De gezellige motorclub uit de Achterhoek! MC De Blijde Rijders icon

MCDBR banner

h Toeren - 2017 - Archief

Verslagen van Evenementen

Verslagen en foto's van toerritten en andere activiteiten.

2017

spacer icon

Jaarfeest 25 november 2017 (bijdrage: Gerard J.)

En dan is het seizoen al weer over, op de Jaarfeest avond na. Dus togen de Blijde Rijders weer naar “Flophouse” in Toldijk, om met een hapje en drankje de prestaties in 2017 nog eens de revue te laten passeren. Het werd een gezellig samenzijn.

Jaarfeest 2017 foto

Ter vermaak hadden Willy en Briget een kleine quiz in elkaar gezet, waarmee de avond na het openingswoord van voorzitter Wilco begon. De groep van Mieke K. ging uiteindelijk met de eer strijken, er moest wel even gedobbeld worden tegen Carin.

  Jaarfeest 2017 foto  Jaarfeest 2017 foto

Daarna kwam Joop uitleg geven over de Cryptische Zoektocht en maakte vervolgens de 3 best geklasseerden bekend. Dus moest ook hier nog om de eindoverwinning worden gestreden. Wim R. was de beste en kreeg een flinke pot bier cadeau.

  Jaarfeest 2017 foto    Jaarfeest 2017 foto

De spanning was nu genoeg opgevoerd, zodat voorzitter Wilco aan de beurt was om de uitslag van de Toercompetitie bekend te maken. De 2 winnaars van vorig seizoen, Wim R. (nu 3de) en Willy V. (nu 2de), moesten hun gezamenlijke wisselbeker inleveren, want Henk Hu. was ze dit jaar de baas. Na de bekeruitreiking kon er nog gezellig worden gekletst en rond 1 uur werd de geslaagde feestavond afgesloten. De organisatoren bedankt voor de mooie avond.

  Jaarfeest 2017 foto    Jaarfeest 2017 foto

Jaarfeest 2017 foto
Winnaar Toercompetitie 2017
spacer icon

Natte Poten Weekend Enkhuizen 14-15 oktober 2017 (bijdrage: Joop, foto's' Briget)

Dit keer ging de Natte Poten Tocht naar Enkhuizen om o.a. het Zuiderzee museum te bezoeken. 's Morgens om 10.00 vertrokken we vanuit Doesburg richting Harderwijk, om aldaar aan de haven te genieten van koffie en een lekker appelgebakje. Lydia kwam ook nog per auto aan en samen ging het naar Lelystad en via de dijk naar Enkhuizen.
Op de dijk bij Checkpoint Charlie werd een kleine fotosessie ingepland en hierna ging het weer verder, want klokslag 13.00 u zou Jan N. de schuur voor ons openen om de motoren te stallen.

Natte Poten Weekend foto

Aldus geschiedde, Jan N. stond al op de uitkijk en leidde ons naar de schuur. Hierna even inchecken in het hotel, opfrissen en per voet naar het museum. Vooral het buitenmuseum was erg leuk om daar rond te dwalen. Lekker lunchen met gerookte haring en zalm en dan maar richting binnenmuseum. Hierna werd ook nog het Flessenscheepjesmuseum bezocht en toen de 5 in de klok zat werd het tijd om een terras aan de haven te bezoeken. Terug in het hotel kregen wij eerst een welkomsaperitief en vervolgens konden we aan tafel.

  Natte Poten Weekend foto  Natte Poten Weekend foto

Na een lekker diner nog wat uitbuiken onder leiding van Jan N., die een kleine wandeling voor ons in petto had. De avond werd afgesloten met een bezoek aan de Irish Pub met live muziek en een klein opstootje. 's Morgens samen lekker ontbijten, betalen en weer terug naar huis, terugkijkend op een meer dan voortreffelijke Natte Poten Weekend, die dit keer gebukt ging onder veel zon en weinig wind.

spacer icon

13de Hamac Herfstrit 1 oktober 2017 (bijdrage: Joop, foto Briget)

Na een zeer regenachtige zaterdag waren de weergoden en de maisboeren ons goed gezind deze zondag. Zondagmorgen half 10 vertrokken we met 5 motoren richting Lochem om daar de familie R. op te pikken voor deze tocht van zo'n 200 kilometer.
Over mooie en schone wegen ging het via Ruurlo, Diepenheim, Hengevelde, St Isidorushoeve, Markelo naar de Holterberg. Daar trakteerde Hanneke R. ons op koffie en wat lekkers, omdat ze de afgelopen week verjaarde. Na de lunch ging het verder via Hellendoorn, Lemele, Raalte, Heeten, Bathmen en zo weer terug naar Harfsen. In de buurt van Zutphen namen al enkele leden afscheid i.v.m. hun geplande bezoek aan de kermis in Baak. De motorclub Harfsen had een mooie tocht uitgezet, met voldoende afwisseling van wegen en landschap.

