De gezellige motorclub uit de Achterhoek! MC De Blijde Rijders icon

MCDBR banner

h Toeren - 2022 - Archief

Verslagen van Evenementen

Verslagen en foto's van toerritten en andere activiteiten.

De foto's op deze website zijn gemaakt door (leden van) motorclub "MC De Blijde Rijders". Daarop is het auteursrecht van toepassing. Voor uitleg zie hier: Auteursrecht

2022

spacer icon

Jaarafsluiting 25 november 2022 (bijdrage Gerard)

Mieke, Wim, Henk en 'Den Bremer' hadden hun uiterste best gedaan om de Blijde Rijders een fijne jaarafsluiting te bezorgen. En daar zijn ze uitstekend in geslaagd.
Penningmeester Mieke had een schappelijk prijsje afgesproken voor het stampotbuffet, bestuurslid Wim had een aardigheidje geregeld voor de Cryptische Zoektocht deelnemers en toercommissaris Henk bracht de uitslag mee van de toercompetitie en bijbehorende bekers voor de eerste 3. Na een bakje koffie en een openingswoordje door Henk werd het buffet opgediend door Jurgen van 'Den Bremer' en zijn medewerkers en konden we genieten van een uiterst smakelijke maaltijd. Ondertussen kon er uitgebreid worden bijgepraat door de 25 aanwezigen.

 jaarafsluiting 2022 (1) foto jaarafsluiting 2022 (2) foto
 jaarafsluiting 2022 (3) foto jaarafsluiting 2022 (4) foto
 jaarafsluiting 2022 (5) foto jaarafsluiting 2022 (6) foto
 jaarafsluiting 2022 (7) foto
 jaarafsluiting 2022 (8) foto jaarafsluiting 2022 (9) foto

Na het eten werden de winnaars van de clubcompetie, die we sinds de corona eindelijk weer volledig konden afwerken, naar voren geroepen. De bekers werden als volgt verdeeld: 3 Willy H., 2 Willy V, 1 Henk Hu. . Heren van harte gefelicieerd.

 jaarafsluiting 2022 (10) foto jaarafsluiting 2022 (11) foto jaarafsluiting 2022 (12) foto

Daarna deelde Wim aan de Cryptische Zoektocht rijders, die aanwezig waren, een attentie uit. Willi nam nog het woord om namens de leden de organisatoren te bedanken voor prima georganiseerde avond.

 jaarafsluiting 2022 (13) foto jaarafsluiting 2022 (14) foto

De avond werd vervolgd met nog wat drankjes en verder gezellig samenzijn.

Noot van de schrijver:
de volledige uitslag van de clubcompetie komt binnenkort op de ledenpagina te staan.

spacer icon

Natte Poten Weekend 14-16 oktober 2022 (Bijdrage Mieke en Henk Hu.)

Vrijdagmorgen 10 uur stonden we met 5 motoren paraat om Natte Poten te gaan ervaren. Want ja, het zag er sterk naar uit dat het zo'n weekend zou worden: het miezerde al en het zou erger worden. Goed aangekleed en vol goede moed gingen we op pad, Mieke had een mooie route uitgestippeld en reed voorop. De reis ging eerst door de Betuwe met enkele tussenstops. Toen het harder begon te regenen hebben we toch maar de A15 opgezocht om iets vlotter naar onze eerste bestemming te kunnen rijden.
Aangekomen op Maasvlakte 2 bezochten we bezoekerscentrum 'Futureland', waar we het ontstaan van een nieuw stukje (Neder)land konden bekijken. Na deze excursie vertrokken we naar het logement badhotel 'Rockanje', waar we het weekend zouden doorbrengen. Lucy en Andries sloten zich bij ons aan aan en zo was de groep compleet. We werden prima verzorgd in het hotel en hebben er ook heerlijk gegeten.

Natte Poten Weekend 2022 foto

De volgende dag werden we eerst door Henny en Ali Meijvogel en later door Maarten op sleeptouw genomen, om een verkenning op de motor van de Zeeuwse eilanden te doen. Helaas had de regen zich ook weer gemeld, maar dat kon de pret van de prachtige tocht maar een klein beetje drukken. De motoren moesten het wel ontgelden, die zaten na afloop van onder tot boven onder de modder.

