De gezellige motorclub uit de Achterhoek! MC De Blijde Rijders icon

MCDBR banner

h Toeren - 2019 - Archief

Verslagen van Evenementen

Verslagen en foto's van toerritten en andere activiteiten.

De foto's op deze website zijn gemaakt door (leden van) motorclub "MC De Blijde Rijders". Daarop is het auteursrecht van toepassing. Wilt u een foto hergebruiken, dan is dat meestal geen probleem maar wij zouden het fijn vinden als u daarbij de vermelding "Foto: Archief "MC De Blijde Rijders"" toevoegt. U mag natuurlijk altijd vragen door een e-mail te sturen aan info@mcdeblijderijders.nl
Als een foto van een persoon/personen in opdracht wordt gemaakt is er sprake van portretrecht. Echter wanneer de afbeelding niet in opdracht van of ten behoeve van de afgebeelde persoon/personen is gemaakt, maar om bijv. als illustratie van een verslag op onze website te dienen, is het portretrecht beperkt. Foto's van evenementen op onze website vallen over het algemeen in deze categorie. Mocht u niet willen dat u (herkenbaar) op enige pagina op onze website wordt afgebeeld, stuur dan een e-mail naar info@mcdeblijderijders.nl waarin u ons vraagt om een foto van de website te verwijderen. In goed overleg komen we daar zeker uit.

2019

spacer icon

Jaarfeest 30 november 2019 (bijdrage: Gerard)

Het was een leuk feestje aan het eind van dit MCDBR motorseizoen. 25 personen, Blijde Rijders, aanhang en donateurs, waren naar 'Flophouse' in Toldijk gekomen om ook de uitreiking van de Toercompetitie bekers mee te maken. Maar eerst was er een hapje in de vorm van een buffet van 'Den Bremer' ter gelegenheid van ons 45-jarig bestaan. En Henk Hu. had weer een mooie presentatie gemaakt van foto's van het afgelopen seizoen, die werd afgespeeld op het grote scherm.
De winnaars van de Toercompetitie werden door voorzitter Wilco naar voren geroepen en de top 3 kreeg een mooie beker overhandigd. De wisselbeker ging naar Willy V. en omdat hij deze al weer voor de vijfde keer in de wacht sleepte mag hij deze houden. Nummers 2 en 3 waren respectievelijk Henk Hu. en Wim R. De verdere standen waren weer door de secretaris op een mooi vel afgedrukt, dus iedereen kon zijn prestaties nog eens bekijken.

Jaarfeest 2019 foto   Jaarfeest 2019 foto   Jaarfeest 2019 foto

Eindstand Toercompetitie 2019 foto

Daarna werd vrijwilliger Niek van 'Flophouse' nog regelmatig gevraagd bij te schenken en werd het toch weer gezellig laat.

spacer icon

'Natte Poten Weekend' Zierikzee 19-20 oktober 2019 (bijdrage: Briget)

We gingen om half 8 met drie motoren op weg naar Zierikzee. Het was regen, regen en nog eens regen, dus eigenlijk moesten de regenpakken aan. Maar ja, Blijde Rijders zijn altijd al wel een beetje eigenwijs geweest: "Oh, zal wel meevallen...". Maar het werd dus een echte 'Natte Poten' tocht.
Snel op weg, even een koffie pauze en dan naar het hotel in Scharendijke, waar we konden omkleden in een wasruimte. Maar het was ook wel nodig want we waren tot op de draad doorweekt, met de föhn nog even de onderbroek drogen, lachen!
De taxibus kwam ons op half 12 op halen om ons naar Zierikzee te brengen. Daar hebben we eerst een lunchje genuttigd en daarna konden we de boot op. Het werd een tocht van 2 uur naar de zeehonden, lekker uitwaaien.

 Natte Poten weekend 2019 foto Natte Poten weekend 2019 foto

Daarna gaf Wim R. een rondleiding van een kilometer of 5 door Zierikzee.
's Avonds om 6 uur gingen we uit eten, dat was lekker en na flink getafeld te hebben hadden we nog wat tijd over voor een wandeling en een drankje. En toen stond het taxibusje al weer klaar om ons naar hotel te brengen.

 Natte Poten weekend 2019 foto Natte Poten weekend 2019 foto
 Natte Poten weekend 2019 foto Natte Poten weekend 2019 foto

's Morgens na een goed ontbijt weer op weg naar huis. We hebben nog even koffie gedronken in de buurt van de Biesbosch (erg mooi daar). De lunch was in Tiel en om half 4 waren we weer thuis. Het was een fijn weekend.
Wim en Hanneke, bedankt voor de organisatie.