Groeten, Joop.

Herfstrit Hamac foto
spacer icon

Eigen Toertocht 17 september 2017 (bijdrage: Antoon, foto Briget)

Om 11 uur vertrokken we uit een rommelig Steenderen (er was daar kermis geweest). Met 5 motoren gingen we op pad, inclucief Adrie. Vandaag reed Willy V. voor en dat ging prima. Via vele mooie wegen en bochten en ook een stukje Duitsland, kwamen we in Winterswijk voor de koffiestop. Natuurlijk appelgebak met lekkere koffie besteld en smakelijk verorberd. Via Groenlo en Beltrum en nog meer mooie wegen waren we net weer voor de bui thuis. Nog lekker genoten op een mooie najaarse zondag. Bij thuiskomst stond er een goede 140 km op de teller.

Groeten, Antoon.

Eigen Toertocht foto
spacer icon

Cultuurweekend 2 - 3 september 2017 (bijdrage: Briget)

Verslag van het Cultuurweekend

Kwart voor negen in de ochtend vertrokken bij Heezen 3 motoren. Op naar ... Soesterberg, met een tochtje over de Veluwe incluis. Wij, Wil en ik, kwamen door omstandigheden later aan en gingen eerst naar het hotel "de Tabaksplant" in Amersfoort. De rest was ondertussen naar het Nationaal Militair Museum in Soesterberg geweest. De verschillende exposities waren zeer de moeite waard.

Cultuurweekend foto

Zo om 3 uur kwamen we aan bij het hotel, kregen de sleutel en konden snel omkleden. De anderen waren intussen ook daar gearriveerd, dus we konden gezamenlijk de stad verkennen. Na een wandeling langs de stadsmuur kwamen we uit op het Kleine Spui om daar wat te gaan drinken in de bierbrouwerij "de Drie Ringen". Het smaakte lekker, maar was erg druk dus op naar de volgende plek. Henk Hu. had een heel draaiboek van gemaakt, met foto's er bij, erg handig. De volgende kroeg, "Kafé van Zanten" was beter en er stond een (persoonlijke noot) leuke barman, die ons bediende, was wel lachen.

  Cultuurweekend foto  Cultuurweekend foto

Tegen 6 uur even terug naar het hotel om de korte broek te verruilen voor een lange broek en vervolgens uit eten. Henk had om 7 uur afgesproken bij "El Ternero", een Argentijns restaurant. Als je dan om half 10 het hoofdgerecht nog moet krijgen is wel jammer. Maar het was super lekker, dat maakte het goed. Na het eten nog een kroeg? Maar welke?... De dames zeiden: "laten we maar weer naar die leuke tent terug gaan". Helaas, de middag-barman was er niet meer, maar er kwam een andere die ook leuk was. We hebben veel gelachen. Om 12 uur terug naar het hotel.
's Morgens om 9 ontbijten met z'n allen, dat was top. Daarna nog even lekker rijden naar huis. Het was weer een geslaagd weekend, zeker dankzij het draaiboek van Henk.

Groetjes, Briget

spacer icon

KMC '95 Motor Avondvierdaagse 15 - 18 augustus 2017 (bijdrage: Gerard)

Het weer ging helaas op en af bij deze editie. Toch waren er op de eerste avond nog 58 deelnemers aan de tocht begonnen. De 5 Blijde Rijders onder hen kregen beste stortbuien te verduren, maar zoals voorrijder Henk verwoordde: "... dan rij je toch gewoon naar een plek waar het niet regent ...", hielden ze de moed er goed in. De woensdagavond was perfect: niet koud, een zonnetje en een mooie rit van ca. 100 km. Daar houd mijn verhaal op, want de laatste 2 avonden was ik niet present. Hieronder nog wel een paar foto's van de woensdag.

