatief ZAMC foto Alternatief ZAMC foto
spacer icon

Hemelvaartweekend Blankenheim (D) 5 - 8 mei 2016 (bijdrage: Johan, foto's: Briget)

Hemelvaart 2016 werd er een met vele hoogtepunten maar ook enkele minder geslaagde zaken. Donderdag vertrokken de motoren vanuit Steenderen en Elly, Diny en Johan vanuit Toldijk met de auto. Anton ging met zijn nieuwe bike mee. Met een kleine vertraging door een autobrand op de Autobahn kwamen we in Blankenheim in de Eifel aan. We kregen gelijk onze kamer en nadat de koffers daar geparkeerd waren zijn we op het terras gaan zitten, het was heerlijk weer.
Na een tijdje kwam de eerste motorrijder binnen, het was Joop die had zich afgezonderd van de anderen. Die reden volgens hem zandwegen in en wegen met een bord verboden in te rijden. Hij was niet de enige die apart kwam: ze kwamen in verschillende groepjes binnen. Toen iedereen aangekomen was werd het gezellig op het terras en om half zeven was er een buffet. Dat was goed verzorgd.

 Hemelvaartweekend foto Hemelvaartweekend foto

De volgende morgen allemaal op tijd er uit voor het ontbijt en daarna ging de hele groep op pad voor een tocht door de Eifel. Elly bleef op de kamer en Diny en ik zijn naar de Moezel geweest; daar was het erg mooi maar behoorlijk druk. Weer terug bij het hotel waren twee Blijde Rijders al terug, erg blij waren ze niet. Het was onderweg met het elkaar opwachten ergens fout gegaan en zo kon het dat dat er verschillende groepjes toerders binnendruppelden. Zaterdagmorgen gingen twee deelnemers naar huis, enkelen bleven in de zon zitten en de rest ging weer de Eifel in.

 Hemelvaartweekend foto Hemelvaartweekend foto

's Avonds was het gezellig, er werd weer veel gepraat en ook spelletjes gedaan. Femmy had een hele lading meegenomen. "Mens Erger Je Niet" was populairst.
Wat ook ter sprake kwam was de Giro d' Italia, ofwel hoe komen we bij de terugreis eigenlijk Bronckhorst weer in? Nou ja, dat zien we zondag dan wel. Na een verkwikkend nachtrust ging het dan al weer "op huus op an". Hemelvaart 2016 in de Eifel zit er op.

 Hemelvaartweekend foto

Oh ja, v.w.b. de Giro: de Blijde Rijders vinden altijd wel een oplossing. Bij Zelhem is een tunnel (bedoeld voor een ander type weggebruikers op 2 wielen) die voor deze ene keer zeer geschikt bleek en daar waren ze weer in Bronckhorst. Zelf ben ik ook ergens stiekem de Giro-route over gestoken en zo waren we mooi op tijd thuis van een mooi weekend Blankenheim.

Groet Johan

spacer icon

16de PR-Rit 1 mei 2016 (bijdrage: Briget/Henk)

De dag van werk voor ons, 1 mei, en hopelijk plezier voor de bezoekers was frisjes aangebroken. Dat vertelden ook de motorrijders uit Hilvarenbeek, die er al een aardig ritje naar Steenderen op hadden zitten. Maar niet getreurd, later brak toch het zonnetje door.

 PR-Rit foto PR-Rit foto

De PR-Rit ging dit jaar richting Noord-Limburg. Onze toerleider Henk had er, ook naar het oordeel van de 25 deelnemers van buiten de club, een mooie rit van gemaakt, met alle elementen die zo’n rit leuk maken. Bij Pannerden werd met het veer de Rijn overgestoken om over de Waaldijk richting Nijmegen te gaan. De Zevenheuvelenweg mag dan natuurlijk niet ontbreken, waarna in Gennep kon worden gepauzeerd. Vervolgens een stukje langs de Maas om dan Duitsland in te gaan en het stuur langzamerhand weer richting noord te richten. Via o.a. Weeze, Till-Moyland en Emmerich kwam de Nederlandse grens weer in zicht, waarna het nog maar even was of de rit zat er op.
De Blijde Rijders vertrokken om 10 uur en werden vergezeld door een gastrijder met een auto (!). Dat was oud-lid Johan, die vanwege gezondheidstechnische redenen de motor voorlopig van de hand heeft moeten doen. Op het veer bij Pannerden kon er even worden bijgepraat.

 PR-Rit foto PR-Rit foto

Na het pauzepunt ging de rit voor ons een beetje de mist in (terwijl het zonnetje juist begon te schijnen . . .) omdat de voorrijder door zijn navigatiesysteem werd gefopt. De "track" was blijkbaar gaan herberekenen, waardoor een route via de snelweg linea recta naar thuis ontstond. Maar, al met al was dit een zeer geslaagde 16de editie van de PR-Rit, volgend jaar verder.

spacer icon

Puzzelrit 17 april 2016 (bijdrage: Gerard J., foto's Briget)

