De gezellige motorclub uit de Achterhoek! MC De Blijde Rijders icon

MCDBR banner

h Toeren - 2018 - Archief

Verslagen van Evenementen

Verslagen en foto's van toerritten en andere activiteiten.

2018

spacer icon

Jaarfeest 24 november 2018 (bijdrage: Gerard)

Afgelopen zaterdagavond werd met het Jaarfeest ons motorseizoen afgesloten.
25 personen hadden zich opgegeven voor een vermakelijk avondje bij Flophouse in Toldijk. Noor, onze gastvrouw, had de koffie al klaar toen de leden, donateurs en hun aanhang binnenstroomden.
Bijna iedereen had wat lekkers voor erbij meegenomen. Voorzitter Wilco hield een kort praatje en vertelde daarbij wat er op het programma stond: een pub-quiz, voorbereid door Joop, de bekeruitreiking van onze toercompetitie, de uitslag van de Cryptische Zoektocht.

 Jaarfeest 2018 foto Jaarfeest 2018 2018 foto

De quiz ging over 3 rondes en werd in razend tempo door Mieke K. voorgelezen. Er zaten best lastige vragen tussen, maar het was ook weer niet zo moeilijk. 3 teams eindigden met en gelijke stand. Ondertussen kon er natuurlijk een drankje worden ingenomen en gingen de diverse hapjes rond.

 Jaarfeest 2018 foto Jaarfeest 2018 2018 foto

Henk Hu. had van de foto’s van afgelopen seizoen weer een doorlopende foto-presentatie gemaakt, wat af en toe wat oh-ja momentjes veroorzaakte.
Daarna was het tijd voor de bekendmaking van de uitslag van de toercompetitie. De top 3 kreeg een beker overhandigd: 1 Willy V., 2 Henk Hu., 3 Wim R. Heren, gefeliciteerd!

 Jaarfeest 2018 foto Jaarfeest 2018 2018 foto Jaarfeest 2018 2018 foto

Om de eer voor de Cryptische Zoektocht moest door 3 personen worden gedobbeld. Willy V. gooide het best en mocht een presentje in ontvangst nemen.
Daarna was er nog ruim de tijd om gezellig te kletsen, een biertje of wijntje te drinken, voordat de avond al weer voorbij was.
De organisatie wordt bedankt voor een mooi verlopen feest. Tot volgend jaar.

spacer icon

Herfstevenement: stadswandeling Doesburg 3 november 2018 (bijdrage: Gerard)

Zaterdag 3 november, een heel aardige herfstdag, fris maar wel met een bleek zonnetje.
14 Blijde Rijders en aanhang verzamelden zich voor de deur van de VVV in Doesburg, waar Lo Cohen, onze gids ons stond op te wachten. Op het programma stond een stadswandeling door Doesburg, een heel oude Hanzestad, waarvan het middeleeuwse stratenpatroon nog nagenoeg onveranderd bestaat.

 Herfstevenement Doesburg 2018 foto Herfstevenement Doesburg 2018 foto

Lo nam ons vanuit de Gasthuisstraat mee naar een aantal markante plekken in Doesburg en vertelde ondertussen allerlei wetenswaardigheden over gebouwen, bewoners en grootte van de stad in verschillende tijdperken: Doesburg begon klein maar werd in de middeleeuwen vanwege de strategische ligging aan de (Oude) IJssel wel een vestingstad. Binnen de stadsmuren waren zelfs boerderijen, waarvan het vee via de Koepoort(straat) naar de stadsweide werd gedreven. Lo wees op diverse plekken details van gebouwen aan, waaraan je nu nog kunt zien wat hun functie was. Bij de toren van de grote Martinikerk staat een maquette van de stad in vroeger tijden en aan de achterkant is het vredesmonument te vinden, dat ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog door Jan Wolkers is ontworpen.