  KMC '95 Motor Avondvierdaagse foto  KMC '95' Motor Avondvierdaagse foto
spacer icon

Hintergarten Treffen Kranenburg (D) 12 - 13 augustus 2017 (bijdrage: Briget)

Hintergarten is zo'n evenement dat je als rechtgeaarde Blijde Rijder eigenlijk niet mag missen, helemaal niet als het plaatsvindt bij onze Duitse motorvrienden in Kranenburg (D). Dus de 2 leden die per motor er naar toegingen en nog een aantal met de auto viel een beetje tegen. Maar de ontvangst was er niet minder om: de koffie en gebak stonden klaar. Daarna kwam een busje voorrijden, die ons naar Groesbeek (NL ?!) bracht om daar te gaan ... boerengolfen.
Na wat tekst en uitleg kon het spel beginnen. Man, man wat valt dat tegen om met een klompje aan een stok een bal door het hoge gras richting de put te slaan. Het was nog net niet dat ik in mijn broek plaste van de lol, toen de bal in de sloot belandde. Onze koene Henk Hu. haalde hem er voor mij uit, omdat hij voorzag dat ik anders ook in de sloot zou belanden.

  Hintergarten foto  Hintergarten foto

's Avonds zorgde gastheer Willi voor een heerlijke barbecue, we hoefden niet eens zelf te braaien, dat deed hij wel voor ons. Rond twaalf uur gingen er een aantal naar huis, maar de volhouders gingen lekker door tot een uur of 2 in de nacht en zochten daarna hun slaapplek op.
In de morgen werden we getrakteerd op een bijzonder fijn ontbijt, zodat we volledig hersteld de thuisreis konden beginnen.
Lydia en Willi: bedankt voor een heerlijk weekend!

spacer icon

Vroege Vogel Tocht 9 juli 2017 (bijdrage: Joop, foto Henk Hu.)

Om klokslag 7.00 uur vertrokken 5 Blijde Rijders vanaf het marktplein te Steenderen voor een 300 km lange tocht. Toerleider Henk Hu. had een route gedownload en er wat bijgevoegd om aan de kilometers te komen. Het doel was oostelijk Brabant en via de brug van Emmerich ging het richting Kranenburg, Wyler, Ottersum naar Weeze waar Henk de eerste pauze had gepland. Echter daar kwamen we voor slagbomen die niet open wilden en zodoende moesten we na wat omzwervingen ergens in oostelijk Brabant bij een tankstation koffie en een broodje halen.
Daarna ging het via o.a. Grave, Reek, Westerbeek, Sint Anthonis, Malden naar de tweede pauzeplek in Molenhoek. De omelet, tosti en uitsmijter waren zeer welkom en zo konden we hierna onze tocht met voldoende energie vervolgen.

Vroege Vogel Tocht foto

Dus werden Overasselt, Berg en Dal, Nijmegen, Bemmel en Huissen nog doorkruist en bij het Velperbroekcircuit ging het richting huis en konden we op een mooie rit terug kijken.

Joop

spacer icon

Eigen Toertocht Emmerik (D) 11 juni 2017 (bijdrage: Briget)

We waren met 9 motoren naar de brug bij Emmerik gereden en wie stond daar al op ons te wachten? Het was Henk T. die ook weer eens keertje meereed. Leuk dat hij er weer was. We waren te vroeg bij de brug, maar al snel kwam Willi, onze toerleider van vandaag. Daarna was wachten op Jan N. en Frans en we konden gaan rijden. Wat was het lekker weer ... Het was wel veel relaxter rijden dan bij ons. Willi dacht er ook zo over, want al na een kalme 20 km was de koffiestop bij hem thuis. Lydia had 2 taarten gebakken, lekker! Na deze pauze nog zo'n 20 km gereden en daarna terug de grens over naar huis. We hebben wat druppels regen gehad, maar niet zoveel dat je er nat van werd. Met heen- en terugreis was het een mooie tocht van 120 km ontspannen geworden.
Willi en Lydia, bedankt voor de tocht.