Groetjes, Briget

spacer icon

Eigen Toertocht Duitsland 22 september 2019 (bijdrage: Briget)

We vertrokken uit Steenderen met 5 Blijde Rijders en een gastrijder op een mooie KTM 390 Duke, die hebben we nog niet gehad in de rijke MCDBR historie. Berijder van de Duke is de zoon van Wim R.. Het was prachtig weer om naar de Rheinbrucke bij Emmerich (D) te rijden, waar op de P links (!) van de brug onze makker Willi al stond te wachten. Na even een kleine pauze gingen we rijden. Het werd van alles: dijken, bosrijke gebieden, dorpjes, B-wegen enz.. Bij de 2de pauze was er koffie met taart en later 's middags een broodje. We hebben zo'n 280 km gereden. O ja, Adrie was er sinds lange tijd ook weer een keertje bij. Willi en Lydia, bedankt voor de goed verzorgde tocht!

Eigen Toertocht Duitsland foto
spacer icon

Cultuurweekend 14-15 september 2019 (bijdrage: Briget)

14 september, 's morgens om 9uur vertrokken we met 5 motoren vanaf Jos Herfkens om op weg te gaan naar Harderwijk. In Zutphen stond Ronny ook klaar om mee te gaan. Rond kwart over 10 kwamen we aan bij het hotel en konden we ons omkleden in een kamertje. De mannen lachten om de benen van elkaar (de één was nog wat witter dan de ander... ). We hadden nog wat tijd voor een bakkie koffie en uiteraard een taartje er bij. Daarna gingen we rustig lopend naar de rondvaartboot, we hadden alle tijd zeiden ze maar op het laatst moesten enkele heren toch nog een sprintje trekken.
Daar zaten we dan in een bootje met 13 man. Op de boot, met een pot bier er bij, was het genieten, lekker weer met een heerlijk zonnetje. De gids vertelde van alles over Harderwijk aan het water.
Na de boottocht stond er een mevrouw op ons te wachten voor een stadswandeling van ongeveer 2 en en 1/2 half uur door het oude Harderwijk. Het was ook toevallig dat het Monumentendag was (we kregen waar voor ons geld). We hadden geen van allen enig idee dat de oude stad zo groot was. Na de zeer interessante rondleiding snel een pot bier en om zes uur konden we aan tafel voor een heerlijke maaltijd (uiteraard ook ijs na). Jan en Femmy waren met auto gekomen en gingen 's avonds naar huis.
De volgende morgen samen ontbeten en overlegd wat te doen: het was zo mooi weer, niemand had haast om thuis te komen. Dus hebben we lekker rondgereden, onderweg nog maar eens een bak koffie voor we op huis aan gingen. Iedereen bedankt voor een super gezellig weekeind.

 Cultuurweekend 2019 foto Cultuurweekend 2019 foto
spacer icon

Hintergarten Treffen 13-14 juli 2019 (bijdrage: Gerard, foto's Henk Hu.)

Dit treffentje werd dit jaar georganiseerd door en bij Henk Hu. Henk is wel gewend om voor onze club toertochten uit te zetten, dus was hij vanzelfsprekend deze middag toerleider voor 8 aanwezige leden bij de bijbehorende toertocht. Het weer was perfect om een ritje te rijden en Henk begeleidde ons via Hengelo richting Linde, vervolgens werd Veldhoek aangedaan en ging het via Halle Heidenhoek naar Barlo, waar we bij de 'Domme Aanleg' op een drankje werden getrakteerd.

 Hintergarten 2019 foto Hintergarten 2019 foto

Vlak voordat we weg wilden rijden maakten we even pas op de plaats onder een grote boom vanwege een piepklein regenbuitje, waarna de rit werd vervolgd via o.a. Halle Nijman, Zelhem en Hummelo om weer in Toldijk te eindigen. Daar had Monique de koffie klaar. Daarna brachten de meesten de motor naar huis, ter voorbereiding van een gezellig avondje in de achtertuin. Eén lid had zijn tentje meegebracht om bij Henk te kunnen overnachten. De barbecue ging snel aan en later op de avond werd de vuurkorf nog ontstoken.
Henk en Monique, bedankt voor een mooi Hintergarten treffen.