 Herfstevenement Doesburg 2018 foto Herfstevenement Doesburg 2018 foto

Na deze zeer interessante middag gingen we naar het Arsenaal, ooit een nonnenklooster, daarna een tijdlang een wapenopslag voor het garnizoen dat in Doesburg was gelegerd. Na grondige restauratie is er vandaag de dag o.a. het Grand-Café gevestigd. Daar werd de middag afgesloten met een drankje en een hapje eten.

 Herfstevenement Doesburg 2018 foto Herfstevenement Doesburg 2018 foto

Mieke en Joop, bedankt voor de organisatie!

spacer icon

Najaarsrit MC de Megafoon Twello 16 september 2018 (bijdrage: Joop, foto Briget)

Voorrijder Henk Hu. dacht nog te weten waar het clubgebouw van de Megafoon zich bevond, waar de startlocatie was. Dat ging even niet helemaal goed, maar uiteindelijk gingen de 4 Blijde Rijders met een half uurtje vertraging toch op pad, onder leiding van Willy V.. We reden ri. Wijhe, waar de pont werd genomen. Daarna verder via o.a. Heino, Dalfsen naar Ommen, waar aan de Vecht lekker werd geluncht.
De route werd daarna vervolgd naar Hoonhorst, Vroomshoop, Daarle ri. Raalte.
Het was een mooie rit, verkeersluw met nogal wat klinkerwegen, maar gelukkig weinig verkeersdrempels. Wim R. en Henk Hu. haakten iets voor het einde af vanwege andere verplichtingen.

Megafoon rit foto
spacer icon

Cultuurweekend Xanten (D) 1 - 2 september 2018 (bijdrage: Frans, foto's Briget)

Er waren 11 mensen bij deze leuke dag, 3 wagens en 5 motoren hebben de tocht gemaakt.
Als eerste hebben we de werkplek van één van onze Ieden bezichtigd. Was allemaal HEEL erg goed beveiligd tegen ongenodigde personen (daarom ook geen naam van de werknemer in kwestie). Daarna samen gebak met koffie gebruikt op deze speciale plaats.
Vervolgens doorgereden naar Xanten voor het hotel, waar een aantal van ons de nacht hebben doorgebracht en in de late uurtjes bij elkaar zaten. Daarvoor hebben we ongeveer 1.5 uur de plaatselijke kerk en winkels bekeken. Het was zeer de moeite waard, ook om nog eens retour te gaan om alles op je gemak te bekijken. Ook een aanrader voor degenen van de Blijde Rijders die er niet bij waren.
Daarna een boot tocht gemaakt van 1.5 uur en allen samen gegeten in de gelegenheid bij de haven. Na het eten naar de binnenstad gelopen aan de DUITSE KANT van de weg (!!!) en daar wat gedronken. Om ± 22.00 uur ben ik terug naar Holland gereden.
We hebben allemaal genoten van de dag samen, die Lydia en Willi zo goed geregeld hadden. Dank daar ook voor.

Groetjes, Frans S.

 Cultuurweekend 2018 foto Cultuurweekend 2018 foto
 Cultuurweekend 2018 foto Cultuurweekend 2018 foto
Cultuurweekend 2018 foto
spacer icon

Motor Avondvierdaagse KMC '95 Keijenborg 21-24 augustus 2018 (bijdrage: Gerard J.)

Vakantieperiode, dus alle tijd om deze gezellige en mooie ritten te gaan rijden. KMC '95 kan zich altijd verheugen in een goede deelname en dat was dit jaar niet anders: ruim honderd motorrijders kwamen naar Keijenborg voor één of meerdere avondritten, elk zo rond de 100 km lang. De Blijde Rijders waren dit jaar met 8 leden present.

Av-4dgse KMC95 2018 foto

KMC '95 heeft altijd een stempelpost annex koffiestop halverwege de route, daar kun je dan ook zien wie er allemaal na jou zijn gestart en even een praatje maken.
De eerste avond was de stop bij 't Geveltje in Diepenheim, waar het terras al snel volstroomde. Daarvoor en erna hadden we een prachtige rit bij lichtbewolkt weer (dus geen last van een laagstaande zon!).