Eigen Toertocht Emmerik foto
spacer icon

26ste Gelderse Motor Avondvierdaagse 30 mei t/m 2 juni 2017
(bijdrage: Gerard J/Briget)

Na het inschrijven voor 4 ritten vertrokken we vanaf het clubgebouw van VAMC voor de 1ste etappe. Die voerde onze groep van 7 Blijde Rijders via mooie binnenweggetjes langs o.a. Veldhoek, Zieuwent, Heelweg, Aalten en vervolgens pal langs de Duitse grens. Daarna ging het verder via Meddo en Rekken richting Neede. Tussen Eibergen en Neede werden we verrast door een wegafsluiting, maar de hekken lieten het toe om er met de motor langs te rijden. Dat was wel tricky, want sommige deelnemers werden terechtgewezen door een diender op een motor, daardoor kozen zij noodgedwongen een aangepaste route. Maar “de Olde Mölle” was al dichtbij, dus het was geen al te groot probleem.

  Gelderse Motor Avondvierdaagse foto  Gelderse Motor Avondvierdaagse foto

De 2de avond begon dan weer in Neede, ons groepje telde nu 6 rijders, één persoon was afgehaakt omdat hij erg last had van de laagstaande zon. Op vrijdagavond, toen het wat heiig was en de zon dus niet zo fel, was hij weer van de partij. Ook Neede had weer voor een prachtige route gezorgd richting de Sallandse Heuvelrug. Het moet echter geen gewoonte worden, want ook nu kwamen we voor een wegonderbreking te staan. Omdat hier een stukje weg was opgebroken en een aantal van onze groep (zoals de Goldwing rijder) een hekel hebben aan zandhappen, viel de groep uiteen. Anton werd onze nieuwe toerleider, wat hij voortvarend oppakte: de Garmin werd op Harfsen gezet en hij bracht ons zonder al te veel omwegen via de N332 (ook wel lekker om bij de aangename temperatuur eens met ruim 100 km/u op de teller een stuk van de route te rijden) en Laren op het eindpunt bij “Dorpshuus Hoeflo”. Daar was ook juist de rest van de groep gearriveerd en zo konden we na een drankje toch gezamenlijk huiswaarts keren na weer een avondje fijn toeren.

Gelderse Motor Avondvierdaagse foto

Ook de 3de avond vanuit Harfsen was de weersgesteldheid weer dik in orde en konden we een prachtige rit met overtocht over de IJssel bij Olst/Wijhe afleggen. We bleven de IJssel volgen en via Deventer ging het helemaal naar Zutphen, even een stukje blazen op de N348 autoweg om daarna via de Nieuwe IJsselbrug terug in de Achterhoek te komen. Op het terras bij café Heezen gewacht op de mensen van Harfsen, die inschrijfformulieren kwamen brengen. Dat werd nog even gezellig napraten.

  Gelderse Motor Avondvierdaagse foto  Gelderse Motor Avondvierdaagse foto

En toen was het al weer vrijdag en waren de Blijde Rijders aan de beurt voor hun afsluitende rit. De inschrijving liep door tot 19.30 u. Onze groep was, nu met 5 motoren (de toercommissaris en secretaris zaten aan de inschrijftafel), om klokslag 18.30 u vertrokken. Daarnaast startten er nog zo’n 20 andere rijders. De route bevatte behoorlijk wat drempels, maar ja, dat gaat soms niet anders. We reden via Angerlo, Duiven, Groessen, Elten en verder door de Liemers en Achterhoek naar Vorden over toch weer verrassende weggetjes, waar we niet eerder waren geweest. De Motor Avondvierdaagse werd in Kranenburg waardig afgesloten met het consumeren van een heerlijke hamburger.

  Gelderse Motor Avondvierdaagse foto  Gelderse Motor Avondvierdaagse foto

De commentaren waren zonder meer goed: leuke routes met mooie weggetjes. Wel een veel gehoord puntje: menigeen had last van de laagstaande zon in de tweede helft van de ritten, zeker vervelend op smalle slingerende weggetjes, als de zon verraderlijk tussen het gebladerte door prikt. Maar ja, je wil toch het liefst bij mooi weer rijden . . .
Nog wat voor de statistieken: totaal hebben 75 individuele deelnemers één of meerdere ritten gereden. Alle uitzetters en organisatoren bedankt voor een geslaagd evenement.

spacer icon

Hemelvaartsweekend Wipperfürth (D) 25 - 26 mei 2017 (bijdrage: Johan, foto's Briget)