 Hintergarten 2019 foto Hintergarten 2019 foto
spacer icon

28ste Gelderse Motor Avondvierdaagse 2019 (bijdrage: Gerard)

1ste avond - Een goede zet van de organisatie, dat ze het inschrijftijdstip hadden vervroegd. Het zou zonde zijn geweest als we vanwege de weersvoorspelling de mooie rit, die VAMC had voorbereid, niet hadden gereden. Nu ging het bij prachtig avondweer vanuit Kranenburg al snel richting Salland, waar vanaf Nijverdal de Sallandse Heuvelrug en de Holterberg werden doorkruist. Daarna ging het via Markelo, Stokkum en nog een stukje binnendoor naar het eindpunt.
De Blijde Rijders, 8 man sterk, waren een half uur vroeger dan gepland van start gegaan en we kwamen na een vlekkeloze rit iets over achten bij de molen in Neede aan. Daar hebben een paar man zich netjes afgemeld, de rest ging voor de zekerheid meteen door naar huis.
Nu maar hopen dat de weergoden zich morgenavond ook lang genoeg inhouden voor de 2de rit.

 Avondvierdaagse 2019 foto Avondvierdaagse 2019 foto

2de avond - De wens van gisteren is uitgekomen: het was weer een fantastisch mooie motoravond, zonnetje, warm en een mooie route van Neede naar Zevenaar. Nu waren we weer op de normale tijd gestart, dus klokslag 18.30 u vertrokken we bij NMC om via Haarlo en Beltrum snel de Achterhoek in te duiken. Uiteindelijk ging het bij Netterden de grens over, om via Duitsland naar Spijk te rijden, waar we over de dijk naar Lobith, Herwen en Babberich reden. Erg mooi rijden daar. Wel moet ik zeggen dat over de hele route gezien er best veel verkeersdrempels te nemen waren.
Na een goede 2 uur en ruim 100 km te hebben gereden kwamen we aan bij het clubhuis van MC ASOM. Daar stond koffie of een frisje klaar. We hebben nog even wat nagepraat en konden daarna voldaan naar huis rijden.

 Avondvierdaagse 2019 foto Avondvierdaagse 2019 foto

3de avond - Een primeur vanavond: MC Asom was voor de eerste maal mede-organisator in de reeks Gelderse Motor Avondvierdaagse ritten. En dat heeft ook weer een mooie toertocht opgeleverd.
We gingen vanuit Zevenaar even terug naar Spijk maar bogen vanavond iets verderop bij Hüthem af naar Emmerich om daar via de Rheinbrücke naar de overkant te gaan. Vanaf daar ging het via allerlei smalle Landwirtschaftswege (zonder verkeersdrempels!) en een stuk N325 naar Nijmegen, om zo via de Waalbrug weer terug te komen aan de bovenkant van de rivier. Meteen na de brug doken we de Lingewaard in en via Bemmel en Huissen kwamen we weer op de N325 uit, nu bij Arnhem. Daarna nog even kruip-door sluip-door bij Westervoort en langs Duiven richting Angerlo en vervolgens kwam Steenderen al snel in beeld. De teller van mijn ondertussen enigszins pruttelende (dat doettie anders nooit...) oude Suzuki gaf na aankomst 115 km aan.
Op het al gezellig gevulde terras bij Heezen schoven we nog even aan voor een drankje en wat napraten. Tot morgen maar weer, hopelijk heb ik dan het euvel aan de motor kunnen verhelpen, je vindt mij in elk geval aan de inschrijftafel.

Avondvierdaagse 2019 foto

4de avond - We hadden er al een beetje rekening mee gehouden dat de deelnemers vanavond vroeg zouden komen vanwege de weersverwachting, 17.45 u zaten we klaar om de rijders te ontvangen. De eersten kwamen en gingen inderdaad al zo rond 18.00 u op pad. De Blijde Rijders groep vertrok volgens afspraak om half zeven. En het liep zo lekker door tot rond 19.00 u. In Steenderen trok de wind wat aan maar het bleef nagenoeg droog op een paar spatjes na. Verder moet ik deze keer van horen zeggen vermelden, omdat ik met Henk en Mieke tot ca. half acht de inschrijftafel bemande en niet de rit zelf heb gereden. Maar toercommissaris Henk is nog naar Vorden gegaan om de inschrijflijsten in te leveren. Daar kon hij tot grote tevredenheid de complimenten over de mooie rit in ontvangst nemen.
De route ging vanuit Steenderen via het pontje bij Bronkhorst en vervolgens langs Apeldoorn om daarna nog iets 'hogerop' bij Olst opnieuw per pontveer de IJssel over te steken. Voor Olst hebben sommige deelnemers wat nattigheid gehad, maar het viel reuze mee. Er volgde een omtrekkende beweging om Deventer om vervolgens lekker binnendoor langs o.a. Okkenbroek, Oolde, Almen weer in Kranenburg uit komen. Een geslaagde Motor Avondvierdaagse zit erop.
PS. V.w.b. mijn haperende Suzuki kreeg ik nog het advies van een kenner, om eens bij de Aral-pomp in Elten te gaan tanken. Daar schijnen ze nog echt ouderwetse hoog-octaan gehalte super benzine te hebben, wat volgens hem wel eens zou kunnen helpen. We zullen zien...