Av-4dgse KMC95 2018 foto

De tweede avond ging het via o.a. Vorden, Almen richting Laren, waar we naar de Witkamp werden gedirigeerd. Ook daar een vol terras met gezellige motorrijders en de koffie, met natuurlijk appelgebak, smaakte heerlijk. Daarna ging het verder via de Kring van Dorth, langs de TV-toren van Markelo en zo via nog wat mooie plekken in de Achterhoek terug naar Keijenborg.

Av-4dgse KMC95 2018 foto

De derde avond ging weer een heel andere kant op: nu konden we de Liemers verkennen en even de grens overwippen naar Emmerik en Rees, waarna we via Netterden Nederland weer binnenkwamen. Ondanks dat we een stukje door Duitsland gingen, was dit wel de avond met de meeste verkeersdrempels, wat een gehobbel. Maar goed, in Megchelen konden we even uitrusten op het terras van café Jan ter Voert en na een stempel te hebben gekregen ons weer te goed doen aan een bakje met.

Av-4dgse KMC95 2018 foto

De vierde avond was ik helaas verhinderd, maar ik twijfel er niet aan dat dat ook weer een mooi ritje is geweest. Na elke rit was het eindpunt in Keijenborg, waar je op het terras bij Coens Tapperij nog even na kon praten. Meestal waren we rond 21.00 uur terug, zodat je niet in het donker naar huis hoefde te rijden. Na het volbrengen van 3 ritten kreeg je van de organisatie een kleine attentie, altijd leuk.
Al met al weer een serie goed georganiseerde ritten van KMC '95, prima motorweer en mooie streken verkend. Tot volgend jaar ...

spacer icon

Hintergarten Treffen 21-22 juli 2018 (bijdrage: Mieke & Arno)

Voor de eerste keer Hintergarten rundumhausen, bij ons naast camping "Zwarte Schaar". Beetje onwennig natuurlijk. Niet wat betreft het organiseren van, dat is voor mij appeltje eitje. Meer wat betreft de kennis van de deelnemers. Wat vinden ze lekker? Wat drinkt iedereen? Onze achtertuin, hihihi, postzegel van ons. Maar toch opgelost. Men kon een tentje tikken of bij ons in de woonkamer/garage een bedje opmaken. Wanneer de groep te groot zou worden konden we uitwijken naar de camping. Dit was niet nodig.
Op maandag 16 juli Briget even uitgenodigd om het een en ander door te nemen. Die kent iedereen en weet mij ook te vertellen wat zoal gedronken en gegeten wordt. Briget, BEDANKT voor de input. In de week alle boodschappen in huis gehaald en wat extra koeling opgezocht. Dit was wel nodig met onze warme zomer. Vrijdag nog even een berichtje gezonden aan alle deelnemers dat ik het idee had alles in huis te hebben en dat een ieder welkom was vanaf 13.00 uur.
En het resultaat: aantal deelnemers: 9 rijders, 2 duo’s, 4 na-komers en 2 bezoekers.

 Hintergarten 2018 foto Hintergarten 2018 foto

’s-Morgens druk in de keuken geweest om het één en ander voor te bereiden voor het avondeten. Net nadat ik alles gereed had en dacht nu ga ik nog even lekker stoelhangen kwam de eerste deelnemer al binnen. Vlug de koffie aan. Henk T. had voor heerlijke koeken bij de koffie gezorgd. Hiervoor nogmaals onze hartelijke dank kerel, TOP!
Voor 14.00 uur had ik een rit door onze mooie Achterhoek uitgestippeld richting Motorhotel Meddo. Hier hebben we met 9 motorrijders aan deelgenomen en in Meddo even een fris drankje genomen. Hierna zijn we redelijk direct richting huis gegaan.