Natte Poten Weekend 2022 foto
Natte Poten Weekend 2022 foto

Aan het eind van de rit kwamen we uit bij Henny's werkplaats en motormuseum. Wat een verzameling motoren en accessoires heeft die man vergaard!

Natte Poten Weekend 2022 foto

Voor meer foto's zie het uitgebreidere verhaal in dit document: Verslag Natte Poten Weekend 2022
Terug in ons hotel, gingen we, na opgefrist en opgewarmd te zijn, op pad voor een wandeling naar strandrestaurant 'Badlust' voor een gezellige avond met eten en drinken.
De nachtrust daarna deed ons goed en de volgende morgen was iedereen om 10.15 u paraat om aan de terugtocht te beginnen. Met wat horten en stoten kwamen we in de middag thuis aan, waar we meteen nog wel een klusje hadden te klaren: de motoren ontdoen van de Zeeuwse klei.

 Natte Poten Weekend 2022 foto Natte Poten Weekend 2022 foto

Mieke en Arno, bedankt voor de goede organisatie van dit mooie weekend!

spacer icon

Spontane rit 9 oktober 2022 (foto's Monique, Peter)

Een rit hoeft niet altijd op de kalender te staan om grote deelname te krijgen. Zondag 9 oktober beloofde een mooie herfstdag te worden, dus waarom niet nog een ritje doen?
Via WhatsApp bleek al snel dat er ruime belangstelling was. Dus was het zondagmorgen 11.00 u verzamelen bij Herfkens in Baak. 14 Blijde Rijders togen op pad voor een aangename tocht en dito verblijf op een terras.

 Spontane rit 9 oktober 2022 foto Spontane rit 9 oktober 2022 foto
spacer icon

Afscheid van Heezen 7 oktober 2022 (foto Peter)

Aan al het goede komt wel eens een eind. Deze vrijdagavond, tijdens onze laatste clubbijeenkomst in 2022, namen we afscheid van een tijdperk. Het tijdperk dat de motorclub haar clubbijeenkomsten mocht houden bij de kroeg van 'Heezen' in Steenderen. Het zal bekend zijn: Gerrit en Ada hebben hun etablissement verkocht.
Als bedankje voor de jarenlange gastvrijheid, vanaf 1990, bood de motorclub de uitbaters een attentie aan. Ada en Gerrit, het ga jullie goed!

Afscheid Gerrit en Ada foto
spacer icon

Cryptische zoektocht 11 september 2022 (foto's diverse leden)

Binnen onze club hebben we de zgn. 'Cryptische Zoektocht', een competitie-tje waarin de leden een cryptisch omschreven plaatsnaam moeten ontcijferen en daar dan heen rijden om een foto van het plaatsnaambord te maken. In principe is dit een individueel gebeuren, iedereen kan op een door hem/haar gekozen moment naar de plaats rijden. Maar het komt voor dat leden elkaar daar treffen emoji foto, zoals afgelopen zondag in Blokzijl. Of dit de juiste oplossing is krijgen de deelnemers op de eerstvolgende clubbijeenkomst te horen.

 Cryptische zoektocht september 2022 foto Cryptische zoektocht september 2022 foto
 Cryptische zoektocht september 2022 foto Cryptische zoektocht september 2022 foto
 Cryptische zoektocht september 2022 foto Cryptische zoektocht september 2022 foto
spacer icon

Blijde Rijders on tour in Noorwegen 2022 (filmpje Peter)

Peter en Ben doorkruisen Noorwegen....


Peter en Ben in Noorwegen augustus 2022 foto

En als ze dan nog even via Denemarken en daarna met de boot naar Zweden zijn geweest, is terug via de brug ook een optie.


spacer icon

Eigen Toertocht 19 juni 2022 (foto Henk Hu.)