spacer icon

Hemelvaartsweekend 30 mei - 2 juni 2019 (bijdrage: Antoon, foto's Briget)

Om half tien vertrokken we vanaf Heezen met 6 motoren. Een klein beetje motregen mocht de pret niet drukken. Met 3 stops en na een mooie rit over kleine, bochtige weggetjes en een stukje autobaan arriveerden wij bij het hotel, waar Jan en Femmy al met de auto aanwezig waren. We hadden vijftig kilometer voor het hotel een pechgeval maar dat is opgelost. 's Avonds lekker gegeten en gewandeld en gezellig bij elkaar gezeten.
Vrijdags hebben we in Luxemburg een prachtige rit gehad en heerlijk ijs gegeten. Zaterdags weer een mooie rit, toerleider Henk had deze aangepast om weer bij de ijskraam aan te kunnen gaan. 's Avonds de door het hotel beloofde barbecue gehad en heerlijk gegeten. Zondag moesten we vroeg op om na een stevig ontbijt om negen uur te vertrekken en langs vele kleine weggetjes via Duitsland, Luxemburg, Belgiё en Nederland weer thuis aan te komen. Het was een lange dag rijden, maar wat hebben we genoten. Voorrijder Wim R. heeft zich prima van zijn taak gekweten. Om 6 uur waren we thuis.
Het waren mooie dagen en met veel gezelligheid.

Groet, Antoon

 Hemelvaartsweekend 2019 foto Hemelvaartsweekend 2019 foto
spacer icon

19de PR-Rit 12 mei 2019 (bijdrage: Gerard)

Onze toerleider Henk had er weer de nodige uren, kilometers, computertijd enz. ingestopt om een mooie 19de editie van de PR-Rit samen te stellen. De Blijde Rijders zelf wilden graag door Duitsland toeren, dus zat er een heel stuk over de grens in de rit. Maar ook de Achterhoek kwam ruim aan bod.
Vanuit Steenderen ging het eerst richting Montferland, waarna de grens werd overgestoken. In Hamminkeln was een stop in de route opgenomen, waar de meeste deelnemers even pauze namen met koffie en "Belegten Brötchen oder Kuchen". Daarna ging het verder tot aan Raesfeld, van waaraf de terugtocht was geprogrammeerd. Die ging langs Aalten op, Sinderen werd aangedaan en via Zelhem en Velswijk kwam men weer terug in Steenderen. 187 km toerplezier zaten er weer op bij droog (!) weer.
Helaas hadden slechts 4 Blijde Rijders hun motor van stal gehaald. Dat kan beter...
De reacties van de deelnemers waren erg positief: één deelnemer gaf aan dat hij normaal gesproken geen fan was van rijden in Duitsland, maar dat hij deze route erg leuk had gevonden. Dat horen we graag. Tot volgend jaar.

 PR-Rit 2019 foto PR-Rit 2019 foto
 PR-Rit 2019 foto PR-Rit 2019 foto
spacer icon

Eigen Toertocht 22 april 2019 (2de Paasdag) (bijdrage: Briget)

Eigen Toertocht foto

"Waar zullen we vandaag gaan rijden? Henk Hu. heeft wel een ritje Achterhoek op de Garmin staan. Akkoord? Ok, dan gaan we dat doen. Het weer is perfect, zonnig en warm."
6 Blijde Rijders met een enkele passagier vertrokken vanaf Heezen via o.a. Baak, door het Gelderse Delden en nog de nodige kruip-door-sluip-door weggetjes richting Lichtenvoorde. In Vragender was het tijd voor een kop koffie bij 'Overkamp'. Daarna snel weer verder over diverse mooie weggetjes, voor we weer op bekend terrein kwamen. Het laatste stukje ging door Veldhoek en Keijenborg terug naar Steenderen, waar we op het terras bij Gerrit nog even een glaasje dronken voor we afscheid van elkaar namen.
Henk, bedankt voor de mooie rit.

spacer icon

'Molenrit' MC De Megafoon Twello 7 april 2019 (bijdrage: Henk Hu.)