 Hintergarten 2018 foto Hintergarten 2018 foto

Het was zoooooooooooooo warm. Was lekker om te rijden maar 100 km was genoeg vanwege deze hitte. Blij dat we de helmen om 17.30 uur weer af konden doen en de korte broeken weer aan. Een aantal heeft eerst thuis een tussenstop gemaakt om nog even op te frissen en de spullen of vrouw op te halen.
Even na thuiskomst sloot Bennie O. ook aan bij ons. Hij was met de camper gekomen, die kon mooi op de oprit staan. Rond 19.00 uur was de groep helemaal compleet.
Na het borrelen heb ik al het ingekochte proviand op de tafel uitgestald en is Arno gestart met het BBQ-en van het vlees. Dit ging wel met hindernissen, zijn telefoon stond niet stil de eerste uren. Maar al snel kon de groep van 15 leden en aanhang aan de heerlijke braadsels en salades beginnen.

 Hintergarten 2018 foto Hintergarten 2018 foto

Ook Carin en Joop kwamen nog even kort de gezelligheid polsen. Gelukkig, eten en drinken had ik voldoende. Ppppfffffffff, je weet dat nooit met een bekende groep mensen, maar waar je nog maar 1 keer eerder mee aan tafel hebt zitten eten. Tot in de kleine uurtjes hebben we gezellig bij elkaar gezeten. Om 2.30 uur had ik de kerels die bleven overnachten naar bed en ben zelf met een voldaan gevoel naar boven vertrokken.

 Hintergarten 2018 foto Hintergarten 2018 foto

Ik had de wekker op 8.00 uur gezet, Arno en ik op de tenen naar beneden, kijken bij de schone slapers. Langzaam kwam hier al weer wat beweging in. Henk Hu. was er even tussen uit geknepen om Carin op de trein zetten in Zutphen. Maar ook hij was op tijd voor het ontbijt met eieren en spek.
Ik heb geen idee hoe laat een ieder weer op huis aan is gegaan. Hierna is Arno op de stofzuiger geklommen en heb ik met de sopdoek in de hand nog een rondje gemaakt. Een uurtje later kon je niet meer zien dat wij zoveel man over de vloer hadden gehad. Wij hebben het weekend als heel prettig en gezellig ervaren en zeker voor herhaling vatbaar.

Een Motorknuffel en groet van Arno en Mieke

spacer icon

Vroege Vogel Tocht 15 juli 2018 (bijdrage: Joop, foto's Henk Hu.)

Stipt klokslag 7 uur vertrokken we met 7 motoren vanaf het Marktplein, om onder prima omstandigheden 300 kilometer te gaan rijden. Via Brummen, Oeken, Beekbergen, Otterlo, Wekerom, Terschuur en Woudenberg ging het naar ons ontbijt aan de A12 bij het La Place restaurant te Maarsbergen.
Na dit ontbijt verder via Doorn, Driebergen en Rijsenburg richting de Lek om met de pont Culemborg te bereiken. Na vaste grond onder motoren op pad naar Hei- en Boeicop, Leerbroek, Arkel, Gorinchem, Spijk om uiteindelijk te lunchen in het mooie plaatsje Acquoy aan de Linge.
Toerleider Henk Hu. had wat problemen met de Garmin, maar wat verderop kwam het toch nog goed en ging het richting Buren, Zoelen, Echteld, Ochten. Bij Ochten de dijk op langs de Waal richting Oosterhout, Elst, Huissen en Doornenburg.
De laatste pauze was in het restaurant bij de pont Doornenburg/Pannerden. Het ijs smaakte goed en de laatste kilometers gingen via Pannerden, Groessen, Doesburg.
Ik denk dat we een mooie rit hebben gemaakt en genoten hebben onderweg. Met dank aan onze toerleider.

 Vroege Vogel Tocht 2018 foto Vroege Vogel Tocht 2018 foto
 Vroege Vogel Tocht 2018 foto Vroege Vogel Tocht 2018 foto
spacer icon

Hemelvaartsweekend 10 - 13 mei 2018 (bijdrage: Briget)