Donderdag 25 mei vertrokken 10 motoren van Steenderen naar het "Neye-Hotel". Het was heel mooi weer en dat bleef het hele weekend zo. Wij, Johan en Diny, zijn met de auto gegaan en hebben Lucy meegenomen.
We hebben een route gereden zonder Autobahn. Toen we bij het hotel aankwamen was ook net de motorclub gearriveerd. Henk Hu. was jarig geweest en daar moest gelijk maar op gedronken worden, dat smaakte zeer goed.
De volgende dag gingen de motoren in twee groepen rijden, een snelle groep en een tourgroep. Ondergetekende is met 3 vrouwen naar Altena geweest, een mooi stadje aan rivier de Lenne. Bij terugkomst waren de motoren alweer terug, het was erg warm geweest. Om 5 uur kwam Jan O. ook binnen rijden. Om half 7 was het avondeten; het was lekker alleen het toetje werd wel gemist.
Zaterdagmorgen gingen 2 motorrijders terug naar huis, de rest ging toeren. Ze waren al weer op tijd terug want ook nu was het haast te warm om fijn te rijden. Dan maar het dorp in om een ijsje te eten, dat was nog een behoorlijke wandeling ... We kwamen ook nog langs het monument van het "Durchgangslager Wipperfürth", dat na de Tweede Wereldoorlog werd ingericht voor vluchtelingen uit oostelijk Duitsland.
Na het avondeten konden we gezellig op het terras zitten. Tijd voor spelletjes en er werd gekaart tot het te donker werd. Heel erg laat werd het niet, want de tap ging al voor 12 uur dicht.
Na het ontbijt zondagmorgen ging iedereen weer op huis aan. Onderweg kregen nog wel een fikse regenbui over ons heen, maar in de auto was dat niet zo erg. Ik heb niet meer gehoord of de motorrijders droog zijn overgekomen.
Het was een geslaagd Hemelvaartsweekend. Groet, Johan en Diny

  Hemelvaartsweekend foto  Hemelvaartsweekend foto
  Hemelvaartsweekend foto  Hemelvaartsweekend foto
spacer icon

Mamola-BMAC Lenterit 21 mei 2017 (bijdrage: Hanneke R)

Vandaag gingen wij op pad voor de Mamola-BMAC Lente toertocht. Deze rit startte in Laren dus daar zouden wij ons bij de andere Blijde Rijders aansluiten. Nadat de rit op alle navigatiesystemen was gezet, gingen we van start. We begonnen met een stukje van de prachtige gemeente Lochem, via Laren, Exel, Ampsen, Lochem, Zwiep en Barchem gingen we naar Borculo. Vanaf hier ben ik meer en meer om mij heen gaan kijken dus heb ik bijna geen plaatsnaamborden meer gezien.
Via Meddo zijn we naar Duitsland gegaan en via Buurse weer terug Nederland in. In Beckum hadden wij onze stop, koffie of cappuccino met Apfelstrudel, ijs en slagroom, heerlijk. Hier werd ook wat gesproken over wegopbrekingen en navigatiesystemen die rechtsaf wilden in plaats van linksaf wat Henk deed. Dit alles is mij niet op gevallen, ik heb genoten van de dingen die ik onderweg gezien heb.
Wat wel opvallend was vandaag dat Jan zich zó netjes gedroeg tijdens de koffie dat het terras gelijk naar hem vernoemd is. Wat was hij trots!

 Mamola-BMAC foto  Mamola-BMAC foto

Vanaf Beckum gingen we weer verder richting Laren. Ik vond het een hele mooie rit, bijna helemaal over kleine weggetjes, heel veel mooie bochten en echt genieten van de natuur, mooie huizen, boerderijen, tuinen en dieren.

Groetjes van Hanneke.

spacer icon

17de PR Rit 7 mei 2017 (bijdrage: Wim S/Gerard J)

Een mooie morgen om te gaan toeren en zo dachten ruim 30 motorrijders er ook over. En daarbij hadden 12 Blijde Rijders ook hun fiets voor de dag gehaald. Al om 9 uur was het een drukte van jewelste bij Heezen, want iedereen wilde graag op tijd vertrekken. Het wachten was nog even op onze toerleider, die de tegenwoordig onmisbare GPS navigatiebestanden meebracht. Dus konden de deelnemers rustig gebruik maken van de aangeboden consumptiebon en zo onder het genot van een bakje koffie of thee alvast met elkaar de verwachtingen voor deze dag bespreken. Maar een enkeling vroeg nog naar de ook beschikbare route op papier, dus dat zal wel de laatste keer zijn dat we dat doen (is toch wel veel werk om dat ook kloppend te krijgen, zeker als bij de controle rit op zaterdag blijkt dat er toch wat obstakels in de route zijn verschenen. De kleine benodigde aanpassingen vergden nachtwerk van onze toerleider).