Toen ik vanmiddag de motor wilde pakken (die had al 1 km testrit op de teller staan . . .), begon het juist flink te regenen. Dan maar een half uurtje wachten en vervolgens toch richting Dieren gegaan. Daar zou nl. de puzzelrit beginnen. Een goede keus. Precies tussen de verdere buien door kon ik bij Wilco en Trea de puzzelbeschrijving in ontvangst nemen. Na een bak koffie op pad voor deze op voorhand als m.d.v. bestempelde puzzelrit, waarbij het gelukkig droog bleef. Het eerste stuk was een eenvoudig rondje door Dieren, waarna het naar de binnenlanden rond Brummen ging. Daar was het in elk geval prachtig rijden in de buurt van Rhienderen, Oeken en zo. Waarschijnlijk had ik iets te veel aandacht voor de omgeving, want veel routebordjes heb ik niet gezien. En dat klopte niet, zo bleek later bij de uitslag in "Het Arsenaal" in Doesburg. Ook het bordje bij de opvanger na de pantoffels (die volgens de uitzetters geen schoenen zijn?) ontbrak op mijn controlekaart. Maar afijn, de puzzelritbeschrijving zat zodanig goed in elkaar, dat je zonder al te grote problemen het eindpunt kon vinden. Goed gedaan heren!
Nadat iedereen binnen was deden Wilco en Joop nog eens haarfijn uit de doeken hoe het had gemoeten en waar de bordjes stonden (liever gezegd verstopt waren in mijn ogen). De uitslag werd al snel bekend gemaakt: 1. Wim R., 2. Willy V., 3. Gerard J., 4. Herman S.. Er waren ook nog 2 deelnemers, die met de auto waren gekomen. Zij zijn officieus (dus geen competitiepunten) op plek 3 en 4 geëindigd. De onderste foto geeft aan dat de uitzetters op iets meer deelnemers hadden gerekend. Joop en Wilco: bedankt voor de organisatie van deze prima rit.

 Puzzelrit foto Puzzelrit foto
 Puzzelrit foto
spacer icon

Koekstadrit Deventer 10 april 2016 (bijdrage: Briget)

We gingen om 11 uur op weg, met 6 motoren. De Koekstadrit van de IJselrijders stond op ons toerprogramma. De start was bij "Brasserie de Lindeboom" in Schalkhaar, daar kwam Wim R. er nog bij. Het was er een drukte van je welste.

 Koekstadrit foto

We hebben zo'n 160 km gereden, richting het oosten van het land, door vlak land omzoomt met weilanden, zo ver als je maar kijken kon. Ook kleine dorpjes, bos en meer zat er in de route, heel afwisselend en erg leuk. Het was een mooie tocht, een beetje fris nog maar ja, je kunt niet alles hebben. Bij de pauzeplek stond alles klaar: koffie, brood, soep, frikandellen, kroketten, een prima lunch voor 15 Euro. Dat was top-geregeld. Er deden 238 deelnemers aan de tocht mee.

spacer icon

Eerste evenementen 2016 (foto's: Henk Hu.)

De Hamove Lenterit op 20 maart en een Eigen Toertocht waren de eerste gezamenlijke ritjes van dit jaar.

 Hamove Lenterit foto Eigen Toertocht 27 maart foto
spacer icon

Boerenkoolwandeltocht 14 februari 2016 (bijdrage: Femmy/Andries, foto's: Henk Hu.)

Voor deze zondagmiddag stond de boerenkoolwandeltocht op het programma. Toen wij ons 's middags om 2 uur verzamelden op het kerkplein in Baak was het weerbeeld hier duidelijk op afgestemd, winterse taferelen. Het weerbeeld dat past bij zo'n tocht. Met 11 personen begonnen wij aan de tocht. Eerst liepen wij richting "Huize Baak" en gingen daar het wandelpad op. Even later staken wij de harde weg over en gingen het bos in waar wij ons doorheen moesten worstelen. Er waren namelijk bomen gerooid en struiken gesnoeid, landbouwwerktuigen hadden de hele boel op de kop gezet. Het werd een ware survivaltocht door de blubber. De voorman besloot dan ook maar de route wat in te korten en even later konden we gelukkig weer de harde weg aanhouden. Na op de Beukenlaan te zijn aangekomen gingen wij richting Hengelo maar iets verderop doken wij toch nog even het bos in, om vervolgens via de Vrendenbargsedijk de neus weer naar Baak te richten.

 Boerenkoolwandeltocht foto Boerenkoolwandeltocht foto

Toen we het bos uit kwamen trakteerde Briget ons op een chocolaatje in de vorm van een hartje omdat het Valentijnsdag was. Briget houdt wel van tradities. Daarna begon het harder te sneeuwen en er werd besloten snel richting Baakse Kerk te gaan omdat we het op dat moment toch behoorlijk koud kregen. Na ongeveer 7 km afzien konden we verkleumd in de auto's stappen en richting Toldijk rijden, waar bij "Den Bremer" de boerenkool en stamppot zuurkool op ons stond te wachten. We hadden nog wel even tijd voor een paar consumpties vooraf en nadat nog enkelen aanschoven, die niet hadden meegelopen, konden we aanvallen. We lieten ons de boerenkool, zuurkool, worst, ribbetjes, spekjes, zuur en jus in diverse combinaties goed smaken en kwamen geleidelijk aan weer op temperatuur. Tegen zes uur had iedereen voldoende gehad en keerden we huiswaarts. Wij kunnen, ondanks dat de weergoden ons plaagden, terugkijken op een sportieve en gezellige middag. Briget, bedankt voor de organisatie!

spacer icon

Nieuwjaarsreceptie 10 januari 2016 (bijdrage: Gerard J.)

 Nieuwjaarsreceptie foto

Het was een drukte van jewelste dit jaar bij Gerrit en Ada. Meer dan 30 Blijde Rijders kwamen bijeen om elkaar het beste voor 2016 toe te wensen. Voorzitter Wilco hield een korte toespraak en daarna kon er getoast worden. Het bestuur hoopt op weer een mooi motorjaar, op de komende jaarvergadering zullen we de plannen uit de doeken doen.

spacer icon

Jaar 2016 (bijdrage: Gerard J.)

 Nieuwjaar

Hier komen weer mooie verhalen van evenementen in het nieuwe motorseizoen.

naar
boven