We gingen met 7 motoren, 2 auto's en een camper op weg naar Hotel "Am Fang" in Bad Laasphe (D). 10 uur stipt vertrekken we voor ongeveer 300 km rijden. De heenweg reden we alleen via de Autobahn, er werd heel veel regen verwacht. Met de koffiestop begint het inderdaad flink te regenen, dus regenkleding aan. Dat was wel nodig. Daarna snel naar het hotel boven op een berg.
Vrijdag in twee groepen weg om te toeren. De wegen waren goed en het weer ook. De eerst groep kwam om half 4 terug en de anderen om 6 uur. Wat dames waren bezorgd om hun mannen. Was niet nodig, want die groep was nog naar een ertsmijn geweest, vandaar dat ze wat later terug kwamen. De heren en 1 dame hebben genoten en 200 km gereden.
Zaterdag heeft groep 1 wat minder ver gereden, ongeveer 145 km. Dit was ook weer een fijne dag. Het weer was erg goed, beter dan we hadden verwacht. De autorijders waren ook lekker aan het rijden geweest. De tweede dag hebben ze twee dames mee genomen naar een oud plaatsje, ook heel mooi om te bekijken. Het eten en drinken in hotel was goed verzorgd. Zaterdag kregen we nog bezoek van Jan O en Benny O. Wat hebben we gelachen om die twee...
Zondag vroeg ontbijten voor we al weer aan de terugreis moesten beginnen. De terugweg was vrijwel regenvrij en we waren dan ook vlot thuis.

   Hemelvaartsweekend foto
Klik op de foto om te vergroten
spacer icon

MCDBR PR-Rit 6 mei 2018 2018 (bijdrage: Miranda, foto's: Mieke K., Gerard)

Deze keer een verhaal van een gastrijder. Miranda van de Motormuizen van "het Zwarte Schaar" was zo vriendelijk een verslag van de PR-Rit te maken. Bedankt.

Half april kwam er in de "motormuizen app" de vraag wie er zin had om mee te rijden met een toertocht van De Blijde Rijders. De "motormuizen app" is een app-groepje van een aantal motorliefhebbers op camping "Het Zwarte Schaar". Hier kwam direct al reactie op en uiteindelijk werd het een groep van 10 die mee zou rijden.
6 mei de wekker maar zetten om op tijd aanwezig te zijn. Ik zelf ben enorm motor verslaafd (sinds augustus 2017 mijn motorrijbewijs) en wil iedere dag wel rijden!!!! Dus keek ik erg uit naar deze rit. We werden hartelijk ontvangen bij het startpunt van de tour, Café Heezen in Steenderen. Wat een leuk gezicht al die motoren op het plein bij elkaar en de grote diversiteit van motoren. Rijders met navi konden de rit hierop laten zetten, inschrijfformulier ingevuld en nog een lekker bakje koffie.

 MCDBR PR-Rit 2018 foto MCDBR PR-Rit 2018 foto
 MCDBR PR-Rit 2018 foto MCDBR PR-Rit 2018 foto

De rit bracht ons over mooie wegen langs allerlei plaatsen, een aantal bekend maar ook veel nog onbekende wegen. Halverwege de route tijd voor een stop bij een gezellig restaurant. Hier hebben we met onze groep heerlijk op het terras in de zon genoten van een bakkie koffie met een heerlijke appelpunt.
Het tweede deel van de route bracht ons via Duitsland weer richting de Achterhoek. Dit deel van de route was het een stuk drukker op de weg, de fietsers waren inmiddels ook wakker geworden. Bij Neede een kleine pech: ik verloor mijn tankdop. Een euvel van Yamaha weet ik nu. Alle onderdelen van de weg gehaald en een doek in de vulopening van de tank gestopt, waarna de weg weer kon worden vervolgd. Bij Vorden even van de route afgeweken …… en een ijsje gegeten. Eenmaal terug in Steenderen zat de rit er helaas weer op. Ik had niet het idee dat de 185 km er al opzaten. Met de groep nog even wat gedronken en nog een aantal leden van de club gesproken, wat een gezellige mensen!!