De 7 deelnemende Blijde Rijders kwamen rond 9.00 uur in Twello aan om te beginnen aan de 'Molenrit' van MC De Megafoon. Vanaf Twello ging het via kleine weggetjes richting Deventer, waar we de IJssel overstaken om op de rechteroever al slingerend tot aan Den Nul reden. Vanaf daar ging het via Laag Zuthem, om meer Salland in te duiken. Halverwege de rit vonden we een leuke koffiestop bij Herberg 'De Witte Gans' waar koffie en appelgebak met slagroom op voorraad was.
Daarna ging de route via bekende plaatsen als Dalfsen, Vilsteren en Lemele verder richting Laren, waar we na ca. 130 km bij 'de Witkamp' uitkwamen. Hier werd even overlegd en afgesproken dat we nog een stukje van het 2de deel van de route gingen rijden tot we in de buurt van Deventer zouden uitkomen en vanaf daar niet helemaal terug naar Twello. Dus toen we bij Epse rechtsaf moesten, gingen wij linksaf richting Zutphen en waren zo tegen 3 uur 's middags weer thuis.

Megafoon-rit foto
spacer icon

Eigen Toertocht 10 maart 2019 (bijdrage: Gerard J., foto's Henk Hu.)

Tja, dan staat op 10 maart het eerste Blijde Rijders ritje gepland, vaak is het goed gegaan met het weer, maar dan heb je zo'n dag dat het stormt, regent en niet echt een aantrekkelijke temperatuur is. Maar je wil er voor gaan en je duifje een mooi ritje laten meemaken. Op het plein voor Heezen is het niet echt een drukte van je welste, sterker nog er waren een paar afzeggingen in de WhatsApp-groep en verder komt er niemand opdagen. En dan is de starttijd al ruim verstreken en ga je maar met z'n tweetjes op pad. De route die je had voorbereid voert je door de Achterhoek en in Vragender is het tijd voor bak koffie en natuurlijk appelgebak met slagroom. Daarna het rondje afgemaakt en thuis weer lekker bij de kachel om op te warmen. Monique en Henk, jullie zijn toppers!

 Eigen Toertocht foto Eigen Toertocht foto
spacer icon

Voorjaarswandeltocht 10 februari 2019 (bijdrage: Gerard J.)

Wandeltocht 'Ehzerwold' en landgoed de 'Velhorst'

Zaterdag was een stormachtige dag met de nodige regen en ook het weerbericht voor zondag was niet bepaald uitnodigend. Maar toch had een groep van 13 Blijde Rijders zich om 11 uur verzameld achter het hotel-restaurant 'Ehzerwold' in Almen om aan een flinke wandeling te beginnen. En het weer viel reuze mee, aan het eind brak zelfs een bleek zonnetje door. Zo werd het een mooie tocht door een prachtige omgeving, we staken de Berkel over en doken het door Natuurmonumenten onderhouden landgoed 'Velhorst' in. Onderweg kwamen we langs een aantal gerestaureerde hooibergen, zagen mooie natuur, zelfs een enkele wilde krokus was al in bloei en we liepen rond het 'Kienveen', een drassige laagte.
Henk Hu. had zoveel aandacht voor zijn telefoon dat hij rennend moest bijhalen ...
De tocht werd uiteindelijk na ongeveer 6,5 km afgesloten met een smakelijke lunch in het restaurant van 'Ehzerwold'. Joop, bedankt voor de organisatie!

 Wandeltocht foto Wandeltocht foto
 Wandeltocht foto Wandeltocht foto
Wandeltocht foto
Rennende Henk ...
spacer icon

Nieuwjaarsreceptie 6 januari 2019 (bijdrage: Gerard J.)

Veel handjes geven en zoenen zo aan het begin van het nieuwe jaar. De Blijde Rijders waren weer bij Heezen samengekomen. De voorzitter hield een kleine speech, we kregen een drankje en een hapje en natuurlijke een rondje van de fameuze rookworst van Heezen.
Toercommissaris Henk liet alvast een voorproefje van de toerkalender rondgaan, die op de komende jaarvergadering van 25 januari dan kan worden vastegesteld.

 Nieuwjaarsreceptie foto Nieuwjaarsreceptie foto
spacer icon

Nieuwjaar 2019

GELUKKIG NIEUWJAAR EN VEEL FIJNE EN VEILIGE MOTORKILOMETERS GEWENST.

En weer op naar veel Blijde Rijders activiteiten en mooie verhalen!

naar
boven