Een ritje van ca. 155 km bij mooi weer verreden door 6 personen met één passagier.

Eigen Toertocht 19 juni 2022 foto
spacer icon

Hemelvaartsweekend Bad Bertrich (D)/Moezel 26-29 mei 2022
(bijdrage Joop, foto's Briget)

Donderdagmorgen is de auteur van dit verhaal al vast, voor de troepen uit, vertrokken via Emmerich, Kleve, Weeze, Kevelaer, Straelen, Kaldenkirchen, stukje A61 en vanaf Bad Munstereifel langs de Ahr, Daun om zo bij het 'Haus Hohenzollern' in Bad Bertrich (D) aan te komen, ons Hemelvaartsweekend verblijf. Inchecken etc. en vervolgens arriveerden de andere leden rond 16.30 uur bij het hotel.

Hemelvaartsweekend 2022 foto

Het hotel staat bekend om zijn schnitzels en inderdaad werden er 's avonds schnitzels geserveerd bij een verder ook heerlijke maaltijd. Kaartje leggen en op tijd er in, aangezien om 22.00 uur de bar dicht ging.
Vrijdagmorgen om 10.00 uur, na een goed ontbijt, vertrokken we voor een (TE) korte rit ri. Moezel. In Traben-Trarbach begon het al wat te miezeren dus snel terug naar ons hotel.

Hemelvaartsweekend 2022 foto

Na aankomst heb ik als enige bikkel er nog een rit bij aangebreid. Door de anderen moest er natuurlijk nog worden gewandeld, maar waarheen?

Hemelvaartsweekend 2022 foto
Klik op de foto om te vergroten
Hemelvaartsweekend 2022 foto

Enfin, 's avonds eten, kaarten, biertje etc., opnieuw op tijd naar bed, hoewel ik op het terras "iets" was vergeten... Mijn grote vriend Willy V. heeft mij echter uit de brand geholpen. Zaterdag na het ontbijt weer een leuke tocht gemaakt waarbij we de toerleider zijn kwijt geraakt. Echter niet getreurd, want via een meer dan voortreffelijke vervolgroute zijn wij in Manderscheid bij de ruïne beland om daar eens lekker te lunchen. Weer in het hotel terug gekomen hadden we besloten om in de stad ijs te gaan eten. Ook een glas Sekt uit de streek was niet verkeerd.

Hemelvaartsweekend 2022 foto

Zondagmorgen vroeg op, want onze toerleider Henk Hu. wilde op tijd weg. De route terug ging niet helemaal vlekkeloos, wat navigatie gedoe, geen lunchgelegenheden die al open waren ...

Hemelvaartsweekend 2022 foto

Enfin, ergens in de buurt van de snelweg ben ik die alleen opgereden om zo rond 15.00 uur thuis te komen. Het was een gezellig en fijn weekend, ook met de goede zorg van het hotel. Henk bedankt voor de organisatie!

spacer icon

Eigen Toertocht 15 mei 2022 (bijdrage Joop)

Ook vanmorgen vertrokken 9 Blijde rijders onder een - alweer - blauwe lucht voor een perfecte toerrit ri. Emmerik, Huisberden, Louisendorf, Pfalzdorf, Hommersum om via een sluiproute bij onze vroegere pauzeplek te komen voor koffie etc. en vlaai (we schoven dus aan bij de 'Old Inn' in Ottersum).
Vervolgens ging het verder via Ven-Zelderheide richting Groesbeek / Wyler. Eventjes de grens over om door de mooie binnenlanden naar Griethausen te rijden, alwaar ons Duitse lid afhaakte om rechtstreeks naar huis te gaan. In Elten werd afgetankt - scheelt toch weer - en via de A12 ging het richting Doesburg.
Zo te horen was vooral dhr. V. uit Baak uitermate goed te spreken over deze tocht.

spacer icon

PR-Rit 1mei 2022 (bijdrage Gerard)

Een gezellig drukke en (dus) geslaagde ochtend op het Marktplein bij café Heezen in Steenderen. Onze organisatoren konden al vanaf 9.00 uur de eerste deelnemers aan de PR-Rit ontvangen. De toercommissaris had het er daarna maar druk mee om de totaal ruim 40 motorrijders op hun Garmin of TomTom van de route te voorzien. De betalende deelnemers konden ondertussen hun consumptiebon inleveren voor een bak koffie of iets fris en weer even bijpraten.