 MCDBR PR-Rit 2018 foto MCDBR PR-Rit 2018 foto

Maandag stad en land af geweest voor een nieuwe tankdop, helaas een aardig duur grapje. Toch maar eerst zelf iets proberen, dus tank leeggevist met een magneet voor de onderdelen die hierin terecht gekomen en toen puzzelen om alles weer in elkaar te zetten. Miste er nog 1 onderdeel. Dus weer terug naar Neede (dit keer maar met de auto) en gelukkig lag het daar nog en intact. Inmiddels de dop weer voor elkaar en klaar voor de volgende rit.
Ik kan terug kijken op een geweldige dag met geweldige mensen en geweldig weer!!! Mensen van De Blijde Rijders bedankt voor deze geslaagde dag.

Miranda namens de groep van de Motormuizen.

spacer icon

Puzzelrit 22 april 2018 (bijdrage: Mieke K., foto's: Gerard J.)

Puzzelrit nieuwe stijl! Een puzzelrit die voor iedereen goed te doen was zonder stresssssssssss!
Andries en Gerard hebben er een leuke tourrit van gemaakt met een paar opdrachten wat de kennis van de Achterhoek doet vergroten. Niet de hele tijd aan het zoeken naar bordjes of iets dergelijks. Heerlijk ontspannen en relaxed toeren en genieten van het mooie voorjaar, van punt naar punt, op de kortste manier met een gemiddelde snelheid van 35 km/u. Bij de start moest je de dagteller op nul zetten om de juiste afstand bij de finish te kunnen meten.
Na een heerlijk bakkie koffie en eigen gemaakte chocola-tjes van Marga (ja, die van het voorgaande verhaal dus...) mochten Arno en ik als eerste vertrekken. Daar je de navi mocht gebruiken en wij er maar één hebben, hebben wij samen gereden. Arno voor spek en bonen en ik voor het "echie". Aldus was ik de leader en Arno mijn knaapie. Wanneer wij naar antwoorden moesten zoeken ging hij van de motor en ik zocht mijn pen en papier weer op, schreef de antwoorden op en stelde de navi weer in voor het volgende punt. Wat een teamwork!
De meeste van de deelnemers konden misschien wel zelf de kortste weg vinden, maar wij zijn op plekken geweest waar we het bestaan niet vanaf wisten. Blij met de navi, anders hadden wij nooit aan de finish gekomen bij huize Andries, waar wij door Lucy werden getrakteerd op een drankje en een lekker hapje.
Jongens, wij als westerlingen hebben genoten in jullie mooie Achterhoek en dames bedankt voor de natjes en de droogjes. Tot de volgende keer.


 Puzzelrit foto Puzzelrit foto

Naschrift Gerard:
En Mieke heeft het niet slecht gedaan, ze scoorde de 2de plaats. Verdere uitslag van de top van de 9 deelnemers, 1ste plaats Wim R., 3de plaats gelijk geëindigd: Willy V. en Joop. Er deden een tweetal deelnemers met de auto mee, buiten mededinging, waarvan Jan O. virtueel de 3de plaats bereikte.

spacer icon

Dames-uitje 21 april 2018 (bijdrage: Femmy)

Een dames-uitje was gepland op zaterdagmiddag 21 april bij "Chocolaterie Magdalena" in Vierakker. Om 14.00u zaten we op het terras op elkaar te wachten met koffie en thee; 7 dames waren aangemeld. Binnen kennis gemaakt met Magdalena herself, zij verzorgt en is eigenaar van de chocolaterie.
Een workshop met chocola, hoe gaat dat? Nou, het was een zeer creatief gebeuren met veel geklieder om te doen en gelachen dat we hebben! Eerst na korte introductie een filmpje bekeken over de cacaoboon, de oogst en de verwerking in Ghana. Een tijdrovend en langdurig proces.
Voor ons op tafel een placemat van bakpapier, daarop een kom, vork, lange lepel en (oh bah :wat lekker!) marsepein in een zakje ter grootte van een aardappel. Dat moest geboetseerd worden tot bodem van bonbons. Meerdere vormen mogelijk, wat waren we creatief! We leerden zelfs roosjes maken, krakelingen, rolletjes en nog veel meer.
Er werd ons gevraagd welke chocola we wilden verwerken, melk of puur. Deze werd verwarmd en in de kom gedaan; goed blijven roeren en chocopallets bijvoegen om te koelen, anders kun je er geen chocola van maken… Nou, toen werd het pas gezellig! Marsepein in de kom en met vork eruit vissen en gauw op papier leggen om te stollen. Het was in straf tempo wel doorwerken, de chocolade stolt snel. Decoreren met halve walnoot of pallets naar believen. Er werd wat afgekledderd; iemand kreeg klodders in decollete , fijn voor thuis.
De chocola werd verwarmd aangevuld en nu moest dat in een spuitzak. Dat vergt oefening, de spuitmond koelt snel af, dus dikke chocola eruit wurmen. Al draaiend en dippend figuurtjes gemaakt, mocht niet de dun, anders breekt het te snel. Placemat vol? Nu kwam Magdalena met kleine spuitzakjes witte chocola om te decoreren.