 PR Rit 2017 foto PR Rit 2017 foto

Afijn, om ca. 9.45 u begonnen de eerste deelnemers aan hun rit. Even later vertrok ook de Blijde Rijders groep, die helaas een lid moesten achterlaten, want zijn motor weigerde dienst. Hij kreeg hem uiteindelijk toch weer aan de praat, maar besloot voor de zekerheid toch maar huiswaarts te rijden. Jammer, maar uiteindelijk had hij toch ook al ca. 100 km op de teller staan.
Tegen 14.00 u keerden de eerste rijders terug bij Heezen . . .
De Blijde Rijders deden het rustig aan met een koffiestop en een lunchstop onderweg. De eerste stop bij "Rotering" in Rekken, pal aan de Duitse grens, was voor de koffie met appelgebak. Bij de tweede stop in Holterhoek bij "Grenszicht" werd er zwaardere kost verorberd: kroketten, frites en een chauffeurs biefstuk (= bal gehakt) voor Willy V.
De tocht was mooi, bijna geen stoplichten of bebouwde kommen en in Duitsland waren geen verkeersdrempels te vinden.
Om ca. 15.00 u waren ook de Blijde Rijders terug in Steenderen, ze werden er opgewacht door de secretaris en de toerleider, die graag de ervaringen wilden horen. Het was dik in orde.

De uitzetter en inschrijftafelbemanners, bedankt voor het vele werk dat er weer is verzet.

spacer icon

Koekstadrit IJsselrijders Deventer 9 april 2017 (bijdrage: Andries/Briget)

Zondag 9 april was een zon overgoten dag, dus een dag om de motor te pakken en de geplande Koekstadrit te gaan rijden. Het vertrek van onze club was om half tien vanaf Heezen. Dit werd een beetje vertraagd doordat een motorrijder uit Steenderen de motor niet aan de praat kreeg en om assistentie vroeg. Henk heeft nog een en ander geprobeerd, maar volgens mij heeft dit niet tot een goed resultaat geleid, waarna wij met 5 solo- en 2 duorijders aan de rit begonnen. Willy He. had te kennen gegeven niet mee te kunnen rijden omdat hij een zweepslag had.
Vanuit Steenderen ging het via Zutphen naar Deventer/Schalkhaar om ons in te schrijven voor de toerrit. Henk Hu. was wederom onze toerleider, hij had de route al via de mail besteld. Er waren 2 versies, een lange rit van 250km en een korte rit van 150km. We hebben gekozen voor de korte versie.
Vanaf het vertrekpunt ging het richting autoweg A1 (de oude IJsselbrug was afgesloten) en vervolgens richting Amersfoort. Over de IJssel namen we de afslag naar Twello. Verder zijn wij door verschillende plaatsen gekomen o.a. Beemte, Apeldoorn, Twello, Wekerom, Ederveen, Hoenderlo, Loenen. Halverwege de rit hebben wij geluncht. Daarna zijn wij over de Veluwe terug naar Deventer gereden, waar wij ons af moesten melden en Henk gevraagd heeft of wij nog voor een prijs in aanmerking zouden komen, dat was niet het geval. Henk informeerde ook nog hoeveel deelnemers zich hadden ingeschreven: dat waren er 261!

 Koekstadrit foto Koekstadrit foto

Hierna zijn wij weer huiswaarts gereden, Willy en Briget gaven te kennen dat zij de groep in Gorssel zouden verlaten om een bezoek te brengen aan Briget's vader. Verder verliet iedereen bij zijn huis de groep en ben ik na te hebben getankt, ook doorgereden naar huis, althans ... Op de Broekweg werd ik van de weg gedrukt door een automobilist, die het nodig vond plotseling naar links te sturen, waardoor ik door de berm moest. Maar het is allemaal goed afgelopen.
Het was een fijne en goed verzorgde rit van de IJsselrijders.