PR-Rit 1 mei 2022 foto

Daarna gingen de Halftieners, VAMC-ers, MC Mios-ers (helemaal uit Anna Paulowna overgekomen), de voorzitter van MC De Kraats, een aantal andere rijders waaronder een groep van 7 jongelui uit Hengelo (G) en 5 Blijde Rijders op pad voor een rit van ca. 185 km. Waar de ochtend fris begon klaarde het intussen op en een bleek zonnetje maakte er een mooie toerdag van.

PR-Rit 1 mei 2022 foto

Voor wat de Blijde Rijders betreft begon de rit wat aarzelend. Op de Covik aangekomen bleek Wilco nog niet te zijn aangehaakt. Dus reed Jan N. terug naar Steenderen om hem op te halen. Daarna volgde een mooie rit totdat de groep de IJssel was gepasseerd en in Wapenveld een stop had gemaakt. Het vervolg ging niet naar wens, voorrijder Willy V.'s Garmin raakte danig in de war en dat kwam niet meer goed. De Blijde Rijders besloten toen de PR-Rit doelstelling 'lekker toeren' te wijzijgen in een 'lekker puzzelen' opdracht en voor de gelegenheid via Zutphen naar de 'Cryptische Puzzel' plaats te rijden. Willy H. stuurde een foto als bewijs voor de afwijkende route die men had genomen.

PR-Rit 1 mei 2022 foto

Enkele andere deelnemers, die nog in Steenderen terugkwamen, meldden een mooie route, maar o.a. ook een eigenzinnige TomTom, die af en toe juist de bebouwde kom koos, waar toercommissaris Henk H. vooral omheen had geprogrammeerd. Al met al na de corona-onderbrekingen een mooie dag toeren.

spacer icon

Eigen Toertocht 13 maart 2022 (bijdrage Joop)

Onder wederom een strakblauwe lucht begonnen 6 Blijde Rijders aan hun eerste gezamenlijke rit van het nieuwe seizoen. Toerleider Henk Hu. nam ons mee richting Aalten, over mooie en rustige weggetjes. Alle begin is moeilijk en ondanks de voorzichtige start lukte het een clublid mij van achteren 'aan te vallen'. De schade viel gelukkig mee en een stukje verder konden we e.e.a. bij een kop koffie in De Heurne bespreken.
Het vervolg en de terugweg verliepen daarna zonder incidenten en ook weer via kleine weggetjes ging het richting Baak, waar we om 15:30 uur de rit beëindigden.
Henk, bedankt voor de mooie rit.

Eigen Toertocht 13 maart 2022 foto
spacer icon

Voorjaarswandeling 6 maart 2022 (bijdrage Joop, foto's Henk Hu.)

Onder een strakblauwe lucht en stralende zon ging ons eerste evenement van start. Onze gewaardeerde toercommissaris had zich wat verlaat door ICT gedoe onderweg. Aan de voet van de 'Langenberg' ging het gezelschap op pad onder de deskundige leiding van Joop. Boven op de 'Langenberg' aangekomen konden we de kerktorens van Keijenborg, Hengelo (Gld.), Doesburg, Zelhem en Mariënvelde zien.

Voorjaarswandeling 2022 foto

Na deze mooie wandeling ging het naar ons lunchadres het 'Wapen van Heeckeren' om daar te genieten van o.a. 12 uurtjes, pannenkoek en meer. En zo ging een ieder na de lunch voldaan huiswaarts onder een nog steeds blauwe lucht.

Voorjaarswandeling 2022 foto
spacer icon

Nieuwjaar 2022

GELUKKIG NIEUWJAAR EN VEEL FIJNE EN VEILIGE MOTORKILOMETERS GEWENST.

 

naar
boven