 Dames-uitje foto Dames-uitje foto

Op de foto’s kun je het resultaat zien, het leek ons goed gelukt. Iedereen kreeg een doosje en plastic vulzakje om mee naar huis te nemen. Het bleek meer te zijn dan we verwacht hadden. We zijn twee-en-een-half uur lekker bezig geweest met leuk resultaat. Dit leek ons ook wel iets voor de heren om te doen, alleen denken we dat er niet veel mee naar huis zal komen. Het was een geslaagde, lekkere en leerzame middag.

spacer icon

Navigatie cursus 16 april 2018 (bijdrage: Gerard J.)

Vanavond gaf onze onvolprezen toercommissaris een cursus om de navigatie-apparaat gebruikers binnen onze club de nodige kneepjes bij te brengen. Soms ben je de weg kwijt, zelfs als je een Zumo of een Tom Tom tot je beschikking hebt en dan is het handig goed te weten hoe je het apparaat kunt bedienen.
De 12 cursisten kregen uitgelegd wat het verschil is tussen een route en een track, route-punt en waypoint en wat de beste instellingen zijn om een geladen route optimaal en nauwkeurig te kunnen narijden. Voor de liefhebber, die ook zelf eens een route in elkaar wil sleutelen, werd kort het programma Basecamp besproken.
Overigens blijft van kracht, dat wanneer we als Blijde Rijders groep op pad zijn, de voorrijder de enige is die de route bepaalt!

Navigatie cursus foto
Navigatie cursus foto
Zo nu en dan is iedereen de weg kwijt!
spacer icon

Koekstadrit IJselrijders Deventer 10 april 2018 (bijdrage: Mieke K.)

Vanuit huis nog snel even naar de Tinq (Max Verstappen dag), de andere motor van Arno even vol aftanken. Gisteren opgehaald bij de HD dealer en vandaag de eerste rit gemaakt met veel leden van onze "MC De Blijde Rijders" club. En blij waren we natuurlijk. Wat een schitterende dag om te rijden vandaag. Ik zei nog tegen Arno: "We zullen vandaag vast niet alleen op weg zijn met de motor."
Verzamelen deden we bij Heezen. Hier waren wij als eerste om de overige leden te verwelkomen. Algauw kwam er gezelschap. Even na half tien trapten we de motoren weer aan (knopje tegenwoordig natuurlijk) en gingen op weg om Willy en Briget op te pikken in Baak. Henk Hu. als leider van de groep heeft ons in rap tempo naar Deventer / Schalkhaar geloodst alwaar de start bij "De Lindeboom" was. Fijn dat men daar een grote parkeerplaats heeft. De opkomst was enorm. Bij navraag bleek dat er ± 300 deelnemers hebben mee gereden. Schitterend om daar allemaal blijde motor rijders te ontmoeten. In totaal hadden wij vandaag 15 rijders van onze eigen club, waarvan twee met duo dames.