Groetjes, Andries

spacer icon

Eigen Toertocht 12 maart 2017 (bijdrage: Briget)

De eerste toertocht, een eigen middagrit, zit er op. We gingen met 9 motoren op pad, dat is wel eens anders geweest zo aan het begin van het seizoen. Maar geen pekel, geen regen, kou of sneeuw. Dus prima om zo te kunnen beginnen. 3 rijders waren vergezeld van een duo.
En . . . , we konden een nieuw lid verwelkomen: Carin, dochter van onze toerleider reed ook mee.

 Eigen Toertocht foto Eigen Toertocht foto

Henk Hu. had mooie kleine weggetjes uitgezocht, eerst richting Toldijk, daarna terug naar Bronkhorst om daar met het veer over te varen. Eerbeek, Loenen en Hoenderlo aangedaan. In die laatste plaats stond een flinke rij voor de ijscotent, dus die hebben we maar overgeslagen. Iets verderop dan maar een "gewone" koffiestop lekker buiten in het zonnetje.

 Eigen Toertocht foto Eigen Toertocht foto

Daarna gingen we verder via de Posbank en via nog wat omzwervingen waren we na een kleine 100 km weer terug in Steenderen. De deelnemers konden voldaan huiswaarts gaan. Henk, bedankt voor het mooie ritje.
Briget.

spacer icon

Boerenkoolwandeltocht 19 februari 2017 (bijdrage: Gerard J.)

Dat was een mooie opkomst afgelopen zondag 19 februari: ca. 20 deelnemers hadden wandelschoenen, laarzen en andere attributen opgezocht om deel te nemen aan de Boerenkoolwandeltocht. We hadden geluk met het weer: het was nagenoeg droog van boven.
Deze keer ging het vanuit Laag-Keppel richting Hoog-Keppel via de “lichtblauwe route”. Tenminste dat had Briget zo uitgelegd. Halverwege de route was er ineens een donkerblauw paaltje, maar goed dat was nagenoeg hetzelfde, dus gewoon doorstappen. De tocht ging voor een deel rond de golfbaan in Hoog-Keppel.

 Boerenkoolwandeltocht foto Boerenkoolwandeltocht foto
 Boerenkoolwandeltocht foto Boerenkoolwandeltocht foto

Iets verderop gaven we de golfers volledig vrije doorgang, waarna we zelf onze wandeling konden vervolgen. Aangekomen bij Hummelo had Joop er nog geen genoeg van en hij wist een aantal lopers te bewegen nog samen met hem een ommetje over de bult te maken. De rest ging rechtstreeks terug naar de parkeerplaats. Met de moderne technieken van vandaag kun je eenvoudig vastleggen welke route er is gelopen.

 Boerenkoolwandeltocht foto Boerenkoolwandeltocht foto

Boerenkoolwandeltocht foto
De gewandelde route

Nadat iedereen terug was werd er ingescheept om richting “Herfkens” in Baak te gaan. Daar werd alvast een drankje ingenomen in afwachting van de maaltijd. Er schoven nog wat leden aan, die niet hadden meegewandeld en toen konden we aanvallen op het uitgebreide stampot-buffet uit de keuken van Jos Herfkens. Nou, het smaakte voortreffelijk en er was meer dan genoeg.
Briget en Joop, bedankt voor de prima organisatie.

 Boerenkoolwandeltocht foto Boerenkoolwandeltocht foto
spacer icon

Nieuwjaarsreceptie 8 januari 2017 (bijdrage: Gerard J.)

GELUKKIG NIEUWJAAR EN VEEL FIJNE EN VEILIGE MOTORKILOMETERS GEWENST.

Weer veel Blijde Rijders waren naar Heezen gekomen om elkaar dit toe te wensen. Hoewel er een aantal leden verstek moest laten gaan door griep (beterschap!) of andere redenen, was het een gezellige middag in onze stamkroeg. Een drankje om te toasten, een hapje en de onvolprezen worst van Heezen maakten het een prima middag.

 Nieuwjaarsreceptie foto Nieuwjaarsreceptie foto

Voorzitter Wilco hield een kort praatje en er was al koortsachtig overleg over de plannen voor het nieuwe seizoen. Die worden op de komende jaarvergadering op 27 januari a.s. verder uit de doeken gedaan.

 Nieuwjaarsreceptie foto Nieuwjaarsreceptie foto
naar
boven