 Koekstadrit 2018 foto Koekstadrit 2018 foto

Na inschrijving en laden van de route gingen we snel op weg. We namen de korte route, die ongeveer 185 km was. Wederom de Leader of the Group Henk voorop en wij als zijn volgelingen achter hem aan. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een schitterende tocht was door het buitengebied van Gelderland en Overijssel, langs mooie dijken en wegen.
De pauze was gepland in Zwartsluis bij "'t Kraantje", wat een leuk en gezellig eetcafé met uitkijk op de haven! Hier kon je gebruik maken van een uitgebreid buffet met van allerlei en voor ieder wat wils lekkernij. Na deze heerlijke stop en weer lekker aangedikt zijn we weer op onze brommers met dikke banden gestapt en hebben de tweede helft gereden, terug richting Schalkhaar.
Ik wil vooral nog vermelden dat motor toer club "de IJsselrijders" een prachtige rit heeft uitgezet waar vele motor vrienden vandaag van hebben genoten. Wat mij verbaasd heeft was dat we eigenlijk maar weinig last hebben gehad van wandelaars en fietsers, toch gezien het mooie weer. De rit is vlot verlopen en we hebben weer genoten.
Tot de volgende keer, Mieke.

spacer icon

Eigen Toertocht 11 maart 2018 (bijdrage: Henk Hu.)

De kop is eraf: een mooi groepje Blijde Rijders heeft de eerste verkenningen in de omgeving op de motor gedaan. Soms was het oppassen voor wat glibberige wegen, ook de boeren zijn weer volop ontwaakt, her en der lag wat modder op de weg. Bij "de Witkamp" in Laren werd een kop koffie genuttigd. Daarna verder en in Lochem werden Wim en Hanneke voor de deur afgeleverd, waarna de rest van de groep nog via o.a. Ruurlo - Linde naar Steenderen terugreed.

Eigen Toertocht foto
spacer icon

Wandeltocht 18 februuari 2018 (bijdrage: Gerard, foto's: Mieke)

De Blijde Rijders hebben zo van die tradities. Eén ervan is de voorjaars-wandeltocht, om de tijd tot aan het eerste motorritje toch nuttig door te brengen. Mieke K. had ons uitgenodigd bij het "Zwarte Schaar" voor een stamppot buffet. Maar dat moest je wel verdienen door eerst een kleine 8 kilometer te wandelen. Dat was voor de meeste van de 22 deelnemers geen probleem.

 Wandeltocht foto Wandeltocht foto

Het weer was schitterend en de uitzichten zowel naar links over de IJssel als naar rechts met in de verte de molen van Rha waren prachtig. Eenmaal terug bij het "Zwarte Schaar" kon worden aangevallen op een heerlijke maaltijd.

 Wandeltocht foto Wandeltocht foto

Mieke, bedankt voor de prima organisatie.

spacer icon

Jaarvergadering 26 januari 2018 (bijdrage: Gerard J.)

In een goed gevulde vergaderruimte bij café Heezen werd de Jaarvergadering afgewikkeld. Belangrijkste agendapunt van deze avond was de bestuurs(her)verkiezing, met het afscheid als bestuurslid, na bijna 25 jaar enthousiast en energiek deze functie te hebben vervuld, van Briget. De voorzitter zette haar in het zonnetje met een mooi boeket bloemen.

Jaarvergadering foto
Briget, hartstikke bedankt voor jouw inzet al die jaren !
spacer icon

Nieuwjaarsreceptie 7 januari 2018 (bijdrage: Gerard J.)

Ook dit jaar was het een gezellige drukte bij café Heezen, waar veel Blijde Rijders elkaar weer een gelukkig nieuwjaar en een mooi motorseizoen toewensten. Voorzitter Wilco hield een praatje en de club trakteerde op een hapje en een drankje om mee te toasten.

Toercommissaris Henk legde de verschillende activiteiten voor komend jaar al vast in de week, zodat iedereen vóór de komende jaarvergadering zijn agenda er op na kan slaan.

 Nieuwjaarsreceptie foto Nieuwjaarsreceptie foto

Nieuwjaarsreceptie foto
spacer icon

Nieuwjaar 2018

GELUKKIG NIEUWJAAR EN VEEL FIJNE EN VEILIGE MOTORKILOMETERS GEWENST.

En weer op naar veel Blijde Rijders activiteiten en mooie verhalen!

naar
boven